20. april 2016

Forskningschef Vibeke Borberg, : “… et medieetisk problem”, at Berlingske giver talerør til højrefløjen

“Half The French Army Is Now Deployed On French Streets”, skrev Breitbart fornyligt, og det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at det er det land i Vesteuropa med det største muslimske mindretal. Dem der har flere er autoritære stater. Dem der har flest er flygtningeproducerende lande.

Vi kan ikke helt følge med Sverige, men Danmark er godt på vej. Vi har måttet forskanse parlamentet, og har nu kampklædt politi med automatvåben flere steder i hovedstaden. Jov, nøgternt betragtet, så er fjenden i landet.

Vibeke Borberg, der mener det presseetisk er problematisk med bloggende indvandringsmodstandere, er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor den journalistiske filosof Ejvind Hansen også huserer. Han mener ikke at ytringsfriheden er truet, og her er han sikkert på linje med Rasmus Preston, der studerer samme sted, når han ikke lige foto-registrerer de ikke-truede på gadeplan.

Fra Berlingske – Mediejurist langer ud efter Berlingske og dens bloggere.

“Vibeke Borberg skød debatten i gang fredag med disse ord på Twitter: ‘Igen et indlæg, som det kan undre, at @Berlingske vil lægge spalteplads til,’ skrev hun om et Indspark fra sognepræst Marie Høgh med overskriften ‘Fjenden er i landet, smilende går han rundt iblandt os.’

Ifølge Vibeke Borberg er det blot et af mange indlæg fra faste Berlingske-bloggere, også bl.a. psykiater Henrik Day Poulsen og sognepræst Sørine Gotfredsen, som formuleres på en måde, der er ’stigmatiserende over for visse befolkningsgrupper, agiterer for forskelsbehandling, anvender grove generaliseringer og bidrager til at skabe splid mellem befolkningsgrupper.’

‘Pressenævnet fastslog i en meget klar kendelse tilbage i 2013… at blogindlæg, som er skrevet af journalister og andre professionelle til brug for et professionelt blogsite, skal betragtes som redigerede debatindlæg og dermed leve op til de samme medieetiske standarder som avisen øvrige indhold,’ siger Vibeke Borberg. …

Og det er et medieetisk problem, som Berlingske bør forholde sig til, mener hun.

(Vibeke Borberg på Twitter, 15. april 2016; Uriasposten)

“Det, jeg finder problematisk, er, hvis man som mediejuridisk forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole bruger sine egne holdninger som målestok for, hvad der er presseetisk korrekt at bringe på mediernes debatsider eller i kommentarform eller på blogs.” (Tom Jensen, chefredaktør Berlingske)

Oploadet Kl. 12:07 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/72968/trackback

15 Comments »

 1. Endnu et bevis på hvordan de venstreorienterede diskutere: hold kæft.

  Kommentar by jdm — 20. april 2016 @ 13:00

 2. Da jeg læste artiklen troede jeg at det var nyt fra Cuba og Nord Korea, men jeg blev gjort til skamme, det er røster fra kommunisternes højborg i Danmark, det er kvalmende når Danske journalister vil stække meningsfriheden i Danmark, det er ufattelig at Danskerne forsørger disse samfundsomstyrtere, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 20. april 2016 @ 13:44

 3. Hun er Radigal.

  Kommentar by Johnson — 20. april 2016 @ 14:03

 4. Heldigvis er det nu sådan, endnu!, at diverse blogs ikke ligger under for løgnerpressens medieetiske standarder for løgn og latin og forskønnende røverhistorier om muhammed berigernes grelle adfærds mønster, så hvis sandheden søges, så fremkommer den ikke ved at slå op i løgnerpressens statsstøttede muhammmed propaganda skriverier.
  Det er da kun top idioter, der tro løgnerpressen er sandfærdig, troværdig eller mere værd en det papir løgnerpressen trykker sine skriblerier på.
  Det er da helt håbløst, at tro, man kan løse spliden mellem befolkningsgrupper, ved at censurere sandheden væk og kun overfladisk lier de falske floskler af og forlange kun envejs dialog og underkastelse af anderledes tænkende ellers er de racister!
  Vi vantro må kun udtale os pænt om vejret intet andet ellers er vi racister, mens muhammed ofrene må kræve det ene sær hensyn efter det andet og har sær reglen §266b til at forfølge os, hvis vi ikke holde kæft.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 20. april 2016 @ 14:43

 5. Vibeke Borberg er tydeligvis en islamoprostitueret, der med nogle retningslinier for “god etik” i hånden, vil beskytte sig selv og resten af det islamofile parasitsegment mod kritik.

  Kommentar by Hans Und — 20. april 2016 @ 15:33

 6. Tænk, at nogen kan gøre de massive problemer, vi har med indvandring af muslimer – terror, vold og almindelig kriminalitet – til et medieetisk problem. Det skal man vist være meget højtuddannet mediejurist for at turde hævde. Gud bevare Vibeke Borberg!

  Kommentar by Fisken — 20. april 2016 @ 15:41

 7. “et medieetisk problem” – det vil sige noget, vi skal tale pænt om. Det glemte jeg lige at få med.

  Kommentar by Fisken — 20. april 2016 @ 16:08

 8. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 20. april 2016 @ 16:28

 9. #8

  Som udgangspunkt ligger der et humanistisk segment i journalist uddannelsen og dermed en konsensus i studie/undervisnings miljøet. Derfor er det næsten umuligt at gennemføre journalistuddannelsen med mindre man ligge til venstre i den politiske observation. Ligeledes bagefter når man skal ansættes som journalist.Man forventer man ligge hele sin fortolkning i en venstreorienteret vinkling.

  Kommentar by jrp — 20. april 2016 @ 18:26

 10. Borberg vil ikke lade meningsmodstandere komme til orde. Hun er udemokratisk.

  Kommentar by Liva — 20. april 2016 @ 18:48

 11. Da denne åndsfyrste fra moralens højborg, journalistskolen, på twitter bliver spurgt til en lidt mere konkret forklaring af problemet med Marie Høghs blogindlæg vælger hun at bakke ud med den begrundelse at hun skal i fredagsbaren. Flot. Hvad skal i øvrigt disse filosoffer, sofister og forskere på journalistuddannelsen ud over at vildlede de studerende.

  Hvis forskningschefen har så stor højagtelse for de presseetiske regler burde hun hun starte ved paragraf 1. ‘Det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information.’ Det kunne måske bibringe journalisterne bare en lille smule
  respekt og tillid tilbage hos befolkningen.

  Kommentar by Nothingman — 20. april 2016 @ 19:46

 12. “Vi har måtte forskanse parlamentet”

  Vi har en måtte? Eller vi har måttet forskanse parlamentet?
  ;-)
  Undskyld, men denne udbredte sproglige fejl skal der rådes bod på.
  God blog i øvrigt, ingen overraskelse at de journalistiske elitefolk vil gøre alt for at indskrænke ytringsfrihed..

  Kommentar by Byggemester — 20. april 2016 @ 19:57

 13. I denne sag ser vi, at folk, der er inde i varmen i gode, bestemmende stillinger, kræver mere trykke-ufrihed. Det er ganske skræmmende.

  Kommentar by Niels P. — 20. april 2016 @ 23:14

 14. Ad 12. Rigtigt, Byggemester. Sprogfejlen er almindelig udbredt og forekommer i de såkaldte modalverber (kunne, måtte, skulle, ville, turde, burde og gide), hvor man udeladet t’et i kort tillægsmåde, fx “har måttet sige …” eller “har skullet gøre …” eller “har ikke gidet gå …”.

  Kommentar by Niels P. — 21. april 2016 @ 00:38

 15. Men tilbage til det væsentlige. Vores ret til at udtrykke, hvad vi tænker og føler, er presset fra alle sider. Hvor ville det være godt, hvis der blev presset lidt tilbage. Fx kunne Folketinget afskaffe blasfemiparagraffen. Man kunne slette reglen om forhøjet straf for at fornærme udenlandske statsoverhoveder, hvor en tilsvarende regel i Tyskland nu bringer en satiriker i retten efter anmodning fra ingen værre end Erdogan. Man kunne se på pressenævnets rolle. Kom i gang, inden vi kvæles i hensyn til dem, der ikke tager hensyn til os.

  Kommentar by Niels P. — 21. april 2016 @ 01:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper