3. maj 2016

1. maj: Mellemfolkeligt Samvirke til kamp mod skattely, da det går “… ud over den offentlige sektor”

Jeg har aldrig helt forstået hvorfor så mange borgerlige lønmodtagere deltager i 1. maj-arrangementerne. En årlig international begivenhed grundlagt af internationale socialister og kommunister, med det formål at bekæmpe borgerskabet. Hvor sidstnævnte også i år talte om ligheden mellem kapitalisme og nazisme, og behovet for revolution, så blev socialdemokraternes opråb den noget vagere ‘Kamp mod skattely’. En kamp Mellemfolkeligt Samvirke støtter op om, for manglende brandbeskatning giver ulighed, og færre penge til staten…

Som hørt i 12-Radioavisen på kampdagen.

Thomas Bach Poulsen, P4 Århus: En af dem jeg har fundet.. er ‘Gillian Tribienne’, der står i en flot rød kedeldragt hvor der står Mellemfolkeligt Samvirke på. Hvorfor er I her i dag?

‘Gillian Tribienne’, Mellemfolkeligt Samvirke: Ja, men vi er her simpelthen fordi vi også har en kampagne kørende mod skattely. Mellemfolkeligt Samvirke går i det hele taget ind omkring lighed for folket, og siden vi har om skattely, så er det simpelthen fordi at når en masse virksomheder, privatpesoner lægger penge i skattely, ja, så kommer det simpelthen til at gå ud over den offentlige sektor. Og besparelser på den offentlige sektor det går i sidste ende ud over arbejdsklassen hårdest fordi de ikke har råd til alternativer. Derfor vil vi lige støtte op om, at det skal der gøres noget ved. … Det er denne her ulighed vi gerne vil bekæmpe.

(Fælledparken, 1. maj 2016; Foto: Snaphanen)

Citater.

“Hvordan får vi sikret mennesker ret til at slå sig ned, hvor de vil? Må man medbringe sin kultur og sine værdier? Hvem sætter ressourcer af til at finde modeller, der kan fungere i en mere og mere multikulturel national virkelighed? … Venstrefløjen må vise en drøm, hvor intet bliver som før. Og hvor modet er drivkraft. … Venstrefløjen vil vel en rød verden, så få nu gang i de politiske laboratorier!” Pernille Frahm på Modkraft.dk, 29. april 2016)

“Kender I de der trøffelgrise? Det er sådan nogle små dyr med en exceptionelt forfinet lugtesans. Deres silkebløde tryner kan finde en trøffel, der ligger begravet dybt i jorden på lang afstand. Uden sammenligning i øvrigt mistænker jeg statsministeren for at kunne lidt af det samme.” (Johanne Schmidt-Nielsen, 1. maj 2016)

“Kristian Thulesen Dahl siger, at DF er den lille mands parti. Intet kunne være længere fra sandheden. Med mindre at han med ‘den lille mand’, mener Lars Løkke Rasmussen. … Vi fejrer den her dag, fordi Socialdemokratiet og fagbevægelsen har en fælles historie, der går helt tilbage til 1871… det er præcis derfor, at Thulesen Dahl ikke er inviteret.” (Dan Jørgensen, 1. maj 2016)

“… 32,7 procent af havnearbejdere, maskinoperatørerer, rengøringsassistenter, snedkere og andre ufaglærte og faglærte manuelle lønmodtagere vil stemme på Dansk Folkeparti. Ved valget var det kun 18 procent. … Det er med til, at blå blok får tilslutning fra 61,6 procent af arbejderne. Og det er en ‘usædvanlig høj’ opbakning, vurderer valgforsker Søren Risbjerg Thomsen.” (Altinget.dk, 1. maj 2016)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/73240/trackback

9 Comments »

 1. “Jeg har aldrig helt forstået hvorfor så mange borgerlige lønmodtagee deltager i 1. maj-arrangementerne.”
  I mine yngre dage deltog jeg ofte, hvis det ikke var strandvejr. Dengang var det vist kun ½ fridag? Jeg lagde jakken og slipset på kontoret og gik derover og fik meget dejlig øl og fizz. Fordi man ikke er socialist, siger man jo ikke nej til frem og zurück i buskadset med en Johanne Schmidt-Nielsen look-alike, vel?:-)

  Kommentar by A-mad — 3. maj 2016 @ 11:47

 2. Mellemfolkeligt Samvirke er en klassisk ræverød organisation, der tordner mod de etablerede samfundsstrukturer, samtidig med at den ikke er for fin til at forlade sig på delvis skatteyderbetalt finansiering.

  Kommentar by Olé — 3. maj 2016 @ 12:21

 3. @1 haha ja det var også derfor jeg tog derind sammen med de andre fra klassen i gymnasiet. Dengang hørte jeg heller ikke et ord af talerne, jeg syntes bare det var irriterende at de afbrød musikken! Jeg tror hvis jeg skulle sætte et tal på så var det nok omkring 95% der kun tog derind for at drikke øl og score piger, og så var der sådan nogle underlige typer med røde flag men dem kunne man jo bare ignorere:)
  Rokokoposten siger det meget godt her:
  http://rokokoposten.dk/2016/05/01/mystisk-kult-opdaget-faelledpark/

  Kommentar by per — 3. maj 2016 @ 12:24

 4. Det mindede mig forresten lige om det her opslag fra snaphanen.dk, også fra 1 maj: http://snaphanen.dk/2016/05/01/1-maj/

  Se DET er hvad jeg forstår ved mangfoldighed og multikultur! En smuk fredelig japansk tradition som i årtusinder ALDRIG nogensinde har generet nogen eller noget, og i mine øjne er 10.000 gange mere velkommen end noget som helst muslimsk nogensinde bliver det.
  jeg vidste desværre ikke at det var der før jeg læste om det bagefter, ellers var jeg taget derind bare for at støtte noget andet end fortidige kommunister/socialister og efterskoleelever i che guevara t-shirts 1 maj.

  Kommentar by per — 3. maj 2016 @ 12:33

 5. Endelig slap man ud af folkeskolens indoktrinering for at starte i job for at tjene sine egne penge og få sit eget liv, det næste der sker er at en fra fagforenings mafiaen dukker op på arbejdspladsen og afkræver beskyttelses penge hvis man fortsat vil være ansat, pengene gik til fede middage og sort arbejde, jeg var i chok over de kriminelle tilstande som fagforeningerne dikterede arbejdsmarkedet, heldigvis ophævede loven fagforeningstvang og man blev sat, siden dag et på arbejdsmarkedet har jeg gjort alt for ikke at støtte de teknokratiske akademikere der suger penge ud af hårdt prøvede lønslaver, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 3. maj 2016 @ 13:38

 6. Jeg skal lige sige om fotoet, at jeg fik det af en ven, der tog det på sin morgenløbetur i Fælledparken. Hans mobils 2 pix kamera er 7-8 år gammel

  Kommentar by Snaphanen — 3. maj 2016 @ 13:43

 7. 1.maj.-Som så mange andre mærkedage kommer 1. maj markeringen fra USA.Den startede som sørge/mindedag i 1887. I 1886 arrangerede nogle arbejdere på demokratisk vis i Chicago demonstrationer og strejker mod virksomhedsejeres særdeles grove udnyttelse,sulteløn uhæmmet brug af børnearbejdere, grov vold mod arbejdere ved hjælp af gangstere,usle ågerdyre lejekaserner som de også ejede. USAs præsident Cleveland beordrede politi og militær til at slå demonstrationerne ned ,hvilket skete blodigt. Arbejderlederne blev arresteret.Og efter politiske skueprossesor,(rettegange) dødsdømte og henrettet ved hængning.. Markeringen blev efter nogle år overtaget af Europa, som siden mors og farsdag,valentinsdag,Halloween.–Nogle år efter stejkede minearbejderne,men de var forberedte ,da militæret blev indsat skød de igen,hvorefter militæret stak af. Det er en af årsagerne til at den amerikanske våbenlov er populær.

  Kommentar by dansker — 3. maj 2016 @ 17:26

 8. Personligt har jeg – selv om jeg, eller måske netop derfor – bor på Østerbro, kun én gang været i Fælledparken 1. maj. I ca. 2 timer, så havde jeg fået så rigeligt af tåbeligheder, kebabteknikere, drukne teenagere osv.

  Men jeg har løbet der jævnligt, også 2. maj, og kan berette, at det tager Københavns kommune, diverse flaskesamlere og mågerne ca. en uge at rydde op efter de ’solidariske socialisters’ ufattelige svineri.

  Så jeg var også på Langelinie 1. maj til Sakura-festen. Vildt mange mennesker, men dagen efter stort set intet affald.

  Nu var det jo også for første gang længe tørt og solrigt, så måske derfor den store menneskemængde. Men der var fredeligt, lidt afdæmpet japansk sang, mad- og teboder og glade mennesker.

  Kommentar by Henrik Petersen — 3. maj 2016 @ 17:45

 9. Hvis man vil feste d. 1 maj, kan man i stedet fejre Valborgdag: http://dunklevaeld.blogspot.dk/2016/04/nu-ride-vi-sommer-i-by.html

  Kommentar by Michael Jensen — 3. maj 2016 @ 17:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper