23. juli 2016

Medier associerer iransk massemorder med Breivik: “As he started shooting, he yelled ‘Allahu Akbar…”

Fredag var det fem år siden Anders Behring Breivik blev verdenskendt, og medierne gik til angreb på enhver form for islamkritik. Alt den norske blogger Fjordman havde skrevet gennem flere år blev motivfortolket udi det absurde, og væsentligste fund blev et par sætninger, der indikerede at Fjordman frygtede islamiseringen pressede velfungerende nationalstater ud i blodige borgerkrig. Her fem år efter hører man det samme fra forskere, for multikulturen blev ikke pludselig en god ide, blot fordi Breivik gjorde det sværere at bekæmpe masseindvandringen.

Jeg havde en gammel ven på besøg i går, og var offline det meste af dagen. Da jeg tjekkede telefonen, havde jeg fået tilsendt et screencap fra DR.dk med overskriften ‘Tysk politi: Intet tyder på islamistisk terror‘. Jeg fortalte min ven, at der formentligt havde været et islamisk terrorangreb i München, og gav historien et faneblad. Overskriften er ændret til intetsigende ‘Tysk politi opjusterer dødstal til 10’, og så er der ikke sagt for meget.

I dag kan jeg så læse, at den tyske anklagemyndighed på et pressemøde fortalte, at politiet efterforsker en eventuel sammenhæng til Anders Behring Brevik”. En vinkel BBC angriber offensivt med en fortælling, om at gerningsmanden var besat af massemordere, og citerer det tyske politi for at der var et ‘obvius’ forbindelse mellem Breivik og gerningsmanden. Sideløbende advarer politiet folk mod at dele billeder og videoer af episoden på sociale medier.

Nuvel. Gerningsmanden viste sig at være 18-årige Ali Sonboly, en i München bosiddende iraner med psykiske problemer. Råbte ‘Allahu Akbar’, da han begyndte at skyde fortalte et øjenvidne til CNN. Her citeret fra Daily Mail – Did Munich killer Ali Sonboly lure children to their deaths on Facebook?

“An 18-year-old German-Iranian man who complained he had been bullied killed nine people then himself during a gun rampage through Munich yesterday, with police probing claims he lured some of his young victims to their deaths with a promise of free McDonald’s food.

A fake Facebook page reportedly told youngsters to gather in a specific fast food restaurant yesterday afternoon for the special offer. At around 5:50pm, Ali Sonboly burst from the restaurant’s toilets and began ‘killing the children’ with a pistol, witnesses said. He then continued his bloody spree in a local shopping centre and on the streets around Munich’s Olympic quarter. …

The motive for the attack, which was captured in numerous dramatic videos, remained unclear this morning, however police were investigating footage posted online which showed the gunman talking of being ‘bullied for seven years’, raising fears it was a revenge attack on youngsters who had wronged him. …

In a late-night press conference, Munich Police Presidnet Hubertus Andrae admitted his officers were only just beginning to answer the questions thrown up by the attack and couldn’t yet rule out terrorism.

‘The question of terrorism or a rampage is tied to motive, and we don’t know the motive,’ he said, adding the attacker was not previously known to police.

(Ali David Sonboly, 18-årig iraner, bosat i München)

One witness, named only as Loretta, told how she had been in the McDonald’s with her son when the shooting started. She told CNN: ‘I come out of the toilet and I hear, like an alarm, boom, boom, boom. He’s killing the children. The children were sitting to eat. They can’t run.’

Loretta said she had been in the restrooms at the same time as the shooter, with her eight-year-old son. As he started shooting, he yelled ‘Allahu Akbar’, she said.

Opdate. Flere medier går hele vejen. Her et eksempel fra Fyens Stiftstidende (Ritzaus Bureau).

(Foto: Fyens.dk, 23. juli 2016: 18-årig tysker dræbte tyrkere og kosovoalbanere i München)

“He was put through a trade school in his early teenage years when it became apparent he was unlikely to complete the standard German Abitur exams. But he ended up failing at his school too, blaming bullying by ‘Turkish and Arabic’ schoolmates as being the reason for his poor educational performance.” (Daily Mail, 23. juli 2016)

Opdate II. Ny vinkel på TV2: Højreekstremisten var tysk-fransk.

(TV2 Livecenter, 27. juli 2016: “Den tysk-franske 18-årige mand… var højreekstremist”)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/74872/trackback

37 Comments »

 1. Ja det er da godt at vi herhjemme har Ulrik Haagerup og Hans Jørgen Bonnichsen.

  Kommentar by Rinus — 23. juli 2016 @ 13:44

 2. Mon det vil lykkes medierne at overbevise masserne om, at knægten var højreradikal og inspireret af Breivik? Hvis dette bliver Tysklands officielle forklaring, så er de jo sunket helt ned til Sveriges niveau.

  Kommentar by Byggemester — 23. juli 2016 @ 13:46

 3. Gider ikke åbne deres lumpne link, men BT reklamerer med “18-årig tysker …”

  Niks, en iraner er en iraner uanset hvilke papirer og hvor meget fattighjælper du giver ham.

  Knytningen til Breivik skal få os indfødte til at skamme os; historierne om, at den stakkels iraner blevet mobbet, skal få os til at lefle endnu mere for kærlighedens apostle; ordene han brugte (noget om langtidsledige) skal få os til at afstå endnu flere arbejdspladser til de fremmede og give dem endnu bedre leveforhold – altsammen damage control.

  Hvor en den ækle kone, der har inviteret iraneren og hans kumpaner, Ferkel? Jeg væmmes ved disse menensker – at være så kynisk i kølvandet på en sådan tragedie!!!

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 23. juli 2016 @ 13:49

 4. “…18-årige Ali Sonboly, en i München bosiddende iraner med psykiske problemer. Råbte ‘Allahu Akbar’,…”.

  Øh, er det muligt at finde en muslim uden psykiske problemer?
  Det bliver vist et sisyfos-arbejde….

  Kommentar by Henrik Petersen — 23. juli 2016 @ 13:57

 5. Det skal nævnes, at vidnet der hørte ham råbe : allah u akbar, understregede at hvad der var, hun havde hørt. Jeg er nemlig selv muslim!

  Kommentar by Jakob — 23. juli 2016 @ 14:06

 6. I aftes havde DR2 Deadline en klon af Bonnichsen som ekspert til at udrede, hvad der var sket i München.
  Var der flere gerningsmænd, så var det islamisk- eller højreorienteret terror. Jeg undrede mig ikke en gang over fraværet af ordet venstreorienteret. Han kunne jo have helgarderet sig.
  I dag er årsagen faldet sammen til en slags uafvendelig skæbne, som multikulturens arkitekter har indbygget i vor civilisation. Det at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

  Kommentar by Menig 442 — 23. juli 2016 @ 14:15

 7. Iraneren var 13 år da Breivik huserede. Breivik havde en politisk agenda og valgte sine mål derefter. Iraneren gik efter børn og gæster på en McDonalds.

  Kommentar by mb — 23. juli 2016 @ 14:21

 8. PASPÅ Kvik det er en tysker sagde Buster Larsen til sin hund i Matador, næh det er en mand med Iransk pas, våben og 300 skud i rygsækken kaldet en ensom ulv, hvor dumme tror politiet og medierne at folk er når der udøves terror anno 2016, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 23. juli 2016 @ 14:23

 9. Ligheden er den, at Breivik også var en psykitilfælde og en skoleskyder. Men ellers er der Allah til forskel

  Kommentar by BB — 23. juli 2016 @ 14:23

 10. …og i Valbyparken er to ældre damer blevet dræbt af en koksgrå Skoda. Dens motiv er ukendt, men det forlyder, at justitsmedister Søren Pind er på vej med et forbud mod koksgrå Skodaer, idet han udtaler, at “islam har ikke en Pind med islam at gøre!

  Kommentar by Voldposten — 23. juli 2016 @ 14:25

 11. Jamen, så må vores lille blomsterbud lars uløkke vel gå den tunge vej hen til den tyske ambassade og smide nogle blomster der, alt imens han mumler ned i mikrofon holdernes mikrofon, at det ikke har noget med isislam at gøre, og at vi bare skal fortsætte med at leve livet som vi plejer, og lade os nedslagte…øh, nedlægge blomster som vi plejer!
  Andet kan vi jo ikke gøre, fordi der står et stykke A4 ark papir i vejen, hvor der er nedskriblet nogle forældet ord om fup flygtninges rettigheder, så derfor vores handlinglammelse og vi skulle jo nødigt krænke den gale kansler merkelig, der schraffer das vantro…øh, der skaffer toiletter med vand i til alle fupsylanter.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 23. juli 2016 @ 14:51

 12. “Tysker dræbte kosovoalbanere og tyrkere”

  http://www.fyens.dk/modules/mobile/article?articleid=3037550

  Så har Ritzau vist ikke skrevet for meget information til folkeoplysningen.
  Det er en temmelig svinsk overskrift.

  Kommentar by Superman — 23. juli 2016 @ 15:16

 13. Ved ikke om man kan sammenligne.
  Engang hed Tysklands kanssler Hitler.
  Han forsøgte og samle Europa.
  Han sås sammen med stormuftien.
  Der var muslimske SS tropper.
  Dengang kæmpede England imod og sagde fra.
  Idag hedder Tysklands kanssler Merkel.
  Hun forsøger at samle Europa.
  Hun har åbnet grænserne, så muslimer kan krydse frit.
  Iblandt disse er der muslimske krigere. Islam isis tropper.
  Idag kæmper England imod og siger fra til EU.

  Kommentar by Anonym — 23. juli 2016 @ 15:29

 14. Tak Superman. Fantastisk eksempel.

  Kommentar by Kim Møller — 23. juli 2016 @ 15:45

 15. # 11

  :-)

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 23. juli 2016 @ 16:04

 16. I dec. 2014 nedskrev Tyskland sin befolkning fra 82 til 80 mill. Alle de økonomiske nøgletal kom så straks til at se bedre ud.- c15 mill af de 80 mill er indvandrere og deres efterkommere. Tyrkiet har også c80 mill indb. med den væsentlige forskel fra Tyskland, at befolkningens gennemsnitsalder er under 20år, hvor den i Tyskland er c40 år. Demografi er SKÆBNE.- Tilmed er den tyrkiske industri og erhverslivet generelt meget stærkere, bedre uddannet og ekspansivt udviklet end befolkningen i ihvertfald Danmark er vidende om. Den sidste Fiskerimesse i Ålborg Kongres og Kulturcenter illustrerede det med ” hårrejsende ” tydelighed.- Beklageligvis er Dk på flere teknologiske områder et uland sammenlignet med Tyrkiet.- Den tosseliberale fundamentalisme bliver det etniske danske folks undergang.

  Kommentar by dansker — 23. juli 2016 @ 16:12

 17. Hverken DR eller TV2 har nævnt at iraneren råbte ” Allahu Akbar”, da han myrdede 9 tyskere, vesterlændinge.

  Kommentar by Liva — 23. juli 2016 @ 16:26

 18. På P1 i morges var det stadig “intet tyder på islamistisk terror”. Ingen overraskelse dér.

  Kommentar by Johnson — 23. juli 2016 @ 16:29

 19. På det tyske pressemøde nævnes det ikke med et ord, at gerningsmanden er iraner.

  Kommentar by Liva — 23. juli 2016 @ 16:32

 20. Vedrørende Breivik kom terroreksperten Magnus Ranstorp med denne

  Svensk terrorekspert mener al-Qaida står bak
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Svensk-terrorekspert-mener-al-Qaida-star-bak-5014687.html
  Oppdatert: 18.okt.2011 17:11 Publisert: 22.jul.2011 20:34

  Kommentar by tavsen — 23. juli 2016 @ 16:55

 21. Har han lavet nogen skade.
  Jeg mener han har hjulpet Tyskland.
  Mutti fjerner dem jo ikke.!

  Kommentar by Sindsro — 23. juli 2016 @ 17:02

 22. Nogen som har fundet frem til etniciteten på de to mindreårige møgsvin som dræbte to ældre damen i Valbyparken i går ?
  Udfra forbrydelsens karakter og at det IKKE nævnes at de er etnisk danske, så kan man jo næsten være sikker på noget perker afskum.

  Kommentar by For mangfoldighed — 23. juli 2016 @ 17:29

 23. Stop nu med de fjollede teorier om IS. Den teori holder overhovedet ikke vand. Dette har intet at gøre med islamistisk terror. Snarere tværtimod. Det mest sandsynlige scenarie er, at der er tale om en ung iransk mand, der er blevet mobbet af arabere og tyrkere, og har hævnet5 sig. Dvs. at det minder mest om skoleskyderierne i USA. Jeg mener absolut, at det er det mest sandsynlige. Det er velkendt, at arabere og tyrkere foragter iranere, fordi de er shiamuslimer, og derfor regnes som kættere og vantro. Jeg kender selv flere iranere, og ved at de oplever samme chikane fra arabere og tyrkere. At han har råbt “Allahuh Akhbar” har sikkert blot været for at håne ofrene. Uanset årsagerne til denne udåd, bør den fordømmes.

  Kommentar by Holger_Danske — 23. juli 2016 @ 17:52

 24. Den fjerde statsmagt……my ass:-)

  Kommentar by Frank Hagmann — 23. juli 2016 @ 18:55

 25. Åh, nej, Dummenichsen er igen på banen:
  http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8870340/gerningsmandens-motiv-for-munchenskyderi-er-endnu-ukendt/

  Bortset fra det, så tyder det på noget andet end Islamisk Stat denne gang. Det er ikke logisk for en sandsynligvis shiamuslimsk iraner at dræbe på vegne af sunnimuslimske Islamisk Stat. Til gengæld giver det mening for en sandsynligvis shiamuslimsk iraner at dræbe sunnimuslimske kosovoalbanere og tyrkere. Islam går ud på at dræbe de forkerte. Når alle de forkerte er dræbt får vi fred, det tror vi ihvertfald på… Derfor hedder Islam også Fredens Religion, og det er så skønt, så skønt at vi har fået Islam til Danmark.

  Kommentar by monse — 23. juli 2016 @ 18:57

 26. -> 22
  Der er ingen oplysninger om etnicitet.
  Men jeg vædder gerne alt hvad jeg ejer på, at det ikke er danskere!

  Det er sygt at se nyhederne. Professionelle løgnere.!!
  Skandale at de står og lyver frit fra leveren uden nogen tegn på skam.
  Cecilie Beck fra TV2 er oven ikøbet begyndt, at have samme ansigtsudtryk
  Som hendes barnlige mand. Skræmmende!!!

  Kommentar by XXXXX — 23. juli 2016 @ 19:28

 27. https://www.180grader.dk/Islam-og-indvandring/brudstykker-af-en-journalists-dagbog

  Kommentar by Hr. Naturli' — 23. juli 2016 @ 19:38

 28. Hvad jeg IKKE forstår er at medier og folk som os her på nettet, ikke slår koldt vand i blodet og agerer professionelt. Jo selvfølgelig må man gerne gætte i øst og vest, MEN tænk på hvad professionelle mord-efterforskere gør, når de oplever mord for eksempel. Man undersøger detaljer, finder vidner, forsøger at anholde og undersøge mistænkte, danner sig et overblik og så videre.
  Jeg kan ikke forstå fremgangsmåden med at gætte i øst og vest, og straks kloge sig på PRÆCIS hvad er op og ned.

  Hvor mange gange læser jeg ikke den slags?
  Samtidig som det også nævnes i indlæggene her, så svigter de store medier med DR som flagskib ALTID når det omhandler Islam og muslimer og kriminalitet og terror.
  De har så mange filtre at den rå og uredigerede virkelighed, ofte skal igennem alverdens fastdefinerede menings og holdningsfiltre, at det produkt man som seer eller lytter/læser får er et meget kontrolleret og ofte fordrejet og manipuleret produkt.

  Jeg er 100% for rå sandheder, og uredigerede virkeligheder så meget som muligt, hvor man virkelig afstår fra at politisere og påtdutte folk meninger, hvis man IKKE formår at afbalancere og dække alle vinkler og politiske sider. Det formår DR selvklart ikke nu på ja 40 tyvende år mindst, og derfor kan jeg ikke andet end at ønske dem lukket og slukket.

  Jeg føler mig virkelig manipuleret og direkte snydt når jeg læser Ritzaus historier og overskrifter, ligesom meget der kommer fra venstrefløjsjournalister og medier også giver mig en meget dårlig smag i munden.

  Jeg vil selv danne mig mine egne meninger og holdninger, og er fint i stand til det uden at høre en eller anden “ekspert” eller meget farvet gæst/kommentator. Medierne er notorisk dårlige til at deklarere deres inviterede gæsters tilhørsforhold og præcis hvorfor de er valgt.
  Kunne være så spændende at se DR´s måde at arbejde på, hvordan de udvælger historier og vinkler, og hvorfor 90% af alle deres gæster ligner nogle der deltager i Enhedslistens landsmøder.

  Kommentar by Danskeren1 — 23. juli 2016 @ 19:55

 29. Det var ikke terror, messer TV2 news hvert 5. minut.
  Hvad kaldes det så når man skyder og dræber tilfældige forbipasserende?

  Kommentar by Erik — 23. juli 2016 @ 19:58

 30. Hvad forskel er der på en tysker med iransk baggrund der mejer tilfældige mennesker ned ved et indkøbscenter i München, og et angreb på uskyldige mennesker i Afghanistan ?

  Tysk TV kalder München morderen psykisk syg, men når muslimer i Afghanistan dræber over 80 mennesker i koordinerede bombesprængninger, så er det terror

  Nu ævler de om at vi skal stå sammen og ikke lade os kue, ja go-daw´ do, det er lige til den næste “amok-läufer” myrder løs et eller andet sted i Europa.

  Kommentar by k.m. — 23. juli 2016 @ 20:11

 31. Altså det kan godt være at denne her iraner ikke er organiseret og styret af nogle større islamiske kræfter, hvorfor det åbenbart IKKE kan være terror. Selvom terror i sagens definition er angreb på civile med våben, dvs man terroriserer.

  Men angående den psykisk syge vinkel, jeg burde ikke skrive det men religion læner sig tæt op af psykisk syg. Der er mange punkter ift at være mentalt/psykisk syg, som religiøse også har. Jeg vil næsten være så fræk, og det er virkeligt fræk, at kalde religiøse psykisk syge mennesker.
  Hvad er man ellers hvis man tror på guder, og helvede, og religiøse skrifter? Det er bestemt ikke videnskabeligt baserede efter moderne videnskab, de største religioner, men noget meget mentalt og psykisk. Om man kan kalde det sygt ja det vil jeg gerne gå med til. Det lyder negativt, men det er jo noget mentalt og intet andet religion når alt kommer til alt. Virkeligheden er meget baseret på folks hjerner og indre og tanker osv.

  Det er ikke en fysisk virkelighed som sådan, selvom man udøver mange fysiske ting såsom at bede, gå rundt i religiøst tøj, spise efter religiøse regler, så er og bliver det noget man har i sine tanker og psykisk.
  Islam og alle andre religioner er oftest ja store og organiserede osv. Men ALLE kan jo selv opfinde og definere deres religion, man har da ikke mere ret til at være religiøs blot fordi man er flere millioner/milliarder. Det er ikke en konkurrence om dem der er flest af har også mest ret.

  Kommentar by Danskeren1 — 23. juli 2016 @ 20:47

 32. Mon ikke også myndighederne i Kabul er totalt uden ide om motivet bag den selvmordsbombe som i dag dræbte 80 personer. Terroristen fra Kabul viser sig nok også at være enten en dårlig muslim eller en indadvendt enspænder.

  Kommentar by Nothingman — 23. juli 2016 @ 21:27

 33. https://www.facebook.com/groups/Danskmuslimdebatten/permalink/1146813492043407/

  “Saif Shah Muhammad
  5 timer
  I går døde der 9 mennesker i et terrorangreb i Tyskland. I dag fandt man så ud af at han var en hvid kristen mand, der var inspireret af den moderne tempelridder terrorist; Anders Breivik. Nu omtaler Politiken, TV2 og DR terrorangrebet i Tyskland som et “skyderi”, og kalder den tyske terrorist for en “drabsmand” og ikke en terrorist, som havde været tilfældet hvis han havde muslimsk baggrund.

  For når en muslim begår en fejl, en forbrydelse eller terror, så forbinder staten og medierne det hurtigt med hans kultur og religion (islam) Men, når en vesterlændinge begår helt det samme, taler man om personens hårde barndom og hvorvidt personen er mentalt syg eller ej. Dette vestligt hykleri viser atter igen at man strategisk og systematisk kun bruger terror kortet når en såkaldt “muslim” begår en forbrydelse.”

  Man savner ord.

  Kommentar by Kim Møller — 23. juli 2016 @ 23:54

 34. Så må man finde ord, denne Savl Shit MuhamMAD kan kort betegnes som sharia islamist.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 24. juli 2016 @ 05:16

 35. Hvor får en 18 årig fat i en pistol og 300 patroner?

  Hvordan får han råd til den og ammunitionen?

  Han må have fået hjælp et eller andet sted fra. Pistoler og ammunition kan jo ikke købes i Aldi eller lign. modsat USA.

  Kommentar by Helmuth Kohl — 24. juli 2016 @ 12:33

 36. Det ligner at han faktisk ikke var iraner, men syrer.

  http://shoebat.com/2016/07/23/the-munich-massacre-is-a-complete-coverup-the-munich-shooters-facebook-including-his-family-background-shows-he-is-not-iranian-but-a-syrian-islamist-pro-turkey/

  Kommentar by Mikkel — 24. juli 2016 @ 18:07

 37. I aften mand dræber kvinde med machete og sårer to andre mænd.
  Også i Tyskland

  Kommentar by Anonym — 24. juli 2016 @ 21:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper