28. april 2004

Islamiske separatister i det sydlige Thailand i krig mod statsmagten – medierne slører forløbet

Over 100 døde i det sydlige Thailand, hvor islamiske separatister gennem længere tid har bekæmpet statsmagten. Forløbet er helt efter det kronologiske forløb beskrevet i Samuel P. Huntingtons Clash of Civilization and the Remaking of World Order. De danske medier forsøger naturligvis at sløre forløbet.

04.18 Ritzaus Bureau – Mindst 58 personer dræbt af thailandsk politi efter angreb“Thailandsk politi og militær dræbte i morges mindst 58 personer, hvoraf størstedelen var unge, efter en serie koordinerede angreb mod politiet i den sydlige del af Thailand, som har en overvejende muslimsk befolkning… at mindst 13 oprørere var skudt og dræbt.”

07.12 Ritzaus Bureau – Ingen grund til bekymring for danske turister i Thailand“…og er derfor ikke berørt af de voldelige sammenstød mellem militante unge og thailandsk politi og militær… fra den voldsramte del af landet.”

11.44 Ritzaus Bureau – Mindst 112 dræbt under kampe i Thailand“Kampe mellem sikkerhedsstyrker og formodede muslimske rebeller i det sydlige Thailand onsdag kostede mindst 112 personer livet… De fleste oprører var teenagere og kun bevæbnet med macheter og nogle få pistoler… Den sidste kampzone var en moské uden for provinsbyen Pattani, hvor mellem 32 og 38 oprørere blev dræbt.”

12.15 DR Online – Mindst 120 døde under uroligheder i Thailand“Dødstallet stiger i Thailand, hvor blodige sammenstød mellem nationale sikkerhedsstyrker og unge oprørere i den sydlige del af landet eskalerer.”

Skal man have en bedre dækning af begivenhederne, nytter det ikke at holde sig til de vestlige nyhedsbureauer, som betoner det Edward Said engang kaldte ‘opbyggelighed’. Her nyheden fra Channel News Asia: Separatist raids in Thailand’s south leave up to 78 dead. Indledende citat: Clashes between security forces and Muslim separatists in a series of dawn raids on police and army checkpoints in Thailand’s south have left up to 78 people dead, authorities said.”

Oploadet Kl. 13:06 af — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper