25. april 2004

Svend Aage Jensbys opsigelse – en unødvendig trøstepræmie til oppositionen

Fredag aften besluttede forsvarsminister Svend Aage Jensby at opsige sin stilling, hvad kom efter nogle dages hetz fra oppositionen anført af SF – der således fik hævnet den manglende invitation til forsvarsforliget.

‘Jensby-sagen’ opstod da forsvarsministeren blev interviewet i TV2 Nyhederne onsdag d. 14. april, i forbindelse med Frank Søholm Grevils beskyldninger om at Fogh Rasmussen tog Forsvarets Efterretningstjeneste til indtægt for vurderinger- som han ikke mente der var belæg for. Hårde beskyldninger, som ved offentliggørelsen at de relevante dokumenter viste sig at være baseret på enten bevidst løgn – eller manglende viden.

Forsvarsministeren kom i interviewet til at overtræde tavshedspligten, tydeligvis ikke bevidst – og kun perifært, men oppositionen (hjulpet af medierne) fik kørt epsioden op til en større sag. Her er hvad han sagde:

“Der er dernæst yderligere det at tilføje, at – jeg tror det var i september 2003, og senest var det vist den 15. marts i år, at udvalget vedrørende efterretningstjenesterne, fik lejlighed til at få en briefing af chefen for efterretningstjenesten, altså Forsvarets Efterretningstjeneste og jeg selv. Man fik ovenikøbet lejlighed til selv at gennemlæse de rapporter regeringen – herunder statsministeren har fået. Der er ikke nogen af medlemmerne af kontroludvalget, som det jo hedder, der har rejst spørgsmål om at regeringen ikke håndterede informationerne fuldstændig korrekt.

Ingen tvivl om at Jensby dummede sig, men omvendt så må det siges at være yderst relevant at fortælle at oppositionen intet problem så tidligere, før en fyret FE-ansat smækkede med døren. Jensbys oplysninger om de manglende indvendinger fra oppositionens medlemmer i kontroludvalget, blev ikke taget op af medierne – idet han jo overtrådte sin tavshedspligt. Sæt det lige i forhold til den mediedækning der fulgte da Frank Søholm Grevil gjorde det samme.

Oppositionen har tidligere forsøgt med miljøminister Hans Christian Schmidt og kirkeminister Tove Fergo. Denne gang lykkedes det desværre.

TV2 Fokus: Jensby færdig som minister
DR Tema: Sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste.

Oploadet Kl. 18:45 af — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper