27. april 2016

Hørt i Nattevagten på Radio24syv om muslimernes selvvalgte apartheid: “… de holder sig for sig selv”

Der er langt mellem snapsene i æteren om natten, og det er lige før jeg kan leve med Nattevagten på Radio24syv, hvor venstreradikale Keith Thomas Lohse pudsigt nok er blandt de mindst ringe. I nat overhørte jeg en udsendelse med ‘Søren’, der talte i længder om sin kærlighed til Italien og særligt byen Modigliana (sic), som han har gæstet årligt siden 1968. Her var der altid fest på torvet, alle var venner, og en fremmed var blot et knus fra et blive en ny bedste ven. Sådan var det ikke i Danmark, og den sydlandske umiddelbarhed kunne vi lære af, her i det kolde nord.

‘Søren’ var keramiker af uddannelse, og interesserede sig meget for kultur. Læste han avis, så ville det være Politiken. Her lidt fra indslaget.

‘Søren’: … når du så går fra dem, så får du et knus. Det er ikke noget seksuelt. Det har noget at gøre med, at vi som mennesker faktisk egentligt på forhånd næsten elsker hinanden. Fordi at vi, men så er der selvfølgelig, når vi så taler om kulturer. Så er der altså også det i Italien, ligesom der måske også er her mange steder, at muslimerne, eller ‘il musulmani’, som italienerne kalder dem, de holder sig for sig selv. Altså, der er afstand. Der er det meget svært. Jeg har, også i Italien snakket med muslimer, men der skal det helst være et eller andet med, at det er et sted hvor man går igennem en park eller sådan noget, for hvis det er midt på gaden og sådan noget, der, jeg kan godt sige dig, på Storetorvet i Modigliana, der står nogle bænke mod nord hvor muslimerne sidder, og nogle bænke mod syd hvor italienerne sidder. Så der er pludselig noget helt andet, der kommer ind der ik’.

Sanne Gottlieb, Radio24yv: Det er jo nærmest sådan helt apartheid’sk, tænker jeg.

‘Søren’: Ja, det er et faktisk, fordi selv i sådan en by som Modigliana, der er faktisk næsten et muslimsk kvarter, hvor de bor… Det er noget med religionen. Da jeg kom til Modiglianai 1968, er kunne man virkelig mærke, at det var et katolsk land, og så videre. Og jeg er tit, også for at være med i selskabet, også gået med til en katolsk messe, og sådan noget ik’. … Der går jeg selvfølgelig med for ligesom at integrere mig, kan man godt sige. Uagtet, at jeg hverken er døbt eller konfirmeret.

Sanne Gottlieb: Nåh, men alle – nu ved jeg ikke om jeg bliver slagtet når jeg siger det, men alle religioner er jo spændende…

Oploadet Kl. 14:40 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/73129/trackback

9 Comments »

 1. “spændende” – alligevel aner Sanne Gottlieb ikke et klap om islam, selvom guderne skal vide, hun har haft rig mulighed for det.

  Kommentar by BB — 27. april 2016 @ 15:44

 2. Åh altså! Man bliver så ’sliten og oppgitt’, som de siger på norsk. Der er sørme da ingen, som er ved sine fulde fem, som har lyst til at gå hen og kramme en potentiel jihadi! Hvis en kvinde gjorde det ved en imam, ville hun jo enten blive stenet eller voldtaget, så det gør man ikk’.

  Italienerne har heldigvis ‘Ndrangheta’ og mafiaen, så lad os nu se, hvornår de går i gang med at stoppe invasionen på ihvertfald Sicilien.

  Kommentar by Andersine — 27. april 2016 @ 15:47

 3. Det ser ud til befolkningstallet er omkring 200 færre end da det samlede antal i byen var størst. Den muslimske befolkningsdel er mig af ukendt størrelse, jeg formoder den er vokset i perioden 1995-2014. Det kunne jeg dog ikke specifikt be- eller afkræfte ud fra statistikkerne.
  http://www.fc.camcom.it/studiestatistica/popolazione/comune.htm?gruppo=307
  http://www.fc.camcom.it/studiestatistica/popolazione/residenti_liv.htm

  Kommentar by Peter Buch — 27. april 2016 @ 15:59

 4. Januar sidste år anslås muslimer være 3 millioner i hele Italien i 2030:
  http://www.ilgiornale.it/news/cronache/nel-2030-i-musulmani-italia-saranno-3-milioni-1085104.html

  Kommentar by Peter Buch — 27. april 2016 @ 16:07

 5. Flertallet af muslimer vil ikke have noget at gøre med danskerne eller andre ikke-muslimske folk. Det er derfor integration af muslimer er slået fejl og vil vedblive med at slå fejl.

  Det er kun antallet af muslimer, der i sidste ende bestemmer, hvordan Danmark kommer til at se ud i fremtiden. Hvis muslimerne bliver mange nok, får danskerne valget mellem at konvertere til islam, betale en skat eller at blive slået ihjel.

  Kommentar by Holger_Danske — 27. april 2016 @ 16:24

 6. Betale skat gør vi rigeligt i forvejen, og slået ihjel også.

  Kommentar by Peter Buch — 27. april 2016 @ 17:26

 7. Hold da kæft det ville jeg ikke have tålmodighed til at lytte på mere end 2 minutter. Først siger A at religionen er problemet, hvorefter B konkluderer at de jo alle er “spændende”. Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor vi som samfund snakker om “eliten” når vi taler om de her kulturpersonligheder, det er jo landsbytosser i fint tøj.

  Kommentar by per — 27. april 2016 @ 17:34

 8. Det er muligt at du finder Keith Thomas Lohse blandt de mindst ringe. Ikke desto mindre påstod han en sen nattetime (17/11-2015) at “I år i Sverige har der været – jeg ved ikke hvor mange – asylcenterafbrændinger brande lavet af smukke, sunde, hvide, veltrænede, blåøjede, ariske svenskere…”. Det er hidtil ikke lykkedes politiet at finde en eneste sund, hvid, veltrænet, blåøjet og arisk svensker som gerningsmand! Desuden påstod han at de første selvmordsbombere var jøder.

  Kommentar by ino — 27. april 2016 @ 18:30

 9. Ino, jeg har selv forsøgt mig med Nattevagten nogle gange i de seneste år. Det plejer at ende med irritation og nedlukning af apparaturet.
  Men hele idéen med hyggesnakkeradio er jo fed nok, og for et par nætter siden prøvede jeg igen. Det var ovennævnte Sanne Gottlieb som vært, og emnet var kæledyr. Det var faktisk fedt som “baggrundsstøj” til stille manuelt arbejde. Hun lød virkelig sød, som mange humanister jo vitterlig også er – og dertil aldeles upolitisk. Søde og naive er de ofte. Og lytterne var gode og rare danskere. Grundlæggende fornuftige og omgængelige folk.
  Hvis bare værterne i almindelighed ville være af mere blandet politisk observans, så ville meget være opnået. Programmet ville appellere til flere lyttere – eller mere forskellige ihvertfald.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 27. april 2016 @ 19:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper