21. juli 2016

Thomas Hoffmann: Islamiske kilder er skabt til at modvirke assimilation – Islam er en politisk religion

Sognepræst Torben Bramming fortæller i en længere notits på Facebook, at Tyrkiet i disse år gennemgår en ‘islamisk reformation’, og pointerer at den ikke ligner Reformationen (den kristne), da islams kildegrundlag er væsensforskellig. Når man går til kilderne, så finder man ikke en mand der lod sig korsfæste, men en krigsherre, der opdelte verden i haram og halal. Dem og os, så at sige.

At der er fundamentale forskelle på Islam og Kristendom, kan man læse i seneste udgave af Weekendavisen, hvor professor Thomas Hoffmann foretager mellemregningerne, uden helt at drage de logiske slutninger. Islam opstod i konkurrence med andre religioner, og etablerede sig selv som værende en modsætning. Det skete med en mur af dogmer, der skulle modvirke tilintetgørelse via assimilation. Islams ‘love og skikke’ skal ikke udvandes. Punktum.

Her lidt fra Thomas Hoffmanns akademiske redegørelse, hvis titel minder mig om en fin anti-islamisk blogs – Når islam gør en forskel (ikke online).

“At gøre en forskel. Man hører jævnligt udtrykket, når folk bliver spurgt om, hvorfor de faktisk gjorde, som de gjorde: ‘Jeg ville gerne gøre en forskel.’ Udtrykket afslører, at det er mindre vigtigt, hvori forskellen præcist består. Det afgørende er, at der bliver gjort en forskel. Men hvad har det nu overhovedet med islam at gøre, turde læseren rimeligvis spørge. Faktisk en hel del. For det første er viljen og evnen til at være forskellig fra andre religioner afgørende for enhver religions selvstændiggørelse. Islam er ingen undtagelse.

Selv om Muhammads budskab på mange måder lå i forlængelse af de to bibelske religioner, jødedommen og kristendommen, var det også et opgør med de to forgængere. … På linje med en række islamforskere er det nu min påstand, at islam bliver en religion i sin egen ret ved en art Rasmus Modsatprincip.

Princippet promoveres i Koranen og haditherne, det vil sige de tusindvis af små normgivende beretninger om Muhammads udsagn og handlinger. Med til at konsolidere det er især muslimernes succes med at etablere islam som en imperialistisk religion. For netop i det imperiale kulturmøde blev det vigtigt at skille sig ud fra den erobrede befolknings religioner: jødedom, kristendom og zarathustrisme. Man kan måske ligefrem tale om en angst for at blive for assimileret af de erobrede undersåtter.

… hvad og hvem var det så, at muslimerne skulle gøre sig forskellige fra? Som den store sunni-teolog Ibn Taymiyya (1263-1328) skrev, var det ikke mindst Helvedets Folk, som man skulle gøre sig forskellig fra, ja man skulle ligefrem gøre det modsatte af dem. Helvedets Folk var især jøderne, de kristne, de persiske zarathustrianere, men naturligvis også de gammelarabiske hedninger. Således tilskrives Muhammad denne kontrære visdom i en hadith: ‘Gør det modsatte af jøderne!’ Og i Koranen siger Gud, at ‘I skal ikke indhylle sandheden i falskhed og skjule sandheden’ (K 2: 42), hvilket almindeligvis blev udlagt af de muslimske lærde som et påbud om, at Guds sande islamiske budskab ikke skulle opblødes og integreres med de andres love og skikke. …

Paradoksalt nok viser det på den ene side, at islam ikke er anderledes end alle andre religioner… På den anden side fordrer denne erkendelse også, at vi tør erkende, at islam også er forskellig, at den rent faktisk er exceptionel. Netop at tale om islam som exceptionel har i religions-og islamforskningen længe været tabu og været mistænkeliggjort med det grimme ord ‘exceptionalisme’ – ironisk nok samtidig med at forskellighed og mangfoldighed er blevet anprist. Men måske er denne skyhed over for substantiel forskellighed efterhånden ved at være passé.

Sidste år præsenterede jeg i avisen her den store islamforsker og Holbergpris-modtager Michael Cook, hvis seneste værk er en stærk demonstration af islams exceptionalisme som politisk religion.”

(11-årig dreng halshugges af islamister fra Nour al-Din al-Zenki, tidl. en del af Army of Mujahideen)

“Islam: Making a True Difference in the World – One Body at a Time” (Tagline, Religion of Peace)

Oploadet Kl. 16:26 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/74836/trackback

23 Comments »

 1. Illuminati birth of the Anti-Christ 2016 (R$E)

  https://youtu.be/S3JAw6cLpoA

  Kommentar by Holger Danske — 21. juli 2016 @ 17:09

 2. Var det de såkaldte “moderate” oprører, der skar hovedet af drengen ?

  Kommentar by Kent — 21. juli 2016 @ 17:11

 3. Tænker på om jeg kan ligge billederne med lidt tekst på Facebook. Nej, det for sygt. Det ser jo ud som om drengen tror, man vil hjælpe ham. Jeg får kvalm.

  Kommentar by britta due andersen — 21. juli 2016 @ 17:26

 4. Det er først når det er vores egne politikere´s børn der bliver voldtaget eller får hovedet klippet af de vil reagere på en hensigtsmæssig måde.

  Tænk blot på hvad de gjorte som det første da det gik op for dem at man kan sprænge bygninger i luften. De byggede selvfølgelig et uigennemtrængelig perimeter omkring deres egen arbejdsplads – Hoppeborgen.

  Og dette. Hvem bliver først evakueret når/hvis der udbryder borgerkrig? Det bliver IKKE Hr. og Fru Danmark men vores politikere og deres embedsmænd og deres familier. Det gør de i fuld bevidsthed om at civilbefolkningen ikke er istand til at beskytte sig selv.

  Kommentar by Santor — 21. juli 2016 @ 17:47

 5. -> Britta

  Jeg så videoen på Twitter. Det er barske sager, som jeg ikke havde lyst til at linke til, med mindre brutaliteten var postens budskab.

  Kommentar by Kim Møller — 21. juli 2016 @ 18:40

 6. @Santor
  Det er nemlig rigtigt, og en vigtig pointe.

  Både i Mellemøsten og i Europa er det proletarer, som slår andre proletarer ihjel med bilbomber, vejsidebomber, bombebælter osv. – nuvel, engang imellem rammer det selvfølgelig den højere middelklasse som fx på Bastilledagen i Nice, men sjældent landenes politiske, økonomiske, militære eller kulturelle eliter. Den fascistiske jihadvold er ikke direkte rettet imod magthaverne – desværre, kan man fristes til at sige.

  Samfundets højeste lag, skal nok sørge for at beskytte sig selv og deres nærmeste, den dag lorten for alvor rammer ventilatoren i Europa. De har ekstraordinære ressourcer. Derfor er overklassens trussels- og bekymringsniveau også på et helt andet og lavere niveau end almindelige dødelige.

  Kommentar by Kraka — 21. juli 2016 @ 20:57

 7. Grusomhederne vil åbenbart ingen ende tage.
  At slagte et barn som man halalslagter et får eller en ged. Hvad tænker sådan et udyr på, mens han filer halsen over på et barn? Gid han må brænde i helvede!
  Der har været utallige tilfælde, der viser hvad vi har i vente. Lucifers afkom manifesterer sig mere og mere, og vore politikere leder os til slagtebænken.
  Som dreng, læste jeg engang en bog om fremtiden, hvor mennesker levede en behagelig overstadig tilværelse, hvor intet manglede.
  På et tidspunkt lød sirenen, og molokkerne ledte de viljeløse zombier ned til underjordiske fabrikker, hvor der ventede en ukendt skæbne.
  Forfatteren kan jeg ikke huske mere, men historien skræmte mig fra vid og sans.
  En fiktion er forvandlet til virkelighed, vi er zombierne, og dagens politikere er molokkerne.

  Kommentar by Finn A.Skov — 21. juli 2016 @ 21:10

 8. Når man læser de såkaldte “tweets” og kommentarer vores landforræderiske “ledere” spytter ud på nettet, så fatter man hvorfor de er så inkompetente og korrupte. De lever jo i en verden af egen opblæst selvhøjtidelighed med egne ben solidt plantet i den blå himmel. Hvad en Ole Birk Olesen “tweeter” kan bedst sammenlignes med volapyk og er helt ude af samklang med noget som helst der foregår i samfundet eller omkring fjolset.

  Kommentar by Winston Churchill — 21. juli 2016 @ 21:53

 9. Den der radikale database over den skrivende højrefløj i Danmark 180grader er også så naragtig, som noget overhovedet kan være. De sidder og stemmer om artiklernes rækkefølge, selvom den er skide ligegyldig og så har Ole Birk tildelt en Niels Nul (Det Radikale Venstre) alle de negative stemmer, han vil have, det er helt til grin.

  Kommentar by Winston Churchill — 21. juli 2016 @ 21:58

 10. Til 180graders brugere vil jeg godt sige: I kan åbne jeres eget “180graders venners forum” på omkring en halv time, ved at bruge en almindelig forumskabelon og diskutere der i løbet af natten her, i stedet for at være afhængige af Ole Birk og Niels Nullert :D

  Kommentar by Winston Churchill — 21. juli 2016 @ 22:11

 11. Hvis nogen f.eks. har spillet Travian, så vil de kende forum-templates fra dette spil, når man samarbejder i en alliance og kommunikerer sine strategier. Tilsvarende kan enhver oprette et forum dedikeret hvad som helst på få minutter. Det kræver absolut ikke Ole Birk eller nogen form for teknisk kunne at gøre.

  Kommentar by Winston Churchill — 21. juli 2016 @ 22:14

 12. -> Winston Churchill

  Ole Birk Olesen er en af de politikere der systematisk laver interessante opdateringer. Undrer mig over du lige nævner ham.

  Kommentar by Kim Møller — 21. juli 2016 @ 22:35

 13. http://www.b.dk/globalt/stoettes-af-vesten-syrisk-gruppe-skaerer-hovedet-af-10-aarig-dreng-paa-video

  Hvordan var det man sagde i gamle dage? “To alen ud af ét stykke”

  Henvendt til de – forhåbentlig – yngre læsere:
  https://da.wikipedia.org/wiki/Alen – (sidste linje)

  Den arme drengs forældre, kan måske trøste sig ved/rase over – lommekniven måske var en Wenger eller Victorinox schweiser kvalitetskniv -fremstillet i de vantros land..? (Beklager sarkasmen – og så måske alligevel ikke!)

  Kommentar by Thorbjørn — 21. juli 2016 @ 22:36

 14. Og i Danmark er det akademisk uddannede , der brugt kniven til at aflive i 100 000 vis af danske børn før de bliver født. Indoktrineringen,”hjernevasken” er mentalt ikke så forskellig. Den politiske korrekthed er kulturelt betinget.–

  Kommentar by dansker — 21. juli 2016 @ 23:06

 15. 22:35 Fordi nu læste jeg lige tilfældigvist hans tweet i forbindelse med at de har udelukket Erik Ninns profil og Zornig er begyndt at reflektere over 180grader. Nu kender jeg jo Ole fra siden, og han er radikalt indskrænket af værste skuffe.

  Kommentar by Winston Churchill — 21. juli 2016 @ 23:28

 16. Hans 180side vidner om hans opfattelse af demokrati. Han er en kræmmer og burde ikke deltage i politik. Jeg ved ikke hvad han position er, men er det ikke almindeligt for en radikal?

  Kommentar by Winston Churchill — 21. juli 2016 @ 23:31

 17. rettelse: ved ikke hvad hans position er ..

  Jeg tror ikke, han har en ligefrem, normalt begavet mening om noget overhovedet. Og de tweets han har udgivet i den sidste tid er så fuldstændigt ligegyldige, som alt hvad der kommer fra folketinget i det hele taget.

  Kommentar by Winston Churchill — 21. juli 2016 @ 23:33

 18. Jeg har set henrettelsen og har bedt mine nærmeste om at se den, men det nægter de, det er oplysende når disse videoer offentliggøres, kvinder der graves ned i sandet til livet for derefter at blive stenet til døde, når man ser videoerne bliver man bekræftet i sin opfattelse af de indavlede, retarderede fætter/kusine frembragte kriminelle stenkastende pyromaner der dyrker koranen ikke hører til i et Vestlig samfund, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 21. juli 2016 @ 23:59

 19. Drengen har forbinding om livet og drop i armen.
  Er han (og andre) blevet fjernet fra et hospital/lazaret for at jihadterroristerne kunne lave flere propagandavideoer til ophidselse for de forprogrammerede kommende jihadister?

  For Satan hvor er de syge. Satanister.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 22. juli 2016 @ 01:21

 20. 5. Kære Kim Møller. Jeg synes, det er helt i orden, at du bringer billederne med drengen. Det passer til Uriasposten, men måske (?) ikke til læserne af min Facebook-side.

  Kommentar by britta due andersen — 22. juli 2016 @ 07:49

 21. Som Mona Walter siger : islam er rendyrket ondskab.

  Og hun ved hvad hun taler om, som kristen konvertit.

  Kommentar by For mangfoldighed — 22. juli 2016 @ 08:50

 22. Omkring opdelingen i Haram og Halal (rigtig/forkert & godt/ondt & rettro/vantro) så har det været en del af mellemøstlig kultur længe før Islams pædofet. Elementer er til stede i både jødedommen og kristendommen, og eksisterede også før disse to religioner. Læs Jan Assmann’s bøger om emnet bl.a. “Moses, The Egyptian” og “The Price of Monotheism”.

  Kommentar by Sigwar — 22. juli 2016 @ 17:03

 23. 22 Sigwar

  Kristendommen gør netop op med opdelingen i ren og uren som lovgrundlag. Jesus identificerer i det ny testamente det eneste urene som tanker:

  “Det er ikke hvad der kommer ind i munden, der gør mennesket urent – det kommer jo ud i den anden ende igen. Det er hvad der kommer ud af munden.”

  Et menneske må derfor pålægge sig selvdisciplin. Kristendommen er af den grund (modsat jødedom og islam) ikke en lovreligion, men en samvittighedsreligion.

  Paulus udtrykte essensen af det meget godt: “i sig selv er intet rent eller urent” og “Alt er tilladt, men ikke alt er gavnligt.”

  Kommentar by M — 23. juli 2016 @ 23:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper