20. marts 2016

Anker Jørgensen 1922-2016

Tidligere i dag udåndede tidligere statsminister Anker Jørgensen, og medierne er fulde af lovord om det socialdemokratiske ikon alle var på fornavn med. ‘Hele Danmarks Anker er død’, skriver BT i sin nekrolog, men har man været statsminister i to perioder, skulle eftermælet helst have lidt storhed. Det har det ikke.

A. Jørgensen forgældede Danmark, og tog grusomt fejl i forhold til indvandringen. “Indvandrerproblemet er i virkeligheden ikke noget, der bør kaldes et problem.”, lød det naivt i 1985 (Ekstra Bladet, 15. marts 1985), og helt frem til 2001 fastholdt han de åbne grænsers paradigme: “Socialdemokratiet skal afvise frygt og fremmedfjendtlige strømninger og stå fast på tolerance og anstændighed i forholdet til indvandrerne i Danmark. Også selv om det måtte koste regeringsmagten ved valget på tirsdag.”

Hvor folkets vilje ikke var altafgørende for folkelige Anker, så var ideologien omvendt det vigtigste. Samfundet skal have mere demokrati på alle områder – “hvilket reelt vil sige socialisme”, lød det i tilbage i 1970. ‘Hans menneskesyn’ var helt i top, lyder det i dag fra Mette Frederiksen, og hun ved næppe, at den tidligere partiformand over ni dage i maj 1984 gæstede Kim Il Sungs Nordkorea. kommunistiske diktator.

Berlingske Tidende beskrev besøget i detaljer på forsiden – Anker Jørgensen hylder Nordkoreas diktator (16. maj 1984; ikke online)

Det var en hyldesttale af de usædvanlige til Nordkoreas kommunistiske enehersker Kim Il Sung, der gentagne gange blev rost for sin kamp og hengivenhed, og ikke mindre end fem gange fik Kim Il Sung, der i sit land officielt er ‘den store leder’, at vide, at han var ‘kær’ og ‘en kær kammerat’.

Anker Jørgensen var også begejstret for det nordkoreanske folks lykke, og han kunne se på alle folk, at de var glade og tilfredse… [han] benyttede også lejligheden til i sin takketal at beundre landets disciplin og høje produktivitet.

Socialdemokratiets formand fandt endvidere anledning til at fremhæve det nordkoreanske folks kamp for uafhængighed og sammenlignede i en tale med danskernes indsats mod tyskerne under besættelsen. Forklaringen på de nordkoreanske fremskridt fandt Anker Jørgensen i den kendsgerning, at folket stod bag dets leder, der havde forstået at vise den vej, der skulle følges.”

(Berlingske Tidende, 16. maj 1984, forside)

Fra samme udgave, side 5 – En dansker møder sit forbillede (ikke online).

“I Nordkorea blev de store ord fundet frem, og han var ikke karrig med sin ros. Landets mangeårige enehersker Kim Il Sung var både kær og elsket og fik iøvrigt mange gode ord med på vejen.

… og Anker Jørgensen viste med klare ord, hvad han mente om systemet og dets leder, da han holdt sin store officielle takketale i landets hovedstad: Vi forstår, at De, præsident Kim Il Sung, har været en fremragende leder af en meget lang og hård kamp for Deres lands uafhængighed. Jeg forstår, at Deres folk ønsker at være fri af enhver dominans fra store lande. En af de store opgaver for det koreanske folk er at fremme genforeningen af Korea. Jeg forstår meget vel at ét folk ønsker at bo i ét land, så jeg støtter fuldt ud Deres kamp for at nå dette mål… Jeg ved, hvor meget De, præsident Kim Il Sung, med al Deres hengivenhed har arbejdet for dette vidunderlige lands uafhængighed og for Deres folks lykke…

Jeg har nogle erfaringer på dette område. Under Anden Verdenskrig var Danmark fra 1940 til 1945 besat af tyske tropper, og vi kæmpede mod besættelsesstyrkerne. Jeg mener, vores kamp var hård. Men jeg er sikker på, at vi ikke kan sammenligne den med alle de frygtindgydende begivenheder, som De og Deres land har været udsat for.

Folket fører et godt og sundt liv… Denne udvikling er meget fantastisk… Jeg vil også sige, at det er skønt at se Deres lykkelige folk. Alle har job, alle kan lide at arbejde og ser glade og tilfredse ud. Børn og skoleelever i blå og hvide uniformer er optimistiske, og denne unge generation er Deres lands håb og fremtid… Det har været muligt, fordi De, præsident Kim Il Sung, har vist Deres folk den vej, der skal følges, fordi Deres folk står bag dets leder, men også fordi Deres folk virkelig ønskede at bygge landet fint op igen… Deres folks villighed og disciplin ligger på et meget højt niveau.

(Berlingske Tidende, 16. maj 1984, side 5)

Anker Jørgensen åbnede sin tale med et ‘kære kammerat’, men ved talens slutning tog begivenhederne fart. Før skålen blev udbragt, fik Kim Il Sung at vide hele fire gange, at han var ‘kær’ og endelig ønskedes Kim Il Sung personligt ‘et langt liv og et godt helbred’. Dette med det lange liv blev kædet sammen med en skål for ‘venskabet mellem Koreas arbejderparti og det danske socialdemokrati’. Anker Jørgensen kunne også den særlig jargon med at ønske ‘alle tilstedeværende et godt helbred’.

Da Kim Il Sung skulle tale til Anker Jørgensen var han mere behersket i tiltaleformen… Den danske gæst blev også hyldet, fordi han havde arbejdet så ihærdigt for venskabet mellem Korea og Danmark. Kim Il Sung var også tilfreds med, at Anker Jørgensens parti var så aktivt i fredsbevægelsen.”

(Foto: The Pyonggyang Times via Berlingske Tidende, 1984)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/72262/trackback

33 Comments »

 1. Joh jo.
  Han var skam god for Danmark. Var det så ikke også ham der tudede for Sadam Husain om gislerne.?

  Kommentar by Sindsro — 20. marts 2016 @ 21:14

 2. Som kartonnagearbejder var Anker pro kommunist, han lykke bestod i tidens LO fagforeningskollektiv der styrede og stadigvæk prøver at manipulere arbejdsmarkedet derhen hvor det bliver urentabelt, Danmark har mistet en indædt kommunist, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 20. marts 2016 @ 21:35

 3. https://www.youtube.com/watch?v=gQ5ZWxsjDKQ

  Kommentar by Peter Buch — 20. marts 2016 @ 23:07

 4. Anker Jørgensen var en af de meget få politikere, man kan kunne respektere og lide. Men han havde fortvivlende politiske forhold at arbejde under og han var nok ingen stor menneskekender eller kynisk nok.

  Ingen af os, som var født i 1940- 50´rne havde regnet med (bortset fra hårdkogte marxister), at økonomisk krise og massearbejdsløshed ville opstå igen, men pludselig i 1973-74 var den her. Man var helt uvant med at håndtere problemet og de fleste forventede, at det kun var et midlertidigt tilbageslag, før der igen var fuld beskæftigelse

  Efter det såkaldte Jordskredsvalg i 1973 var der kommet 3 “arbejderpartier” i Folketinget, som lå langt til venstre for Socialdemokratiet:

  DKP /kommunisterne) var igen kommet i Folketinget, anført af Knud Jespersen, som havde en udpræget demagogisk charme og veltalenhed. Partiet var en gang forbandede landsforrædere finansieret og styret af Moskva.

  Lige så slem var SF´s formand Gert Petersen (Den “Store Rorgænger”), som havde været medlem af det Danske Nazistparti under krigen, senere medlem af DKP og senere medstifter af SF. Igen en veltalende demagog, fordrukken, sandsynligvis betalt agent for kommunisterne i Moskva og såkaldt “frokostæder” hvor han i selskab med ansatte fra den Sovjetiske ambassade udbredte sig om sine revolutionære drømmesyner men også om fortrolige oplysninger, hvor ved han skadede landets sikkerhed.

  Venstresocialisterne var et revolutionært hashomtåget parti optaget af interne magtkampe, basisdemokrati, kupforsøg mod “kontrarevolutionære” grupperinger og ikke villige til nogen som helst indrømmelser i forhandlinger med Socialdemokratiet.

  Så de 3 ovennævnte partier var i praksis håbløst ubrugelige, og tilsammen med Socialdemokratiet udgjorde man ikke engang et flertal i Folketinget.
  Anker og hans socialdemokratiske regeringer var derfor nødsaget til søge sig et flertal for gennemførelsen af lovgivningsprocessen på den borgerlige fløj i Folketinget. Hvilke store dele af Socialdemokratiet slet ikke havde erkendelse/ mod til gøre.

  Derfor denne utilstrækkelige og håbløse gældsætning af de offentlige finanser og de kroniske underskud på betalingsbalancen.

  Kommentar by Udløsning NU! — 20. marts 2016 @ 23:08

 5. Anker var også statsmanden der omtalte Ronald Reagan som en skydegal cowboy og lign.
  Selv A. Jørgensen´s finansminister (Knud Heinesen) udtalte at A. Jørgensen kørte Danmark økonomisk i sænk.
  M. Frederiksen har som altid, ikke begreb om hvad hun udtaler sig om.
  A. Jørgensen var som socialister er, god til at bruge penge, især andres.

  Kommentar by AK JA — 20. marts 2016 @ 23:18

 6. Sven Auken var ogsaa i Mordkorea for at blive velsignet af Fader Kim.

  Kommentar by Erling — 20. marts 2016 @ 23:34

 7. Forh. formand for Dansk Specialarbejderforbund.Forh statsminister Anker Jørgensen. ÆRE VÆRE HANS MINDE. — Han var fra dag et modstander af overflødige fremmedarb. i Dk. Modstander af islam og etableringen af den 1.moske . Udgav allerede i okt. 1970 en kamprapport imod dem. Fik indført indvandringsstop i 1973.- Før folkeafstemningen d.2. okt blev danskerne lovet GULD OG GRØNNE skove,gader brolagt med guld,manna fra himlen HVER DAG af grosserer,kyniske pengefolk, tyskervennerne ( dem der forhindrede grænseflytningen til Ejderen), radigale nyhipoer osv. For at opfylde de vanvidsløfter lod man inflationen hovedløst accelerer bremseløst. A.J. forhindrede at Dk gik konkurs eller endnu være økonomisk overtaget af Vesttyskland.A. J. økonomiske ideologi var den som blev praktiseret i de gamle sygekasser før statens overtagelse. Nordkorea. Hvis man ikke er en naiv,uden grundviden amerikanerhjernevasket subjekt. Var den tur altså en PRACTICAL JOKE.Korrekt: Den forbandede Aukenklans indflydelse var beklageligvis altdominerende.- Udlændingeloven af 1983 ” var ikke en blomst, der var vokset i min have”A.J.- Forh. konservatives Statsminister Poul (Holmskov) Schluters rejse til tidligere DDR var næppe seriøs. Og hans udlændingelov fra 1983, som gav hele verdens befolkning et økonomisk og juridisk retskrav på ophold i DK var og er ren LANDSFORRÆDERI !Starten på et tilsyneladende folkedrab på danskerne .

  Kommentar by dansker — 21. marts 2016 @ 00:06

 8. Kim var du forberedt, eller har du bare Danmarks mest alternative arkiv? Tror ikke meget af dette vil fremgå af morgendagens aviser, men det burde med i tegningen af det komplette billede af afdøde Anker J.
  Så det bliver det nok ikke!

  Kommentar by Jakob — 21. marts 2016 @ 00:09

 9. Udløsning NU!

  Jeg ville ikke være så kategorisk afvisende overfor at der var andre end marxister, der kunne forudse at kriser kunne komme. Der var dog ikke stor udbredelse i større massemedier af hverken sådanne synspunkter eller forekom handlinger hos få eller et betydeligt antal mennesker der kunne modvirker eller standse udviklingen.
  Oprør fra midten
  http://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/2014-09-11/deprimerende-gensyn.-misvisende-omtale-af-%E2%80%9Dopr%C3%B8r-fra-midten%E2%80%9D anser jeg ikke for relevant i denne sammenhæng.
  Dette er en påstand fremsat unden andet umiddelbart belæg end min tolkning af tiden, og hvad der foregik/foregår.

  Kommentar by Peter Buch — 21. marts 2016 @ 00:10

 10. 7) EF afstemningen D 2. okt 1973

  Kommentar by dansker — 21. marts 2016 @ 00:12

 11. Folkeafstemningen om Danmarks optagelse i EF var en dansk folkeafstemning, der blev afholdt 2. oktober 1972.
  https://da.wikipedia.org/wiki/Folkeafstemningen_om_Danmarks_optagelse_i_EF

  Kommentar by Peter Buch — 21. marts 2016 @ 00:23

 12. Tag dig sammen dansker.

  Kommentar by Peter Buch — 21. marts 2016 @ 00:23

 13. Hmm hvad bliver Løkkes eftermæle? Manden der sammen med en dansk imam, gav 600.000 til islamisk terror!

  Eller Tulles? Manden med den største politiske magt i danmarkshistorien, men uden nosser til at bruge den til andet end, at skide på egne vælgere!

  Kommentar by Pedersen — 21. marts 2016 @ 00:51

 14. Pedersen:

  Løkke gav penge til en folkeskole for begge køn – nogen du endda får svært ved at finde i dagens “befriede” Afghanistan.

  Så lad være med at lyve, ikke?

  Kommentar by Henrik — 21. marts 2016 @ 06:27

 15. Ja Pedersen. mand dig op Tulle, og pas det arbejde vi betaler dig for.

  Kommentar by Nielsen — 21. marts 2016 @ 06:55

 16. Fra ” Den Store Hukommelse:”

  Indvandrerproblemet er i virkeligheden ikke noget der bør kaldes et problem. Hvad er 2.700 mennesker i forhold til hele den danske befolkning? Ingenting! Men der er nogen som tænker: ‘Det har vi ikke råd til.’ Men det har vi.
  Anker Jørgensen (Socialdemokratiet), Ekstra Bladet 15/3 1985.

  ”Danmark er et lille land, så vi må undgå at blive overrendt af fremmede. For mange flygtninge vil skade Danmark både økonomisk og kulturelt.”
  (Anker Jørgensen, Socialdemokratiets daværende formand i Jyllands-Posten 6.9.1987-to dage før folketingsvalget i 1987).

  ”De små to procent, som flygtninge og indvandrere udgør af den danske befolkning, kan jo da kun være en brøkdel af årsagen til den store arbejdsløshed. Folk her i landet ser spøgelser ved højlys dag, hvis de mener, at de fremmede – rent national-økonomisk – er et af de største problemer.”
  (Anker Jørgensen, (A), tidligere statsminister, Ekstra Bladet 15.10.1991).

  ”Jeg er meget ked af, at der har været tendens til, at mennesker i Danmark – måske halvdelen af menneskene i Danmark – giver de fremmede skylden for Danmarks problemer. Jeg kan forstå, at folkepensionister, der har svært ved at få pengene til at slå til, kan komme med lette svar. Men det er forkert. For disse fremmede er mere uskyldige end nogen andre. Og de betyder minimalt for de problemer Danmark har.”
  (Anker Jørgensen, (A), Ekstra Bladet, 17.10.1991.
  ”Hjælpen til flygtninge udgør en minimal del af vort nationalbudget. Vi har råd.”
  (Anker Jørgensen, (A), BT 15.8.1993).

  Så er alt vist sagt om Anker.

  KÆMP FOR DANMARK

  Kommentar by der Adler — 21. marts 2016 @ 07:41

 17. Totalt off-topic, som det hedder på nydansk.

  Kim: Jeg er gået i gang med at læse Koranen, og jeg håber, du kunne opklare nogle ting angående dens skriftsyn i relation til almindelig sund fornuft. 

  Oversætter Ellen Wulff skriver i forordet til sin oversættelse (2006), at “Koranen er den første bog, der er skrevet på arabisk. Målet med den nærværende oversættelse er at formidle denne arabiske grundtekst til et forståeligt nutidsdansk.” 

  Hvordan skal det forstås?

  Nu kan ordene “første” og “bog” og “arabisk” jo forstås på mange måder, men skal det forstås sådan, at absolut ingen havde skrevet på arabisk før? Det kan jo umuligt passe. Jeg kan forstå på min research, at visse beduinstammer nedskrev deres digte og eventyr forud for Muhammeds åbenbaringer.

  Rent bebrebslogisk forudsætter skrift jo også, at der er nogen til at skrive og nogen til at læse. Det rejser problemet om “den første skrift”. Problemet er selvfølgelig “løst”, hvis vi antager, at også selve nedskrivningen af Muhammads mundtlige overlevering er sket ved åbenbaring. Det arabiske skriftsprog er så at sige dannet i ét med nedskrivningen, som er sket under åbenbaret og guddommelig vejledning?

  Derefter har araberne så lært sig skriftsproget en efter en, så de kunne læse Koranen? 

  Men med påstanden om det arabiske skriftsprogs guddommelige ophav træder det arabiske skriftsprog jo helt ud af sammenhængen med øvrige (profane?) skriftsprog. Det er vel også derfor, at Koranen ikke kan oversættes og nedskrives på andre sprog?

  Wulff skriver senere i sit forord: “Ordene i  Koranen fremstår som Guds ord, reciteret på arabisk fra det himmelske skrift, Skriftens Moder, der for muslimer rummer alverdens visdom, og indgivet Muhammad i åbenbaringer: Ordene er således en del af den guddommelige sandhed. Ordenes medium er ifølge et guddommeligt valg det arabiske sprog, og de kan og bør derfor i teorien ikke oversættes.” (p. 10)

  Så altså Koranen fandtes som skrift hos Allah, inden Allah åbenbarede den til Muhammad, som gengav Koranen i mundtlig form, inden den efter Muhammads død i 632 kom på skriftlig form igen?

  Muhammad var altså en slags kopimaskine af Allahs skrift?

  Udtrykket “Skriftens Moder” antyder kraftigt, at Koranen som skrift er original, første og en slags ur-skrift. En kode, der er nedlagt i al senere arabisk skrift? Arabisk er et helligt sprog, for det er det sprog, som Allah taler og skriver?

  En anden ting i forlængelse heraf, som undrer mig, er, at der i Koranen er en selvreference: 
  Sura 2, vers 97: “Sig: “Hvis nogen er fjende af Gabriel; det var ham, der sendte Koranen ned til dit hjerte med tilladelse fra Gud, til bekræftelse af det, der allerede var før den, til retledning og som et godt budskab til de troende – ”
  Sura 2, vers 98: “hvis nogen er fjende af Gud og Hans engle og udsendinge, af Gabriel og Mikael, så er Gud fjende af de vantro!”

  Teksten refererer til sig selv. Den er sig selv bevidst som Koran. Kan det passe? 

  Håber, at du, Kim, eller andre kan hjælpe?

  Kommentar by Boethius — 21. marts 2016 @ 08:13

 18. Anker Jørgensen personificerer Socialdemokraterne (tidligere kaldte de sig Socialdemokratiet). En naiv og godhjertet person med hjertet på rette sted dvs til venstre. Klassekampen var en del af hans DNA og klassekampen er den marxistiske verdensreligions praksis, som den dag i dag er de regerende magthaveres ideologi for mindst en tredjedel af verdens befolkning. Hvor mange af verdens 7,4 mia mennesker ønsker diktatur i stedet for frihed?

  Kommentar by A-mad — 21. marts 2016 @ 08:56

 19. Det er med Anker som med de første Morten Korch film, vi holder af dem på trods. Ser tydeligt deres rablende naivitet. JP’s leder har fat i det samme og minder også om realiteterne, og hvis man var voksen og ansvarlig i dansk erhvervsliv i 1980’erne, ved man, at det ikke er et ord for meget eller for overdrevet, når lederskribenten skriver om Ankers rædselsregime. Kim Møller har ligeledes fat i det rigtige, og lad mig også minde om, at der i den periode var en stadig trafik fra Danmark til uddannelsessteder i DDR, hvor de studerende blev sygeligt overvåget med kameraer alle vegne endda i loftet, så at man fra sidelokalerne kunne følge med i, hvad folk skrev i deres hefter og bøger. Jeg har truffet flere, som byggede en dansk karriere på et DDR ophold.

  “Anker Jørgensens æra er knyttet til finansminister Knud Heinesens dystre advarsel om, at Danmark er på vej mod afgrunden, men vel at mærke på første klasse. Anker J.’s svar på krisen var en voldsom udbygning af den offentlige sektor på kommende generationers bekostning. Det tog mindst en højkonjunktur og et tiår under Poul Schlüters efterfølgende borgerlige regering at rette op efter det bo, som Anker J. efterlod sig. Han lod sig kue af en socialdemokratisk fagbevægelse med LO-boss Thomas Nielsen i spidsen, og han formåede ikke at modstå de fremvoksende offentlige pressionsgruppers lobbyisme. Da han måtte give op i 1982, var økonomien kørt i sænk og statsministeren selv uhjælpeligt fast.

  Det var under Anker J., at den rene socialdemokratiske lære – lidt til venstre for midten – for sidste gang blev praktiseret. Hverken Poul Nyrup Rasmussen eller Helle Thorning-Schmidt har stillet sig på hans skuldre. Mange af hans politiske projekter anses i dag bredt for at være rene rædsler.”

  Det var en virkelig ond tid for Danmark og ikke mindst på uddannelsesstederne, hvor 68’erne svang pisken for et ideologisk diktatur med bannere som “Gud er død” og “Øl er Gud”.

  Kommentar by denonde — 21. marts 2016 @ 11:11

 20. Jeg husker meget vel Anker Joergensen som statsminister ; selvom
  der ikke var meget at vaere enig med ham om , har jeg aldrig kunnet
  opbringe den afgrundsdybe lede og foragt , som andre (ikke kun) socialdemokratiske statsministre sidenhen i rigt maal har givet anledning til .

  Kommentar by Krassisten — 21. marts 2016 @ 14:21

 21. 12 Buch. — Taste og korrekturfejl. – Det yderst beklagelige EF valgresultat, var ikke helt før min tid.-Danmark skal være nationalt frit og suverænt, hvilket giver den bedste manøvredygtighed i en altid globaliseret handelsverden.Den flydende kronekurs er det sikre værktøj,som nyhipoerne siden 1982 økonomisk uforståeligt har fravalgt,til fordel for en uofficiel placering ,som en tysk delstat.

  Kommentar by dansker — 21. marts 2016 @ 17:34

 22. 16 Dadler. Puds brillerne og læs 7 igen.– Der kan tilføjes meget mere i samme stil.

  Kommentar by dansker — 21. marts 2016 @ 17:45

 23. 19 demonde. Dansk Industri, Konservative, Radigale,Venstre og tildels Fremskridtpartiet blokerede konsekvent for A.J.s forsøg på at afskaffe/reducere det fulde rentefradrag (parallelt med lejeværdien af egen bolig). Rentefradraget motiverede,honorerede gældsætning og ødeland urimeligt-havkatten i hyttefadet- på de økonomisk ansvarlige og samfundets bekostning.- De samme typer der var årsag til gældsætningen dengang, er også årsag til den økonomiske krise der startede 15. sept. 2008. Og den udemokratiske indvandring,samt islamiseringen af Dk.For dem går “dansen om guldkalven” før det danske.

  Kommentar by dansker — 21. marts 2016 @ 18:03

 24. >14 Henrik
  Hvis uLøkke gav penge, var det ikke hans egne! Han forærer tyvekoster til fremmede, som alle politikere gør.

  Kommentar by Nielsen — 21. marts 2016 @ 18:51

 25. dansker

  Det er fint nok.
  I kommentar 23 ville jeg i stedet for at bruge betegnelsen “de samme tyyper…” , nævne de i systemet indbyggede risici, og manglen på sikring mod småting der potentielt kan giver negativt samfundspåvirkende kriser…

  Kommentar by Peter Buch — 21. marts 2016 @ 21:46

 26. Anker var svagt begavet. Det forklarer det meste…

  Kommentar by Jern Henrik — 21. marts 2016 @ 22:08

 27. Min afdøde fatter var for mange år siden medlem af det lokale byråd og formand for kommunens socialdemokratiske vælgerforening.

  Da foreningen skulle fejre 75 års jubilæum sendte men en invitation til Anker og til alles store overraskelse sagde han ja.

  Mine forældre skulle sidde side om side med hr. og fru Jørgensen, men da min mutter var hjemme for at nette sig havde vælgerforeningens næstformand(inde) byttet om på bordkortene, så hun fik sneget sin røv tættere på Anker.

  Da min mutter opdagede det gik hun fuldstændig grassat med råberi, tårer og smadrede potteplanter.

  Og mine forældre har i årene efter undret sig over hvorfor jeg er endt på højrefløjen…min mutter mente ligefrem det måtte være en brist i min opdragelse.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 21. marts 2016 @ 22:44

 28. dansker/23.

  Vi er såmænd ikke så uenige, som du måske tror. Også jeg finder, at rentefradraget er alt for stort og lægger op til et hovedløst overforbrug, samt at nullernes gældsætning var galimatias. På den anden side var det i Anker Jørgensens tid som statsminister, at parcelhusbyggeriet tog voldsomt fart, og størstedelen af Danmarks befolkning kom derefter til at bo i eget hus. Det gavnede dansk byggeri, dvs. arbejderne.

  Om det gavnede børnene, som man altid hører, ved jeg ikke. I mit kvarter bor der efter sigende mange børn, men man ser dem aldrig. De leger ikke ude, det er vist noget, der hører fortiden til.

  Er det bedre, at de gamle københavnske arbejderkvarterer som Brønshøj og Vesterbro er på vej til at blive for dyre for mange arbejdere? I Brønshøj er tredivernes sociale byggeri, som man ironisk nok gav gadenavne hentet fra herregårdsmiljøet (fint skulle det være), langt på vej til at blive indvandrerghettoer. Og Vesterbro er ved at blive til dyre andelslejligheder for arbejderromantikere indenfor lærer-og pædagogstanden med hældning mod Enhedslisten eller SF. Læste et arrigt interview med en ægte vesterbroborger, der sørgede over, at speltdamerne direkte eller indirekte får udryddet værtshusene, så at deres afkom skånes for at se kunderne.

  Kommentar by denonde — 22. marts 2016 @ 11:42

 29. > AK JA — 20. marts 2016 @ 23:18

  Næ, det var såmænd Svend Auken, der omtalte Reagan som en skydegal cowboy. Just for the record.

  Kommentar by Henrik Petersen — 22. marts 2016 @ 21:25

 30. > denonde — 22. marts 2016 @ 11:42

  Næ, parcelhusbyggeriet begyndte langt tidligere, nemlig i de tidlige 1960’ere. Men fortsatte rigtignok i 1970’erne.

  Kommentar by Henrik Petersen — 22. marts 2016 @ 21:28

 31. Noget som også behændigt bliver overset er det kyniske spil den nærmest helgenkårede Jens Otto Krag stod bag. Med stor dramatisk, selvsmagende opsætning meddelte han sin afgang. Hans efterfølger skulle være en person der absolut ikke ville komme til at overskygge hans geni. Hos S var der adskillige kompetente personer der havde stået i skyggen af JOK, og som han vidste kunne overtage posten med glans.

  Han valgte ‘en lille lort’ som Thomas Nielsen kaldte Anker, fordi han sådan set vidste han ikke ville kunne klare opgaven, men ville rode rundt i ideologiske drømmespind og var helt blank på økonomien.

  Skam dig JOK, som efter sin ‘pensionering’ gik helt i opløsning da hans megalomaniske ‘geni’ på de felter han ville kaste sig over viste sig at være ‘vanillekransehuller.’

  Til gengæld levede Anker på trist vis op til JOK’s forventinger.

  Kommentar by synopsis-olsen — 23. marts 2016 @ 09:25

 32. Henrik Petersen/30

  Ja det er rigtigt, det startede i 60’erne, men som jeg skrev, eskalerede det voldsomt under Anker. I nullerne startede mange nyudannede med at købe store huse og blive bestyrere af en kæmpe gæld, som en del af dem end ikke afdrager på, i stedet for som tidligere at begynde mere beskedent og afdrage en del af gælden, førend de evt. køber noget større.

  synopsis-olsen/31

  Vi kunne ikke være mere enige. Jeg har aldrig kunnet udstå JOK og var heller aldrig i tvivl om, at han valgte “den kommunale løsning” ved at pege på en svag mand, som han altid kunne skubbe af pinden igen, og som heller ikke nåede ham selv til anklerne rent intellektuelt. At Anker Jørgensen blev den udvalgte, forbløffede jo også ham selv, og måske følte han sig presset over evne. Jeg synes, at JOK er et godt eksempel på, at når der er noget væsentligt galt med seksualmoralen, gælder det samme for moralen i det hele taget.

  Kommentar by denonde — 23. marts 2016 @ 12:15

 33. Piiiiiiiinligt!!! Socialdemokratiet havde ellers i mellemkrigstiden og den umiddelbare efterkrigstid en stræk tradition for antikommmunisme. Hvad faen gik der af Anker der i Nordkorea?:-(

  Kommentar by Jacob A — 23. marts 2016 @ 13:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper