25. april 2004

Fra anderledeshed over udlændingepolitik til seklider, AP Møller truer demokratiet… – P1 still going strong

Det er ikke hver dag jeg hører P1. Men når det sker bliver det omgående straffet. Forleden eftermiddag stillede jeg ind på P1 midt på eftermiddagen, hvor der var et program i gang om ‘anderledeshed’. Bestemt et interessant emne, og globetrotteren Troels Kløvedal gav først en redegørelse for begrebet med udgangspunkt i hans mange rejseoplevelser. Dernæst var det Kirsten Thorup, som straks drejede emnet ind på det hun betragtede som danskernes intolerance i forhold til indvandrerne og islam. Alle klicheer blev kørt i stilling – thi “vi er jo alle forskellige”… Umiddelbart efter var det Kamal ‘Lægen’ Qureshis tur til at give sit besyv med, og han fortsatte hvor Thorup slap. Vi er alle forskellige, dansk kultur eksisterer ikke – og han gik eksempelvis meget op i sit akvarium og “elsker sine seklider”. Sådan blev et relevant debatemne, drejet over i dansk udlændingepolitik af en tidligere venstreradikal – som herefter i en SF’ers optik blev et spørgsmål om akvariefisk. Alt sammen på under ti minutter.

Lørdag prøvede jeg igen, lidt over 10 formiddag. Det viste sig at være DR Synsfeltet omhandlende de skandinaviske magtudredninger. Her måtte man høre intervieweren stille spørgsmål såsom:

“Er der sider ved de økonomiske magt… ved AP. Møller som truer demokratiet?”

“Hvad betyder det at vi har solgt ud af (olie-) resourcerne for demokratiet?”

12 Radioavisen havde sat fokus på det stigende antal storfamilier, og havde indhentet ekspertudtalelser til at forklare hvorfor der er en stigning i antalet af familier med 3, 4+ børn, i en periode i en periode med lav fertilitet. Det blev naturligvis ikke sat i relation til stigningen i antallet af indvandrere og efterkommere – istedet var der et indslag om en stor kernedansk familie bosiddende i en villa i Birkerød….

Oploadet Kl. 20:33 af — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper