9. maj 2016

Marlene Wind kritiserer mediernes manglende følgagtighed: De har gjort det ‘hipt at være EU-skeptisk’

Jeg kender ikke reglerne i detaljer, men hvis professorer kan søge invalidepension, så er tiden kommet for Marlene Wind. Medierne gør efter hendees mening ikke nok for at markedsføre EU-projektet, og politikerne forsøger (derfor) blot at ‘please et udefinerbart vælgerhav’. Wind anerkender enhver holdning til EU, hvis det er et uforbeholden ja.

Læserbrev af Marlene Wind i Politiken – Uduelige ledere og medier er ved at ødelægge Europa.

“Det er en kendt sag, at den britiske tabloidpresse i årtier har været notorisk EU-skeptisk grænsende til det perfide. … nu hvor briterne snart skal finde ud af, om de vil blive i EU, er det naturligvis bekymrende, at BBC har været så ensidig og konsekvent negativ. For ord betyder noget. Det viser også masser af forskning.

At tale EU ned er imidlertid – desværre – det nye sort og bestemt ikke noget, der er forbeholdt britiske medier. For nylig valgte Berlingske således at lægge to siders spalteplads til først et stort EU-kritisk interview med udenrigsminister Kristian Jensen (V) og dagen efter med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Ganske vist glemte journalisten af ren og skær sensationslyst at spørge udenrigsministeren, hvad det konkret var, han var så utilfreds med, så det fandt vi aldrig ud af. …

Hvis ikke Berlingskes nye chefredaktørs linje var et symptom på noget større, kunne man naturligvis være ligeglad. Men hvad der i særlig grad karakteriserer europadebatten overalt i øjeblikket, er en hidtil uset forhånelse af det fælles projekt, som modige politikere og intellektuelle møjsommeligt byggede op i asken af Anden Verdenskrig.

Det er med andre ord blevet hipt at være EU-skeptisk. Det giver medvind på cykelstien til enhver politisk plattenslager – kommentator eller redaktør – der gerne vil være med på noderne, men som ikke selv har nogen som helst vision for, hvad der eventuelt kan erstatte det fællesskab, vi kender.

… Vi er ganske enkelt nået så langt ud, at de politikere, der skulle lede Europa gennem endnu en vanskelig krise, er villige til at ofre de åbne indre grænser og lægge Schengen i graven, blot for at please et udefinerbart vælgerhav, der selv famler i blinde efter blot et minimum af politisk lederskab. ..

Vi er lige nu vidner til et svigt af dimensioner. Ikke af EU, men af moderne politikere, der reelt er bange for at være ledere. …

Forlader man fællesskabet, vil man derimod sejle alene på ligegyldighedens store ocean. Det var Obamas budskab til briterne, da han besøgte dem forleden, og vil naturligvis gælde tifold for os i Danmark, hvis EU-skeptikerne på Borgen og i redaktionslokalerne får magt, som de har agt.”

Oploadet Kl. 09:49 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/73350/trackback

29 Comments »

 1. Indrømmet; en smule of topic – og dog:

  Tillad mig at stille et muligvis åndssvagt spørgsmål; hvorfor kører busserne på Vestsjælland med flag i dag – vel at mærke et Dannebrog OG et EU-flag..?

  Og hvem har mandat til at beordre flagning med sidstnævnte..?

  Kommentar by Bror Lerbror — 9. maj 2016 @ 10:23

 2. “Forlader man fællesskabet, vil man derimod sejle alene på ligegyldighedens store ocean”

  Ja at sejle alene er at dyrke nationalstaten, som EU helst ser afskaffet overalt. Kællingen er uden sund fornuft og bør søge førtidspension.

  Kommentar by kurt rosenstrøm — 9. maj 2016 @ 10:28

 3. Hvor mange milliarder kroner bruges der på at promovere det teknokratledede fallit bo kaldet EU, og hvor positive er befolkningen over for den snart sharia styrede fallitbo kaldet EU, pga. Kejserinde Merkel vil flere og flere af befolkningerne i EU gerne tilbage til basic hvor de selv kan bestemme over deres lands politikere, Danskerne skal stemme om fortsat medlemskab af EU, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 9. maj 2016 @ 10:37

 4. Tænk hvis vi havde nogle rigtige journalister i dette land der kunne fortælle os præcis hvor meget mennesker som marlene wind får fra EU for at skrive sådan en smøre i politiken helt “uopfordret”.

  Jeg stoler ca ligeså meget på mennesker der er SÅ EU liderlige som på en erklæret kommunist der udtaler sig om DDR, og af samme grund. De betalte som bekendt også kendte mennesker i samfundet for at promovere projektet, og EU har nærmest ubegrænsede midler sammenlignet med DDR.

  Jeg er overbevist om at de har en fond øremærket til mennesker som marlene wind og alle andre semi-indflydelsesrige personer i samfundet der i forvejen har udtalt sig positivt om EU, eller er så blanke at de kan overtales til at gøre det. De kalder det nok ikke bestikkelse, men et eller andet bullshit for at det glider under radaren når pengene tikker ind på kontoen.

  Men igen, det finder vi nok aldrig ud af med de danske “medier” vi har.

  Kommentar by per — 9. maj 2016 @ 10:50

 5. Det er jo pudsigt at fru Wind ikke taler om EU’s ledere, der kunne have holdt sig til, at EU var et økonomisk fællesskab, men absolut skulle blande sig i alt muligt andet der hører nationalstaterne til.
  Dette og det fraværende demokrati knækkede EU.

  http://global3.memecdn.com/herman-van-rompuy-president-of-the-european-union_o_2611687.jpg

  Kommentar by mb — 9. maj 2016 @ 11:44

 6. Der er et stort opbrud hos vælgerne. Invaderingen af vores lande ledsages af modsvarende vælgervandringer. Det bekymrer da heldigvis den privilegerede overklasse, der kan imødese at miste magten.

  Kommentar by Niels P. — 9. maj 2016 @ 11:50

 7. ad 1 Busserne kører nok med EU-flag (endnu en svinestreg)fordi Bornholm den 9. maj 1945 blev “befriet” af Sovjetunionen. I øvrigt sluttede 2. verdenskrig i Europa.

  Kommentar by Niels P. — 9. maj 2016 @ 11:55

 8. Det er Europadag:
  Europadagen
  Oprindelig forfatter UfRas Seneste forfatter Redaktionen

  Europadagen, den 9. maj, mærkedag for EU og flagdag for unionens medlemslande siden 1986 efter en beslutning på EU-topmødet i Milano den 29.9.1985.

  Før den tid har Europadagen været fejret den 5. maj, siden 1964 med flagning i anledning af årsdagen for oprettelsen af Europarådet i 1949.

  Datoen i EU-sammenhæng er valgt på baggrund af, at den daværende franske udenrigsminister Robert Schuman den 9.5.1950 fremlagde planen om at samordne kul- og stålproduktionen for Frankrig og Vesttyskland, samt de lande, der ellers måtte ønske at deltage.

  Dette blev en realitet med Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab, forløberen for EF og senere EU.
  http://denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/EU/Europadag

  Kommentar by Peter Buch — 9. maj 2016 @ 12:01

 9. EU burde nedlægges! Vi pumper milliarder ind i et håbløst projekt, som nærer nogle vanvittige magtmenneskers skizoide forestillinger om Europa som en supermagt – med en ældre, uligevægtig kvinde ved roret. Det er vanvid, og som man kan se, er et af formålene åbenbart at afskaffe både kristendommen og den hvide europæer. Det gør man ved at importere de mellembrune ødelæggere, mordere og voldtægtsmænd. Ufatteligt, at nogen kan støtte op om dét projekt…

  Kommentar by Andersine — 9. maj 2016 @ 12:07

 10. Vi bør have en afstemning om fortsat medlemsskab af EU. Det kunne så kaldes Daxit.

  Kommentar by Andersine — 9. maj 2016 @ 12:10

 11. Det fælles projekt, som nogle naive politikere og intellektuelle skabte ud af frihandel og teknisk samarbejde blev til ren idioti.
  Samfundsundergravelser.
  Derfor findes der modstand.

  Kommentar by Peter Buch — 9. maj 2016 @ 12:14

 12. Nå, så det er ØV-dag i dag. Øv.

  Hvis man så bare kunne holde sig til Europa og have grænsekontrol udadtil. Men med EU’s åbning over for Tyrkiet har EU forrådt Europa.

  Kommentar by Niels P. — 9. maj 2016 @ 12:19

 13. En kul og stålunion hvor man har travlt med at udfase kullene og lade sig invadere af fjendtlige stammefolk.

  Kommentar by Menig 442 — 9. maj 2016 @ 12:36

 14. Marlene Wind: “For et par uger siden bragte det schweiziske forskningsinstitut Media Tenor en analyse, som viste, at den britiske tv-station BBC de sidste 15 år har omtalt EU mere negativt end Vladimir Putin.”

  Wind vil simpelthen klandre BBC for at forsøge at leve op til det journalistiske princip der kaldes “tilstræbt objektivitet”, og ærgrer sig tydeligvis over at BBC ikke følger samme principper om brug af løgn og skønmalerier, som professor Marlene Wind selv benytter sig af.

  Marlene Wind: “Det er en kendt sag, at den britiske tabloidpresse i årtier har været notorisk EU-skeptisk grænsende til det perfide.”

  Vås. Ingen er vel mere perfid end Marlene Wind.

  Marlene Wind: “Men få havde regnet med samme smøre fra en statsfinansieret højborg som BBC.”

  Marlene Wind har altså tydeligvis forventet, at det ville lykkes for EU at korrumpere det statsfinansierede BBC, og ærgrer sig nu over BBCs redaktionelle uafhængighed.

  Marlene Wind: “For ord betyder noget. Det viser også masser af forskning.”

  Ha, ha. Det har hun nok lært fra hendes åndelige forgænger og læremester Goebbels.

  Marlene Wind: “Ganske vist glemte journalisten af ren og skær sensationslyst at spørge udenrigsministeren, hvad det konkret var, han var så utilfreds med, så det fandt vi aldrig ud af.”

  Nok fordi det er åbenlyst for alle andre end professor Wind.

  Kommentar by Jesper Hansen — 9. maj 2016 @ 12:47

 15. Marlene Wind: “Det er med andre ord blevet hipt at være EU-skeptisk.”

  Bingo! Og Marlene er en sur gammel og outdated båndoptager der er gået båndsalat i, og – nu hvor USB-nøglen er opfundet – er blevet efterladt i affaldssorteringen.

  Marlene Wind: “Vi er lige nu vidner til et svigt af dimensioner. Ikke af EU, men af moderne politikere, der reelt er bange for at være ledere”.

  Ser vi her Marlene Winds fascistoide tendenser komme op til overfladen?

  Marlene Wind: “EU er hverken mere eller mindre end det, medlemslandene gør det til. EU-kommissionen træffer ingen beslutninger selv.”

  Næ. Det har de jo opfundet EU-domstolen til.

  Marlene Wind: “Kommissionen har tværtimod i årevis advaret om, at risikoen for endog meget store flygtningestrømme var reel, og at det kun kunne gå for langsomt med at få en fælles politik på området, så man kunne afbøde det værste. Herunder fælles ydre grænser. Men det ville medlemslandene – herunder Danmark – naturligvis ikke være med til.”

  Vrøvl!

  Kommentar by Jesper Hansen — 9. maj 2016 @ 13:07

 16. Marlene Wind: “Tværtimod er EU nødt til at tage kontrollen med egne ydre grænser tilbage fra menneskesmuglere og Putin, der med et sikkert smil på læben i øjeblikket ser til, at uduelige europæiske ledere sender Europa mod en langsom, men smertefuld opløsning.”

  Hvad Putin har med sagen at gøre – bortset fra at være Winds yndlings-bøhmand, – må stå hen i det uvisse.

  Men skal man absolut sammenligne kan man vel sige at Putin spiller skak og har føling med realiteterne, mens EU spiller kryds og bolle – med bind for øjnene.

  Marlene Wind: “Det er tilmed en vildfarelse i både den britiske ’Brexitkampagne’ og de fleste andre europæiske hovedstæder og debatspalter, at man bliver mere uafhængig og handlekraftig som nation, når man står alene. Intet kunne være mere forkert.”

  Professoren er tydeligvis idiot.

  Kommentar by Jesper Hansen — 9. maj 2016 @ 13:25

 17. Vi har ikke specielt brug for en Marlene Wind, vi har bruge for den til enhver tid siddende regering, som tager stilling til EU forslag og EU domme: Det her går vi med til, men dette eller hint bliver aldrig lov i Danmark, så ville befolkningen være mere interesseret i EU. Vi skal også have de forskellige konventioner frem til folkeafstemning i EU landene.

  Kommentar by Otto S. — 9. maj 2016 @ 13:38

 18. Marlene Wind: “….det fælles projekt, som modige politikere og intellektuelle møjsommeligt byggede op i asken af Anden Verdenskrig.”
  Ja, den tyske generalstab besluttede sig for projektet i 1942, da de indså at rigen var tabt efter Stalingrad!
  Et samlet Europa har været forsøgt før da, meget af EUs politik er bygget på fransk administration, som den udvikledes af den franske revolutions statsteknikere med departementer (regioner), styret ved hjælp af præfekter og med militærdistrikter, som ikke var identiske med departementer, reelt opløsning af nationalstaterne.
  Lovgivningsproceduren i EU er lig den, som herskede i Franskrig under Kejserriget, “demokratiet” af samme karat med indirekte valg og parlamentet med kun rådgivende funktion.
  Og glem ikke Kalegin og hans følgesvende, som har stor indflydelse i EUs historie med ønsket om raceblanding ” for lettere at kunne styre Europas befolkninger”.

  Kommentar by T. Snorrason — 9. maj 2016 @ 13:56

 19. Marlene Wind skal ikke have førtidspension. Hun skal arbejde til hun er 75, eller derover.

  Næh, hun burde fjernes fra sin post i EU, og indsættes som gadefejer i et af Paris’ værste indvandrerkvarterer.

  Kommentar by k.m. — 9. maj 2016 @ 15:05

 20. Danskerne har altid været imod alt EU, der gik ud over et indre marked. Unionen er stendød, sagde allerede statsminister Poul Schlüter i sin tid.
  Det kan derfor ikke komme bag på nogen, at der er folkelig modstand mod ‘den stadig stigende integration af landenes befolkninger frem mod en union? (som Amerikas Forenede Stater?).
  Kollapsen af Euroen og EU’s Grækenlands redningsforsøg med mange tusinde milliarder € pumpet ind i den synkende græske skude og invasionen med vandrende muslimske kolonner via vores motorveje af millioner af muslimer, som EU ikke har kunnet stoppe, har gjort endnu flere både danskere og europæere negative overfor EU-hovedkvarteret i Bruxelles. Bruxelles som så ovenikøbet selv er besat af islamister, der er helt ude af kontrol.
  Det kan ikke blive værre og at Malene Wind uforstyrret på tyvende år sender de samme budskaber fra sin isolerede position på Den Blå Planet, som har bragt os ud i disse problemer, virker nærmest surrealistisk.

  Kommentar by A-mad — 9. maj 2016 @ 16:36

 21. Varm luft. (Pun intended).

  Kommentar by Anonym — 9. maj 2016 @ 17:04

 22. Vi finder os i det, og vi betaler for det. Børn og børnebørn skal betale med renter, og det handler ikke kun om penge.

  Marlene Wind er en hundelort på cykelstien. De virkeligt store problemer venter forude.

  Kommentar by Crass Børsting — 9. maj 2016 @ 19:25

 23. “Forlader man fællesskabet (EU), vil man derimod sejle alene på ligegyldighedens store ocean.”

  Nej, man vil da ej. Man vil finde et andet fællesskab. Et betydningsfuldt fællesskab.

  Kommentar by Liva — 9. maj 2016 @ 21:38

 24. T. Snorrason: “Og glem ikke Kalegin og hans følgesvende, som har stor indflydelse i EUs historie med ønsket om raceblanding ” for lettere at kunne styre Europas befolkninger”

  Du mener vist Coudenhove Kalergi.

  18 april 2008: EU ærer racisten Coudenhove-Kalergi, manden der lavede blåtrykkene til EU diktaturet

  Pas dog på med udlægningen af Coudenhove-Kalergis raceteorier som “ønsket om raceblanding for lettere at kunne styre Europas befolkninger” – Jeg er ikke i tvivl om at han havde noget lignende i tankerne, men det er tvivlsomt om man direkte kan udlede formålet og ønsket af hans skriverier. Filosemitten Kalergi (halv Japaner, halv Europæer) var heller ikke helt sin egen mand, men var afhængig, som mange af nutidens folkemorderiske politikere og politiske partier (reps og dems i USA og Labour og Tories) af penge fremskaffet af jødiske bankfolk og finansfyrster.

  Kommentar by Balder — 10. maj 2016 @ 01:45

 25. Fortsat: “det er tvivlsomt om man direkte kan udlede formålet og ønsket af hans skriverier.”

  Ønsket er forklædt som en fremtidsvision – altså et blik i en uafvendelig fremtid. Hans filosemitisme og erklæringer om at vi skal ledes af en koalition af adelige, pengefolk, industrielle, intellektuelle, og især af Jøder, er der dog ingen tvivl om.

  EU Ideologien har Rødder i racistiske ideer om Jødisk overlegenhed

  Bemærk i øvrigt at netop denne publikation “Praktisk Idealisme” aldrig nævnes i EU sammenhænge – den skulle efter sigende være på den sorte liste i Tyskland, hvor et trykkeri med planer om at mangfoldiggøre bogen blev overfaldet af det moderne vesttyske STASI, og det eneste forhåndenværende eksemplar blev beslaglagt. Det er nok meningen at værket skulle “redigeres ud af virkeligheden” som de folk Stalin henrettede før han lod dem fjerne fra alle fotografier og omtale. Det viser også hvor vigtigt dette emne er/var for vore “demokratisk valgte” tyranner.

  Kommentar by Balder — 10. maj 2016 @ 02:03

 26. Levebroedspolitikere er en forbandelse, som skaber en ny overklasse, og EU er et led i denne udvikling. Et brud med EU er en noedvendighed for at redde Danmark.
  Det er paa tide at den menige borger siger nej, og endnu bedre, bare naegter at makke ret.

  Kommentar by g. wiltek — 10. maj 2016 @ 06:24

 27. ad 24 Balder.
  Du har ret, personagen er Coudenhove Kalergi.

  Kommentar by T. Snorrason — 10. maj 2016 @ 06:56

 28. Det betaler sig, at være EU kritisk dog tilhænger… indtil man bliver taget med fingrene i kagedåsen..

  Kommentar by Pedersen — 10. maj 2016 @ 08:21

 29. Sjældent er jeg enig med Politikens leder. Dog idag. Politikens leder kalder Marlene Wind en ‘cheerleader’. Gad vidst om hun vil opfatte det som en ros?

  Kommentar by Bastardo — 11. maj 2016 @ 08:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper