26. april 2004

Simon Andersen udstiller Jan Trøjborg og oppositionens hykleri

Lektor i journalistik Simon Andersen opsummerer i en fremragende klumme i MetroXpress idag, hvorledes først Grevil-sagen og dernæst Jensby-sagen er blevet en del af oppositionens (og deres mediers) kamp mod Fogh-regeringen. Et citat om Jensby-sagen:

Fogh slap, men så skulle Jensby fældes, fordi han i direkte tv havde sagt, at Folketinget – i det udvalg, der fører tilsyn med efterretningstjenesterne – havde set Irak-rapporterne, uden at brokke sig.

Pointen var guddommelig: De partier, der siden messede ‘løgn’ og ‘tamil-sag’, havde set efterretningerne uden at mene, at regeringen havde løjet. For på det tidspunkt – inden den hemmelige agent trådte frem – var der ingen ‘politisk sag’.

Men den pointe gik tabt, fordi Jensby nu på fuld styrke blev beskyldt for at bryde fortroligheden i udvalget. Sel om han intet hemmeligt havde sagt.

‘Det er aldeles uhørt,’ lød kommentaren fra socialdemokratiske Jan Trøjborg. Ingen journalister kunne selvfølgelig huske, at Trøjborg selv – to uger tidligere – til Politiken havde sagt nærmest præcis det samme som Jensby: ‘Vi har fået adgang til alle oplysninger og relevante dokumenter, og vi har ikke noget at klage over,’ sagde Trøjborg.

Interessante oplysninger fra RUC-lektoren, der nøjagtig som offentliggørelsen af trusselsvurderingerne sætter oppositionens hykleri i relief. Artiklen han henviser til er fra Politiken d. 25. marts, med overskriften: Udvalg får indblik i Irak-rapporter. Det omtalte afsnit:

“Formanden for det fem mand store kontroludvalg, Jan Trøjborg (S), er dog bundet af sin tavshedspligt og kan ikke oplyse, om statsministeren fortæller sandheden. ‘Vi har fået adgang til alle oplysninger og relevante dokumenter, og vi har ikke noget at klage over. Men vores opgave er kun at kontrollere, om efterretningstjenesterne overholder reglerne, ikke om regeringen gør det’, siger Jan Trøjborg.”

Jensby refererede på samme måde som Trøjborg fra et møde i kontroludvalget, hvad var et brud på tavshedspligten. Førstnævnte måtte forlade sin ministerpost – sidstnævnte er fræk nok til at føre valgkamp på det. Mediernes rolle i sagen taler for sig selv.

Tidligere kommentarer:

Hvad sagde Jensby?

Fogh citeret udenfor kontekst

DR Debatten: Slagsmålet om en agent

FEs trusselsvurderinger frigivet – Fogh talte sandt

Oploadet Kl. 20:52 af — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper