7. juni 2016

Søren ‘assimilation’ Pind: “Vi må acceptere, at noget for altid er forandret. Og… rejse et nyt ‘vi’.”

For fem år siden krævede han assimilation af indvandrere. I dag opfordrer han danskerne til at skabe ‘et bredere vi’. Grundlovstale af justitsminister Søren Pind på Justitsministeriet.dk – Grundlovstale 2016.

“Da jeg voksede op, var der et ‘vi’. Uagtet hvor i landet, man var. … Man skal vare sig mod romantik. Skrønen om, at det hele var bedre i gamle dage, er netop det; en skrøne. Tænker jeg tre generationer tilbage, til min farfar og bedstefars tid, kan jeg garantere, at det er forkert. De havde meget lidt. Og sygdom og moralisering var uhørt besværlige størrelser dengang. Klassesamfundet stod tydeligere. Afstanden var større.

Vi er kommet en lang vej. Vi… Vi har udviklet et fællesskab, der udgør verdens lykkeligste folk. Verdens mindst korrupte folk. Verdens mest tillidsfulde folk. Men jeg spørger åbent: Har vi mistet det intuitive ‘vi’ undervejs?

Er Danmark som sådan et land, hvor der – som vi kan huske det, på linje med dengang – er det intuitive vi? Det er jeg ikke sikker på. Jeg er faktisk ganske sikker på, det ikke forholder sig sådan. Vi leder efter det vante vi. Og vi har ondt ved at erkende, at ‘vores’ vi er borte. Og aldrig kommer igen.

Jeg ved, det gør mange mennesker kede af det. For de – vi – holdt af det vi… Men sagen er, at det vitterligt er borte. Jeg ved også, at politiske kræfter hævder, det gamle vi kan genskabes. Jeg må sige det, som det er: Evigt ejes kun det tabte – det gamle vi er borte for evigt. Det kommer ikke tilbage. Tiden tog det. …

Når jeg med så stor alvor må fastslå, at det gamle vi er borte, er det fordi, det er altafgørende for, at vi kan skabe et nyt. Ifald vi hænger os i vreden – uretfærdigheden – i det gamle ‘vi’s forsvinden, vil det ende i en situation, hvor opdeling, sprængning og ufred vil blive resultatet. Det kan vi ikke tillade.

Vi må acceptere, at noget for altid er forandret. Og ud fra det rejse et nyt ‘vi’.

Det gjorde dybt indtryk på mig, da jeg engang i en samtale med en fængselsimam af ham fik at vide, at han aldrig – ikke en gang – havde hørt en muslimsk indsat sige ‘vi’ om Danmark. Aldrig. Det gjorde mig mere bekymret end vred.

[…]

I den tid jeg var integrationsminister, lærte jeg en del – blandt andet om, hvordan andre så os som folk. Og hvordan, vi uden at vide det, ekskluderede folk fra vores vi. … vi har en indgroet blufærdighed. Og svært ved mødet med nogen, vi ikke intuitivt er ‘vi’ med. Når sandt skal siges, er vi denne verdens hobitter. Venlige folk – men vi vil helst være i fred. Os.

… selv om vi har bildt hinanden og andre ind, at vores land er nemt at komme ind i, er det usandt. Det er det ikke. Vores kultur er oldgammel. Oldnordisk. Og gennemsyrer ethvert hjørne og enhver kant af os.

I den nye tid må vi forstå netop det. At for andre er det svært. Det er meget svært. Og det, vi skal måle dem på, er viljen. Vil de det land med de strukturer, den ånd og den kultur eller vil de det ikke. Vil de være ‘vi’ med os – eller vil de være ‘dem’ hos os. …

Hvis vi vil vinde – og med vinde mener jeg, at fremtidens Danmark bliver genkendeligt, men med et bredere vi, end vi har haft, et Danmark i flere farver – må vi erkende, at det gamle vi er borte. Blufærdigheden er i disse år i vejen for det fremtidige vi. Og vi er nødt til at træde frem, træde ud, og med erindring om Gunnar Jørgensens Flemming-bøger række kærligheden stærke arm ud og udbryde et ’sådan gør vi her’. Men den danske sang er ikke – kun – en ung blond pige.

Sine steder er der en forestilling om, at man så at sige kan ‘eksportere sig ud af krisen’, som vi sagde i 80erne. Men ift. mennesker. Mennesker som er her, og har været her længe. Jeg bemærkede engang i et foredrag for Trykkefrihedsselskabet, at dele af diskursen havde en klang af togvogne – hvortil en herre rejste sig op, og afkrævede mig svar på, om jeg mente KZ-lejre eller deportation. Jeg måtte forstå, at i deportation så han ingen problemer… Men det er en vrangforestilling. En udansk af slagsen. Vel kan vi da ej smide folk, der har statsborgerskab og slægt og familie her, ud af dette land fordi de måtte have en anden tro, et andet udseende, en anden baggrund end vores. Hvordan skulle det gå for sig? Bare billederne får mig til at væmmes. Nej, vi må erkende, at bestemte folk, der ikke er en del af det gamle vi, er her, har slået rod og bliver her.

Og derfor kan vi ikke ‘bare få fred’. I den sammenhæng er det en ånds- og kulturkamp, der står. Og ret beset bør det være overkommeligt. For det, der uforvarende har antastet vores ‘vi’, har jo netop valgt dette land til.

Jeg er fra bestemte præster og dele af en konservativ bevægelse blevet kritiseret for at være vattet og slap. I forhold til Islam. Lad mig sige det rent ud: En justitsminister bekæmper ikke religion. Religion er et åndsspørgsmål. …”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/73982/trackback

38 Comments »

 1. En god tale-absolut-og den rammer en sandhed, en beskrivelse af en situation vi befinder os i idag. Men ligesom vores faste og gennem 1000 år tilkæmpede og dybfølte ‘vi’ er blevet ændret og nærmest overmandet, kan og vil ‘vi’ikke opgive kampen og ønsket om at deres ‘os’ ikke også kan ændres og bukke under. But it is a hard rain that’s going to fall.

  Kommentar by steen marr — 7. juni 2016 @ 02:00

 2. “Højrefløj”. Føj!

  Kommentar by borger — 7. juni 2016 @ 02:43

 3. Ihvertfald en klar melding om, at Venstre nu er at regne til fjenden. Måske endda en farligere en af slagsen end venstrefløjen.

  Kommentar by Odo — 7. juni 2016 @ 02:47

 4. “Vi må acceptere, at noget for altid er forandret. Og ud fra det rejse et nyt ‘vi’. …”

  Søren Pind skal ikke bestemme, hvad jeg må acceptere. Jeg har ingen intentioner om at inkludere eksempelvis tilvandrede misogyne antisemitiske homofober med en kvalmende kønsmoral i et “vi” – bare til at starte med.

  Kommentar by BE — 7. juni 2016 @ 04:49

 5. Pind din idiot…. På mindre end 50 år… Har man tilladt en syg relegion at få så stor fodfæste… At danske jøder der har har været her i 400 år…. Nu må rejse, eller acceptere at leve med evig trussel mod deres institutioner…
  TILLYKKE PIND…. Der bliver aldrig et nyere “VI”… MEN DU PIND… Kan nå at opleve gentagelsen af Hitlers “Endlösung der Judenfrage”… Endda på (ca.) 100 året for denne… Du må være “stolt”…!!

  Kommentar by ny kommentator — 7. juni 2016 @ 05:04

 6. Landets justitsminister har lagt en sprogpølse af en grundlovstale, en ufordøjet kompakt masse af flomme og fedt. Søren Pind forråder det danske folk og vores førstefødselsret til Danmark. Han vil afskaffe den danske tradition med importeret skrald.

  Retsstaten afvikles, forude venter sharia, ligesom i Sverige, Tyskland, Storbritannien og Frankrig, alle hvis “store sejre har slået verden med forundring”. Verdenshistoriens største bedrag og forræderi. Hvad indvandrerne ikke formår at smadre, det tager EU sig af.

  På 40 år er Danmark “afviklet”, smadret kulturelt, økonomisk, uddannelsesmæssigt, socialt og etnisk. Liberalister og socialister i alle lande, forener Eder mod de europæiske folk!

  Kommentar by Boethius — 7. juni 2016 @ 05:55

 7. Det har alle dage været Søren Pinds varemærke at springe op som en løve for derefter at falde ned som et lam. Her overgår han imidlertid sig selv i denne disciplin. Han er nok Danmarks mest ynkelige politiker, selvom konkurrencen på dette felt er benhård.

  Kommentar by monse — 7. juni 2016 @ 06:16

 8. @monse: Enig!

  Der er noget farligt ved Pind, fordi han totalt overvurderer sig selv, og så er han sentimental. Højstemt sentimentalisme kombineret med mangel på mod og realitetssans.

  Pind svigtede utilgiveligt afgørende i september 2015,, da illegale migranter væltede i tusindvis ind i Danmark. Et nationalt chock, en knæk for retsstaten.

  Kommentar by Boethius — 7. juni 2016 @ 06:40

 9. Jeg mistænker efterhånden Pind for at være levebrøds politiker.

  Kommentar by Frank Hagmann — 7. juni 2016 @ 06:57

 10. Hver gang jeg læser endnu en salvelsesfuld studentikos smøre fra Søren Pinds hånd, kommer jeg altid i tanke om dette citat af Mark Twain:

  “To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence.”

  Kommentar by Habakuk — 7. juni 2016 @ 07:01

 11. 4. Rigtigt, Pind skal IKKE bestemme, hvem jeg inkluderer i “vi”.

  Og at det skulle gøre det lettere, fordi “de har valgt” at komme her er løgn! De har valgt vores penge!
  Vi er blevet tvangsgift, og det har og vil Pind mv. ikke forhindret.

  Kommentar by britta due andersen — 7. juni 2016 @ 08:09

 12. Pind er en gøgler, en crooner, en fantast. En sentimental grædekone, en vatarm, en småborger og filister.

  I sin egen optik opfatter han jo sig selv som en dansk hybrid af Churchill og Reagan, og hans sproglige udgydelser afslører en frygtindgydende anti-realisme.

  Den sproglige udtryksform afslører alt om sin ophavsmand eller -kvinde. Pind er omstændelig og ordflommet, ustruktureret og upræcis og pløret.

  Hans ordvalg er sentimentalt, og hans syntaks er kredsende og eliptisk på samme tid – messende gentagende og udeladende væsentlige ord. Der er også en sær ujævnhed over hans taler. Urytmisk. Hans frasering er skæv – helt anderledes end den Charles Aznavour, som Pind beundrer så højt, og som var grunden til, at Pind død og pine har fået en høj fransk orden.

  Det er meget muligt, at han ikke skriver (alt i) sine taler selv – men jeg ville nu tro, at han er så forfængelig og overbevist om sig selv, at han næppe vil overlade taleskrivningen til andre. Heller ikke i hans sproglige form i øvrigt, i direkte interviews, holder han sig tilbage fra almindeligheder og særheder blandet sammen i et mærkeligt miks. Hans begrebsunivers er eklektisk og banalt, og ideologisk kan han ikke skelne liberalisme fra konservatisme.

  Kort sagt: Pind passer perfekt ind i den nuværende regering bestående af krejlere og småborgere, alkoholikere, oldinge og knægte, IQ-katastrofer og drømmere.

  Kommentar by Boethius — 7. juni 2016 @ 08:59

 13. Han kan ikke tælle til tre: Mellem hans bedsteforældre og ham er der kun 2 generationer, så sikkert som 1+1=2.

  Kommentar by Bastardo — 7. juni 2016 @ 09:32

 14. Det havde klædt DF, at gå hårdere til de ministre i regeringstoppen, der helt åbenlyst taler med to tunger.

  Men de kan jo nå det endnu, altså på papiret forstås, for der er allerede påført Danmark (yderligere) skade!

  Kommentar by Polka Charlie — 7. juni 2016 @ 11:07

 15. Han er jo helt blank!? Fatter han ikke, at islam forbyder et ‘vi’? Islam forbyder samkvem med kuffar, og den påbyder regulært drab på kuffar, især de kristne og jøderne? Hvor er din hjerne, Pind?

  Der kan aldrig nogensinde blive et ‘vi’, hr. Pind, for islam kræver, at fællesskabet kun kan indgås, når alle er tilbage dertil, hvor de mener mennesket udspringer fra: hos allahu. Derfor gælder den islamiske menneskerettighedserklæring, Cairo-erklæringen, også kun muslimer.

  Hr Pind: Kan man have et fællesskab med mennesker, der vil slå én ihjel? Ville du turde lægge dig til at sove med en rettroende muslim i gæsteværelset i dit hus?

  Kommentar by Andersine — 7. juni 2016 @ 11:17

 16. “En justitsminister bekæmper ikke religion. Religion er et åndsspørgsmål.”

  Selv Søren Vatpind ved at det “kun” er efter vestlig anskuelse. For islam er det det eneste spørgsmål og det er det Vi skal bekæmpe.

  Kommentar by Santor — 7. juni 2016 @ 12:02

 17. Begreberne ‘assimiliation’ og ‘integration’ har begge den fejl, at de er værdirelativistiske – altså ikke-essentielle. Men dermed netop ikke dermed sagt, at ‘assimilation’ og ‘integration’ er neutrale begreber.

  Jeg uddyber: ‘assimilation’ og ‘integration’ giver ingen anvisning eller ideal om, hvad der skal assimileres eller integreres til eller i. De siger heller ikke noget om, hvem der skal assimileres eller integreres – det kan gå begge veje mellem de to indgående parter.

  Når Pind siger, at han ønsker assimilation og ganske vist siger, at det må være de senest tilkomne, der assimilerer eller integrerer sig med med før tilkomne, så kan han overhovedet ikke garantere noget som helst, ja, han siger faktisk ikke andet end nonsens om, hvem der skal tilpasse sig hvem.

  Kun med en substantiel forankring af ‘assimiliation’ og ‘integration’, som kan give begreberne målestok og mening, kommer der hoved og hale i tingene.

  En substantiel forankring vil være at sige: danskheden og Danmark er den faste grund, som assimiliation og integration skal forstås i. Så begynder der at komme fast grund under fødderne.

  Desværre ses det dermed også tydeligt, at begreberne assimilation og integration dekonstruerer sig selv. For ved at assimilere og integrere hundredtusinder, ja, millioner af fremmede – så forsvinder den danskhed og det Danmark, som det hele handler om.

  Med andre ord: Assimilation og integration er ikke-begreber. De er taktisk røgslør uden mening.

  Kun ét kan gælde: Danmark og det danske folk. Men os og vort land hører man desværre kun meget sjældent om.

  Kommentar by Boethius — 7. juni 2016 @ 12:47

 18. “En justitsminister bekæmper ikke religion. Religion er et åndsspørgsmål.”

  Så justitsministeren forkaster her den forpligtelse Grundlovens paragraf 67 teoretisk giver ham. Fedt!

  Kommentar by Michael Jensen — 7. juni 2016 @ 13:06

 19. Dansk karrierepolitik når det er værst. Venstre bliver straffet til næste valg. Fucking fortjent.

  Kommentar by Morten — 7. juni 2016 @ 13:31

 20. Hvor er jeg træt af de EVIGE LØGNE om at problemet er “..måtte have en anden tro, et andet udseende, en anden baggrund end vores. ”
  Ikke bare lyver opadstræbende politikere igen og igen, de forulemper flere og flere danskerne ved at tro, at vi lapper deres bræk i os uden at mærke den rådne smag. Føj !

  Kommentar by Torben Caroc — 7. juni 2016 @ 15:37

 21. Søren Pind er ikke levebrødspolitiker. Desværre, fristes jeg til at sige, fordi det i det mindste ville tjene ham som en undskyldning. Søren Pind er en mand med en mission her i livet. Han vil underminere nationalstaten, fordi denne er den sidste hindring på vejen mod hans mål: Den globalistiske utopi.

  Kommentar by Arne Torp — 7. juni 2016 @ 16:11

 22. […] på Uriasposten, Boethius, konkludere med afsæt i talen Pinds personlighedsstruktur. Via Uriasposten, talen ligger dog i sin helhed på Justitsministeriets hjemmeside, […]

  Pingback by Pinds grundlovstale | Undskabens Hotel — 7. juni 2016 @ 17:04

 23. Pind henviser til et møde i TFS. TFS referere ham således:

  Den bemærkning fik Søren Pind til at slå fast, at Danmark er danskernes land, og at det derfor også er danskerne, der skal bestemme, hvem der skal have adgang til det. Han så gerne, at man begyndte at sortere indvandrerne ved grænsen og valgte dem ud, det er realistisk at assimilere. For det er assimilation, det handler om, forklarede han:

  Træt af integration

  ”Jeg er så træt af udtrykket integration, når det i virkeligheden betyder en tilbagetrækning af dansk kultur fra danske institutioner. I stedet skal vi begynde at assimilere på den danske kulturs præmisser. Det kan vi gøre i institutionerne og i det offentlige rum, men så heller ikke længere. I den private sfære går jeg ikke ind for magt og tvang, der må vi stole på det rationelle argument, lød det med en henvisning til hans modstand mod blandt andet burkaforbud.

  Kommentar by Hans Und — 7. juni 2016 @ 17:16

 24. I Latinamerika forsøgte politikerne bevidst, at skabe et nyt nationalt “vi” som skulle erstatte det tidligere “casta” system. Det slog ikke an. Indien kan fortælle samme historie igennem flere tusinde år. Mellemøsten er tilsvarende fyldt med opdelinger. Der er intet historisk eksempel på at et multikulturelt samfund nogensinde har fungeret specielt godt. De tætteste eksempler er Rusland og Kina. Begge lande har autoritære regimer med en tydelig leitkultur (henholdsvis Russisk og Han-kinesisk).

  Så hvor store er vore chancer for at skabe et nyt “vi” sammen med muslimerne samtidig med at vi bevarer demokrati og frihed?

  Kommentar by Sigwar — 7. juni 2016 @ 17:16

 25. Hvordan går det med, at skabe et “nyt vi” i Irak, Libyen, Syrien mm? Søren Pind er en socialkontruktivistisk kandestøber.

  Kommentar by Thorsted — 7. juni 2016 @ 18:50

 26. Søren Pind er simpelthen useriøs og rundt på gulvet. Læs en vurdering:

  “Katrine Winkel Holm mener “kæden springer af”, fordi hun synes, Søren Pind skifter mening.

  Hun fortsætter med at argumentere for, at Danmark har brudt sine egne regler ved at undlade at registrere de flygtninge og migranter, der er kommet ind over grænsen, fordi man ikke har ville bruge de kræfter, der skulle til.

  Tidligere forklarede Søren Pind, at han mener, politiet traf den rigtige beslutning i situationen – da flygtninge og migranter begyndte at strømme over grænsen til Danmark – de fleste på vej videre til Sverige.

  – Jeg synes, de har gjort det rigtigt og flot. Vi er i en kompliceret virkelighed, hvor flere beslutninger faktisk godt kan være rigtige, sagde Søren pind og henviste til politiets beslutning om først at tilbageholde flygtninge og migranter og siden lade dem passere.

  – Det er ikke dansk kultur at tvinge dem i håndjern og alt muligt andet. Håbet om at udvise dem til Syrien osv. er ikke eksisterende, så derfor må vi lade folk gå, sagde han.

  – Kollaps af lov og orden
  Men et empatisk politi betyder ikke, at Danmark skal glemme, at vi har en grænse og ser igennem fingrene med alle tilrejsende, siger Katrine Winkel Holm.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 7. juni 2016 @ 20:06

 27. Pind er ved at blive kørt i stilling til statsministerposten. Han er blevet indkaldt til briefing:

  http://www.dr.dk/nyheder/politik/pind-og-tre-andre-inviteres-til-elitens-hemmelighedsfulde-topmoede

  Helle Thorning-Schmidt fik samme tur før hun blev statsminister.

  Kommentar by Sigwar — 7. juni 2016 @ 21:35

 28. @Sigwar: Bilderberg – så behøver man ikke sige mere. Det forklarer alt!

  Kommentar by Boethius — 7. juni 2016 @ 21:52

 29. Assimiliation ? – Jøderne har boet i Dk i c 400 år uden at blive assimileret. Tyskerne er heller aldrig blevet det.- Søren Pind= Tosseliberal fundamentalist på rulleskøjter døgnet rundt i akkordtempo.- Mandens juristeksamen har han trukket i akademikerautomaten udenfor Nyhavn 17.

  Kommentar by dansker — 7. juni 2016 @ 22:48

 30. Kollaps for åben mikrofon.

  En vendekåbe taler ud, korrumperet af magten…

  Kommentar by Jern Henrik — 8. juni 2016 @ 00:50

 31. De der der skal vaere en del af det “nye vi’ er overhovedet ikke interesserede,og tillige direkte imod saa fat det dog Pind

  Kommentar by dunk — 8. juni 2016 @ 10:53

 32. dansker – jøderne og tyskerne er ikke assimilerede i DK?

  Tror lige du skal checke, hvad assimilation er…

  Kommentar by Jern Henrik — 8. juni 2016 @ 11:33

 33. Pind trækker i land.

  http://www.bt.dk/politik/soeren-pind-fanget-i-nazi-tvist-maa-undskylde-for-dele-af-sin-grundlovstale

  Kommentar by Santor — 8. juni 2016 @ 21:41

 34. 32 Jern Henrik. Tror lige DU skal tjekke, hvad assimilation. – Den politiske korrekte siger:Kulturel tilpasning af en befolkningsgruppe til en anden. Den oprindelige videnskabelige korrekte er opdelt i em sproglig og en fysiologisk.- men essensen er at den udefrakommende bliver optaget i stammen som et glas vand i en kande vand.- Hvilke kriterier hverken tyskere eller jøder opfylder.

  Kommentar by dansker — 8. juni 2016 @ 21:57

 35. Pind viste hvem han er, da han rejste USA tyndt med Jacob Holdt, og fortalte om sin beundring for Hussein Obama.

  Kommentar by Hodja — 8. juni 2016 @ 23:00

 36. >>34

  Hvordan kan du skille jøder ad fra andre danskere? De har samme udseende, navne og landsfølelse som os. De fleste af dem kan spore deres historie hundredevis af år tilbage i Danmark. Det er kun religionen der “skiller os ad”, og det er igen til diskussion da de fleste jøder ikke er særligt religiøst bevidste.

  Kommentar by Morten — 9. juni 2016 @ 00:05

 37. 36 Morten.- Tildels korrekt. Nogle jøder er i dag genetisk danskere, men føler sig for ” fine” til at være danskere.- Hovedparten af jødernes slægtsnavne er kun hos jøder. Landsfølelse ?? Mange jøder har som Herbert Pundik sendt deres sønner og døtre til Isreals militær og ikke det danske.Og har som HP mistet en søn i Isreals krige. Mediecensuren virker også her.

  Kommentar by dansker — 9. juni 2016 @ 23:13

 38. En jøde har en jøde som mor, så netop den gruppe kan afgrænses ved slægtsstudier. I danske folketællinger i 1800-tallet var desuden direkte angivet at personen var jøde eller andet afvigende fra Folkekirken. Ved en af folketællingerne viste den samlede opgørelse for landet at der var nogle tusinde jøder og en enkelt muhamedaner i Danmark.

  Pinds tale skal klart nok ses i lyset af hans deltagelse i Bilderberg-mødet senere. Deportationer er den logiske konsekvens af mislykkede forsøg på folkeblanding, og stemmes nationalsindede kræfter til magten vil det også hurtigt vise sig gennemførligt at deportere folkemasser.

  Der skal dog lige ventes et halvt år, hvis konventionerne ikke ønskes brudt. Opsigelsesvarslet på Den Europæiske Menneskeretskonvention er nemlig ½ år. Deportationer forbydes i en af tillægsprotekollerne til den konvention.

  Kommentar by perhag — 11. juni 2016 @ 01:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper