3. juni 2016

Tidligere lejrchef: Når jeg fortæller, at de skal arbejde, “… føler de, at man krænker deres rettigheder”

Langt interessant interview med tidligere asylcenterchef Kent Nielsen, som Dagbladet Information førte kampagne mod i sidste måned. Han siger meget rigtigt, men også meget vås. Eksempelvis hævder han, at problemerne ikke har meget med Islam at gøre, men at det handler om kultur og kultursammenstød. Fra Weekendavisen – Et samfund i benlås (af Poul Pilgaard Johnsen, ikke online).

“Medvirkende til stemplingen af Nielsen var i høj grad også oplysningen i Information om, at ‘lederen blev i 2014 dømt for vold mod to børn på et behandlingssted’. Det er sandt, at Kent Nielsen i 2014 ved en ankesag i Østre Landsret blev idømt 30 dages betinget fængsel for ulovlig magtanvendelse i 2011, da han var forstander for et behandlingshjem for meget voldsomme børn. Men der hører en forklaring til, for at den historie bliver fyldestgørende, mener han, og den forklaring giver han nu selv for første gang i sin helhed: ‘Pædagogerne ringer til mig og fortæller, at de ikke kan styre en 14-årig dreng, som har angrebet og sparket dem og smadret køkkenet. Fem gange samme dag har der måttet ligge to mænd oven på ham for at fastholde ham. Da jeg kommer, er han på sit værelse, jeg går derned og siger, at nu stopper det. Han er af anden etnisk baggrund og bruger det sprog, der typisk bliver talt: Jeg skal ‘fucke af’, ‘jeg knepper din mor’ og i den dur. Jeg tager fat i kraven på hans hættetrøje, trækker ham ud i køkkenet og siger, at han skal rydde op, og at jeg bliver der, indtil det er gjort. Han falder til ro…‘ Kent Nielsen bliver dømt, fordi retten vurderer, at den unge, da han tog ham i kraven, ikke akut var til fare for sig selv, andre eller fællesskabet, hvilket er kriterierne for, at det er tilladt.

‘Jeg mente, det var lovligt, fordi han havde overtaget magten på afdelingen og selv bestemte, hvornår han skulle ud og smadre noget og slå og sparke på personalet. Det hører vel med til historien, at pædagogerne i månederne forinden havde måttet foretage magtanvendelser mod ham mellem 30 og 40 gange, og at han havde forsøgt at kvæle sin far med en sikkerhedssele under kørsel,’ siger han…

[…]

Ifølge Kent Nielsen er alle, der er stået frem med navn, asylansøgere, som han har haft til samtale, fordi de har overtrådt reglerne. … Nemlig reglerne om, at asylansøgerne skal gå i skole eller deltage i praktik, hvilket for eksempel betyder, at de skal gøre rent i lejren, lave vedligeholdelse eller i den mere specialiserede afdeling være tolke, frisører eller skræddere. Mange vil gerne være fri for skole eller praktik, og det har været en evigt flydende kilde til diskussion og utilfredshed. Ifølge Kent Nielsen har han haft mellem 200 og 300 adfærdssamtaler i de fem måneder, han var ansat. Han siger også, at han måtte ændre sin ledelsesstil, efterhånden som han fik mere erfaring: ‘Jeg blev overrasket over, at der var så mange dagsordener. I begyndelsen var jeg nok lidt blåøjet og troede, at alle ville være taknemmelige og have samme dagsorden, nemlig at søge asyl og følge loven. Jeg blev overrasket over at skulle stå og diskutere med en 18-årig, om han skal gå i skole, når loven siger, at han skal. Jeg blev også overrasket over, hvor mange dagsordener familien har.

Mange asylansøgere har jo familie i Danmark, og hvis de får afslag på familiesammenføring, forsøger man i stedet at bruge asylsystemet til at få for eksempel 18-19-årige piger hertil. Familien ønsker, at pigerne skal bo hjemme hos dem og ikke i et asylcenter, mens deres ansøgning behandles, og så kunne det ske, at der mødte fire familiemedlemmer op og skældte os ud på i øvrigt udmærket dansk. I den situation måtte vi holde fast i, at reglerne skal overholdes, og at vi laver en tilstedeværelseskontrol. Er man væk mere end tre dage, bliver man sendt til genregistrering, og så begynder processen forfra, for sådan er reglerne.’ Kent Nielsen fortæller, at han efter påske meldte 42 asylansøgere ud på en dag, fordi de ikke havde været til stede i lejren, men typisk hjemme hos familien. Det svarede til mere end ti procent af alle i lejren.

‘… Nogle kvinder henviser til, at de allerede er gift og derfor ikke behøver gå i skole, og så måtte jeg sige: ‘ Hvis du ønsker at få ophold i Danmark, må du lære dansk, og hvis du skal bo i Danmark, skal du også arbejde. Det er systemets holdning, og jeg repræsenterer systemet. Jeg nægter at diskutere det, og så føler de, at man krænker deres rettigheder. …’

[…]

Om et par uger begynder ramadanen, og Kent Nielsen er spændt på, hvordan asylcentrene vil tackle muslimernes ønske om først at spise sent om aftenen i stedet for til normal spisetid. Selv har han af gode grunde ikke længere nogen indflydelse på spørgsmålet, men hvis han havde indflydelse, var svaret nej. Ligesom dengang nogle asylansøgere kom og forlangte et bederum…”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/73946/trackback

30 Comments »

 1. Hele asylsystemet er bygget på en humanitær livsløgn. Det er åbentlyst, at alle der kommer til Europa kommer fra klansamfund og de allerede har medlemmer fra klanen med ophold her. Det hele er “push and pull” effekten af migration. Er en kommet ind,-forsøger resten af klanen eller landsbyen, at komme. Disse mennesker tilhører og associerer sig med klanen og derfor skal de ikke beskyttes af en stat, som de dybest set anser som en fjende af klanen. Jeg mener, at alle mennesker fra 3.verden kulturer skal repatrieres. Tolerance har vist se kun, at gøre tingene værre og værre. Vesten skal afkolonisere den 3.verden mentalt ved, at opsige alle konventioner og forlade FN som reelt set er et system hvor vesten skal forsøge, at for den 3.verden til, at virke.

  Kommentar by Thorsted — 3. juni 2016 @ 22:48

 2. Ret sindssygt hvor lidt personalet må overfor voldelige og uregerlige unge. At han får en dom for at tage fat i kraven på den knægt er jo helt til grin.
  At asylsystemet bruges til at omgå 24 års reglen er endnu et argument for at træde ud af flygtningekonventionen. Hvis vi ikke var bundet af konventionen kunne alle asylansøgere, der laver kriminaltet, chikanerer danskere eller er asociale (fx nægter at arbejde eller efterkomme ordrer) smides ud. Så selv de, der mener vi skal tage imod flygtninge, burde være for en udtræden af konventionen.

  Kommentar by Odo — 3. juni 2016 @ 23:57

 3. Mogens Glistrup havde ret.

  Kommentar by Byggemester — 3. juni 2016 @ 23:57

 4. Mht. muhammedanerne havde han.

  Kommentar by Odo — 4. juni 2016 @ 00:32

 5. Og dem,der står for deres ophold og alt, er ansatte, der har job med og tage sig af dem. Altså jo flere indvandrere,jo flere jobs. Og de er da kun interesserede i og bibeholde asylansøgere i lejre og opholdssteder. Og de skal nok fortælle dem hvordan og sno og te sig i forlængelse af opholdet.
  Og angående arbejde. Der må være nogle, der stikker dem blår i øjnene. Hvad laver de uderejsende højskoler? Det er vel ikke dem,der lokker om evig honning heroppe og underviser i og komme frem hertil.

  Kommentar by P — 4. juni 2016 @ 07:17

 6. Kent Nielsen lyder da nogenlunde konsistent og fornuftig, selv om han – lige som de fleste andre – nægter at erkende, at problemet er islam og muslimer.

  At ville sige nej til udskudt aftenspisetid og tidligere morgenmad pga. deres fjogede ramadan og at sige nej til bederum er nu ikke dårligt gået.

  Nok blandt andet derfor, han blev fyret, ikke fordi han stoppede en meget voldsom tosse og bad ham rydde op.

  Ha-ha, så skulle de sarte mimoser, der ikke brød sig om ham, opleve en bæltefiksering på en lukket afdeling, hér taler vi om langt større overgreb, men naturligvis lægeordinerede og proportionelle.

  Forbyd muslimer i Danmark. I det mindste deres koran- og shariadikterede adfærd, tak.

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. juni 2016 @ 08:30

 7. Minder lidt om når oberst Møller kritiserer vores militære indsats for ikke på forhånd at ville tage stilling til hvad der skal ske når der tages fanger. Da skal de ringe hjem og spørge i hvert tilfælde. Hvem skulle Kent ringe til. Ubegribeligt at manden ikke blot fandt sig et andet job.
  Et samfund i opløsning karakteriseres af at det ikke kan ikke kan løse simple problemer (Dalrymple). Det konservative folkeparti og for den sags skyld de andre partier er udmærkede sindbilleder på dette. Snak, snak og kun snak.

  Kommentar by River — 4. juni 2016 @ 08:41

 8. Alternativt set.
  Ikke at arbejde er mere en tilstand end en rettighed. Set herfra.
  Men hver har vel sit.
  Alternativt set.

  Kommentar by Peter Buch — 4. juni 2016 @ 09:04

 9. Man har sammenlignet nazisme og islam og konkluderet, at de er nærmest to alen ud af samme stykke.

  Der er dog (i hvert fald) to markante forskelle:

  Den ene forskel er, at nazismen aldrig har påberåbt sig at være religion, mens islam aldrig har påberåbt sig kun at være religion, men vil også være politik, lovreligion kaldes det – og dermed ideologi. Og det kender man alt for godt ved den rablende vanvid, der har grebet meningsdannere og dyrt betalte dommere og jurister ved i fulde alvor at sidde og og votere, om en islamkritiker nu har kritiseret ideologien islam eller religionen islam, eller hvordan den anklagede nu har forbrudt sig mod det uskrevne sekularisme-dogme.

  Den anden markante forskel er, at nazisterne i det årti, som de dominerede den politiske scene, ikke bare stod for en grim ideologi, men også for en uhørt hyper-aktivisme, en målrettethed og arbejdsomhed, som stadig 75 år efter må virke skræmmende på enhver adstadig offentlig bureaukrat, der helst ser, at ingen rider samme dag, som de sadler. Lige modsat nazisterne står muslimer som flest for ladhed, arbejdsskyhed, anti-læring og ikke mindst rettigheds- og krænkelsesdyrkelse, der kan få bureaukraters hjerte til at smelte over al den omsorg, organisering, kontrol, styring og regulering, som en sådan anti-attitude kan skabe for det bureaukratiske system.

  Kommentar by traveler — 4. juni 2016 @ 09:20

 10. Hvis man er sat i verden for at dirigere vantro, så skal man selvfølgelig ikke arbejde for dem og især ikke når det er en vantro, der forlanger det. Det er desværre ikke sivet ind hos humanister og pædagoger eller siver det lige så langsomt?
  Hvorfor bakker de vantro hjælpere og pædagogerne ikke op om lejrchefen?
  Er denne godhedsindustri et kompleks af korruption og feje hunde, siden de bare finder sig i forhold, hvor man skal gå med stiksikre veste, for at opvarte de urørlige.
  Jeg er dybt forarget over disse menneskers ydmyge og underdanige adfærd.

  Kommentar by Menig 442 — 4. juni 2016 @ 10:10

 11. Det er vel en kendsgerning, at også ikke-muslimske migranter fra Afrika og Mellemøsten er totalt kulturfremmede og skaber store problemer?

  Kommentar by Gunnar Biering — 4. juni 2016 @ 12:14

 12. #12 De svenske erfaringer med kristne arabere er ikke gode, de er fuldt lige så kriminelle som muslimerne. I Latinamerika og USA har kristne palæstinensere, libanesere og syrere til gengæld klaret sig godt og er velintegrerede med indkomster over gennemsnittet. Men de kom derover i en anden æra, plus at de samfund forstår at stille krav til deres indvandrere.
  Kristne afrikanere er ofte fundamentalister med ret autoritære værdier, men ser ikke ned på europæerne som muslimerne gør – og er villige til at indgifte sig i flertalsbefokningen (om det er en god ting kan selvfølgelig diskuteres). Generelt skaber kristne indvandrere fra fremmede kulturer nok færre problemer. Islam gør alle kulturelle problemer en tand værre. Der er jo en grund til, at muslimer er hadede både i kristne, jødiske, buddhistiske, hinduistiske og konfucianske lande (Sydkorea har fx. lige fået et anti-islamisk kristent parti, de har stadig meget få muslimer, men ved godt den er gal hvis de får flere). Der findes simpelthen ingen ikke-muslimske kulturer, der bryder sig om muslimer – og det er der jo en grund til.

  Kommentar by Odo — 4. juni 2016 @ 12:38

 13. Glistrup havde ret. -Også m.h.t. muhammedanerne.

  Kommentar by Nielsen — 4. juni 2016 @ 12:58

 14. > Odo

  Ingen – udover muslimer – bryder sig om muslimer. Og selv dét er en sandhed med modifikationer: Sunnier hader shiiter, og fortsæt selv listen.

  Faktum er, at selv en hel del muslimer hader andre muslimer, og at alle andre hader alle muslimer. Med rigtig god grund.

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. juni 2016 @ 14:31

 15. Ind i lukket lejr med dem og så Uffe Elbæk & co som vagter!

  Kommentar by Sigwar — 4. juni 2016 @ 16:17

 16. Her kommer noget på udenlandsk:

  Two muslims in a room – call an ambulance!

  Sigwar: Nej ikke Uffe Elbæk, men sikher og serbere!

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 4. juni 2016 @ 20:28

 17. Alle asylansøgere håber på i den sidste ende at kunne blive forsørget resten af deres dage her i Danmark. Der er 10000x gange bedre end de lortelande de kommer fra. Grunde til deres asylansøgernes hjemlande er lortelande kan kun tilskrives deres måde at tænke på…shit for brains.

  Kommentar by jrp — 4. juni 2016 @ 21:19

 18. #9 Præcis, derfor er nazismen stigmatiseret ud på det yderste overdrev. Nazismen var den største succes i menneskehedens historie, men det glemmer man højt og flot.

  Kommentar by Winston Churchill — 4. juni 2016 @ 23:31

 19. Staklen har fået solstik. Er der en læge til stede?

  Sun Tzu advarede: “Den, der elsker krig, straffer sig selv!”
  François Furet påviste den fundamentale dumhed i nazismen: At provokere resten af verden til krig. Kommunismens dumhed var at udfordre store borgerlige stater økonomisk!

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 5. juni 2016 @ 08:26

 20. Et ekstremt voldeligt overvågningssamfund med temmelig fri brug af alt fra centralisering ovenfra til fjernelse af individers indflydelse på nær ved alle områder til diktatoriske gummiparagraffer til uhyrlige lokale initiativer synes være succes for en Winston Churchill.

  Tag hjem til pubben Winston.
  Du ved hvad der kan ske ude i verden.

  “Alas! it is the hush of suspense, and in many lands it is the hush of fear. Listen! No, listen carefully; I think I hear something—yes, there it was quite clear. Don’t you hear it? It is the tramp of armies crunching the gravel of the parade grounds, splashing through rain-soaked fields, the tramp of 2 million German soldiers and more than a million Italians—‘going on maneuvers’—yes, only on maneuvers!

  “Of course it’s only maneuvers—just like last year. After all, the dictators must train their soldiers. They could scarcely do less in common prudence, when the Danes, the Dutch, the Swiss, the Albanians—and of course the Jews—may leap out upon them at any moment and rob them of their living-space, and make them sign another paper to say who began it.

  “Besides, these German and Italian armies may have another work of liberation to perform. It was only last year they liberated Austria from the horrors of self-government. It was only in March they freed the Czechoslovak Republic from the misery of independent existence.

  “No wonder the armies are tramping on when there is so much liberation to be done, and no wonder there is a hush among all the neighbors of Germany and Italy while they are wondering which one is going to be ‘liberated’ next” (ibid.).

  We must not forget that Germany started both world wars. That dreadful history demands that we carefully watch Germany’s actions today. (It is not politically correct to do so—which is a bad sign.)

  Are the Germans ashamed of their bloody past? Are they really seeking a democratic government today? Or are they bullying Europe and the world once again?

  You soon will be shocked if you don’t know what is happening inside Germany today.
  https://www.thetrumpet.com/article/1332.24.71.0/world/world-war-ii/churchills-warning-for-today

  Kommentar by Peter Buch — 5. juni 2016 @ 09:04

 21. #21 Jeg taler ikke om nazismens militære bedrifter, men om dens evne til at skabe et driftigt samfund. Jeg taler ikke om deres morderiske tilbøjeligheder, hemmeligholdt for den brede befolkning, men om deres evne til at samles om et flag, en fører, en vision, et folk, en nation. Og det kommer ingen nok så langvarig propaganda nogensinde til at kunne tage fra dem “Peter Buch”

  Så dine banale bodegameninger kan du stikke op, hvor solen aldrig skinner.

  Kommentar by Winston Churchill — 5. juni 2016 @ 12:53

 22. #21 var til #20

  Og i øvrigt #20, så startedes begge verdenskrige af de allierede og afsluttedes også med deres morderiske overfald på menneskeheden og tilgivelsen af alle de teknisk kvalificerede nazister i operation “paperclip”

  Kommentar by Winston Churchill — 5. juni 2016 @ 12:56

 23. Du ved, vi var en bunke drenge som betragtede månelandingerne i Tintin og tænkte, gad vide hvem der byggede den store fine raket?

  Kommentar by Winston Churchill — 5. juni 2016 @ 13:03

 24. > Winston Churchill
  De samledes også om censur. Tænk over det.

  Kommentar by Nielsen — 5. juni 2016 @ 14:08

 25. #24 De samledes om at kunne modstå en ydre fjende, som havde tvunget Tyskland totalt i knæ med sin urimelige Versaillestraktat. En traktat de aldrig ville kunne opfylde, og en forræderisk våbenhvile som afsluttede 1. verdenskrig, som de aldrig ville kunne tilgive.

  Det er ikke en forherligelse af nazismen jeg ønsker, men en simpel konstatering af at et forenet folk kan udrette langt mere end en befolkning splittet af en del-og-hersk stat, som for længst har udviklet sig totalitært. Det er folkemord det vi udsættes for i Skandinavien og alle skandinavere burde samles i den fælles interesse de har i at have et fælles fædreland og en fælles kultur. Jeg ser sgu ingen andre lande som idiotiske politikere forærer til andre folkeslag end lige netop vores vestlige. Jeg ville da hellere bo i Namibia end her, men hvordan kommer jeg lige til det?

  Når jeg ser på den propaganda som EU og de globale massemedier udspyr dagligt, så kan jeg ikke lige se, hvor vores samfund adskiller sig fra det nazistiske. DF-forhånelse i EB af deres af samme DFere gennem mediestøtten og momsfritagelsen betalte propagandajournalister. Facebook og Disqus censurforanstaltninger igennem en del år efterhånden .. jo, jeg kan godt se betydningen.

  Kommentar by Winston Churchill — 5. juni 2016 @ 14:37

 26. Det i kommentar 20 nævnte var ikke ment som en beskrivelse af andet end Tyskland i fredstid 33-39. Winstons driftige samfund med evner til at samles…
  “Despotic governments can stand ‘moral force’ till the cows come home; what they fear is physical force.”
  ― George Orwell
  http://www.goodreads.com/quotes/tag/totalitarianism

  Kommentar by Peter Buch — 5. juni 2016 @ 16:16

 27. Nazisme-kommentaren har mange fejlskud. Her skal kun ét fremdrages: ” …. taler ikke om nazismens militære bedrifter, men om dens evne til at skabe et driftigt samfund”. – Gebommerligt forkert! Tysk flid, opfindsomhed og grundighed var en kendsgerning allede i 1400-tallet – jvf. Gutenbergs trykpresse. Det tyske samfund blev overhovedet ikke skabt af de brune ritualmordere. Det blev tværtimod smadret til knæhøjde af en psykopat, der fortalte sine medarbejdere, at det tyske folk ikke levede op til hans forventninger, og derfor burde det gå under (læs Speer),

  Problemet var dybest set, at tyskerne aldrig blev borgere. Kun undersåtter (i dag er de måske blevet borgere).

  PS: Hvad havde Frankrig og Storbritannien lovet Polen? At erklære Hitler krig, hvis han invaderede. Dette skete d. første september 1939. Britisk og fransk krigserklæring kom d. tredje september.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 5. juni 2016 @ 16:33

 28. Nazisme-kommentaren har mange fejlskud. Her skal kun ét fremdrages: ” …. taler ikke om nazismens militære bedrifter, men om dens evne til at skabe et driftigt samfund”. – Gebommerligt forkert! Tysk flid, opfindsomhed og grundighed var en kendsgerning allerede i 1400-tallet – jvf. Gutenbergs trykpresse. Det tyske samfund blev overhovedet ikke skabt af de brune ritualmordere. Det blev tværtimod smadret til knæhøjde af en psykopat, der fortalte sine medarbejdere, at det tyske folk ikke levede op til hans forventninger, og derfor burde det gå under (læs Speer),

  Problemet var dybest set, at tyskerne aldrig blev borgere. Kun undersåtter (i dag er de måske blevet borgere).

  PS: Hvad havde Frankrig og Storbritannien lovet Polen? At erklære Hitler krig, hvis han invaderede. Dette skete d. første september 1939. Britisk og fransk krigserklæring kom d. tredje september.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 5. juni 2016 @ 16:34

 29. De lytter da ikke til en lejrchef der er vantro og uren ikke-muslim.

  Kommentar by Liva — 5. juni 2016 @ 17:12

 30. […] En sådan holdning havde den nu afskedigede chef for asylcentret i Næstved, Kent Nielsen. Information førte en kampagne mod ham i sidste måned, og det var det, der førte til, at han blev afskediget, se her. Men der er siden kommet en del frem, der stiller chefen i et noget andet lys. Nu sidst har Weekendavisen foretaget et interview med ham. Det findes ikke online, men uriasposten bringer et passende uddrag her. […]

  Pingback by Et langt, sejt træk | ricardtriis — 5. juni 2016 @ 22:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper