2. april 2016

Soldiers of Odin, ikke højreradikale, ikke racistiske, ikke voldelige… men problematisk velorganiserede

Det siger sig selv, at en lov & orden-gruppe skabt for at modvirke multikulturaliseringen af nattelivet, nødvendigvis tiltrækker højreorienterede og hårde mænd fra provinsen. Soldiers of Odin er omtalt i alle større medier de senere dage, men det bliver næppe gruppen der slår igennem for alvor. Ikke fordi den finske grundlægger har nationalsocialistiske sympatier, men fordi tiden ikke er moden. Hvad der var ekstremt i går, er ikke nødvendigvis ekstremt i morgen, og fortsætter udviklingen, så kommer der en dag hvor multikulturalismens fortrop drømmer om de gode gamle dage med fredelige grupperinger såsom Stop Islamiseringen af Danmark og English Defence League.

TV2 Fyn bragte fredag aften interviews med Jari Boriths-Sørensen og lokalformand Mikkel Sørensen fra Fyns-afdelingen, og man behøver ikke være forsker for at se, at de repræsenterer et folkedyb der har fået nok. Det er derfor gruppens danske Facebook-gruppe på få uger har høstet 10.797 likes.

Medierne har naturligvis travlt med at hæfte højreekstremisme- og nynazisme-etiketter på organisationen, noget der foregår ligefrem proportionalt med gruppens forsikringer om at de ikke er racistiske. Jeg tvivler på at gruppens danske medlemmer gennemsnitligt har flere anholdelser bag sig end ekstremisme-ekspert René Karpantschof – og næppe flere end Vollsmose-grupperingen ‘Soldiers of Allah‘, der ikke blev associeret med nazisme, da de brændte israelske flag af i Århus for fire år siden. De har stort set ikke været omtalt.

Da svenske Aftenbladet skrev om Soldiers of Odin for et par uger siden, aflirede de venstreradikale Expo, og bad den finske forfatter Mikael Brunila stå for analysen. Det var ham som Projekt Antifa (Læs: AFA) interviewede sidste år – en type der ser nazister overalt. Til Aftenbladet forklarede han, at Soldiers of Odin ikke har været voldelige: “Problemet är att vi har en väldigt väldisciplinerad och välorganiserad grupp…”. Problemet eksisterer med andre ord kun i venstreradikale hoveder.

For den gennemsnitlige dansker er det ikke videre problematisk at Soldiers of Odin hverken er højreradikale, racistiske eller voldelige. En svær opgave at bortklare for Karpantschof, der dog mener at gruppen har en skjult dagsorden. De vil ’skabe legitimitet’ for ‘voldelige’ indvandringsmodstandere på højrefløjen. AFA kan intimidere nationalsindede på Nørrebro, men det er straks sværere i Fraugde-Kærby. Virkeligt et stort problem.

Fra Radio24syv – Soldiers of Odin er styret af voldsdømte og højreekstreme.

“De ind­van­drer­kri­ti­ske grup­per af dan­ske mænd med ryg­mær­ket Sol­di­ers of Odin, som er begyndt at patrul­jere i det dan­ske nat­te­liv, har tætte for­bin­del­ser til både Hells Angells, nazi­ster og andre høj­re­ek­streme grup­pe­rin­ger.

Blandt andet for­tæl­ler det sel­vud­nævnte bor­ger­værns dan­ske leder i et inter­view på Radio24syv, at han tid­li­gere er dømt for vold og er med i ‘Viking Defence League’, der pri­mært yder øko­no­misk støtte til fængs­lede med­lem­mer af rock­er­grup­pen Hells Angels. …

Over halv­de­len af dem, som i kom­men­ta­rer på den dan­ske Sol­di­ers of Odin-facebookside har til­ken­de­gi­vet, at de gerne vil melde sig ind og patrul­jere i dan­ske byer, har sam­ti­dig ’synes godt om’ høj­re­ek­streme face­book­si­der som Stop Isla­mi­se­rin­gen af Dan­mark, Danish Defence League og Dan­sker­nes Parti. …

Sol­di­ers of Odin i Dan­mark for­tæl­ler selv, at de ikke er høj­re­ek­streme eller deci­de­ret går efter ind­van­drere… Men eks­pert i radi­kale grup­pe­rin­ger fra Køben­havns Uni­ver­si­tet og tid­li­gere ven­stre­fløjsak­ti­vist, Rene Kar­pants­chof, mener, at der kan være grund til at mistænke grup­pen for at have en skjult dags­or­den:

‘De vil opbygge grup­pe­rin­ger og skabe legi­ti­mi­tet om at have vol­de­lige grup­per på høj­re­fløjen. Grup­pe­rin­ger der i vir­ke­lig­he­den mener, at de er i en slags kamp mod ind­van­drere og i sær­de­les­hed mus­li­mer,’ siger Rene Kar­pants­chof til Radio24syv.”

(Foto: Facebook)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/72559/trackback

13 Comments »

 1. Det er godt at de venstresnoede har de statsstøttede løgnespredere til at forpeste livet for alle der vil Danmark det bedste, byretten i Horsens frakender en unavngiven og uden nationalitet 59 årig taxichauffør retten til at køre taxi i tre år pga. i tre tilfælde af uterlig opførsel overfor unge kvinder, men landsretten giver chaufføren ret til at køre taxi igen? Kvinderne har nok selv bedt om at blive beriget, stakkels kvinder, men de er underkendt af landsdommerne, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 2. april 2016 @ 20:31

 2. “De vil opbygge grupperinger og skabe legitimitet om at have
  voldelige grupper paa hoejrefloejen ” Dvs. at hr. eksperten er bange
  for noget , der for laengst er veletableret paa venstrefloejen , og tilmed noget han selv ikke turde vaere helt ubekendt med .
  Sikke en forvreden tankegang….er der noget der hedder mental
  kontortionist eller lyder diagnosen bare skudt i roen ?

  Kommentar by Krassisten — 2. april 2016 @ 22:04

 3. Sikkert en neger…
  http://ekstrabladet.dk/112/politiets-teori-her-kommer-hittebarnsmor-fra/6019914

  Kommentar by jrp — 3. april 2016 @ 06:08

 4. 2 Krassisten

  Sagen er at hr. eksperten har en absolut forudsætning i sit trossystem om at der er forskel på “DEM” og “OS”.

  Så går det hele op.

  Alle dyr er lige, men nogle er mere lige end andre. (Orwell)

  Kommentar by M — 3. april 2016 @ 06:48

 5. Synes at det er en god ide. Et supplement til gul jakkerne og de røde baretter, der var engang. Gå i bare “patrulje ” i byerne. Observere, filme, anmelde og til sidst foretage civile anholdelser. Så lad dørmænd passe diskoteket og dør og området udenfor. Andre passer på gaden og sidegader, porte osv.

  Kommentar by P — 3. april 2016 @ 08:29

 6. Der kan være grund til at mene, at Rene Kar­pants­chof fra Køben­havns Uni­ver­si­tet har en skjult dags­or­den, når han udgiver sig som ekspert.

  Vi andre lægger ikke skjul på, at vi mener, at vores skat bliver misbrugt, når den går til at finansiere typer som Rene Kar­pants­chof

  Kommentar by traveler — 3. april 2016 @ 09:29

 7. Radio 24/7 udstiller sig selv ,når de bruger den venstreekstreme løgner Karpantschof som ekspert.

  Kommentar by jønne — 3. april 2016 @ 10:35

 8. ‘De vil opbygge grup­pe­rin­ger og skabe legi­ti­mi­tet om at have vol­de­lige grup­per på høj­re­fløjen. Grup­pe­rin­ger der i vir­ke­lig­he­den mener, at de er i en slags kamp mod ind­van­drere og i sær­de­les­hed mus­li­mer,’ siger Rene Kar­pants­chof til Radio24syv.”

  Den situation vi har haft i mange år kan beskrives som:

  ‘De vil opbygge grup­pe­rin­ger og skabe legi­ti­mi­tet om at have vol­de­lige grup­per af muslimske indvandrere og deres efterkommere. Grup­pe­rin­ger der i vir­ke­lig­he­den mener, at de er i en slags kamp mod europæisk kultur og i sær­de­les­hed danskere,’ . . . .

  Kommentar by For Mangfoldighed — 3. april 2016 @ 12:07

 9. http://avpixlat.info/2016/04/03/soldiers-of-odin-avbrot-valdsamt-ranforsok/

  Den samme tanke havde jeg da jeg læste at “Soldiers Of Odin” var blevet mandsopdækket af politiet på deres første patrulje i Kalundborg, var det vist.

  Så politiet har ressourcer til at mandsopdække borgere som vil sikre ro i gaden og kropsvisitere dem for at sikre de ikke bærer våben, men politiet har ellers normalt ikke resourcer til at være synlige i gadebilledet – ynkeligt.

  Kommentar by For Mangfoldighed — 3. april 2016 @ 20:25

 10. http://avpixlat.info/2016/04/03/soldiers-of-odin-avbrot-valdsamt-ranforsok/

  Kommentar by Menig 442 — 3. april 2016 @ 20:50

 11. Rene Karpantschof har en pointe.
  Det er dog ikke muslimerne, der har noget at frygte. De er for mange og for godt bevæbnede.
  Det er derimod, den autonome voldelige venstrefløj han selv er en del af.
  Han fornemmer instiktivt, der er øretæver i luften.
  Hvis soldiers of Odin går med i feks en demonstration, bliver der IKKE kastet ret mange sten fra de sortklædte røde facister. De er bange for at få tæsk.
  De røde hunde.

  Kommentar by XXXXX — 3. april 2016 @ 21:55

 12. Det er jo afmagt.

  Kommentar by Liva — 3. april 2016 @ 22:22

 13. De skriver Danmark og ikke Denmark på rygmærket..

  Kommentar by Liva — 3. april 2016 @ 22:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper