29. marts 2016

Filosof: Islamisk terrorisme er ‘et nihilistisk symptom på den globaliserede kapitalismes blinde tomhed’

Sorbonne-studerende Anna Cornelia Ploug rabler marxistiske tåbeligheder fra franske Alain Badiou i Dagbladet Information. En filosof der er kendt for at ville rehabilisere kommunisme-begrebet, men i øvrigt har en storslået islam-apologi. Fra Vi er hverken ‘ i krig’ eller et ‘vi’.

“Denne fascisme er en reaktion på det forgæves forsøg på at blive talt med af kapitalen, som i vore dage tilsyneladende er den eneste, der formodes at kunne tælle. Voldens inderste kerne er altså ikke religion, men udstødelse: ‘Religion har altid kunnet være et påskud, et retorisk dække, manipulerbart og manipuleret af fascistiske bander’; det gælder katolicismen i 1930’ernes Spanien såvel som islam i dag. …

Den borgerlige offentlighed er altså ifølge Badiou ude på et velkendt og sprængfarligt vildspor, når den opbygger billedet af de barbariske ‘terrorister’ og ‘islamiske fundamentalister’ som noget væsensforskelligt fra ‘den vestlige civilisation’. Det begynder ikke med religion. Tværtimod er radikaliseringen en reaktion på den ulighed, der er skabt af denne ‘vores’ verden, og islam er blot en oplagt iklædning for en sådan destruktiv impuls. Drabsmændene, skriver Badiou, ‘forestiller sig at være båret af antivestlig lidenskab, men de er ikke andet end et nihilistisk symptom på den globaliserede kapitalismes blinde tomhed, på dens uduelighed og uegnethed til at medregne alle i sin udformning af verden’.

… I Badious analyse bør massemordet i Paris behandles som et indicium på ‘en alvorlig sygdom’, nemlig ‘den globaliserede kapitalismes triumf’ med alt, hvad det indebærer af neoimperialistiske, transnationale virksomheder og deres ‘plyndringszoner’. Den ekstreme vold, vi er vidne til i denne tid, ‘hidrører fra noget længere væk end immigrationen, islam, det ødelagte Mellemøsten eller det plyndrede Afrika’, skriver Badiou: ‘Vores onde hidrører fra kommunismens historiske fald’.”

(Alain Badiou, marxistisk filosof)

Oploadet Kl. 20:54 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/72482/trackback

16 Comments »

 1. Jeg har haft den tvivlsomme fornøjelse af at gå i klasse med hende. Hun er ikke alene spejlblank, men også skrupskør. Hun har så valgt at arbejde med en filosof, som snakker rent nonsens, og derfor bliver hendes manglende evner ikke afsløret. Det er ikke besværet eller tiden værd at diskutere med hende, for der er ingen hjemme. Det er ret rystende, at hun skal skrive artikler for Information. De skraber virkelig bunden mht. IQ.

  Kommentar by V — 29. marts 2016 @ 21:33

 2. “Vores onde hidrører fra kommunismens historiske fald.”

  Det eneste der passer i hans analyse er at både sovjetkommunismen og den kinesiske kommunisme havde rimelig meget held med at holde islam nede.

  Jeg husker en dokumentar der berørte Sovjets invasion af Afghanistan. Følgende historie blev fortalt en passant (gengiver efter hukommelsen):

  En afghansk islamoterroristgruppe kidnappede nogle udsendte russere og forsøgte at stille krav via dem.

  KGB reagerede hurtigt. De fangede en islamisk militsleder og sendte hans hoved og genitalier i en kuffert til kidnapperne med en kort besked: “Frigiv alle gidsler uskadt nu, eller.”

  Gidslerne blev straks frigivet, og afghanerne prøvede ikke igen at kidnappe sovjetiske udsendinge.

  Kommentar by M — 29. marts 2016 @ 22:20

 3. Tak skal du have, der er roterende fis i kasketten der …
  Hvordan mon de islamiske terrorister tager det at blive kaldt nihilistiske symptomer på den globaliserede kapitalismes blinde tomhed? De er jo ikke kendt for at have humor, så de bliver nok pissesure, ha, ha!
  Det er meget typisk for kommunister, der er så forblændede af deres egen utopi, at de ikke kan se verden og menneskene i den som de er. Folk kan ikke få lov til at være dem, de selv udgiver sig for at være, stå for det, som de faktisk praktiserer – heller ikke terrorister.

  Kommentar by monse — 29. marts 2016 @ 22:50

 4. Venstrefløjen vil selfølgelig nødig stå som hovedansvarlig for endnu en europæisk krig mod totalitarisme. I skak se, når den kommer, vil den være jeres skyld

  Kommentar by bb — 30. marts 2016 @ 00:18

 5. Historisk endeligt

  Marxismen har fejlet så meget, at den og dens fortalere, i et desperat forsøg på overlevelse, nu sætter sin lid til islam og dens “frådende rasende gade”, for at finde fodsoldaterne der skal gennemføre revolutionen.
  Tal om desperation og marginalisering.
  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 30. marts 2016 @ 00:57

 6. Hvor dum kan man være..?

  Kommentar by ny kommentator — 30. marts 2016 @ 08:00

 7. @5: Så dum – hvis man vil i avisen.

  Kommentar by Bastardo — 30. marts 2016 @ 09:22

 8. Englænderne har det herlige udtryk ‘Cherry picking’, der defineres som bevidst – eller oftest ubevidst – at ignorere elementær statistik, viden og beviser om andet for dermed at ende med groteske fejlslutninger. Man kan roligt sige, at marxistisk teori lider under en syg form for forsætlig cherry picking. Kun gennem vold og trusler om vold har marxistisk teori kunne dominere blandt vattede intellektuelle, der længes efter et autoritært system med dem selv på toppen, hvor kun deres egen ‘geniale’ indsigt er lovlig. Deres længsel forklarer deres apologi over for imperialistisk islam, hvor de kan spejle sig i et ligeså autoritært og voldeligt tankesystem.

  Kommentar by traveler — 30. marts 2016 @ 09:30

 9. Hvsi vi ikke er et ‘vi’, hvem er det så der ikke er i krig?

  Kommentar by M — 30. marts 2016 @ 09:42

 10. Enig Historyman — 30. marts 2016 @ 00:57
  Marxist resterne (efterbyrden:-) er nu i panik og allierer sig med muslimerne, fordi de også hader demokratiet, kapitalismen, den store satan USA og den lille satan Israel og os ikke-socialister i vesten. Men de glemmer, at Khomeini gennemførte sin muslimske revolution i Iran ved undervejs at smide kommunisterne af toget med halsen overskåret.

  Kommentar by A-mad — 30. marts 2016 @ 10:19

 11. Jeg har bare ét at sige til dette: BØV!

  Kommentar by Andersine — 30. marts 2016 @ 11:44

 12. Det er ikke stof til årets revyer, der mangler.

  Kommentar by Menig 442 — 30. marts 2016 @ 15:53

 13. 1@ Du må have haft nogen rigtig laaange skoledage.

  Da jeg lige havde læst filosofens indlæg, tænkte jeg.
  What the fuck var det.
  Et par få fornuftige sætninger, blandet med en masse vrøvl.
  De danske universiteter er, efterhånden blevet de rene kolbøttefabrikker.
  Filosofen kun lige så godt, komme fra en psykiatris afdeling.

  Kommentar by XXXXX — 30. marts 2016 @ 20:08

 14. Men inden vi kommer alt for godt i gang med at banke løs på den stakkels marxist, så lad os altid huske:

  1. Kapitalen/erhvervslivet elsker masseindvandring

  2. Kapitalen presser de borgerlige partier (som de ejer) til stadig mere masseindvandring

  3. Ingen terror i Vesten uden masseindvandring og ingen masseindvandring uden støtte fra kapitalen

  4. Globaliseringen og masseindvandringen er et dybt kapitalistisk projekt, som ingen borgerlige vender sig rigtigt imod

  5. Kig på de danske borgerlige-globalistiske regeringer (Fogh-Løkke), jeps, den har stået på masseindvandring GALORE!!!

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 2. april 2016 @ 12:43

 15. Hr. Møller

  En filosof der er kendt for at ville rehabilisere kommunisme-begrebet, men i øvrigt har en storslået islam-apologi.

  http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=rehabilitere

  rehabilisere blev ikke fundet.

  Kommentar by Peter Buch — 3. april 2016 @ 08:26

 16. De lærde strides uha. Undertegnede er en meget læg, tidligere ingeniør. Så vidt jeg kan se, kan vi godt skrotte sociologerne. Faktisk holder jeg meget af Zygmunt Bauman. Imidlertid ærgrer det mig at de kommenterende personer ikke anviser, hvor vi skal rette blikket hen, altså os lægfolk
  Situationen minder mig om en notits i et århusiank dagblad (for flere år siden). En juraprofessor besværede sig over, at ikke-jurister blandede sig en offentlig “juridisk diskurs”. Måske ikke underligt, idet indblandingen våvede at anvende ordet:”retfærdighed”. MVH JH.

  Kommentar by J.Huusom — 27. maj 2018 @ 13:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper