19. maj 2016

Dansk Folkeparti, den parlamentariske virkelighed og danskernes valg: ‘Slow boiling eller fast boiling’

Hvis jeg her på Uriasposten ofte forsvarer Dansk Folkeparti, trods nye borgerlige alternativer, så skyldes det den parlamentariske virkelighed. Her til formiddag var der 2. behandling af ‘Forslag til folketingsbeslutning om børneattester’, som jeg har fulgt lidt på sidelinjen, da min politikerkæreste var primus motor for lovforslaget. Dansk Folkepartis ændringsforslag gik i al sin enkelthed ud på, at flygtninge – i lighed med danskere, skulle aflevere en børneattest dækkende over eventuelle seksualforbrydelser ti år tilbage.

Børneområdet udgør 20 procent af alle mulige flygtningejob (praktik, jobprøvning etc.), og lovforslaget ville således være en klar indikator hvad regeringen og folketinget i øvrigt prioriterede højst – barnets tarv, eller kunstige job til asylansøgere.

Flere borgerlige politikere har de senere uger udtrykt sympati for forslaget, men i dag kom så afstemningen. Alternativet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Konservative, Venstre og Liberal Alliance stemte alle imod. Forslaget faldt, og var ikke i nærheden af at blive vedtaget. Alt, inklusiv formandens introduktion, ordførertale og afstemning tog 2 minutter og 24 sekunder. Ingen fra de nævnte partier tog ordet – de stemte bare imod. Job til asylansøgere for enhver pris.

(Pernille Bendixen appellerer til folkevalgte, 19. maj 2016)

Man vælter ikke en regering på uenighed om børneattester, men det værste er næsten, at et folketingsvalg ikke vil ændre på noget som helst. Der ville formentligt blive rødt flertal, og det ville, alt andet lige, blot give en endnu lempeligere udlændingepolitik. De nye borgerlige alternativer er ikke opstillingsberettiget endnu, men kom de ind, ville 90 mandater stadig være langt ude i horisonten.

Sådan ligger landet. Slow boiling eller fast boiling. Man kan være uenig, men det er danskernes valg. Demokrati er ikke gearet til demografiske revolutioner, og der kommer næppe et egentlig paradigmeskifte før alt andet er forsøgt. Folkedybet skal nok brøle, men Danmark skal længere ud. Meget længere ud.

(Kun Dansk Folkeparti stemte for, forslaget faldt)

Apropos.

“Ifølge Radio24syvs oplys­nin­ger var den 34-årige asylan­sø­ger vred på lej­r­le­del­sen og især lej­r­che­fen, der havde næg­tet den pågæl­dende at del­tage i sprogun­der­vis­ning på Næst­ved Sprog- og Inte­gra­tions­cen­ter, fordi man var utryg ved at have man­den, der har udvist kønskræn­kende og aggres­siv adfærd, 600 meter fra én af Næst­ved Kom­mu­nes bør­ne­in­sti­tu­tio­ner. Den pågæl­dende er i mindst et til­fælde ble­vet taget i en klasse på sprog- og inte­gra­tions­cen­tret, hvor han havde opt­rådt under falsk navn.” (Radio24syv, 17. maj 2016)

“En asylansøger er sigtet for at have krænket en tiårig dreng under bruseren i badeland blot halvanden måned efter, at asylansøgeren var blevet indkvarteret på Ny Skovlund i Holstebro.” (Dagbladet Holstebro, 18. maj 2016)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/73620/trackback

29 Comments »

 1. Pendulet svinger til venstre og det svinger til højre. På et tidspunkt er der højre-dominans igen. Og hvis Dansk Samling er kommet ind på det tidspunkt, så vil Morten Uhrskov stå 100% fast på konventions-ændringer.

  Dansk Folkeparti kunne gøre det nu og de kunne have gjort det for 10 år siden, men de har svigtet.

  Ellers enig med dig. Paradigme-skiftet kommer først når politiker-klassen er tvunget til det. Men så kommer det også. Når vi er ved vejs ende, ved sidste chance. Suk..

  Kommentar by Morten — 19. maj 2016 @ 20:18

 2. De fleste partiers ansatte i Folketinget interesserer sig for ikke
  Danmark, men for deres parti.

  Kommentar by Pk — 19. maj 2016 @ 20:22

 3. Der er et redskab i værktøjskassen, som DF ikke bruger: Folkeafstemninger. Forlang vejledende folkeafstemninger om flygtningekonventionen, kravene til statsborgerskab, familiesammenføring etc. Det er den murbrækker, der kan åbne op for, at en borgerlig regering gennemfører et reelt indvandrerstop.

  Kommentar by Odo — 19. maj 2016 @ 20:43

 4. “Slow boiling eller fast boiling”

  Enig. DF vælger ikke at vælte regeringen, og vælger dermed slow boiling. På den måde kan danskerne langsomt vænnes til at de skal være et mindretal i deres eget land.

  Hellere chock-terapi. Giv os en kvart million arabere i ét hug, så folk ikke bare kan ignorere det.

  Kommentar by Henrik — 19. maj 2016 @ 20:53

 5. >>>3

  Der er et andet værktøj: Insister på ændringer, eller man stemmer imod alle Løkkes ideer, og tvinger ham til at samarbejde med de Radikale.

  De kunne de have gjort for ti år siden, men de sidder bare på deres hænder og trækker en månedsløn. Intet andet.

  Kommentar by Morten — 19. maj 2016 @ 21:01

 6. Så man går altså ud fra, at der bare ikke findes pædofile i Mellemøsten. Fuldkommen uansvarligt.

  Kommentar by Johnson — 19. maj 2016 @ 21:05

 7. Lige meget hvem du stemmer på, vil vi få flere love, og ikke færre. Det værste af det hele er, at lige meget hvem du stemmer på, vil vi få flere muhammedanere. Stem dig lige lukt i helvede!

  Kommentar by Nielsen — 19. maj 2016 @ 21:34

 8. #5 Du risikerer at ende i et “grand coalition” scenarie. Det er, som når man hører Morten Uhrskov sige, at DS kun vil levere de afgørende mandater til en borgerlig regering, hvis de får flygtningestop, men glemmer en SV regering er mulig. Folkeafstemninger indebærer en risiko for at tabe, men er langt mere effektivt. Kommer vi først ud i et scenarie, hvor en grand coalition skal “slides ned”, ser det helt håbløst ud.

  Kommentar by Odo — 19. maj 2016 @ 21:38

 9. >>>8

  Jeg er ikke enig. Man kan stemme for Lars Løkke som statsminister, men derefter blokere for resten af hans politikker. Til sidst vil det interne pres vokse så meget at han bliver nødt til at give efter.

  Kommentar by Morten — 19. maj 2016 @ 21:48

 10. DF har om nogle partier pisset mere på deres vælgere end man skulle tro muligt, men al ære værd for dette lovforslag. Noget andet er så Kim Møllers lommefilosofiske betragtninger omkring demografiske revolutioner og demokratiets akilleshæl overfor sådanne. Nu er det jo bare sådan, at demokratiet har sin oprindelse i demografiske revolutioner, og demokratiets grundpiller som forfatninger, folkeafstemninger og parlamentsvalg netop er udviklet i perioder med dramatiske demografiske omvæltninger, hvor det ofte var multikulturelle og multireligiøse tilstande, man netop forsøgte at tilgodese og inkludere, og ikke det modsatte i forfatninger, valgbarhed og borgerlige rettigheder.

  Demokratisk parlamentarisk virkelighed vil altid være en uskøn blanding af opportune partier med mandater, der kan bruges/misbruges af mere flegmatiske partier med erfaring i langsigtet politisk og parlamentarisk indflydelse. Så snart denne uskønne symbiose ophører, er overgangen til diktatur nært forestående.

  Selvfølgelig er der undtagelser fra ovenstående eksv. Amerika, og moderne europæisk demokrati er hverken hvad demokratiet var i det klassiske Grækenland eller post enevældens Europa iøvrigt. En af de måske vigtigste forskelle er, at hvor det i dag kun er muligt, at stemme politikere ind i et parlament, så var traditionen, at man også direkte kunne stemme politikere ud!

  Kommentar by Pedersen — 19. maj 2016 @ 21:55

 11. Alternativet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Konservative, Venstre og Liberal Alliance

  ALLE sætter velfærdsmigranter over børns sikkerhed og helbred. FØJ FOR ….. Vi er virkelig kommet langt ud.

  Normalt skal alle i en børnehave fremvise også vaccinationsattester, men det er selvfølgelig unødvendigt nu.

  Kommentar by tavsen — 19. maj 2016 @ 21:59

 12. Det er muligt, Dansk Folkeparti har forpasset chancen for at få et valg på kravet om asylstop. Men det skal partiet vel ikke have points for?

  Lige nu er vi i et meget farligt dødvande. Det strømmer stadig ind i et langt større antal, end vi aner (det er en fremragende idé omsider at få aflivet “green card”-ordningen, som velnok er den største skandale i indvandringens historie, vi aldrig har hørt om) men på grund af tsunamien sidste år, føler mange det ikke så akut længere.

  Hvorfor ikke så småt begynde at formulere en ultimativ politik offentligt?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 19. maj 2016 @ 22:08

 13. Nå, så ved vi, hvor vi har de nuværende partier. Respekt for DF, der – hvilket desværre ikke sker så ofte – fremsætter et helt fornuftigt lovforslag.

  Jeg har skrevet under for Dansk Samling, men tvivler på, at de får tilstrækkeligt mange stillere og efterfølgende bliver valgt ind. Øv, gider næppe gå til valgdagen næste gang. Lang næse fra DF, DS næppe opstillingsberettigede og Nye Borgerligere næppe heller. Det sidstnævnte parti har jeg ikke hørt en dyt fra, muligvis min egen dovenskab.

  Men lad dog endelig den retarderede syrer arbejde med børn, dem har han åbenlyst en, øhmmm, interesse i.

  Kommentar by Henrik Petersen — 19. maj 2016 @ 22:10

 14. >3 Odo
  Du har helt ret. Vi skal arbejde os hen mod det Schweiziske demokrati, som i den grad er noget, at efterligne.

  Kommentar by Nielsen — 19. maj 2016 @ 23:00

 15. En nu afdød bekendt fra Algeriet blev voldtaget som 12.årig og fortalte, at pædofili med drenge var udbredt i landet. Da det var fransk koloni tog mange franske homoseksuelle til landet fordi der var flere tilbud end i hjemlandet. Han fortalte, at en ven var dommer som havde fortalte om et ekstremt misbrug af børn hos specielt landbefolkningen som var havde valgt, at ignorere fordi omfanget var enormt og man fandt det pinligt. Staten i den muslimske verden er enorm svag og mange love eksistere reelt kun på papiret. Hvis statens lov siger, at en pige er fri og myndig som 18.årig mens klanens lov siger, at hun tilhører klanen og ikke må kaste skam på den,-så er det klanens lov, der gælder. Der bliver slået rigtigt mange piger ihjel dagligt uden, at staten for det, at vide, da statens lov er en fjende for klanens lov.

  Kommentar by Thorsted — 19. maj 2016 @ 23:31

 16. Jeg ved det er forfærdeligt at sige, men jeg tror desværre at der skal nogle forsidehistorier om danske børn der er blevet voldtaget af statstøttede flygtninge i danske børnehaver til før danskerne vågner op. Nu har størstedelen af vores politikere da sørget for at det tidspunkt rykker tættere på!

  Gem linket til den artikel her til når det sker, og smæk den så i hovedet på SAMTLIGE af de politikere der stemte for! Slå det op på deres facebookprofiler og overalt i overhovedet kan komme til det 24/7/365! De skal IKKE få lov at glemme det her når de første børn og forældre begynder at skrige!

  Kommentar by per — 19. maj 2016 @ 23:40

 17. Det her ryster mig. Alle ved at flygtningene kommer fra kulturer hvor overgreb og voldtægter er normen. Risikoen er enorm.
  Har politikerne ikke børn selv? Eller bliver de passet i dagpleje?

  Kommentar by Balle-Lars — 20. maj 2016 @ 00:13

 18. DF har det seneste år haft utallige gunstige chancer for at gøre det rigtige, men har svigtet. Den weekend i september sidste år, da tusindvis af migranter væltede ind over grænsen og gik illegalt og frit rundt på vejene, havde DF århundredets mulighed for at træde nationalt o karakter. Men man svigtede.

  DF mangler mod og styrke. Og alle I, der forudser et scenarie med en “stor koalition” ligesom i Sverige og i Tyskland, vil få ret.

  Kommentar by Boethius — 20. maj 2016 @ 05:03

 19. Hvis jeg her på Uriasposten ofte forsvarer Dansk Folkeparti, trods nye borgerlige alternativer, så skyldes det den parlamentariske virkelighed.

  Den parlamentariske virkelighed er

  1) at DF har flere mandater end regeringen

  og

  2) at DF ville gaa voldsomt frem, hvis de kendte deres besoegelsestid og vaeltede Det Fulde Svin paa indvandringen

  Kommentar by Erling — 20. maj 2016 @ 05:58

 20. Det var dråben for mit vedkommende… Gudskelov har jeg ikke børn i den “udsatte” alder og kan således være ligeglad… Men at Venstre, Konservative og LA, stemmer parallelt med EL og Alternativet… Chokerer mig… DETTE ER DIREKTE UANSTÆNDIGT… Det er ikke for sjov at børneattester blev indført… Dagens ret: AL MAGT TIL VORES NYE PÆDOFILE HERRERFOLK

  Kommentar by ny kommentator — 20. maj 2016 @ 06:41

 21. Til gengæld kan jeg berette om en sær lille virkning af børneattester i det virkelige liv:

  Min datter går til blå spejder. Da hun blev 15 år i december, blev hun bedt om at afgive oplysninger til brug for indhentning af børneattest. Jeg var først forundret over, hvad det var for et brev, der kom fra “politimesteren” til pigen. Årsag: Nu var hun over 15, så når den lille flok er sammen, og nogle af de andre er stadig under 15 år, og hun lejlighedsvis er patruljeleder, hvad de skiftes til at være, skulle hun nu altså pædofili-tjekkes!

  Kommentar by Mette — 20. maj 2016 @ 07:18

 22. 20-21 Man kan jo spoerge er der overhovedet nogen graenser for
  den kollektive dumhed og ansvars forflygtigelse .

  Kommentar by dunk — 20. maj 2016 @ 07:47

 23. Sporene skræmmer. Fra besættelsen 1940-45. Dengang kom ‘brølet fra folkedybet’ først efter den 4. maj 1945, hvor de allierede havde sejret og Tyskland havde overgivet sig. Andre havde kæmpet, ikke danskerne.

  Frihedskæmperne var en ugleset og meget lille minoritet på nogle få tusinde. Ser man på deres illegale blade dengang, var de klar over at folkestemningen var imod dem. Der var massiv opbakning til samarbejdspolitiken.

  “Tøven
  I september 1942 holdt den flygtede konservative politiker Christmas Møller en tale i BBC, hvor han direkte opfordrede til sabotage mod tyskerne.
  Det store illegale blad Frit Danmark gav sit samtykke med ordene: ”Ja, Christmas! Vort Folk er parat!”
  Internt i modstandsbevægelsen var der imidlertid uenighed om sabotage.
  De fleste illegale blade undlod i 1942 direkte at opfordre til dén form for modstand. Baggrunden herfor var ikke mindst, at mange danskere længe betragtede sabotagehandlinger som uansvarlige handlinger – eller som terrorangreb. Den illegale presse ville ikke træde op imod folkestemningen.”

  http://www.illegalpresse.dk/articles/show/id/37

  Kommentar by A-mad — 20. maj 2016 @ 07:50

 24. Hvis jeg skal arbejde med flygtningenes børn skal der fremvises børneattest, men hvis flygtningene skal arbejde med mine børn behøves det ikke ??

  Kommentar by wilty — 20. maj 2016 @ 08:24

 25. “..at træde i national karakter..”

  Til alle dem der har ondt i røven, hvordan er det lige, at man “træder i national karakter” med 37 mandater (21,1 %) af stemmerne når der kræves et flertal på mere end 50% eller 90 mandater i det danske folketing.

  Så længe eksporten til “det tyske marked” har den vægt, den nu har, ca. 30 – 35 % af al dansk eksport går til Tyskland, så vil Venstre IKKE under nogle omstændigheder ønske at skade denne, så vil der i Danmark være en regering der ligger sig i slipstrømmen efter BERLIN.
  Og når kansler Merkel slår lade porten op til Europa og deklamere at “wir shaffen das” (vi klare det), så vil den danske statsminister føje sig og prøve at undgå de værste katastrofer for landet, men aldrig udfordre Tyskland/EU. Derfor kommer det ikke på tale, at bryde med Tyskland/EU, med en venstre regering.
  Og vi kan se i hvilken grad regeringen følger folkeviljen i forbindelse med forhandlingerne om en parallel aftale om EUROPOL, det bliver meget svært, næsten umuligt. Nej- partierne skal udskammes, og deres vælgere gøres i tvivl og rigtigheden af deres stemme. Det passer Venstre fint.

  Men desværre beviser eksemplet med afstemningen om børne-attesterne, at når det kommer til stykket, vil ingen partier samarbejde om love der gavne befolkningen, herunder børene. Det er vigtigere at tvære Dansk Folkeparti, de må ikke få noget igennem, alle de ord der udgydes om “straks opbremsning”, “hårdere regler” er hule ord, det interne spil på Christiansborg er vigtigere.
  Heldigvis har Thulesen Dahl ikke opført sig som de konservative, der står til udslettelse ved næste valg, sjælendt har et parti sagt så tydeliget “Fuck You” til dansk landbrug som som partiet gjorde i forbindelse med fjernelsen af fødevareminister Eva Kjer Hansen.
  Jeg tror ikke at de konservative skal ønske sig et folketingsvalg foreløbigt, da partiet ikke kommer til at vinde mange stemmer i Jylland. Jeg tror de kan ryge under spærregrænsen.

  Mange har forhåbninger til Dansk Samling og Morten Urskov, eller til Nye Borgerlige ved Pernille Vermund. Man kan da håbe, men det er meget op af bakke, og vores side kan ikke tåle al det stemme spild som to partier “til højere” for Dansk Folkeparti vil udgøre.

  Socialisterne i rød blog kan jo med sikkerhed forvendte alle 4 oversøiske mandater, da Færøerne og Grønland er gigantiske bistandsprojekter, der kun vil have endnu større tilskud, noget der med sikkerhed udskrives i en S+Rv+SF+Al+EnH blog, for at komme til magten.
  De røde partier kan ikke vinde her i Danmark uden de nordatlantiske mandater, for mange ved at deres politik er potemkinkulisse. Dog har Socialdemokratiet ændret deres holdning på mange områder angående flygtninge/indvandrere, jeg stoler dog ikke på disse frome løfter og afstemningen om børne-attester beviser jo også at det meste er varm luft.

  mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 20. maj 2016 @ 09:30

 26. Til alle dem der har ondt i røven, hvordan er det lige, at man “træder i national karakter” med 37 mandater (21,1 %) af stemmerne når der kræves et flertal på mere end 50% eller 90 mandater i det danske folketing.

  Pladder. De Radikale har jo i lange perioder styret Danmark med 10-15% af stemmerne.

  DF kan naturligvis ikke faa alt hvad de peger paa, men hidtil har de faaet nul-komma-nul-komma Num. Se. Hul. for deres stoette til Lars Straksopbremsning Rasmussen, og det lader ikke engang til at de proever. KTD har ikke taget ordet ‘indvandring’ i sin mund siden valget.

  Kommentar by Erling — 20. maj 2016 @ 10:30

 27. @Historyman
  At træde nationalt i karakter. Jo tak! DF skal vise mod, styrke og lederskab. Det er aristokratiske dyder, og desværre er Tulle en bange Kleinbürger.

  Man kan kun vinde fremgang for sin realpolitik, hvis man vil stå ved sin identitet og vision. DF mangler begge dele.

  Kommentar by Boethius — 20. maj 2016 @ 10:36

 28. Selvfølgelig kan højrefløjen tåle stemmespild. Der sker jo ingenting med Løkke og DF ved roret alligevel. Så hellere tage en chance og stemme på NB eller DS.

  Kommentar by Morten — 20. maj 2016 @ 11:32

 29. Nu hovererer den røde front givetvis med denne nedslagtning af lovforslaget fra DF om, at fremmede skal kunne fremvise samme rene børneattester som danskere, hvis de søger job, hvor der er børn. Og forhåbentlig skammer de “borgerlige” partier – de Konservative og Venstre – sig over deres skandaløse indstilling og totale uforstand med hensyn til islams “kultur”. I islam indgår pædofili som en naturlig del af menneskelivet, hvilket tydeligst ses i forbindelse med bryllupper mellem voksne (evt. gamle) mænd og småtøser. (Som i praxis har kunnet få de mest grusomme blodige resultater på bryllupsnatten!).

  Kommentar by Gertrud — 20. maj 2016 @ 15:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper