30. marts 2016

Cyril Malka: “… efter krigen i 1967, kom araberne i tanker om, at de var palæstinensere.”

Der er skrevet meget om Israel/palæstina-konflikten, måske for meget, for selvom historien er kompleks, så er der stadig visse holdepunkter. Yderst informativ kommentar af forfatter Cyril Malka i Den Korte Avis – Den dag arabere blev ‘palæstinensere’ – den dag gik det galt.

“Det er på høje tid, at vi sætter de rette ord på de forskellige aktører og holder op med at kalde arabere for ‘palæstinensere’. …

De fleste arabere i området er muslimer, og de er kommet til området under de muslimske invasioner, som i øvrigt tog en god bid af Europa i flere hundrede år. De har udryddet de fleste befolkningsgrupper, der oprindeligt boede i området, enten ved tvangskonvertering eller ved at massakrere dem. Der er dog enkelte kabyler tilbage i Algeriet, få berbere i Marokko, enkelte yazidi i Irak, og der har altså altid været jøder i Judæa og i området som i dag er Israel. Disse var de oprindelige beboere i området.

Var der palæstinensere før 1967? Hvis araberne begyndte at kalde sig palæstinensere, skyldes det ganske enkelt, at de ikke har nogen national identitet i forhold til området. Det er jo logisk nok, eftersom de blot har invaderet det. Man behøver ikke at lede ret længe for at finde ud af, at bogstavelyden ‘P’ end ikke findes på arabisk, og dermed endnu mindre ordet ‘Palæstina’. …

Før 1967 var der ingen avisartikler, artikler, bøger eller andet, som omtalte araberne som ‘palæstinensere’. Mellemøsten-konflikten var blot kendt som den ‘arabisk-israelske konflikt’ og ikke som ‘Palæstina-Israel konflikt’.

(Devorah & Shmuel Dayans pas, forældre til Moshe Dayan, en af Uafhængighedskrigens sejrherrer)

Araberne, som levede i området, blev til ‘palæstinensere’ efter krigen i 1967. Før den tid var Judæa og Samaria samt Jerusalem ulovligt besat af Jordan, og Gaza var blevet invaderet af Egypten. Ikke én eneste araber så sig selv som ‘palæstinenser’.

Det forklarer, hvorfor der ikke blev dannet nogen ‘Palæstinensisk stat’ i perioden mellem 1948 og 1967, da Jordan besatte Judæa og det halve af Jerusalem. Før 1967 var det en fornærmelse, at kalde en araber for ‘palæstinenser’: ‘Jeg er ikke jøde, jeg er araber,’ ville de svare.

… indtil sidst i 60′erne blev betegnelsen ‘palæstinenser’ af hele verden enstemmigt brugt for at betegne jøderne. … Men lige pludseligt, efter krigen i 1967, kom araberne i tanker om, at de var palæstinensere. Idéen stammer fra PR-eksperter fra daværende sovjetisk KGB. Planen og PR kampagnen var forberedt og ledet af det Sovjetiske Institut for Orientalske Studier, hvis leder var Evgeniy Primakov.

Primakov var professionel spion, talte meget godt arabisk og havde arbejdet i forskellige arabiske lande i årevis under dække af at være journalist for det officielle sovjetiske blad, Pravda.

Medierne fra den sovjetiske blok begyndte at græde over de ’stakkels palæstinensere, hvis land var blevet stjålet af de onde jøder”.

Idéen om de ’stakkels palæstinensere’ blev taget op af de venstreorienterede vestlige medier, og efter tre års tårefyldte indlæg, holdt egypteren, Yasser Arafat, lidenskabelige taler på europæiske universiteter og i FN om, hvordan han, en ’stakkels indfødt palæstinenser’ blev bestjålet og ydmyget af ‘onde Khazar-Jøder’. Det ‘palæstinensiske folk’, som dukkede op ingen steder fra, begyndte at blive slået fast i europæernes sind.

Hvis man vil have sandheden frem, og hvis vi vil rette op på misforståelser, skal vi alle begynde med at bruge de korrekte betegnelser: Jøder er palæstinensere. Arabere er arabere. Overfaldsmændene er hverken ‘militanter’ eller ‘frihedskæmpere’, men blot ‘mordere’ eller ‘terrorister’.”

Oploadet Kl. 15:11 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/72490/trackback

15 Comments »

 1. Så sandt, så sandt

  Som en ekstra krølle på herlighederne kan man tilføje, at netop den europæiske venstrefløj gik i brechen for, at araberne i området skulle kaldes palæstinensere for at skabe en forestilling om, at de udgjorde et eget folkeslag med egen identitet og med dertil hørende nationale rettigheder for et folk om eget land mv.; mens den selvsamme europæiske venstrefløj i samme åndedrag altid har afskyet ethvert udtryk for national identitet på hjemmefronten a la Johanne Schmidt-Nielsens plakat i sit hjem ‘Foreigners, please don’t leave us alone with the Danes’.

  Kommentar by traveler — 30. marts 2016 @ 15:34

 2. Disse var de oprindelige beboere i området.
  Skriver Cyril Malka.
  Hvis man vil have sandheden frem, nytter det ikke at skrive noget andet.

  The term Canaanites is by far the most frequently used ethnic term in the Bible,[1] in which they are commonly described as a people who had been annihilated by the Israelites.[2]
  https://en.wikipedia.org/wiki/Canaan

  Kommentar by Peter Buch — 30. marts 2016 @ 16:10

 3. A “Walistina” is mentioned in Luwian texts[20] already variantly spelled Palistina.[21] This implies dialectical variation, a phoneme (“f”?) inadequately described in the script,[22] or both. *Falistina was a kingdom somewhere on the ‘Amuq plain, where the Amurru kingdom had held sway before it.[23]
  https://en.wikipedia.org/wiki/Philistines

  Kommentar by Peter Buch — 30. marts 2016 @ 16:33

 4. Den korrekte betegnelse er pestilensere !

  Hvad de fleste ikee ved, er at faktisk er 20% eller 1.5 mill af indbyggerne og statsborgerne i Israel af arabisk oprindelse og muslimer. Der er flere som besidder høje poster, bla en højesteretsdommer.

  Det er ikke dem som laver balladen eller forårsager sekterisk vold.

  Det er de såkaldte ‘palæstinensere’/pestilensere, som er uduelige ballademagere, og uønskede også i de arabiske lande.

  Kommentar by For Mangfoldighed — 30. marts 2016 @ 17:10

 5. Ja, og som Daniel Greenfield så glimrende afslutter denne artikel: “If only they would go home!” http://www.frontpagemag.com/point/259249/palestinian-authority-head-admits-palestinian-daniel-greenfield

  Tænk engang at have dén forsamling til nærmeste naboer! Hvilken gru, og hvor er det synd for Israel!

  Her kaldes de ganske korrekt ‘hannibal Lecters’ http://www.frontpagemag.com/point/260513/palestinian-muslims-eagerly-kneel-smell-dead-daniel-greenfield (stærkt kvalmende billeder! – djævlene er menneskeædere og sniffer til blodet. Syge, syge halvaber, som ikke bør have betegnelsen ‘mennesker’!)

  Kommentar by Andersine — 30. marts 2016 @ 17:14

 6. https://www.youtube.com/watch?v=8wh8CCbxjAY

  Kommentar by Svend — 30. marts 2016 @ 17:40

 7. Fakta: Hvad rager det en dansker ? FoKus: Folkemordet på danskerne fortsætter med fuld styrke i restDanmark. 60% af Sønderjylland er besat af tyskerne. Skånelandene af Sverige. Det må være mere relevant for en dansker af få i hvert fald det førstnævnte stoppet. De muslimske erobrer i Dk har indtil videre haft ret, når de konstaterer .at danskerne er dummere end de er hyggelige.

  Kommentar by dansker — 30. marts 2016 @ 18:13

 8. Idioti kan forekomme overalt. Selv i Danmark, det er en udfordring, ingen dansker bør udelade protester mod- selv om det er svært.

  Kommentar by send dansker i internt eksil — 30. marts 2016 @ 20:36

 9. At folkemord også er forekommet andre steder end i Danmark kunne muligvis have interesse for andre end en enkelt kommenterende dansker.
  Eller- det kunne aldrig have interesse for andre?

  Kommentar by Peter Buch — 30. marts 2016 @ 20:57

 10. 8) Fastholder naturligvis kommentar. 8s konkret mangel på konduite og mangel på evne til seriøs modargumentation er afløst af 8s floskler.- Specielt sidste del af 7 indfanger 8 og klister dit indlæg , som en flue til et edderkoppenet.–Ellers: Din afsender addrese er korrekt.- Alle etniske danskere er i internt eksil.

  Kommentar by dansker — 30. marts 2016 @ 22:00

 11. 9) Der forekommer ikke folkemord i Isreal/Palæstina. Befolkningen fordobles hvert 20. år.– Og siden du interesserer dig for folkemord.Til din orientering: Tyrkerne har juridisk ret. De har ikke begået folkemord på armenerne.De flere 100 000 armenere som var konverteret til islam,blev der ikke begået overgreb imod. Tyrkerne/kurderne foretog en religiøs “udrensning” af kristne armenerne. Og så er vi tilbage ved Danmarks situation

  Kommentar by dansker — 30. marts 2016 @ 22:10

 12. @ #7: Det er i min optik et yderst relevant indlæg, også for Danmark. Fordi det siger en hel del om mentaliteten hos størstedelen af de immigranter der vælter ind i Danmark.
  Jeg hørte i forgårs et interview med infam øhh imam Abu Bilal i 24syv, og det var kvalmende at høre ham konstant referere til sig selv som dansker, alle hans 18-20 børn var danske, havde gået i dansk skole osv osv.
  Det varer såmænd ikke længe før vi ægte oprigtige danskere bliver betragtet som udskud i vores eget land, og bedt om at skride (som forudset af Victor Orban).
  Vi skal have smidt denne islamske pest ud af landet, og det kan kun gå for langsomt.

  Kommentar by For Mangfoldighed — 30. marts 2016 @ 23:16

 13. Det er ord om fortiden. Jeg nævner hvad Cyril Malka ikke gør i sin tekst, at området var befolket af cannaæer og lidt mere, de, cannaæerne nævnes ofte som udryddet af jøder. At det ikke interesserer eller rager dig er, herfra anskuert, naturligvis beklageligt.

  Kommentar by Peter Buch — 31. marts 2016 @ 00:04

 14. dansker

  Det er ord om fortiden. Jeg nævner hvad Cyril Malka ikke gør i sin tekst, at området var befolket af cannaæer og lidt mere, de, cannaæerne nævnes ofte som udryddet af jøder. At det ikke interesserer eller rager dig er, herfra anskuert, naturligvis beklageligt.

  Kommentar by Peter Buch — 31. marts 2016 @ 00:06

 15. Der er ingen palæstinensere. Jøderne i området blev førhen kaldt palæstinensere, men nu er titlen gået muslimerne.
  Der er beviseligt ingen i området, der indtil for nylig har oplevet, at de var palæstinensere. Førhen var de arabere i den osmanniske provins og de havde ikke behov for en anden nation. Før islam var området førende indenfor de første århundreders kristendom (derfor korstogene der skulle befri området fra islam). I mange århundreder var området græsk-romersk og før det erobret af Alexander den Store (som lagde navn til Alexandria) og indsatte sin general til at regere Egypten, hvor Kleopatra 7. Philopator var farao fra 51 f.Kr. til 30 f.Kr.. Hun var den sidste af det makedonske Ptolemaios-dynasti, Lagiderne, og dermed den sidste græske hersker over Egypten.

  Kommentar by A-mad — 31. marts 2016 @ 08:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper