27. marts 2016

Sognepræst Marie Høgh: “I islam er mennesket ikke… skabt i Guds billede, men som en ’slave'”

Fine pointer i en kronik af sognepræst Marie Høgh i Berlingske – Der er kærligheden til forskel.

“Tirsdag morgen og døden var overalt: i luften og i lydene. Terrorangreb i Bruxelles, Europas hjerte var ramt. Blod sprøjtede, søm fra bomberne borede sig som projektiler ind i de døde og sårede kroppe. Mennesker blev ødelagt. Og den ækle fornemmelse var der igen: I kampen for kalifatet er menneskelivet intet værd. Intet! De råbte på arabisk lige før bomben og terroristen sprang i luften, Allahs stolte sønner.

Eller hvordan er det nu: Er mennesket Allahs barn? Og hvorfor er det nu, at islamisterne begår disse brutale terrorhandlinger? Er det, som Bjørn Elmquist i en debat på TV2 News vrøvlede sig frem til, fordi de vil vores frihed til livs, mindske vores rettigheder og have sessionslogning? Nej, hold nu op! Det, de vil have, er et verdensomspændende kalifat med en religiøs lovgivning, om det så koster nok så mange menneskeliv. Det er fuldstændig ligegyldigt hvor mange. Det betyder ingenting. For islamisterne er der menneskeliv nok at tage af i verden.

Og alligevel er formaningen fra Lars Løkke, at vi ikke må gøre det til alene et spørgsmål om religion, bare fordi vi vil have hurtige svar. Hvad er det for noget bragesnak? Af hvem får vi tak, for ikke at tage fat om ondets rod? Religion er problemet. Eller rettere: Islam er problemet. Helt grundlæggende det samme, som TV2s afsløringer i Grimhøjmoskeen viste: I den islamiske ideologi er mennesket ikke Guds eller Allahs barn. Mennesket er intet. Dét er problemet.

I islam er mennesket ikke, som i kristendommen, skabt i Guds billede, men som en ’slave’, der skal adlyde Allah og efterligne Muhammed ved at efterleve shariaen. Allah har skabt mennesket, for at det skal tjene ham. Ganske enkelt. Der er ikke en kærlighedsrelation, men en herre-slave relation mellem Allah og den troende.

… Den kristne knæler for Guds alter i kærlighed – af fri vilje. Muslimen underkaster sig Allah i frygt – af tvang. Det handler ikke bare om en gradsforskel: At kristendommen er lidt bedre end islam. Nej, kristendom er tro – islam er en religion eller ideologi. Der er ikke noget at tro, men noget at rette sig efter. Muslimen er kun ansvarlig for at overholde en række love og regler. Derved bliver han fri for ansvaret – også når han tæver sin kone, når han tager sit eget og andre menneskers liv i Allahs navn.

(Salah Abdeslam, tjener/slave af den fredelige, medskyldig i Bataclan-angrebet; Grafik: Daily Star)

“This name derives from the Arabic ‘Abd Al-Salām’ meaning ‘Servant of the All-peaceable‘. As-Salam being one of the names of God in the Qur’an, which give rise to the Muslim Theophoric names.” (Name-doctor)

Oploadet Kl. 09:34 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/72395/trackback

7 Comments »

 1. Der hvor mange tilhængere af forestillingen om at “vi skal skelne mellem individ og ideologi”, begår en grundlæggende fejl i forhold til islam er, at de sidestiller alle relationer mellem ideologi/identitet versus det enkelte individ .
  Det er en fejlslutning. Denne skelnen mellem individ-ideologi gælder kunne i for eksempel følgende relationer mellem makro- og mikroplan:

  At være født som dansker og dermed være repræsentant for Danmark som nation/kultur: Den enkelte dansker kan/skal ikke drages til ansvar for, hvad andre danskere foretager sig af vanvittige ting. Når venligboere, AFA’er osv, opfører sig dybt destruktivt, hverken kan eller skal andre danskere hænges op på deres gak-gak. Her gælder forskellen mellem nationalitet/kultur og så individuel adfærd.

  Hvis medlemmer af Jehovas vidner er villige til at lade deres børn dø for ikke at modtage blod fra fremmede, når kristne fundamentalister i USA dræber abortlæger – ja så kan hele Kristenheden ikke hænges op på deres adfærd. Kristendommen er så bred og åben for fortolkning, at den enkelte kristne er aldeles uden ansvar for denne opførsel.

  Omvendt: ER du medlem af Jehovas Vidner, har du valgt at støtte én stram version af Kristendommen, og derfor har du et personligt medansvar for konsekvensen af ideologiens gøren og laden. Det ansvar forsvinder ikke, fordi du går rundt og er en “Flink JV’er”.

  Tyskerne var ikke en samling “jødehadende nazister”, blot fordi, de var født tyskere og levede med tysk kultur og identitet. Her gjaldt forskellen mellem individer versus individets fælleskultur.
  Omvendt: De (vist nok) 10 mio. tyskere, der var medlem af NSDAP, havde hver og én et forbandet personligt ansvar for denne ideologis hærgen. også selvom flere af dem uden tvivl var vældig “flinke”.

  Islam levner ikke plads til fortolkning. Det er en total enstrenget, politisk ideologi, tilsat lidt religion. Enten er du med på vognen, hvilket indebærer accept af en ideologi, der kræver vold og død over ikke-muslimer, eller også er du ikke medlem af denne politiske ideologi. Så er det ret ligegyldig, at du ikke personligt deltager i myrderierne. Hvor mange medlemmer af det tyske NSDAP deltog aktivt i jødeforfølgelser og mord på politiske modstandere? Var de af den grund fritaget for ansvar?

  Jeg kender også flinke kommunister. Skal de af den grund, fritages for det personlige ansvar for at støtte en dødskult, da “vi skal skelne mellem ideologi og individ”?

  Og ja, jeg kender også “flinke muslimer”. Men jeg kommer aldrig til at stole helt og holdent på dem, da de er medlem af en politisk dødskult, som kræver mit hoved på et fad. Hvornår vender de flinke 180 grader? Det er set så tit, så glem alt om min tillid, før I har forladt skidtet. Denne dødskult er hver evigt eneste muslim medlem af – flink eller ej. Det ændrer nok så meget vi-skal-skelne-mellem-individ-og-ideologi-hippie-flower-power-drømmerier ikke på…

  Kommentar by Margrethe — 27. marts 2016 @ 10:20

 2. Uha – hva´siger præstens menighedsrås/bestyrelse, som sikkert er massivt besat med åh så forstående gode socialdemokrater – disse pr. definition magtliderlige mennesker med de rigtige og korrekte meninger om alting – også dig…de har altid en “kasse” de kan putte dig i!

  Kommentar by Black Watch — 27. marts 2016 @ 10:42

 3. Udmærket indlæg af Marie Høgh.

  Jesus advarede vi kristne, da han sagde: “Sådan har jeg talt til jer, for at I ikke skal falde fra. De skal udelukke jer af synagogerne, ja, der kommer en tid, da enhver, som slår jer ihjel, skal mene, at han derved tjener Gud. Og det skal de gøre, fordi de hverken har kendt Faderen eller mig. Men sådan har jeg talt til jer, for at I, når den tid kommer, skal huske på, at jeg har sagt det til jer. – Johannesevangeliet 16:1-4

  De onde muslimer, som tjener Satan, mener, at de tjener ‘gud’. For vi kristne og for jøderne er ét af de 10 Bud netop, at vi IKKE må slå ihjel, og det undrer mig, at noget menneske overhovedet kan føle trang til at følge en så åbenlys ondskab!? Det undrer mig, at der findes én muslim på jord; noget så ondt, kan man sige sig selv, må komme fra Helvedes dyb!

  Denne interessante artikel af Joel Richardson er skrevet for nogle år siden og er læseværdig: http://myislam.dk/articles/da/richardson%20r14-endetidsmartyrium.php

  Kommentar by Andersine — 27. marts 2016 @ 11:31

 4. Jeg tror i øvrigt, at det haster gevaldigt med at politikerne, de kaglende idioter, begynder at HANDLE og ikke blot sidde til kaffemøder, pille i næse og diskutere frem og tilbage om dette og hint!

  Få fingeren UD, derinde på Borgen, og se at få deporteret alle imamerne, luk moskéerne, og deportér så også ALLE, der har været nede og dræbe fx bagbundne børn og kvinder, efter at de har voldtaget dem i pædofætterens navn. Hvis der var retfærdighed til, så skulle de ‘be taken out of the equation’….

  Hvad laver DF egentlig i disse dage? Jeg savner Pia K! Hun kunne tale med harme, og hende kunne man forstå.

  Jeg ønsker et Danmark, som ligner Danmark og ikke en provins i Afghanistan!

  Kommentar by Kuffar — 27. marts 2016 @ 11:40

 5. Hvis man ser på alle de muslimske lande. Hvad kommer der derfra som vi bruger?…opfindelser, innovation, teknologi, lægevidenskab(medicin)mv. Hvad kommer der fra de lande?. Intet!. De kan ingen ting ud over at lave bomber, æde hinanden og yngle.

  Kommentar by jrp — 27. marts 2016 @ 17:23

 6. No3.Andersine,rigtigt,men maaske gaar den ikke ind paa dagens lystavle, Marie Hoegh skriver jo et klart og utvetydigt Dansk,men godt det.

  Kommentar by Dunk — 28. marts 2016 @ 02:31

 7. > jrp 27. marts 17:23

  Enig i to ud af tre: De æder ikke hinanden, de slår bare hinanden – og alle andre – ihjel. Derfor skal de ikke være i Europa eller andre civilisationer, men lukkes og spærres inde i deres egne shitholes, hvor de så kan udrydde hinanden som følge af klanstridigheder, overyngel og mangel på alt, da de ikke producerer og/eller er innovative.
  Måske kommer der mad til dem fra himlen og penge fra pengetræerne ;) inshallah allan uh akbar.

  Den slags udddør som dinosaurerne: Farlige, men det bliver survival of the fittest, og det er ikke muslimerne.

  Kommentar by Henrik Petersen — 28. marts 2016 @ 06:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper