24. juni 2016

This is England

Da David Cameron for mere end tre år siden proklamerede, at det var på tide at englænderne blev spurgt, gik EU-klakørerne i chok. En ‘dumdristig’ beslutning lød det fra professor Marlene Wind, og det var blot noget han gjorde for at blive genvalgt. “Det er den sikre vej til en britisk udmeldelse af EU”, lød det fra Venstres Lykke Friis, og derfor var hun imod.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vakler stadig ikke i troen på at kunne ændre EU indefra, og som statsminister-alternativet Mette Frederiksen kommenterede: “Jeg vil ikke anbefale en folkeafstemning ganske enkelt fordi, jeg ikke ønsker, at Danmark skal træde ud af EU.”. Pia Olsen Dyhr mener det er et wakeup-call, men beklager naturligvis Brexit, og kunne ikke drømme om at spørge danskerne. Man skal ikke spørge, hvis man ikke vil høre svaret.

På valgaftenen lød det fra flere af eksperterne, at det lille ja, vil præge EU i en for danskerne positiv retning. Det var naturligvis en skønsang. EU er en rabies-ramt hund, og dem går man ikke til agility med. Man får dem aflivet, og kommer videre. EU forstår kun rå magt, og selvom det vil få konsekvenser, så ville et ja heller ikke være gratis. Freedom was never a free ride.

Nigel Farage står tilbage som vor tids Winston Churchill, også selvom Bjarke Møller og resten af mediernes ekspertpanel kalder ham for demagog, populist eller højrenational. Nationalistiske skottere stemte klart Remain – det gamle England stemte Leave, særligt i Labour-højborge.

(Englænderne stemte for udmeldelse af EU; Foto: BBC)

Liberale Lars Tvede kalder det for en ‘Martin Luther-konfrontation’, og trækker tråde til historien.

“Bemærk, at oprøret imod katolicismens magtkoncentration kom fra angelsakserne. Ikke fra latinerne, kelterne eller andre. Det samme gør oprøret imod EUs magtkoncentration. Det er ikke ‘Storbritannien’, der har stemt massivt imod EU, men ‘England’, som det ses af det 3. kort nedenfor. Det er det England, der i lange perioder blev regeret af danskere og nord-tyskere, som vi nu kalder Angelsaksere.

Angelsaksere har en årtusind gammel tradition for at i højere grad end andre samfund at regere sig selv i små samfund. Dvs. tradition for at individ og nærsamfund har meget at skulle have sagt. Dette gav dem en unikt effektiv og kreativ mentalitet, som de tog med sig til de lande, de senere befolkede, såsom USA, Canada, Australien, New Zealand, Hong Kong og Singapore mm. Det handlede om liberalisme og frihed.”

(Lars Tvede på Facebook, 24. juni 2016)

Set herfra var det hverken utilfredse socialdemokrater eller frihedssøgende liberalister, der stemte for udmeldelse. Det var englændere.

Det er for tidligt at analysere på de langsigtede konsekvenser, og jeg forstår fint danske politikereser tiden an. I skrivende stund vil jeg nyde rådvildheden hos den ufolkelige EU-nomenklatura, og tænke lidt over hvilken engelske øl jeg skal drikke til tv-debatten i aften. England har vist vejen, og momentet skal nydes. This is England.

(Thomas Turgoose som Shaun i Shane Meadows’ This is England, 2016)

“Hvilket trængselsår kan det ikke blive for de højrøvede, anstændige, røde ‘eliter!’ Hvilket chock for dem, at deres globalistiske verdensbillede trods alt ikke var skrevet på stentavler. Stakkels Malene Wind, Per Nyholm og Ole Ryborg!” (Snaphanen)

Oploadet Kl. 13:31 af Kim Møller — Direkte link45 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/74350/trackback

45 Comments »

 1. De “kendte” klynker:
  http://www.bt.dk/danmark/kendte-reagerer-paa-brexit-europa-falder-fra-hinanden-igen

  Anders Lund Madsen
  Godmorgen. Så falder Europa fra hinanden igen.

  Esben Bjerre
  One down, two to go. Nu mangler vi bare at Trump blir præsident i USA og Le Pen i Frankring, og så har vi officielt ramt bunden

  Det er så gennemusympatisk, gerne at ville ha alle fordelene ved et samarbejde, men ikke liiige orke at byde ind med noget.

  Nikolaj Steen
  Churchills berømte ord: “det bedste argument mod demokrati er fem minutters samtale med en gennemsnitsvælger.”

  Kommentar by Geert — 24. juni 2016 @ 13:49

 2. Så er England ude af dette mareridt? https://www.youtube.com/watch?v=0RkHiUMougA

  Kommentar by Lightmann — 24. juni 2016 @ 13:54

 3. Husk lige, næste gang Marlene åbner munden og siger noget om EU:
  Hun er IKKE ekspert !

  Kommentar by Bastardo — 24. juni 2016 @ 13:56

 4. Tak for den gode dækning og godt forudset, at Leave vandt.

  Så lige lidt TV2, hvor journalisten for en gang skyld stilte et godt spørgsmål til Mette Frederiksen og Morten Østergaard. De sagde begge først noget om, at det nu var på tide, at der skulle lyttes mere til de europæiske folk, da der tydeligvis er et disconnect mellem europæiske politikere og de folk, de burde tjene. Så bliver de spurgt, om det så ikke ville være på sin plads at have en tilsvarende dansk folkeafstemning om EU-medlemskab, da vi tydeligvis er mange, som også gerne vil ud. Til det sagde begge, at det ville de ikke anbefale – fordi DE var imod en udmeldelse (!!)

  Med andre ord – vores røde venner tror de er klogere end befolkningen, og vil derfor ikke lade befolkningen komme til orde. Og Lars Løkke lige så – han vil ikke have en folkeafstemning på tale. Det håber jeg ikke, de slipper godt fra!

  Kommentar by Byggemester — 24. juni 2016 @ 14:12

 5. Stort tillykke til UK og Europa💪🏻💪🏻💪🏻🇬🇧🇬🇧🇬🇧 Håber DK er næste land som melder sig ud af skod EU 😊😊😊

  Kommentar by BørgE — 24. juni 2016 @ 14:14

 6. Det er elitens “9/11” i dag, og jeg nyder det:) Men angående churchill, så bragte panelet på DR2 et citat fra ham ca omkring midnat i går, hvor han skulle have sagt efter 2 verdenskrig at de europæiske nationer var nødt at gå sammen i “europas forenede stater” og at han ønskede dette.
  Så enten er de fulde af løgn, ellers også er historien om churchill mere kompleks. Mon ikke man kan google “winston churchill + united states of europe” for at finde ud af det, jeg er på mobilen nu så jeg gider ikke.

  Men uanset hvem der har sagt hvad dengang sagde briterne nej i dag, og ang citater bragte DR2 morgen et perfekt et tidligere i dag fra en ung mand på gaden. Det lød sådan ca: “Vi har intet imod folk i EU, men vi vil ikke have jeres politik.” Spot on good sir.

  Kommentar by Per — 24. juni 2016 @ 14:15

 7. I årevis Statsradiofoniens, DR og TV2’s darling, som blev brugt i tide og utide til at docere ’sandheden’ og sætte alle indvandrings-og EU-skeptikere på plads.

  Den gamle historiker-ræv Uffe Østergaard med speciale i europæisk identitetshistorie og EU Jean Monnet professor i europæisk civilisation og integration. For nogle måneder siden så han skriften på væggen – samtidig med at hans EU-betalte Jean Monnet professorat udløb ! Dansk Folkeparti har haft – erklærede han – den mest gennemarbejdede EU-politik.

  Sådan talte en EU-professor, der havde mistet sin tro (og en god fast EU-indkomst:-). Med en sjælden set redelighed indrømmede professor emeritus Uffe Østergård i et interview til Weekendavisen, at han har taget fejl.

  (Uffe Østergård er fratrådt sit Jean Monnet professorat i europæisk civilisation og integration ved Aarhus Universitet. Han skiftede klogt samtidig hest omkring midten af april 2016)

  Uffe Østergård i BT:”Franske Jean Monnet regnes som den Europæiske Unions arkitekt, og Østergård selv har i en lang årrække været en varm fortaler for EU. Men den tidligere Europa-professor konstaterer, at EU snart kun er en ruin af bristede visioner.
  Elendigheden skyldes ikke alene flygtninge, økonomisk krise og krige, men at EU grundlæggende er både ufolkelig og udemokratisk. Østergård forklarer, at Jean Monnet havde mistillid til folket og alene var optaget af, hvordan magthaverne kunne finte Europa-projektet igennem.”

  Kommentar by A-mad — 24. juni 2016 @ 15:16

 8. Depeche Mode See You https://www.youtube.com/watch?v=C4kVQnZhHmg

  Kommentar by Allan — 24. juni 2016 @ 15:50

 9. We will join you soon

  Kommentar by Allan — 24. juni 2016 @ 15:51

 10. Normally I love play songs like
  The Irish Brigade – Free & Green
  https://www.youtube.com/watch?v=fAknF5ROxl0

  so I hope you forgive me cheering

  Kommentar by Allan — 24. juni 2016 @ 15:54

 11. The Three Lions Roared!

  Tillykke til England.

  Kommentar by Michael Jensen — 24. juni 2016 @ 16:08

 12. Når der ikke er et problem. Så er DR altid villig til ar lave et. For Storbritannien vil stadig have Dansk Bacon. Og vi vil have Whisky. Så selvfølgelig kan vi handle sammen. Og det er ikke os Skandinaver der er problemet for Dem. Det er Østeuropæere og flygtninge.
  Så bare rolig. DR kan stadig sende fra UK.

  Kommentar by Anders Nielsen — 24. juni 2016 @ 16:20

 13. BREXIT= DANEXIT. Folkeafstemningen 3.dec. 2015 viser styrkeforholdet ved en kommende afstemning om udmeldelse.Nejsiden har endda en særdeles progresiv chance for betydelig større tilslutning . Men der ” skal smedes mens jernet er varmt “

  Kommentar by dansker — 24. juni 2016 @ 16:30

 14. Skotterne er modtagere/nassere i særklasse så de vil selvfølgelig fastholde status quo. Som Grønland og Færøerne hvor socialismen trives i fuldt flor.

  Kommentar by River — 24. juni 2016 @ 16:42

 15. “Antifa are radicals FOR the establishment”
  (- en af kommentarerne til videoen)

  “Thank you for singing along to there will always be an england, cause as long as we exist there f…… will will be..” (ca. 03:41)

  Sex Pistols, Brixton Academy 10.11.2007
  https://www.youtube.com/watch?v=biIq4QuAkDs

  Kommentar by anno — 24. juni 2016 @ 16:45

 16. Mogens Lykketoft (A) mener ikke at der skulle have været afholdt afstemning om EU i England. Netop derfor kan jeg ikke mere stemme på socialdemokraterne. For selvfølgelig skal folket høres i så store spørgsmål. Hvem f….. tror Lykketoft at han er?

  nyheder.tv2.dk/politik/2016-06-24-lykketoft-revser-cameron-en-fejl-at-lade-folket-bestemme

  Kommentar by Liva — 24. juni 2016 @ 17:01

 17. Lykketoft er en hønserøv.

  Kommentar by Johnson — 24. juni 2016 @ 17:03

 18. Ser diskussion med Enhedslisten og alternativet. Alternativet har forstået det store projekt, det store socialistiske, mens E aldrig har forstået en skid. EU er et gigantisk socialistisk foretagende. Regn selv efter hvem der så er socialister. E er bare idioter der ikke forstår ders eget ophav.

  Kommentar by River — 24. juni 2016 @ 17:04

 19. Godt at både Enhedslisten og Dansk Folkeparti har tillid til danske borgere og vil spørge om vi vil blive i EU eller ønsker at gå andre veje. Nu håber jeg at begge partier stærkt vil arbejde videre på at vi får en folkeafstemning om EU. EU der tager mere og mere magt fra de enkelte nationalstater. Danmark bør træde i karakter og træde ud af EU men stadig samhandle med alle lande i Europa.

  Kommentar by Liva — 24. juni 2016 @ 17:23

 20. […] Bryssel år 2100, ingen husker længere Jean Claude-Juncker og lejrkommandant Schultz, den kendte boghandler fra Hehlrath. Ingen husker længere de svenske EU feminister Soraya Post, Cecilia Wikström og Cecialia Malmström, endsige Margot Malmström og familien Kinnock, der skabte deres familieformuer i Bryssel. Bryssel er et muslimsk vejkryds mellem Flandern og Wallonien, man kører udenom. Lars Tvede skriver: […]

  Pingback by En sejr for demokratiet. Tak, England! « Snaphanen.dk — 24. juni 2016 @ 17:36

 21. Præst Kathrine Lilleør mener at vi skal have en EU-afstemning i Danmark. Det mener jeg også. Det er så arrogant at flere politikere lige nu mener at den danske befolkning ikke skal høres hvad EU tilknytning angår. Netop fordi det ser ud os om politikere mener at danskere er dumme, skal vi have en EU-afstemning. Politikere valgt i Danmark skal naturligvis lytte til vælgere i Danmark i stedet for at stemple dem som dumme.

  kathrine.blogs.berlingske.dk/2016/06/24/dansk-eu-afstemning-nu/

  Kommentar by Liva — 24. juni 2016 @ 17:52

 22. !8. River

  Du har selv ikke fattet en meter. Leave resultatets største stemmebidrager er fra englændere der siger nej til bankerne, storkapitalen og 1.5 millioner liberalt importerede lavtlønnede østarbejdere. Selv Farage indrømmer, at terror, muslimsk og 3 verdens indvandring har haft en minimal betydning for resultatet. Og hvem er det iøvrigt der beklager sig nu? Og hvem er det der vil trække implementering af resultatet i langdrag? Er det socialisterne eller “konservative borgerlige”..?

  Kommentar by Pedersen — 24. juni 2016 @ 17:58

 23. Det var ikke socialisterne der var tungen på vægtskålen da Churchill blev vraget efter krigens afslutning, men det borgerlige og konservative England!

  Det var ikke det konservative borgerlige England der tippede vægtskålen i Leaves favør, men lavtlønnede, arbejdsløse og traditionelle labour vælgere!

  Kommentar by Pedersen — 24. juni 2016 @ 18:06

 24. Skotland, Irland/Nordirland og nu London..

  http://www.bt.dk/udland/efter-brexit-nu-vil-london-loesrives-fra-storbritannien

  Kommentar by Pedersen — 24. juni 2016 @ 18:14

 25. Når det vælter ind over vore grænser , med muslimer, Ja så klare vi den. Men at et medlem melder sig, Ja så bryder verden næsten sammen. For mig at se hedder er dårlig dømme kraft. For kan man ikke melde sig ud, så må det være en religion, det har vi vidst hørt om før. For mig er det et klart signal om at komme væk. Trist vi har så tamme og handlingslammede politiker. Vi fortjener bedrer.

  Kommentar by Anders Nielsen — 24. juni 2016 @ 18:17

 26. Norge
  Island
  Færøerne
  Grønland
  Svejts
  Storbritannien

  Når størstedelen af Norden, Svejts og Storbritannien står uden for føderationen, ved jeg godt hvilken klub jeg ønsker at være en del af..

  Kommentar by Geert — 24. juni 2016 @ 18:28

 27. 22 : hvis det er rigtigt så har jeg jo ret. Socialismen eller kollektivismen er temmelig udbredt. Resultatet er jo også nærmest tilfældigt. Hvor mange ved hvad de stemmer for eller imod…. på langt sigt? Men måske har jeg misforstået det hele. Som en siger: Videnskab uden ydmyghed er løgn.

  Kommentar by River — 24. juni 2016 @ 18:30

 28. Mest latterligt blandt danskerkommentarerne må næsten være Mogens Lykketofts bebrejdelser mod Cameron for at lægge medlemsskabet ud til folkeafstemning. Enten må Lykketoft tone rent EU-flag og være direkte modstander af demokrati eller også acceptere at folket bør have muligheden for at tage beslutninger.

  Derimod kunne Lykketoft have gentaget sine bemærkninger som finansminister om de hysteriske kællinger på børsen. Overreaktionen fra spekulanter på denne afstemning med en realøkonomisk virkning svarende til den danske euro-afstemning er et godt eksempel på at nutidens vestlige mediesamfund er så hysteriske propagandaorienterede at især uddannelsessystemets ofre efterhånden kun er i stand til at reagere følelsesstyret uden den mindste fornuftsanalyse.

  Kommentar by perhag — 24. juni 2016 @ 18:33

 29. Danmark bør følge England
  https://www.youtube.com/watch?v=lc3n6X3FVdY
  Jeppe Juhl er dybt taknemmelig over det engelske farvel til EU og mener, at Danmark bør følge trop. Presset ligger på DF, der skal træde i karakter for én gangs skyld!

  Kommentar by Geert — 24. juni 2016 @ 18:34

 30. Hvor er ENGLAND dog smukt her idag!

  Kommentar by Moran ya Simba — 24. juni 2016 @ 18:36

 31. 26

  Det kan du jo have ret i, men glem alt om socialisme, liberalisme og konservatisme for den sags skyld, for det handler om anti vs. establishment både i politisk og almen ideologisk forstand.

  Som Kirsten Birgit siger det -Hvem er hveranden? Hvem er det, der ikke vil livet…?

  I kontekst: Er hveranden englænder en nationalpatriotisk konservativ vælger?

  Er hveranden englænder en landsforræderisk socialistisk EU tilhænger?

  Hvem er hveranden?

  Er hveranden overbevist om det historisk ideologisk definerede?

  Er hveranden overbevist om nuets udefinerbare ideologiske fremtid?

  Hvem vil ikke livet?

  Kommentar by Pedersen — 24. juni 2016 @ 19:04

 32. Synes denne satiriske tegning meget godt summer situation i EU op:
  https://grrrgraphics.wordpress.com/2016/06/11/abandon-ship-brexit-great-britains-escape-ben-garrison-cartoon/

  Kommentar by Jutlandia — 24. juni 2016 @ 19:14

 33. Ingen tvivl om at vi nu skal høre på, hvorledes det er de dumme, uvidende, fattige, indskrænkede, fremmedfjendske, gamle, snæversynede, bagstæberiske, usunde og blegfede der har stukket deres grimme fjæs frem og stemt ‘leave’.
  Den myte dyrkes i en symbiose mellem medier, politikere og eksperter.
  I virkeligheden er det jo et bredt udsnit af befolkningen der har stemt ‘leave’, og jeg vil umiddelbart vurdere at det i stedet er de rationelt tænkende, arbejdssomme og retfærdighedssøgende som nu har fået Storbritanien tilbage på sporet som en selvstændig nation.
  Børspanikken som aviserne havde hidset bankfolkene op til før åbningen endte i øvrigt som lidt af en tam forestilling hen på eftermiddagen.

  Kommentar by Nothingman — 24. juni 2016 @ 19:29

 34. Boris Johnson – Det er afgørende at understrege, at der efter vælgerbeslutningen om at forlade EU ikke er grund til hastværk.

  EU-toppen i fælles statement – Vi forventer nu, at den britiske regering fører det britiske folks beslutning ud i livet så hurtigt som muligt, hvor ondt det end må gøre.

  Kommentar by Pedersen — 24. juni 2016 @ 19:31

 35. 32.

  “I virkeligheden er det jo et bredt udsnit af befolkningen der har stemt ‘leave’, og jeg vil umiddelbart vurdere at det i stedet er de rationelt tænkende, arbejdssomme og retfærdighedssøgende som nu har fået Storbritanien tilbage på sporet som en selvstændig nation.”

  Du modsiger jo dig selv!

  Der er iøvrigt heller ingen der siger, at det er de dumme, uvidende, indskrænkede, fremmedfjendske, gamle, snæversynede, bagstæberiske, usunde og blegfede der har stemt leave.

  Men det er nu bare sådan, at lavindkomstområderne har haft signifikant flere leave vælgere end områder med højere indkomst.

  http://www.thetimes.co.uk/article/eu-referendum-follow-the-results-live-np32xpkh5

  Kommentar by Pedersen — 24. juni 2016 @ 19:50

 36. Dansk Folkeparti anbefalede et Storbritannien i EU? Godt man ikke stemte på det parti. Man har aldrig kunne stole på Dansk Folkeparti og deres halvhjertede modstand mod EU.

  Kommentar by Niels — 24. juni 2016 @ 19:52

 37. @Jutlandia

  Fremragende tegning!!!
  Her i større udgave, så alle detaljer kommer med:
  https://grrrgraphics.files.wordpress.com/2016/06/brexit_ben_garrison.jpg

  Kommentar by Geert — 24. juni 2016 @ 20:49

 38. Sandelig at Englændere vil leve som i de gamle herreder; tak for de gamle kort!!

  Kommentar by de Hemmer — 24. juni 2016 @ 21:55

 39. @Ben Garrison:
  Brexit båden burde have hejst the engelske flag (hvidt med rødt kors) i stedet for Union Jack.

  Kommentar by Ole Madsen — 25. juni 2016 @ 07:54

 40. #15 Punks not dead!

  Kommentar by Winston Churchill — 25. juni 2016 @ 10:35

 41. “fordi jeg ikke ønsker”-Mette Frederiksen.

  Husk hende for de ord: Vores antidemokratiske politikere i en nøddeskal.

  Kommentar by M — 25. juni 2016 @ 15:05

 42. STALINGRAD!

  https://youtu.be/kgKIc0bobO4

  Kommentar by Winston Churchill — 25. juni 2016 @ 21:56

 43. Kim Møller! Your finest hour. Dybt taknemmelig for resultatet – og for denne blog.

  Kommentar by Fisken — 26. juni 2016 @ 08:37

 44. Nyt anti-establishment parti tager absolut flertal for Rom og Turin

  Offentliggjort den 20. jun. 2016

  Italy’s eurosceptic anti-establishment 5-Star Movement (M5S) has achieved a breakthrough by winning mayoral elections in Rome and Turin. The win is expected to be a massive blow to Prime Minister Matteo Renzi’s center-left Democratic Party (PD)

  https://youtu.be/G7lMSF6kh3I

  Kommentar by Winston Churchill — 26. juni 2016 @ 23:44

 45. Nelsons Løver står stadig!

  Kommentar by Santor — 27. juni 2016 @ 13:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper