21. maj 2016

Jeppe Kofod på slap line: Hævdede Søren Espersen kaldte Barack Obama for ‘first nigger President’

Søren Espersen har fået flere rundture i medierne baseret på journalistiske opstramninger, og måske har Jeppe Kofod ikke forstået at tiderne er skiftet. At lavpandede racisme-insinuationer ikke virker mere, og Nyrups parti ikke mere har fortolkningsmonopol. Han skulle have slugt kamelen, og sagt undskyld. I stedet vejrede han stemningen i to døgn, og valgte den værst tænkelige løsning: “Medgiver at oversættelse selvfølgelig kan diskuteres.”

Det lukkede naturligvis ikke sagen, og 5-6 timer senere måtte han så tage skridtet: “Gik jeg, i min vrede og indignation, selv over stregen som Espersen? Ja… jeg valgte det mest sårende af ordene, og dermed tillagde jeg også Søren at mene den hårdeste betydning af ordet. Det er jeg både ærgerlig og ked over…”

Der er for mig at se kun to muligheder. Enten er han dum eller ond. Jeg tror ikke han er ond.

(Jeppe Kofod på Twitter, 18. maj 2016)

Reaktioner.

“well, I guess statutory rapists just get into the habit of lying.” (‘Bob Glitter’, 19. maj 2016)

“Grotesk dårlig stil, @JeppeKofod. Grænsende til det vanvittige. Det her er, hvad politikerlede kommer af… (Morten Scheelsbeck, 19. maj 2016)

“Alle i min generation er vokset op med, at ordet for en sort mand var ‘neger’. Der lå intet fordømmende i det; det var en ren deskriptiv term, som man brugte samtidig med, at man sympatiserede med negerens kamp for borgerrettigheder i Sydstaterne og havde Martin Luther King som idol – der vel at mærke selv omtalte sig selv som ‘negro’. Siden har sprogpolitiet af al magt forsøgt at få ordet ‘neger’ forbundet med sydstatsracisme, selv om det er notorisk forkert. Denne sprog-revisionisme er farlig, for der står mere på spil end et enkelt ord. Lykkes det at sætte lighedstegn mellem racisme og brugen af ordet ‘neger’ har man udnævnt alle danskere før 1990 til racister. Fra H.C. Andersen til Jørgen Clevin.” (Katrine Winkel Holm, 20. maj 2016)

“For det første er det hæsligt, at han kommer til at oversætte forkert. ‘Nigger’ er det værste udtryk man kan bruge i USA om en sort. Det er sådan noget Ku Klux Klan-agtigt. Han overdriver Søren Espersens pointe.” (David Trads, 20. maj 2016)

“Jeg tror, Søren Espersen har sagt neger hele sit liv, for det gør mange fra den generation. … Jeg synes, Jeppe Kofod skulle gå sig en lang tur og så komme tilbage og sige undskyld. … Han risikerer, at internationale medier hænger Danmark ud. Det tangerer til landsskadelig virksomhed, og det har vi altså ikke brug for lige nu. Man vasker sit skidne linned derhjemme.” (Hella Joof, 20. maj 2016)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/73662/trackback

39 Comments »

 1. Ugens debat i Danmark: levebrødspolitiker fra Bornholm, der er glad for meget unge piger, men aldrig har leveret et halvt politisk resultat, sværter Danmarks gode navn og rygte til, ved løgnagtigt at tweete til verdens mægtigste mand, at formanden for Udenrigspolitisk Nævn har kaldt ham ‘n…..’. Og så forstår politikerne ikke at befolkningen er møghamrende trætte af dem.

  Kommentar by Olé — 21. maj 2016 @ 11:49

 2. eg kan ikke forstå hvorfor at MSN syntes, at en PÆDOFIL møg stodder har noglet interessant at sige.

  Kommentar by Dave — 21. maj 2016 @ 11:58

 3. Jeg*

  Kommentar by Dave — 21. maj 2016 @ 11:58

 4. Hvad mon salig Jan Monrad ville have sagt om den sag…?
  http://www.dr.dk/radio/ondemand/P5D/glimt-i-oeret-2016-03-23/#!/

  Kommentar by Holger The Dane — 21. maj 2016 @ 11:59

 5. http://www.bt.dk/politik/jeppe-kofod-traekker-sig-efter-sex-med-15-aarig

  Kommentar by Dave — 21. maj 2016 @ 12:01

 6. Fy for satan!

  Kommentar by Dave — 21. maj 2016 @ 12:01

 7. Udvælg Jørgen eller Palle i menuen til højre

  Kommentar by Træt — 21. maj 2016 @ 12:03

 8. Som Tommy Thailand siger.

  Konfirmandknepper og socialdemokrat Jeppe Kofod, er igen kommet i pressens søgelys. Denne gang har det dog intet med en sprængt jomfruhinde at gøre.

  Jeppe Kofod på Twitter:
  “DF Chair of Danish Parliment Foreign Policy Commitee calls Barack Obama the first nigga President. Scandal!”

  Jeppe Kofod, du har engang kneppet en pige der lige var fyldt 15. I United States of America, som du forsøger at indynde dig hos med fantasifulde tweets, ville du være blevet dømt som pædofil og fået banket knytnæver så hårdt op i mudderbøffen, at dine medfanger ville kunne bruge dig som handskedukke.

  Nogle gange skal man bare holde sin kæft. Især hvis man knepper børn.

  Kommentar by Dave — 21. maj 2016 @ 12:05

 9. Den hvide Akkari

  Kommentar by wilty — 21. maj 2016 @ 12:20

 10. Arj – åndssvag sag, denne her.
  Søren Espersen burde holde op med den der onkel-morfar-indstilling, at det bare er fint at kalde folk for “neger”. Det er bare så old-school og cerut. Jeg læser med stor fornøjelse Jørgen Clevin om “Strudsen Rasmus” og “Tintin i Congo”. Der er jo et interessant kryds i begreberne her: Folk var ganske givet mere racistiske dengang, dvs. havde race-stereotyper, men samtidig var der jo i Danmark overhovedet ingen “negre” eller andre fremmede helt op i 1960’erne, andet end et par amerikanske jazzmusikere, og ingen dansker kunne jo se noget nedladende i Jørgen Clevins bøger. Danmark er vel et af de lande i verden, der per indbygger har givet allermest til missionsvirksomhed og udviklingshjælp i Afrika.

  Men der er langt fra “neger” til “nigger”, og her kører det helt af sporet for Kofoed.

  Jeg synes egentlig, at man burde holde sig for god til stadig, så mange år efter, at rive ham den gamle episode med den 15-årige i næsen. Hvis han og ikke mindst den 15-årige pige er kommet videre, burde vi andre også kunne. Og så lade fortid være fortid, også netop af hensyn til pigen.

  Men utrolig mangel på dømmekraft af Kofoed at gå Twitter-amok på den måde. Jeg synes, at Hella Joof og Rasmus Trads beskriver hele optrinnet ganske fint. Kofoed ødelægger nu sit (politiske) liv for anden gang. Han skal bare sørge for at forholde sig i ro – HELT i ro.

  Kommentar by Boethius — 21. maj 2016 @ 12:21

 11. Og nu vi snakker om børne-knepper og pædofile, så er man i gang med at normalisere pædofili i USA. Venstere fløjen presser på for at gøre sex med børn normalt…. http://www.salon.com/2015/09/30/im_a_pedophile_youre_the_monsters_my_week_inside_the_vile_right_wing_hate_machine/

  Kommentar by Dave — 21. maj 2016 @ 12:22

 12. Jeg tror heller ikke Jeppe ‘Pilfinger’ Kofod er ond, han ligger simpelthen bare ikke et særligt imponerende sted på intelligens-kurven.

  Kommentar by Johnson — 21. maj 2016 @ 12:40

 13. Jeppe Kofoed er prototypen på en socialist, ond og dum som han er, snydt ud af næsen på skiderikkerne Auken og Nyrup, fy for den lede, det er ufattelig at ærlige etniske Danskere stemmer på kommunistiske og socialistiske politikere når der er valg, de prædiker kun løgn og latin, det er godt for Danmark at der findes en politiker i folketinget der hedder Søren Espersen, til Pernille Bendixen fortsæt dit gode arbejde i folketinget, det vil give dig stemmer til at fortsætte, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 21. maj 2016 @ 12:50

 14. De røde er de største racister på denne klode. Deres had til den hvide mand overgår alt. “Se, han er grisefarvet,høhø..”
  Kneppe Kofod prøver at score billige point… Det ligner et selvmål.

  Kommentar by mister jones — 21. maj 2016 @ 12:54

 15. #10 Går ud fra, du er københavner, når du synes det er “onkel-morfar”. Jeg er 40 og bruger neger som noget helt naturligt. Der ligger en irritation over, at ordenes valør på engelsk skal bestemme, om de kan bruges på dansk. Alle de typer, der mener, at når “negro” ikke længere er gangbart i USA, så må man ikke sige neger på dansk. Dansk er et selvstændigt sprog med sine egne regler og ordforråd, og engelsk skal ikke være normgivende. Neger er mere præcist end sort, fordi begrebet også omfatter ansigtstræk og hårtype. Det er alt for godt og nyttigt et ord til at lade glide ud af sproget. Der er ingen ordentlige synonymer (sort er en primitiv erstatning og afrikaner dækker ikke).

  Til flere: Pædofili er at være tiltrukket af børn, der ikke er kønsmodne. At en voksen primært er tiltrukket af børn og unge i opvækstalderen (ca. 14-19 år) hedder efebofili (lidt gl. dags, men mere mundret hebefili).

  Kommentar by Odo — 21. maj 2016 @ 12:57

 16. Befriende at Søren Espersen aldrig gav efter for Bornholmerens tilsværtning. Hvad skulle det hele til for, at svine DK til på den måde.

  Men derudover, hvor er jeg uendeligt træt af at læse, hvorledes ethvert småttænkende ubetydligt lille individ, ser sig berettiget til at kalde ham Jeppe Kofod for pædofil. Jeg håber inderligt at i får en injuriesag på halsen, og bliver dømt.

  Og træt af ordet “kneppe” brugt konstant….Som at høre en perker råbe “Jeg knepper din mor”.
  Samme lave ubegavede stade.

  Må Mattias Tesfaye godt kalde Obama for “Nigger”. Tilsyneladende 100% ja, for de har samme hudfarve, og enhver neger kalder jo en anden neger i USA for “Nigger” uden problemer, også selvom de ikke kender hinanden privat.

  Det er måske ligefrem en betegnelse for en selvidentificering med deres egen race eller “skincolor”, hvem ved, hvad der rører sig oven i hovedet på dem. At jeg som hvid så ikke må kalde dem for nigger, det er renlivet diskrimination. Så en sag for “Dokumentations og rådgivnings centeret om racediskrimination” er ikke utænkeligt.

  Hørte engang en neger i et interview: “Jeg vil ikke kaldes for sort. Sort er synonym med snavs, mørke kræfter, uhygge, utryghed, nat etc. “I´m brown and not black”…

  Så negerboller skal de facto kaldes flødeboller. Må jeg så fra nu af, heller ikke mere bestille en “brownie” nede hos bageren, uden at blive sidestillet med en KKK med hætte og fakkel i hånden.

  Kommentar by Men dog ! — 21. maj 2016 @ 13:17

 17. @Odo
  Et godt kommunikativt princip, godt formuleret af Søren Kierkegaard, er at møde ens samtid på samtidens betingelser. Af samme grund skrev Kierkegaard en serie æstetiske, pseudonyme skrifter for at komme sine læsere imøde.

  Vi to kan da hurtigt blive enige om det, du skriver, men for de mange, som i forvejen er negativt indstillede over for Dansk Folkeparti, er ordet “neger” unødvendigt. At afholde sig fra at bruge ordet “neger” vil vice versa ikke støde DF’s vælgere fra partiet.

  Jeg går ind for tanke- og ytringsfrihed, men der er ingen grund til at skyde sig selv i foden. Jeg kan da også godt finde på at sige “neger”, og dermed mener jeg ikke kun en “blad-neger”, men også folk af den negroide race. Men hvis en sådan person ikke selv ønsker at blive kaldt neger, er der jo ingen grund til at bruge ordet, tværtimod.

  En moderne patriotisme er høflig og civiliseret og selvbevidst og stærk. Vi behøver i dag slet ikke at nedgøre andre for at holde os selv oppe.

  Kommentar by Boethius — 21. maj 2016 @ 13:18

 18. Jeppe Kofoed = Kneppeministeren 😆😆

  Kommentar by BørgE — 21. maj 2016 @ 13:59

 19. Jeg er helt enig med Katrine Winkel Holm. Der er intet fordømmende i ordet neger. Det er beskrivende. F.eks. bruger forfatteren Suzanne Brøgger ordet neger i flere af sine bøger og det uden den mindste kritik eller fordømmelse. Sprogpoliti skal ikke gøre sprogbrug i Danmark kriminelt. Ord der ikke siges for at skade nogen. Hvad bliver så det næste, vi ikke må sige? At vi ikke må kalde negere for sorte? Og hvad så derefter? Nej, vi skal ikke lade os kue af racisme hysterikerne. Vi skal holde fast på vores sproghistorie. Og vores neutrale forståelse af ordet neger.

  Kommentar by Liva — 21. maj 2016 @ 14:21

 20. Hvad Jeppe Kofod angår, så synes jeg at han viste fatal mangel på dømmekraft, da han havde sex med en 15-årig pige, som han var underviser for på en socialdemokratisk lejr. Den sag er nu kommet frem igen efter at han igen har vist fatal mangel på dømmekraft, da han beskyldte Søren Espersen for at skrive nigger om Obama. Føj, siger jeg bare. Jeppe Kofod er en af grundene til at det er no go at stemme på Socialdemokraterne.

  Kommentar by Liva — 21. maj 2016 @ 14:30

 21. Det er min erfaring at de mest nederdrægtige mennesker oftest er dem der er dummest.

  Kommentar by Helmuth Kohl — 21. maj 2016 @ 14:58

 22. DE dansk Vestindiske øer havde tildels en sort befolkningsgruppe. De blev kaldt mulatter, kvateroner,oktoroner eller kreoler. Kun de “friskimporterede” fra Afrika blev kaldt negre.De nævnte udtryk stammer fra de amerikanske sydstater,hvor man sonderede skarpt af forretningsmæssige årsager mellem blandingsforholdet hvid- sort. Det gængse udtryk var slaver,slaveinde eller livegen, når der var tale om de talrige hvide slaver.. Ordet nigger er et nordstats propagandaudtryk som fremkom under borgerkrigen. Jeg referer her til litterære dokumentarkilder, som af forfatterinden Janet Howell Lalange.- Yderst velskrivende og fortællende.

  Kommentar by dansker — 21. maj 2016 @ 15:11

 23. Anders Vistisen beretter i JP (http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/andersvistisen/ECE8678185/jeppe-kofod-moralens-vogter/) om hvordan Børneknepperen gennem længere tid har chikaneret DF ved at forsøge at tvinge dem ud af ERC-gruppen i EU-parlamentet (hvorved de ville miste EU-partistøtten). Det er i min bog helt OK at være politisk uenig med DF, men at forsøge at lægge hindringer i vejen for deres demokratiske repræsentation (selv i Mickey Mouse-parlamentet, som jeg ikke anerkender) er noget usselt svineri.

  Så når du skriver at du ikke tror han er ond… Han kan jo godt være begge dele

  Kommentar by Vagn Henning — 21. maj 2016 @ 15:17

 24. På tekst tv skrives der, at Obama forbyder ordet negro og oriental.
  Så en effekt har det da haft.

  Kommentar by P — 21. maj 2016 @ 16:22

 25. Det skal lige tilføjes, at selvom Jeppe siger, han er ked af det, kommer hans beklagelse af denne “finke” kun på dansk. Han har heller ikke trukket sin tweet tilbage.

  Hvis han virkelig var ked af sin “finke”, ville han undskylde på samme sprog og overfor de samme modtagere, som den oprindelig finke.

  Og så skal Jeppe være glad for, at han ikke bor i Sverige. Der er negerfinker nemlig forbudt. :)

  Kommentar by MartinH — 21. maj 2016 @ 17:16

 26. Da jeg rendte rundt på en fodboldbane, havde vi ikke fantasi til at forestille os negre som medspillere på banen. Et vittigt udtryk var dengang: ” Ind over til en nigger”.
  Alt dette PK sprogforbistring er det rene idioti, som ødelægger kommunikationen. Især hvis man vil udtrykke sig på et fremmedsprog, som man ikke behersker korrekt.

  Kommentar by Menig 442 — 21. maj 2016 @ 19:05

 27. N-ordet er så forfærdeligt at det ikke engang kan blive udtalt for at fordømme det. Der er ingen i USA der bruger det.

  https://www.youtube.com/watch?v=hqIsc8ooXug

  Kommentar by Helmuth Kohl — 21. maj 2016 @ 19:20

 28. De har endda deres helt egen version af NWO – New World Order

  NWA – Nigga With Attitudes.

  Google – Big collection of niggas with atitudes apps for phone and tablet. All high quality mobile apps are available for free download

  Kommentar by Men dog ! — 21. maj 2016 @ 20:08

 29. @ Helmuth Kohl. Udtrykket “nigger” har aldrig rigtig været tabu i musikmiljøet:

  Perry Farrell & Ice-T: Don’t Call me Whitey, Nigger
  https://www.youtube.com/watch?v=IEEHZdxkOfo

  Sly & The Family Stone: Don’t Call Me Nigger / Higher
  https://www.youtube.com/watch?v=7ecf363BkkM

  Clawfinger: Nigger
  https://www.youtube.com/watch?v=yJMramLf1JI

  John Lennon: Woman Is The Nigger Of The World
  https://www.youtube.com/watch?v=LW5vsmZCR1o

  Kommentar by Jesper Hansen — 21. maj 2016 @ 21:45

 30. Mærkeligt, at Pædo-Jeppe ikke kom i fængsel dengang efter at have ‘overtalt’ en mindreårig pige til sex… Og mærkeligt, at medierne finder en sådan stodder brugbar til headlines, når verden er helt af lave, og kristne bliver slået ihjel på de mest bestialske måder af muhammedanere.

  Det er også mærkeligt, at en mand i provinsen er blevet idømt fængsel i over ét år for at have skudt efter måger, mens voldtægtsforbrydere ikke engang får en løftet pegefinger. Hva’ er den af med dommerstanden/politikerne i dette rådne lille land??

  Kommentar by Andersine — 21. maj 2016 @ 22:15

 31. @ 23 enig! kneppe-kofoed er både Dum OG Ond!

  Kommentar by Andersine — 21. maj 2016 @ 22:18

 32. Læste en del af kommentarerne på Jeppe Kofods facebookside. 95% af kommentarerne var yderst negative. Det slog mig at, af de 5% som bakkede fjolset op, var næsten alle kvinder, samt mænd med arabiske navne. Kvinder i alderen fra 20-60 år ud fra profilbilleder at dømme. Der er en stor befolkningsgruppe som bliver svære at mobilisere i kampen mod islamiseringen.

  Kommentar by Nothingman — 21. maj 2016 @ 22:52

 33. 10 Boethius
  Kunne du ikke fortælle os hvad det er for en Rasmus Trads hvis udtalelser du er så glad for? Den eneste Rasmus Trads jeg kender er den tidligere direktør i PFA der i 2002 fik 4 års fængsel.
  I øvrigt er jeg som dansker glad for at Socialdemokratiet, i lighed med Venstre, Konservative og SF, sender en del af partiets affald til Bruxelles.

  Kommentar by bjarne Binee — 22. maj 2016 @ 11:01

 34. De to Tradser er ikke i nær familie, skønt David har alderen til at være søn af Rasmus.
  David burde være under lås og slå, uden mulighed for at kommunikere med omverdenen.

  Kommentar by Træt — 22. maj 2016 @ 13:07

 35. Ordet “neger” bør ikke forbydes. Det gør disse ord om hvide heller ikke: “white trash” og “kartofler”. Man kan være uenig i disse ord, men forbydes bør de ikke.

  Kommentar by Liva — 22. maj 2016 @ 17:42

 36. @33 bjarne Binee: Ups! min fejl – jeg mente naturligvis David Trads!

  Kommentar by Boethius — 22. maj 2016 @ 19:00

 37. Man kalder jo ikke Barry Soetoro for niggerhøvding, vel? Selv om han ikke er født i USA, er han altså USA’s negerhøvding.
  Vi kalder heller ikke Jeppe Kofod kommunist, når han kun er multikulturalist.
  Han er ikke dum! Selv om man sagtens kan hævde, at han er småt begavet. Han ER ond. Men i betragtning af hvor han til daglig slår sine folder, er der intet at undres over.

  Kommentar by Nielsen — 23. maj 2016 @ 01:05

 38. Tøs er et trællenavn, en pædagog var en slave i det gamle Grækenland der fulgte frie folks børn i skole, og proletarer betyder egentlig bare nogen der får børn.

  Kommentar by Ole Larsen — 25. maj 2016 @ 09:15

 39. hej en der heder jeppe kofod er bøsse

  Kommentar by jeppe — 18. januar 2018 @ 13:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper