23. juni 2016

Brexit: Begyndelsen til enden – Opdateret: Et flertal af englænderne stemte for udmeldelse af EU

De fleste kan se at EU-konstruktionen er dødsdømt, men der eksisterer ikke en hæderlig retræte for EU-toppen, og enhver løsningsmodel for bureaukraterne vil derfor være koncentreret omkring mere af det samme. De mest forstokkede føderalister arbejder utvivlsomt på at smadre nationalstaterne, så EU vitterlig bliver løsningen. En reaktion er påkrævet.

Valgurnerne er åbne i Det Forenede Kongerige, og den 23. juni 2016 kan meget vil blive en historisk dag. Det kan kickstarte en proces mod bedre tider, men kan omvendt også radikalisere EU-tilhængerne. Venstre vil aldrig undsige EU, ej heller hvis Brexit synliggør at der kun eksisterer to veje – udmeldelse eller ‘en stadig snævrere union’. Englænderne står ved en korsvej.

Tendenser..

Mordet på Labour-politikeren Jo Cox kostede nej-siden dyre procenter, og efter nogle dage med svag føring til ja-siden, er der nu noget nær dødt løb. Bookmakerne tenderer klart mod et ja, men de kan tage fejl, og det tror jeg faktisk de gør.

Hvis man som DR Nyheder spørger Sumi, Mauricio og en tilfældige travle jakkesæt hvad de stemmer, så bliver svaret naturligvis ‘remain, remain, remain’. England er dog andet og mere end multietniske storbyer og City of London.

Adspurgt på gaden vil flere undsige nationalstaten, end de vil gøre i en konkret valgsituation. Hertil kommer, at relativt flere nej-sigere end ja-sigere vil være tilbøjelig til at stemme på dagen. EU er vitterlig svær at elske. Kvalificeret bud: 53-54 procent Leave. Farvel og tak Jean-Claude Juncker.

Citater.

“If I thought there was any chance of major reform in the EU,I’d vote to stay in.But there isn’t.Sad.Sorry,Paddy.” (John Cleese, 11. juni 2016)

“We live in a vibrant and connected world where together as a people we are strong. For our children and their children we should be facing the problems of the world together and not alone. For these reasons, I am voting to remain.” (David Beckham, 21. juni 2016)

Kommentarer.

“Bemærk venligst scenografien: Først angriber fatalisterne nationalstaterne og forsøger at dræne disse demokratiers sammenhængskraft, bagefter hævder de, at det ikke kan være anderledes, end at de må afløses af noget større og bedre. Fatalisterne afpolitiserer med andre ord den epidemiske skade, de allerede har forvoldt og slører sammenhængen med henvisning til vor nødvendige skæbne. … EU er en højt betalt, men fejlslagen stat, drevet frem af fatalister i alle farver: bureaukrater, socialister, humanister, feminister, klimaister og borgerlige, der ikke er så borgerlige, at det gør noget. Lige siden 2. Verdenskrig har disse mange fatalister haft meget svært ved at skelne mellem nationale, demokratiske strømninger og nazisme, og det kniber stadig gevaldigt. De europæiske fatalister synes stadig, at 2010’erne minder meget om 1930’erne i en slags magisk drøm eller mareridt, hvor alting pludselig giver mening på en surreel måde.” (Mikael Jalving, 23. juni 2016)

“En britisk udtræden af Unionen vil også styrke både de føderalistiske og socialistiske tendenser i Europa-Parlamentet, idet britiske parlamentarikere udgør rygraden og broderparten i både ECR-gruppen… og EFDD-gruppen, der er en mere direkte kritisk gruppe, der bl.a. huser britiske UKIP, Sverigedemokraterne og Alternative für Deutschland. … Stemmer briterne omvendt nej den 23. juni, står vi med et markant forandret EU, og man må forvente at alle de træk, der i dag kritiseres, alene vil blive styrket: større politisk vægt til eurogruppen, større krav om ensartet integration, mere fokus og øget hastighed på integration på områder uden for det indre marked, mindre fokus på frihandel m.m. Desuden vil Danmark – som det eneste tilbageblevne land med et reelt, juridisk euroforbehold – stå utrolig svækket.” (Morten Jarlbæk Pedersen, 23. juni 2016)

Resultatet.

00.50: TV2 News har aldrig været ringere. Live-opdateringer hos BBC. Konkrete optællinger, ikke en dansk analyse af en engelsk analyse af meningsmålinger.

01.20: Efter Newcastle og Sunderland ticker ind, går det så småt op for TV2 News at valget ikke er afgjort.

02.08: Leave-fløjen overpræsterer i forhold til forventningerne, lav valgdeltagelse i Skotland hvor Remain’erne fører. 51,6 procent Leave.

02.59: Kun få procent af stemmerne er talt op, men Leave-fløjen fører stadig: 52,3 procent. Hele 65,5 procent Leave i Middlesbrough. Remain’ere fører som forventet i Nord-Irland og Skotland, men over 60 procent af englænderne har foreløbigt stemt på Leave. Multikulturelle London og Birmingham kan dog i kraft af sin relative størrelse ændre alt. En spændende, men lidt langsom valgaften.

03.32: Klare sejre til Remain-fløjen i blandt andet Glasgow, giver en Remain-føring på 50,9 procent (49,1 procent Leave). Godt ti procent af alle stemmer er optalt.

03.55: Stillingen er vendt igen. Leave-fløjen fører med 50,2 procent. Analytikere påpeger at Leave-fløjen overpræsterer med tre procent. Resultatet i London er dog ikke befordrende for Brexit.

04.14: TV2 News tager tallene fra Skynews, der er langt bagefter BBC. Med godt 10 mio. stemmer talt op fører Leave med 50,7 procent. Den politiske analytiker Chris Hanretty, der spåede et ja, skrev for lidt siden: “Predicted probability of Britain Remaining: 0”.

04.40: Leave-fløjen trækker langsomt fra, og føringen efter optælling af godt halvdelen af valgkredsene er på 51,6 procent. I England er føringen nu på over 1 mio. stemmer i rene tal (6,2 mio. Leave, 5,1 Remain). Bjarke Møller fra Tænketanken Europa er i chok.

05.04: En grad Farage taler om ‘Independence day’. Stadig en relativ stabil føring på 51,1 procent. Store forskelle: 62,2 procent Leave i Dover – 67,5 procent Remain i Tower Hamlets.

05.32: Jeg har åbnet nattens sidste øl. Leave-fløjen konsoliderer sig med 51,5 procent, og en føring på 750.000 stemmer. Der mangler 82 valgkredse, og Leave-fløjen mangler reelt blot 3,5 mio. stemmer for sikre flertallet. Kursen har lagt fast i timevis, og sker der ikke noget meget uventet, så er Brexit en realitet. Jeg er træt, men glad.

05.41: 51,7 procent leave: “BBC forecast: UK votes to leave the EU”.

05.44: 50,4 procent Leave i multietniske Birmingham, Englands andenstørste by.

05.47: Lykke Friis pointerer på TV2 News, at indvandringen har givet Leave-fløjen vind i sejlene.

05.54: Mens TV2 News lader en overbelæst kvinde tale om ulighed og globalisering, lukker BBC festen: “Predicted result: Leave 52%, Remain 48%”.

06.08 Der er nu en difference på mere end 1 mio. stemmer i Leave-fløjens favør, og jeg smutter i seng…

Oploadet Kl. 11:08 af Kim Møller — Direkte link100 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/74285/trackback

100 Comments »

 1. Haaber de stemmer ud ,det kunne vaere et vift med en vognstang til EU
  om at anerkende ,at vi europeaere er forskellige og har det rigtigt godt med det ,og deres taabelige formynder politik maa stoppe , det er foroevrigt intersssant at se deres totale mangel paa forretningssans , et firma der har mere end 5% i administrtionen skal lukke omgaaende for at holde aktionaererne skadesloese.
  EU hvad med rettidig omhu??

  Kommentar by dunk — 23. juni 2016 @ 11:21

 2. Der bliver ikke noget Brexit. Af tre grunde:
  1. Hvis ‘remain’ får tydeligt flertal.
  2. Hvis resultatet er på vippen, træder ’salig Joseph Stalins regel’ i kraft: det afgørende er ikke, hvad folk stemmer, men hvem der tæller stemmerne. Reglen blev sidst anvendt i Østrig for en måned siden, hvor ‘nej-siden’ havde et snævert flertal, indtil man begyndte at tælle brevstemmer. Hvor heldigt at alle disse var ja-stemmer – endda med en valgdeltagelse på 147%!
  3. Hvis ‘leave’ får tydeligt flertal, træder den sædvalige EUSSR-procedure i kraft: Omkamp indtil folk stemmer rigtigt – akkurat som ved alle tidligere folkeafstemninger om EUSSR (Frankrig, Holland, Danmark).

  Kommentar by Voldposten — 23. juni 2016 @ 11:38

 3. Det er let at se et flertal for Brexit når man har udvalgt sine FB og twitter “venner” efter ens egen opfattelse og det giver et mega skævt billede når det kommer til realiteterne.

  Voldposten har desværre nok ret og dertil kommer at afstemningen “kun” er vejledende og regeringen kan basalt set gøre hvad de vil.

  Kommentar by Santor — 23. juni 2016 @ 12:27

 4. Beckhams citat er det rene volapyk.

  Kommentar by jdm — 23. juni 2016 @ 12:29

 5. 1 jeg har aldrig vaeret ansat i Maersk men har altid synes at med rettidig omhu er maaden at leve paa,goer noget og tag ansvar,men i dagens Danmark kan jeg se det er sgu osse for svaert

  Kommentar by dunk — 23. juni 2016 @ 12:30

 6. Selv de der klicheer har Beckham ikke hjerne til at formulere

  Kommentar by BB — 23. juni 2016 @ 12:34

 7. Jeg håber at det er ligesom med “hvem stemmer du på?” målinger herhjemme før folketingsvalgene, hvor DF altid overrasker fordi folk ikke vil indrømme det over telefonen. Men uanset hvad har EU allerede fået en lussing når lige under halvdelen har meldt ud at de vil forlade det.
  Desværre tror jeg at det eneste de lærer af det, er aldrig at spørge folket igen!

  Kommentar by per — 23. juni 2016 @ 12:34

 8. EU fungerer i praksis som en “sugar daddy”. For skatteydernes penge.

  Lande, regioner, lokalsamfund, hele industrier og deres ansatte, politikere, embedsmænd og hvad har vi, lever af – eller håber at komme til at leve af – EU støtteordninger og/eller EU ansættelse eller afledte EU pengestrømme.

  Hvis EU ophørte med at dele gigantiske (tvangsopkrævede) beløb ud med rund hånd, så ville ingen kunne se ideen med EU mastodonten. For der er ingen.

  Europæiske samarbejde ville fungere langt mere effektivt i en kombination af bilaterale aftaler og aftaler mellem grupper af lande. Kan 3, 8 eller 25 lande blive enige om noget, der gavner disse, så er det jo bare at gøre det.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 23. juni 2016 @ 12:39

 9. Måske lidt uden for nummer og dato i dette Brexit-døgn. Men Irland gik videre i EM. Jeg er en gammel hippie, og jeg fatter ikke, at mange af mine gamle fredsommelige hippievenner omfavner noget så reaktionært, destruktivt og voldeligt som islam. – Men måske kan det sammenlignes med, at det kærlige, frie ungdomsoprør i 67-68 blev overtaget af borgerskabets betonsønner, som havde held til at bilde medierne ind, at marxismen var ungdomsoprørets kerne.
  Det var jo slet ikke det, det handlede om. Jeg meldte mig ud og trak mig tilbage til skov og strand, hvor jeg kom fra. Og drømte om kærlighed.
  Nu i det terrorhærgede Paris ser man irske fans samle sig – i stærk kontrast til Köln – og synge lovsange til en parisisk skønhed. – Alt sammen glæde og latter. Hun filmer sine mange beundrere.
  https://www.youtube.com/watch?v=OtrxkHDjOhw

  Ifølge min søn er det også sket for en mor og et barn. Har ikke selv set videoen.
  Skal irske fodboldfans virkelig vise vejen og redde verden? Jeg troede engang, at det var op til os lige så kærlige og fredsommelige hippier.
  Oh, hvor jeg hepper på Irland! Især deres fans. Tak! I har udsat mit selvmord.

  Kommentar by Fisken — 23. juni 2016 @ 12:40

 10. Jeg tror desværre, at Remain vinder med et par procentpoint. Grundet især mediepropaganda og Jo Cox stuntet. Men jeg håber da på et Leave! Og at vi danskere også får lov at stemme om medlemskabet snart.

  Kommentar by Byggemester — 23. juni 2016 @ 12:53

 11. På Brexit dagen stod der i alle aviser at Danske aviser opfordrer Englænderne til at stemme ja til at blive i EU diktaturet, selv om det sikkert bliver et Britisk nej til EU, medierne er statsstøttet tyrani i mod befolkningen, statsstøtten burde afskaffes til alle medierne, de er i forvejen momsfritaget og burde skamme sig, et Britisk nej kunne give et fornyet håb om at slippe af med den kommunistiske og socialistiske magtkultur der regerer Vest Europærerne, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 23. juni 2016 @ 12:57

 12. EU bygger på løgn. Selv postulatet om “Det Indre Markeds” velsignelser som et frihandelsområde og en katalysator for handel og økonomisk vækst og stabilitet er en løgn. I realiteten er der tale om et centralistisk, planøkonomisk mareridt. Alt er kunstigt. Selv penges værdi og renter fastsættes kunstigt. Ja, hele landbrugssektoren er nu så skævvredet, at ingen aner, hvad et landbrugsprodukts markespris er. Samtidig er opstået nye kunstige industrier (f. eks vindmølleindustrien), som udelukkende drives for skatteborgernes penge.

  Men frem for alt så er Det Indre Marked er slet ikke frit. Det er syltet ind i regulativer, skævvridninger, begunstigelser, tilskudsordninger, bizarre krav om godkendelser, overdrevent bureaukrati, korruption, og tjener for mange små og mellemstore virksomheder som en spændetrøje. Men det indre marked er et eldorado for de allerstørste globale virksomheder, som i en symbiose med Kommissionen opstiller spillereglerne for hele industrier, ofte på bekostning af netop de mindre eller nystartede firmaer.

  Idiotien og de destruktive tiltag vil ingen ende tage. Kronen på værket var måske, da EU med et par pennestrøg fjernede Rusland, et stort og hastigt voksende marked, fra europæiske virksomheders kundelister.

  Resultat: Vi er i en dyb og langvarig recession, som søges skjult gennem mærkværdige BNP opgørelser. Gældskrise, finanskrise, tårnhøj arbejdsløshed (som også skjules gennem fantasifulde opgørelser). Faktisk går alt så dårligt, at man har været nødt til at opfinde en ydre fjende – Rusland.

  Og det var bare det indre marked. Læg hertil indvandring, destabilisering, kriminalitet, terror, overvågning og kontrol af borgene, storskala korruption og svindel i EU, og sidst nu også en mulig militær konflikt med Rusland.

  Kun løgn, korruption og bestikkelse holder dette monster på benene. Lad os håbe, at briterne har gennemskuet det.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 23. juni 2016 @ 13:06

 13. Woe unto them that call evil good, and good evil; that put darkness for light, and light for darkness; that put bitter for sweet, and sweet for bitter!

  Kommentar by Winston Churchill — 23. juni 2016 @ 13:30

 14. Hold da kæft, jeg hørte lige et indslag i P3 nyhederne hvor de interviewede 2 englændere om hvad de stemte. Den første stemte helt sikkert for at blive, den anden var ikke helt sikker i starten, men stemte alligevel for “da sammenhold alligevel var det vigtigste”. Og det var så DR’s “objektive” reportage fra england, endnu engang..

  Det er simpelthen utroligt at folk finder sig i at blive manipuleret med i den grad, og glædeligt betaler 2.400 kr om året for det!

  Kommentar by per — 23. juni 2016 @ 15:09

 15. @12 Henrik Wegmann — 23. juni 2016 @ 13:06:
  Enig, EU, som er er blevet præsenterret for os europæere, er en stor løgn; I virkeligheden er EU et af den globale økonomiske elites projekter til at øge deres magt og besiddelser endnu mere. At det er lykkedes dem at få de selvgode kulturmarxister og pseudohumanister med på deres vogn er virkelig et scoop for dem – Et scoop som de temmelig sikkert skraldgriner af, når de træffes til Bilderbergmøder og i deres andre eksklusive klubber.

  Lidt citater fra fjenderne i EU:

  Jean Monnet:
  https://media2.8ch.net/pol/src/1466599456932-1.png
  https://media2.8ch.net/pol/src/1466599456932-2.jpg

  Barroso:
  https://media2.8ch.net/pol/src/1466593604030-0.png

  Jean-Claude Juncker:
  https://media2.8ch.net/pol/src/1466593604280-1.png

  Étienne Davignon:
  https://media2.8ch.net/pol/src/1466599456931-0.png

  Federica Mogherini:
  https://media2.8ch.net/pol/src/1466599764945-1.png
  ——————————————————————–

  @13 Winston Churchill — 23. juni 2016 @ 13:30:
  Woe indeed. De får deres bekomst, om ikke før, så når de dør. Vi bliver, hvad vi tænker, føler og gør

  Brexit, Brexit, Brexit – Long live the British spirit of freedom and self-reliance.

  Jeg har heppet på Brexit hele dagen og fortsætter

  Kommentar by LysetsVej — 23. juni 2016 @ 15:30

 16. God analyse. Sandt, at der er fare for radikalisering af tilhængerne, og at Venstre aldrig vil ændre holdning til EU, men til gengæld vil blive tvunget til i stadigt højere grad at bekende kulør.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 23. juni 2016 @ 15:30

 17. Ingen der beboer de britiske øer kan være interesseret i 350.000 nye indvandrere om året, fortrinsvis muslimer, fortrinsvis folk der ikke kan noget der er brug for.
  Det er kun de snævertsynede jakkesæt der har egen interesse i et ‘remain’ – men der er rigtigt mange der køber skrækpropagandaen, og nærmest tror at UK bliver en isoleret ø.
  Men Lars Seier Saxo Bank håber på Brexit
  http://www.business.dk/global/lars-seier-haaber-paa-brexit

  Kommentar by mb — 23. juni 2016 @ 16:46

 18. Valgstederne holder åbent til 22.00 engelsk tid, dvs. 23.00 dansk tid. Folk i job er netop nu ved at komme hjem fra arbejde, så det bliver rigtigt interessant fra nu af og resten af aftenen.
  Jeg ønsker for briterne, at de må få deres land tilbage ud af EUs klæbrige føderale favntag.
  Desværre kommer det i så fald til at medføre en yderligere føderalisering af det tilbageværende EU, idet netop UK har givet en form for modvægt, til bl. a. Danmarks fordel.
  Det må så give anledning til en dansk folkeafsteming.

  Kommentar by monse — 23. juni 2016 @ 18:05

 19. Til teknikken: Det er ikke lykkedes at få denne post til at stå øverst.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 23. juni 2016 @ 18:13

 20. EU
  er en forførelsesstrategi, har nu emeritus Uffe Østergaard tilstået. D.v.s., at vi skal godkende noget, som efterfølgende tiltvinger uventede tiltag.

  Kommentar by Søren — 23. juni 2016 @ 18:44

 21. https://youtu.be/kvLrNGjvZbo

  Kommentar by Winston Churchill — 23. juni 2016 @ 20:24

 22. Jeg er bestemt ikke sikker på at ‘vi’ vinder den her. England er ikke længere det land der skinnner fra historiebøgernes sider. Sex-slave skandalen har overbevist mig om at Englands sjæl næsten er rådnet væk. Og jeg tror mordet på Jo Cox kan have kostet en historisk chance. Under alle omstændigheder er EU et dødsdømt projekt. Jeg er bare bange for at det samme gælder mange gode ting.

  Kommentar by Moran ya Simba — 23. juni 2016 @ 21:02

 23. monse, “Desværre kommer det i så fald til at medføre en yderligere føderalisering af det tilbageværende EU, idet netop UK har givet en form for modvægt, til bl. a. Danmarks fordel.
  Det må så give anledning til en dansk folkeafsteming.”

  Lige præcis! Uanset udfaldet er UKs indflydelse i Brussel nær nul imorgen, enten som ‘forræder’ eller som ‘tæmmet’.

  Kommentar by Moran ya Simba — 23. juni 2016 @ 21:04

 24. – Jeg tror ikke på et demokrati med 508 mio. mennesker, der snakker 24 forskellige sprog og har syv præsidenter, som ingen kan nævne, siger Henrik Overgaard Nielsen, da Ekstra Bladet møder ham..
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/dansk-harley-tandlaege-kaemper-for-brexit/6152313?ref=lokalavisen
  – Problemet er indflydelsen som ikke er der. EU er et centralt bureaukrati, som har resulteret i 140.000 love til implementering i Storbritannien siden 1980.

  Kommentar by Geert — 23. juni 2016 @ 21:31

 25. “Venstre vil aldrig undsige EU, ej heller hvis Brexit synliggør at der kun eksisterer to veje – udmeldelse eller ‘en stadig snævrere union’. ”

  Øhh det vil DF da heller ikke! Det er alene Enhedslisten, der på Borgen vil stille krav om en dansk folkeafstemning, bliver det Brexit i nat.

  Noget helt andet er så, at uanset udfaldet i nat, så er det et splittet Storbritannien der står tilbage. For det første er ja og nej siden, begge to så uhomogene politiske størrelser, at realpolitik synes mere sandsynligt imellem ja og nej end inden for de respektive udsagn og ikke mindst udfald.

  Kommentar by Pedersen — 23. juni 2016 @ 21:54

 26. YouGovs (uofficielle) exitpoll siger 52% remain.

  Kommentar by Odo — 23. juni 2016 @ 22:12

 27. Hverken Farage eller Johnson tror på et leave mere..

  Kommentar by Pedersen — 23. juni 2016 @ 22:17

 28. Alex Jones Breaks Down Historic Trump Speech

  https://youtu.be/WK9QoC_iHAo

  Kommentar by Winston Churchill — 23. juni 2016 @ 22:17

 29. Hverken Farage eller Johnson tror på et leave mere..

  Kommentar by Pedersen — 23. juni 2016 @ 22:17

  Pedersen når du skriver noget så vigtigt så er en kilde eller et link en god ide!

  Kommentar by Moran ya Simba — 23. juni 2016 @ 22:52

 30. Odds hos bookmakerne er næppe bare kvalificerede gæt. De udfører velsagtens deres egne exitpolls. Allerede tidligt på dagen var odds på leave oppe på 6, altså knap 17 %, og så høje odds sætter de ikke, med mindre de er ret sikre i deres sag.

  Kommentar by OJ Simpson — 23. juni 2016 @ 23:12

 31. OJ.

  En forklaring kunne være at der blev spillet væsentligt mere på Remain end leave, og det afspejler sig naturligvis også i odds-sætningen. Folkedybet 50+ oddser næppe i samme omfang som de unge.

  Kommentar by Kim Møller — 23. juni 2016 @ 23:45

 32. Kim Møller: Det spiller helt sikkert også ind, men et så højt odds kan slet ikke forklares med det alene. Uden spil ville det stadig være så højt, at bookmakerne helt sikkert har vidst mere end andre. Jeg husker ikke det præcise odds for remain, da jeg tjekkede det ved middagstid, men det var 1,5 eller mindre, hvilket vil sige mindst 66 % på remain og som sagt 17 % på leave.

  Kommentar by OJ Simpson — 23. juni 2016 @ 23:57

 33. Jeg vil med glæde æde mine ord til morgenmad fredag men jeg tror altså ikke på vi vinder. Der er begyndt at være lidt fest stemning hos nogle af mine britiske fb venner og de fleste af dem (dem jeg kender fra uni osv) er Remainere. De fleste briter jeg kender der er leave er sjovt nok fra kampsport eller jagt/frilufts miljøet.

  Kommentar by Moran ya Simba — 23. juni 2016 @ 23:59

 34. Det gik som forventet set fra min side – folk tør ikke udfordre skæbnen mere – Vesten og Europa er bare så færdige som dominerende kultur – Om 50 år er vi røven af fjerde division og ingen regner os for noget mere – det kommer til at ske andre steder i verden – We are down and out…!

  Kommentar by Black Watch — 24. juni 2016 @ 00:07

 35. Ser rigtigt godt ud lige nu – “leave” overpræsterer markant ift. forventningerne.

  Kommentar by Odo — 24. juni 2016 @ 00:23

 36. Tv2news har aldrig været ringere.

  Kommentar by Kim Møller — 24. juni 2016 @ 00:30

 37. #36 Danske journalister ved ikke et klap. Følger det på VoteUK, et forum for britiske valgnørder.

  Kommentar by Odo — 24. juni 2016 @ 00:36

 38. Ok, jeg er igen LIDT optimistisk :-D

  Kommentar by Moran ya Simba — 24. juni 2016 @ 00:41

 39. Det ser ikke godt ud længere på BBC.

  http://www.bbc.com/news/politics/eu_referendum/results

  Kommentar by Moran ya Simba — 24. juni 2016 @ 00:52

 40. #39 Jo, det gør. Det er jo et spørgsmål om, hvordan de forskellige steder stemmer i forhold til forventningerne – og leave overpræsterer.

  Kommentar by Odo — 24. juni 2016 @ 01:00

 41. Odo, ja du kan faktisk have ret fordi England, som jo har den langt største befolkning, ser ud til at hælde til leave. Der er ingen tvivl om at de små lande, Ulster, Skotland og sikkert Wales, er remainere.

  England samlet skal nok stemme leave. Men jeg er bange for at de større byer, særligt London, vil fortynde resultatet så meget at de små lande kan opveje Englands leave. Men hvis meningsmålinger seriøst har undervurderet leave ser det rigtigt fornuftigt ud.

  Kommentar by Moran ya Simba — 24. juni 2016 @ 01:08

 42. Jeg fastholder det jeg skrev tidligere på dagen: Remain’ere er ikke lige så motiverede for at stemme som Leave-fløjen. Valgdeltagelse i Skotland på sølle 56 procent. Klart flertal i provinsen…

  Kommentar by Kim Møller — 24. juni 2016 @ 01:13

 43. Valgdeltagelsen lav i mange “remain” områder. Kun 56% i Glasgow.

  Kommentar by Odo — 24. juni 2016 @ 01:16

 44. “Remain’ere er ikke lige så motiverede for at stemme som Leave-fløjen. Valgdeltagelse i Skotland på sølle 56 procent. ”

  Det tror jeg er helt rigtigt. Det øjeblik jeg læste om regnvejret, som jo siden har nået os, var jeg helt sikker på det ville hjælpe os.

  Jeg er spændt på resultaterne kommer fra den første større multikulti by. Newcastle er ikke så stor og vistnok ikke så multikulti. Håber fandme ikke London vælter læsset…

  Kommentar by Moran ya Simba — 24. juni 2016 @ 01:19

 45. Jeg fastholder, at bookmakerne har ret. Men det ser ud til at blive tæt.

  Kommentar by OJ Simpson — 24. juni 2016 @ 02:44

 46. 50, 7 vs. 49.3 ( leave / remain ) – hmm, lyder det resultat ikke bekendt? ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 24. juni 2016 @ 03:20

 47. Det ser uanset hvad ud til, at bookmakerne har givet alt for højt odds til leave. Spændende.

  Kommentar by OJ Simpson — 24. juni 2016 @ 04:13

 48. “Predicted probability of Britain Remaining: 0”

  matematik nørden i mig er irriteret over noget så sjusket som en ‘forudsagt forudsigeligehed’ i denne sammenhæng. Man kan forestille sig reelt stokastiske systemer hvor det kunne give mening. Men efter at alle stemmer er i hus er det et strengt deterministisk system og så forudsiger man IKKE sandsynligheder. Så er sandsynligheder noget man vedhæfter på udfald. But, what the fuck, det ser jo godt ud :-)

  Kommentar by Moran ya Simba — 24. juni 2016 @ 04:22

 49. EU er færdigt.

  Kommentar by River — 24. juni 2016 @ 04:44

 50. *Giga Ekspert*udtaler:
  Det er den dejligste morgen i 100år.
  Tillykke til Stor Britannien.

  *Giga Ekspert* I afbrændning af diesel i 6 og V8 cylinder motor uden brug af GPS. Også kaldt Eksportchauffør.

  Kommentar by Anders Nielsen — 24. juni 2016 @ 04:45

 51. 05.47: Lykke Friis pointerer på TV2 News, at indvandringen har givet Leave-fløjen vind i sejlene.

  Lykke Friis er velnok klog.

  Kommentar by Erling — 24. juni 2016 @ 04:55

 52. Enhver klub der ikke kan forlades uden at blive truet med bål og brand. Skal forlades. For er det ikke noget vi kender fra en religion? EU er ikke andet end en trosretning, der har haft sin tid, men som så mange før den, gik forlangt. Så nu håber jeg at DK også kan forlade EU. Holland skal senest efter næste valg, have samme afstemning og der er klart flertal for at forlade EU.

  SKØN MORGEN

  Kommentar by Anders Nielsen — 24. juni 2016 @ 04:56

 53. #47
  Bookmakernes odds er en funktion af, hvilke vaeddemaal de faar ind. De forsoeger ikke selv at forudsige resultatet, de soeger bare for at det gaar o-p op, saa de, uanset resultatet, ikke risikerer selv at skulle til tegnebogen. Casinoet vinder nemlig altid.

  Naar odds har vaeret som de har vaeret, er det fordi en masse rige mennesker og institutioner har satset store beloeb paa Bremain for at manipulere odds.

  Sandheden er, at der er langt flere der har vaeddet paa Brexit, men for beloeb der antyder, at det penge, der er satset af er almindelige doedelige loenmodtagere.

  http://www.zerohedge.com/news/2016-06-22/something-strange-emerges-when-looking-behind-brexit-bookie-odds

  Kommentar by Erling — 24. juni 2016 @ 04:59

 54. => 53
  Det er så ikke helt korrekt .. Bookmakerne er market makers – de skal stille et marked længe før afstemningen er startet.

  Kommentar by Jan — 24. juni 2016 @ 05:15

 55. Svejtses annulering af deres ansøgning om medlemskab af EU har gjort stort indtryk på etniske briter. Når de kan klare sig uden Eu medlemskab er Storbrittaniens muligheder for det samme betydelig mere realistiske. Er mange briters vurdering. – Danmark følger efter. Vi har mentalt og kulturelt mere tilfælles med befolkningen i øst og Nordengland end med svenskere og nordmænd.

  Kommentar by dansker — 24. juni 2016 @ 05:20

 56. #54
  De skal naturligvis saette et udgangspunkt naar de aabner butikken, de kan jo ikke udregne odds foerend de har faaet nogle vaeddemaal ind, men derefter justeres odds loebende.

  Kommentar by Erling — 24. juni 2016 @ 05:23

 57. Jeg vil simpelthen tage fri på denne storslåede dag – udelukkende for at svælge i EU-fortalernes, egohumanisternes, MSM-repræsentanternes samt ikke mindst politikernes hængemulefjæs.

  What a great day..!

  Kommentar by Bror Lerbror — 24. juni 2016 @ 05:29

 58. Du forudsagde det, Kim. Briterne er helte i dag!

  Kommentar by Phil — 24. juni 2016 @ 05:55

 59. Rule Britania. Det er en festdag i dag.

  Kommentar by Anonym — 24. juni 2016 @ 06:02

 60. Jeg vil drikke Englands skål i engelsk øl i dag

  Kommentar by Sebastian — 24. juni 2016 @ 06:14

 61. Hooray! De britiske vælgere gav i går friheden bedre betingelser.

  Kommentar by Nielsen — 24. juni 2016 @ 06:16

 62. Jeps, Kim forudsagde det!

  Kommentar by Johnson — 24. juni 2016 @ 06:20

 63. Den første domino brik er faldet..
  Lad os se om folket kan stoppe vanvidsprojektet EU, EF ja tak.
  (Alle ! bookmakere havde høje odds på “stay”)

  Kommentar by john k — 24. juni 2016 @ 06:28

 64. EU var en vældig god idé oprindeligt. Desværre har bl.a. gældskrisen i Grækenland og den helt uacceptable håndtering af flygningestrømmene, især tvungne kvoter, undermineret den fælles sag i befolkningernes øjne. Europa har ikke stået sammen når det galdt, og har ikke forstået hvor grænserne går, så at sige. Merkel har været utrolig arrogant.

  Kommentar by Zatopek — 24. juni 2016 @ 06:28

 65. YES!!!!!!!!!!!! ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 24. juni 2016 @ 06:32

 66. Tillykke til briterne.

  Kommentar by Holger_Danske — 24. juni 2016 @ 06:40

 67. Flot billede ) .. Danmarks kommende statsminister
  https://twitter.com/hashtag/MereUKmindreEU?src=hash&lang=da

  Kommentar by john k — 24. juni 2016 @ 06:43

 68. “…Og så det korte: Hu!!!”

  Kommentar by Jesper — 24. juni 2016 @ 07:17

 69. Jeg hejste Dannebrog.

  Kommentar by Ole Madsen — 24. juni 2016 @ 07:24

 70. DE GJORDE DET!!! Hvor er det fucking fantastisk!! Det er så vigtigt et skridt for EUs dommedag det her!! Lad os følge dem ud asap! Stort tillykke til det britiske folk.

  Kommentar by Byggemester — 24. juni 2016 @ 07:26

 71. Tillykke til Europa og europæerne. Det er stort, måske var de ikke i stand til at svindle nok, så det kunne ikke lade sig gøre at fuppe englænderne :D

  Kommentar by Winston Churchill — 24. juni 2016 @ 07:37

 72. #66 *- John K
  Flot billede. Men Churchill er desvaerre doed, saa han kan ikke blive statsminister.

  Den anden person paa billedet har forraadt Danmark for blyantspenge.

  Kommentar by Erling — 24. juni 2016 @ 07:48

 73. 58 + 61

  Ja, hvis de danske medier gik efter politisk tæft i stedet for politisk korrekthed ville de headhunte Kim Møller til en fast stilling som politisk kommentator.

  Kommentar by M — 24. juni 2016 @ 07:48

 74. # 70 …analytiker.

  Kommentar by M — 24. juni 2016 @ 07:49

 75. Tillykke til Storbritannien! Jeg troede ikke det ville ske, men på den anden side kan jeg godt lide overraskelser. Nu kan vi blot drømme om, at befolkningerne i andre europæiske lande får den samme demokratiske mulighed.

  Kommentar by Kafirharbi — 24. juni 2016 @ 07:51

 76. https://www.youtube.com/watch?v=VIEt_tZCHbM

  Kommentar by Lightmann — 24. juni 2016 @ 07:52

 77. #55 dansker: At tænke sig, jeg er enig med dig. Siden jeg var helt lille har jeg altid haft en uforklarlig følelse af at være i “familie” med briterne uden at være det fysisk (så vidt jeg ved, men får stadig større trang til at undersøge det). Inden jeg kunne læse og skrive , og ikke kunne et ord engelsk, elskede jeg at se engelske film. Der var en tryghed i det, som om jeg kendte dem. Sådan har jeg det stadig. Når jeg møder englændere føler jeg mig tryg. Mærkelig, mærkelig…

  Sådan har jeg aldrig haft det med normænd og svenskere – og da slet ikke tyskere! Især de sidste føler jeg mig hurtig forlegen i selskab med. Da jeg meget bruger humor til at nedbryde de første barriere over for nye mennesker, har den “metode” det bare med at falde total igennem i forhold til, især, tyskere, men også svenskere og nordmænd. Vi kommunikerer bare ikke på samme frekvens. Hvorimod englændere – det svinger fra første sekund!

  Kommentar by Margrethe — 24. juni 2016 @ 07:59

 78. Tillykke UK! Herligt at se, at der findes en smule menneskelig fornuft. Det fornuftigste, der er hændt i EU i mange mange år.

  Kommentar by AN — 24. juni 2016 @ 08:03

 79. Tak til hr. Kim Møller for at følge Briternes slag mod EU pamperiet, den Danske regering står lige nu foran kameraerne og forklarer at Danmark fortsat skal være en del af EU cirkusset, det trækker op til uvejr for den Danske regering, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 24. juni 2016 @ 08:21

 80. Stort tillykke til UK.

  Kommentar by Liva — 24. juni 2016 @ 08:23

 81. Cameron træder tilbage

  http://www.dr.dk/nyheder/udland/brexit/cameron-traeder-tilbage-efter-eu-nederlag

  Kommentar by Jesper Hansen — 24. juni 2016 @ 08:37

 82. “..Britons never will be slaves..”

  Sandheden er, at det IKKE er er England der nu er på røven, det er alle os andre ombord på det politiske svar til Titanic, nemlig den Europæiske Union.
  Hovedproblemet for EU er indvandring, som skal stoppes ellers vil flere lande kikke imod udgangen. Vi må håbe at alle i det danske politiske miljø lytter til denne afstemnings resultat.
  mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 24. juni 2016 @ 08:38

 83. Er lige vågnet til de gode nyheder:) Så blev det alligevel et “DF valg”, præcis som jeg havde håbet. Det er det samme HVER eneste gang den såkaldte “elite” og medierne forsøger at forudsige hvad folket mener, de taler KUN ud fra hvordan de helst så at tingene så ud og så tror de at virkeligheden nok skal følge efter, og de får smæk hver eneste gang de gør det. Tillykke til folket, der nok skal blive svinet til de næste par dage, men de kan nu for første gang i meget lang tid være fuldstændigt ligeglade med hvad “eliten” mener:)

  Kommentar by per — 24. juni 2016 @ 08:45

 84. Vera Lynns sang er evig aktuel og nu heldigvis mere end nogensinde. Tak til de 51.9% af vælgerne.

  https://www.youtube.com/watch?v=-GvkyKEYRnM

  Kommentar by synopsis-olsen — 24. juni 2016 @ 09:20

 85. Må det ikke være mig tilladt, til Englands – og til hr Møller´s ære – at henvise til dette fantastiske stykke musik i dagens anledning..?

  Elgar´s Nimrod, med voiceover af Winston Churchill:

  https://www.youtube.com/watch?v=Kx3W4F80L04

  Kommentar by Bror Lerbror — 24. juni 2016 @ 09:22

 86. Endnu er vink med en vognstang til EU. Dette regime har gang på gang ignoreret befolkningernes udtrykkelige ønsker. Også denne gang vil EU-ledelsen, der straks burde træde tilbage, fortsætte, som om intet er hændt. Blindt vil den tunge kolos fortsætte sin drift mod sin egen undergang.

  Det eneste rigtige vil være et helt nyt grundlag for samarbejdet mellem Europas demokratiske stater. Tyrkiet og andet u-europæisk skal selvfølgelig fuldstændig holdes udenfor.

  Kommentar by Niels P. — 24. juni 2016 @ 09:26

 87. Hail to England! :-)

  Kommentar by Hr. Naturli' — 24. juni 2016 @ 09:29

 88. Når Englands stemme kommer til at mangle i EU, bliver Tysklands og Frankrigs umiddelbart stærkere. Det er ikke til at vide, hvordan dette resultat vil påvirke EU, men i dag kan vi alle drømme.

  Kommentar by Zatopek — 24. juni 2016 @ 09:47

 89. Britisk MSM prøver i.ø. alle midler, for at overbevise os om, at det var en forkert beslutning.

  Kommentar by Nielsen — 24. juni 2016 @ 10:54

 90. Lars Løkke og Mette Frederiksen afviser dansk folkeafstemning

  De er bange for folkets røst

  Kommentar by k.m. — 24. juni 2016 @ 11:03

 91. Det var ligodt satans – jeg tog fejl! Briterne viste karakter og turde, selvom landet er meget splittet i for og imod.

  At komme ud af EU vil ikke blive gratis og en walk over – briterne og vi andre må se svære tider og valg i møde – MEN det er det der skal til – the hard way, hvis noget overhovedet skal ændres.

  Følgerne bliver at man nu siger at man skal lytte og forstå – jeg tror man i stedet vil lukke sig omkring sig selv og for alt i verden undgå, at befolkningerne igen kommer til at stemme om noget væsentligt – Måske lige i de tidligere østland…men ellers vil man nu passe på ikke at foranledige uro og utilfredshed!

  Man vil intensivere manipulationerne, løgnene og gøre hvad som helst for at fratage Europas befolkninger deres demokratiske stemmer på alle planer via love og forordninger o gstyre medierne endnu mere og gøre alle der er betydende, afhængige af penge og indflydelse…

  Glem afstemning i DK – Her vil den bare vise, at vi vil have mere EU, islam og vanvid og forblive i Eu.

  Kommentar by Black Watch — 24. juni 2016 @ 11:12

 92. Der er lys forude. Jo Cox blev myrdet af NWO forgæves.

  Kommentar by Nielsen — 24. juni 2016 @ 11:56

 93. Fantastisk godt arbejde af Møller, som vanligt, mht. den natlige dækning af nyhedsflowet! Jeg er imponeret – igen.

  Congrats to the brave Brits! Well done!

  Nu er det vores tur! Lad os komme ud, inden Merkel inviterer den pro-isis-gale Erdogan om bord i den synkende skude.

  Kommentar by Kuffar — 24. juni 2016 @ 12:38

 94. […]  Brexit: Begyndelsen til enden – Opdateret: Et flertal af englænderne stemte for udmeldelse af EU – Desperate Juncker makes panic calls to EU leaders just HOURS before referendum vote, Brexit vote will cause a ‘domino effect’ – ‘it is just a matter of time’ […]

  Pingback by Tak, England! « Snaphanen.dk — 24. juni 2016 @ 12:49

 95. That’s the way to go!!
  Tally ho pip pip and Bernhard’s your uncle!!

  Kommentar by Erik — 24. juni 2016 @ 13:21

 96. Nu er dem, der skulle konsumere vort fede flæsk ude af EU. Hvad skal vi da gøre?
  Ak ja, nu får økonomerne travlt med prognoser, hvis holdbarhed ikke rækker længere i tid end en muslimske rollemodel promoveret af DDR.

  Kommentar by Menig 442 — 24. juni 2016 @ 13:36

 97. Man skal stadig huske på, at hvad vi så var det sædvanlige totalt urealistiske resultat: 52-48.

  Sålænge vi får den slags resultater, så er de ikke synderligt troværdige:

  https://youtu.be/Me5IMPtgcq4

  Kommentar by Winston Churchill — 25. juni 2016 @ 14:02

 98. 70 til 75% af de etniske briter stemte leave.- Også i Greater London.- 2,2 mill remain. 1,5 mill leave. 1,2 mill sofavælgere. 1/2 af befolkningen er indvandere. 90% af dem stemte remain. 100% mellem 18 og 25 .Tallene lyver ikke,så over 50% af de etniske briter stemte leave – også i London. Mønsteret gentager sig over hele England og Wales med stigende etnisk britisk tilslutning til leave. Scotland: 1,6 mill remain. 1 mill leave . 1,3 mill sofa. c 80% af sidstnævnte ville stemme leave, men troede at ” slaget” var tabt. I Høj og Lavlandet ” dødt løb”. Ulster. Nærmest uafgjort på trods af at flertallet af de protestantiske ledere anbefalede leave, hvilket de nu har fortrudt. Gibralter. For et par år siden stemte 99% for at fortsat være en del af UK. Nu kan situationen roligt betegnes som: ” Panik før lukketid”

  Kommentar by dansker — 26. juni 2016 @ 15:42

 99. Remain

  Kommentar by dansker — 26. juni 2016 @ 16:24

 100. 98-Flertallet af de protestantiske ledere anbefalede remain

  Kommentar by dansker — 26. juni 2016 @ 16:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper