16. juli 2016

Tyrkiet under kupforsøg: “I alle højtalerne fra moskeerne blev der sagt, at man skulle gå på gaden…”

Et militært kup i Tyrkiet mislykkedes fredag aften, og man må formode at Erdogan fremover får nemmere ved at islamisere landet. Det er stadig uvist om kuppet kom fra sekulære dele af militæret, og lektor Mehmet Ümit Necef vurderer at den ideologiske bagmand er Fethullah Gülen, som Erdogan definitivt brød med i 2013. Gülen leder en mindre radikal islamisk bevægelse, der nyder stor opbakning blandt en del af officererne.

Detalje set på EB.dk.

“Den dansk-tyrkiske restauratør fra Kokkedal er i øjeblikket på ferie alene med sin datter i Gölbaşi ca. 20 kilometer syd for Ankara. Her oplevede den 25-årige i aftes og nat et sandt kaos, da de lokale moskeer fra minareterne kaldte alle på gaden for at stå imod kupforsøget.

– I alle højtalerne fra moskeerne blev der sagt, at man skulle gå på gaden for at vise, at alle står bag landet, siger Kemal Yalcin til Ekstra Bladet.

– Vi var også ude på gaderne. Først var der ingen, så var der rigtig mange mennesker, og det var ret vildt. Der blev også sprunget en moske i luften i nærheden af, hvor vi bor. …”

Oploadet Kl. 22:00 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/74741/trackback

23 Comments »

 1. En stor skam at kuppet ikke lykkedes og at gedeknepperen bliver siddende.
  Det har åbenbart været amatører til kupmagere.

  Kommentar by Sindsro — 16. juli 2016 @ 22:23

 2. Det er værre på BT !

  “Dansker fanget midt i kupforsøget . . . Den 23-årige Fatih Yildirim . . . ”

  Dansker Fatih Yildirim . . . Nej, ikke dansker ! Tyrker !!!

  Kommentar by For mangfoldighed — 16. juli 2016 @ 22:39

 3. Det er for sent at stoppe islamiseringen af Tyrkiet. EU har støttet afviklingen af det sekulære i arven fra Kemal Atatürk.

  Selv den uhyrlighed, at tusindvis af dommere nu bliver afskediget og anholdt, vil gå upåtalt hen i EU. Snart vil EU-toppen mødes med Erdogan, omfavne ham og give ham flere penge og flere løfter.

  Kommentar by Niels P. — 16. juli 2016 @ 22:48

 4. Det er Erdogan som er den virkelige kupmager, han har tilranet sig mere og mere magt gennem årene, og nu har han lejlighed at tage resten.

  Kommentar by Zatopek — 16. juli 2016 @ 22:48

 5. Besynderligt kupforsøg. Det virker som om kupmagerne er gået i en fælde. Man kan i hvert fald konstatere, at det blev forbløffende hurtigt nedkæmpet og at udfaldet passer Erdogan svært godt.

  Kommentar by monse — 16. juli 2016 @ 22:50

 6. Vejen til banet for III verdenskrig

  Erdogan vil efter kuppet ændre Tyrkiets forfatning, og centralisere al magt i præsident embedet. Udrense militæret, skabe et loyalt elite korps med hardcore AKP medlemmer, dette er/vil ske i alle dele af statsadministrationen og dommerstanden. Tyrkiet bliver en “et-partistat”. Denne vil blive mere og mere islamisk, sharia vil indføres på flere områder. På et tidspunkt vil økonomien skrante, derefter vil Erdogans styre lange ud efter en udenrigspolitisk sejer, dvs. krig imod de vantro. Erdogan vil ophidse de mange mil. tyrkere der lever i Vesteuropa, og derefter vil “bolden” rulle helt af sig selv.
  Det er med beskæmmelse at se alle Europæiske ledere udtrykkende glæde over kuppets mislykkelse. Merkel, Hollande, Obama er meget naive, og de har ikke forstået at dette er begyndelsen på Huntingtons store civilisations sammenstød.
  En 80 millioner stor sunni islamisk stat, hvis leder ønsker genoprettelse af det osmanniske kalifat, eller dets lige, er i mine øjne en meget stor trussel imod Europa og den vestlig civilisation.

  Dette er måske en overdramatisering, men fra i dag spiller militæret ikke længere en rolle som beskytter af det sekulære Tyrkiet, som så mange kommentatorer så ofte har påpeget. Det sekulære Tyrkiet som mange, navnlig Uffe Elleman Jensen, har holdt frem som en rolle model eller modaugment i mod kritikere af islam og Islams udvikling, er ikke mere. Millitæret i Ægypten, lærte i løbet af et årstid hvad det muslimske broderskab er, og knuste den stigende islamisering som Ægypten var på vej til. Hvor lidt man end kan lide det Ægyptiske militærdiktatur er det bedre end islamister, da alt er bedre en islamister. Og jeg tror ikke på at Erdogan er ”moderate” islamister, da jeg ikke tror at der findes moderat islam.

  Vore børn og børnebørn vil hade, at vi i vesten ikke handlede d. 15/7-2016, da dette ville have afbødet noget der bliver meget værre.

  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 16. juli 2016 @ 23:18

 7. WE WILL PREVAIL – THE GLOBALISTS/SOCIALISTS/COMMUNISTS/MUSLIMS ARE GOING TO HELL – FREEDOM AND THE RESISTANCE IS GOING TO STRIKE BACK

  Monologue Interior Film

  https://youtu.be/tXKSRl6HIv0

  Kommentar by Holger Danske — 16. juli 2016 @ 23:22

 8. Jeg tror at Fethullah Gülen er Erdogans stråmand. Gülen bor i USA, og nu vil Erdogan presse USA til indrømmelser.

  Özlem Cekic:

  http://politiken.dk/udland/ECE3301248/zlem-cekic-fra-tyrkiet-jeg-skal-vaere-en-god-mor-men-jeg-er-doedtraet-jeg-vil-bare-hjem-til-danmark/

  “Jeg skyndte mig at tænde for CNN Türk for at se, hvad der skete. Der sad en studievært og læste en udtalelse op fra militæret om, at der var et militærkup i gang, og de ville arbejde for sekularisering af Tyrkiet. De var bekymrede for Tyrkiets ry i udlandet og sagde, at magthaverne havde prøvet at få ideologien ind ad bagdøren.”

  Erdogan citater:
  “Moskéerne er vores kaserner, minareterne er vores spyd/harpun, kuplerne er vores skjold, troende muslimer er vores soldater… koranen er vore grundlov, tørklæde er vores fane…”
  “For os er demokrati ikke et mål, med et hjælpemiddel. Vi er tilknyttet til demokrati, indtil vi når målet. Det er for os ligesom et S-tog, når vi kommer frem til vores station, så hopper vi af.”
  “Man kan ikke både være muslim og verdslig, det er to modsætninger ligesom magneters modpoler, der aldrig kan være sammen.”
  “Vores reference er islam, vores eneste mål er islamisk stat.”
  “Det er fuldstændig løgn, ”at magten ubetinget er folkets” (Atatürk udtryk), magten er ubetinget Allah´s.”

  Kommentar by mb — 16. juli 2016 @ 23:32

 9. Et fup-kup!

  Kalif Erdogan kan nu ikke blot islamisere Tyrkiet endnu grundigere, men også lancere projekt “globalt tyrkisk-ledet sunni-kalifat”.

  Mon ikke han invadere Syrien, Jordan og Egypten og indsætter det muslimske broderskab som lokale støtter??

  Det er mit bud.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 16. juli 2016 @ 23:57

 10. Kommandocentralerne kommanderede de hjernevaskede zombier ud på gaden, midt om natten.

  Og minsandten om de ikke dukkede op, selv de hjemvendte besættere fra det store udland. Alt for islam og krigsguden allah.

  Kommentar by Iznogut — 17. juli 2016 @ 00:00

 11. Jeg er ret sikker på, at dette “kupforsøg” er orkestreret af Erdogan-regimet i dets forøg på at tilrane sig al magt og afskaffe demokratiet. Erdogan har jo ved flere lejligheder luftet sine våde drømme om at genoprette Osmannerriget.

  Kommentar by Holger_Danske — 17. juli 2016 @ 00:16

 12. 11. Holger_Danske
  En ret besnærende tanke. Jeg tror du har ret.

  Kommentar by Sindsro — 17. juli 2016 @ 00:33

 13. 100% Hitler pr modus operandi.

  Det var nemlig et fup-kup, som blev igangsat med det ene formål at retfærdiggøre yderligere knægtelse af oppositionen og den sidste rest ytringsfrihed, således at den fuldstændige islamiseringen af landet kan ske uden modstand.

  Imens slikker man sig om munden i toppen af EU – hvor man jo har et erklæret mål om at give plads til politisk islam i Europa – og vores egne politikere stemmer i, svage og naive som de er.

  Og i NATO ser man stadig Putin som den største trussel.

  Fremtidsperspektiverne for Europa er meget, meget dystre.

  Kommentar by Bror Lerbror — 17. juli 2016 @ 04:18

 14. Rigsdags-branden om igen?

  Kommentar by Neuhammer — 17. juli 2016 @ 09:01

 15. Özlem Cekic fortæller stolt hvordan hendes far fulgte imamernes ordrer og gik på gaden for at støtte islamisten Erdogan.

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10153735413311765&id=47520761764&comment_id=10153735443141765&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

  Kommentar by PLN — 17. juli 2016 @ 13:37

 16. 11 00:16 Jeg er ret sikker på, at det er et amerikansk kupforsøg, som altså er blevet afværget af nationalister. Der er noget med en USAbase med atomvåben, som er under lock-down, men jeg gider ikke interessere mig for det, så jeg har ikke sat mig ind i det.

  Kommentar by Holger Danske — 17. juli 2016 @ 14:38

 17. Tilsyneladende laver NATO ikke rigtigt andet end at gå i krig med sig selv, nå ja, og så alle andre selvfølgelig, konstant.

  Kommentar by Holger Danske — 17. juli 2016 @ 14:44

 18. 11 00:16 Jeg vil også være glad, hvis du vil adskille dit navn en smule mere fra mit, så jeg ikke skal tages til indtægt for dine kommentarer.

  Kommentar by Holger Danske — 17. juli 2016 @ 14:51

 19. @Holger Danske uden underscore:

  Det er en latterlig tanke, at “kupforsøget” skulle være iværksat af Nato. Det var så amatøragtigt, at selv den invasionen i Svinebugten var en genistreg i sammenligning.

  Det er Erdogan selv, der står bag kuppet, så han kan udrense sine modstandere i militæret, og styrke sit eget greb om magten.

  Kommentar by Holger_Danske — 17. juli 2016 @ 17:31

 20. Det ville så ikke være første gang Obama legede amatør for at ødelægge USA

  Kommentar by Holger Danske — 17. juli 2016 @ 19:24

 21. US Educational Tax Dollars Used To Fund Turkish Coup

  Infowars reporter David Knight interviews documentary filmmaker, Mark S Hall about the education scandal with Gulen charter schools and their connections to the latest coup attempt in Turkey over the weekend.

  http://killinged.com/

  https://youtu.be/Oct3NqKsm9s

  Kommentar by Holger Danske — 18. juli 2016 @ 14:14

 22. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/turkey-coup-disturbing-picture-shows-8437742

  Kommentar by Holger Danske — 18. juli 2016 @ 14:18

 23. I kommentarsektionen til denne Pamela Geller artikel, kan man tydeligt høre, at der er bevidsthed om at FB, Twitter og Google’s censurerer hårdt og manipulatorisk, og at det startede for længe siden.

  http://pamelageller.com/2016/07/twitter-facebook-move-quickly-to-stem-islamic-celebrations-of-nice-jihad-attack.html/

  Kommentar by Holger Danske — 19. juli 2016 @ 00:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper