9. maj 2016

“En indvending, som gik igen og igen, var, at man ikke både kunne være en god muslim og dansker.”

Han kom godt igen med Akkari-biografien og ‘Moskeerne bag sløret’, men hvis han som journalist var helt uvidende om Islam i 2012, så skulle han have fundet en anden beskæftigelse. Interview med journalist Martin Kjær Jensen i Berlingske – Han sætter aftryk i islamdebatten.

“Martin Kjær Jensen er ikke et navn, der er kendt i den bredere offentlighed. Den stilfærdige 34-årige østjyske journalist er heller ikke blandt dem, der blander sig i den ophedede islamismediskussion gennem polemiske kronikker eller politiske udmeldinger. …

Martin Kjær Jensens interesse for de religiøse parallelsamfund begyndte i 2012, hvor han som graverjournalist på BTs Aarhus-redaktion ledte efter et nyt emne at kaste sig over.

‘Jeg faldt over rapporten ‘Indvandrere i Danmark’, som Danmarks Statistik udgiver årligt. Her faldt det mig i øjnene, at efterkommere ikke klarer sig nævneværdigt bedre end forældregenerationen. Faktisk værre på nogle områder. Det stred mod den opfattelse, som jeg – og nok også mange andre – har om, at integrationen bliver bedre over tid.‘ …

‘Jeg kastede mig ud i det og begyndte at tale med dem på gaden. Primært i Gellerup, men også Vollsmose og Tingbjerg. Det var vanvittigt meget op ad bakke, for jeg blev mødt med enorm skepsis som kridhvid journalist.’ …

‘Ni ud af ti gange, hvor jeg havde en aftale om, at nogen skulle stå frem til citat, blev det aflyst kort forinden. Det var frustrerende, for det var relevante historier om dobbeltliv, tæsk og en kæmpe frygt for at trodse dem, som dikterer, hvad man må og ikke må. Det var et miljø præget af en social kontrol, man slet ikke forstår, hvis man ikke har oplevet den. En indvending, som gik igen og igen, var, at man ikke både kunne være en god muslim og dansker. En sagde direkte ‘Ingen hvid ved, hvordan det er at bo i Gellerup. Her gælder helt andre regler, og dem bryder man ikke’.

‘Det var i høj grad samtalerne med Akkari, som åbnede mine øjne for, at religion kan bruges på en måde, som har negativ betydning for integrationen. Mit hidtidige billede af imamer som nogen, der går ind for integration, led et alvorligt knæk,’ fortæller han.”

Oploadet Kl. 01:06 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/73347/trackback

8 Comments »

 1. Hvis han havde fundet en anden beskæftigelse, så var Akkaris bog og Moskeerne bag sløret ikke kommet.

  Journalister er over en kam uvidende – ros for, at en af dem faktisk har valgt at blive klogere.

  …og lur mig, om han ikke også læser Urias :-D

  Kommentar by Henrik — 9. maj 2016 @ 05:44

 2. “Det stred mod den opfattelse, som jeg – og nok også mange andre – har om, at integrationen bliver bedre over tid.‘” siger journalist Martin Kjær Jensen. Ja, ja, erkendelsen i MSM kommer kun drypvist og årtier for sent. Det er nærmest pinligt at læse hvor langsomt, det går.

  Men store dele af embedsapparatet og det politiske beslutningssystem fortsætter i bedøvende ignorance over for enhver erfaring. Reelt har Finansministeriet lige udskrevet dødsdommen over Danmark ved i 2 omgange at lave en åbenlys løgneprognose om migranternes økonomiske indflydelse. Det er dybt chokerende.

  Kommentar by traveler — 9. maj 2016 @ 07:00

 3. Ingen hvid ved hvordan det er at bo i Gellerup, her gælder helt andre regler og dem bryder man ikke? Det er ikke den hvide mand der har ødelagt Gellerup, det er de indavlede kriminelle korandyrkende redeskidere og deres affaldssækkeklædte kusiner der har ødelagt Gellerup plus alle de andre ghettoer i Danmark, de udøver en anden kultur der gør det umuligt at integrere dem i Danmark og sådan har det været de sidste 50 år, Danmark kunne bygge broer til samtlige øer i landet for de penge den fejlslagne integration har kostet de Danske skatteydere, det er de kriminelle korandyrkende redeskidere og deres affalssækkeklædte kusiner egen skyld at de er tabere i mere end en forstand, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 9. maj 2016 @ 07:58

 4. Martin Kjær Jensen kan anbefales, at læse koranen. Men det er nok spildte guds ord på Balle Lars. Medlemmer af journalistisk venstreparti er hårdhudede og bedrevidende.

  Kommentar by Nielsen — 9. maj 2016 @ 08:59

 5. Københavns LGBT- og indvandrertidende (Politiken) gør sig jævnligt umage med at finde på nye spørgsmål at stille politikerne, fx. ‘Hvad har du sidst set i teatret’, Hvilken skønlitterær bog har du sidst læst’, ‘Hvilken NGO støtter du’, ‘Hvad var din bedste rejse i år’, o.s.v. – Bare de ville nøjes med eet spørgsmål ‘Har du læst Koranen’?

  Kommentar by Anonym — 9. maj 2016 @ 10:01

 6. Den lange indlærings-kurve

  Martin Kjær Jensen er muligvis langsom i op-trækket, men han skal alligevel have tak for sin dokumentar udsendelse.
  mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 9. maj 2016 @ 10:49

 7. Mit islamkendskab begrænser sig til deres guddommelige sanktionerede behandling af vantro og frafaldne, mere har jeg ikke behov for at vide for at forstå, at eksperimentet med befolkningsudskiftningen ender for os, som det gik med indianerne i USA.
  I øvrigt så er det fuldstændig rigtig, at man kan ikke være en god muslim og samtidig dansk, før de vantro danskere er jaget ud af landet eller har overgivet sig og aksepteret en aftale om at blive brandbeskattet.

  Kommentar by Menig 442 — 9. maj 2016 @ 10:54

 8. Det er forbavsende, folk har stadigvaek ikke fattet det,islam er koranen og sunna ,vil man foelge dem saa er der overhovedet ikke en chance for at blive dansker eller nogensomhelst anden,fordi der ikke er plads til andet end islam indenfor koran og sunna.Det er rendyrket fuhrer galskab, han forsvandt, men hans gauleitere formere sig ret saa kraftigt.

  Kommentar by dunk — 10. maj 2016 @ 12:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper