2. august 2016

Reagans modstandere var ‘den progressive fløj’, sagde den borgerlige: ‘It’s morning in America’ (1984)

I sidste uge gav jeg et eksempel på anti-Trump-propaganda i Kampagnesporet på Radio24syv. David Trads’ medvært er Mads Fuglede, tidligere folketingskandidat for Venstre, men selvom han er yderst fornuftig, så taler han stadig Trads-segmentets sprog. Mandag kaldte han eksempelvis Ronald Reagans venstreorienterede modstandere for ‘den progressive fløj’. Der er intet ‘progressivt’ ved at bekæmpe skattelettelser. Det kaldes socialisme.

Mads Fuglede talte længe om Ronald Reagans kampagne i 1984, og henviste blandt andet til valgreklamen It’s morning in America. Den kan ses her. Perfektion.

(Ronald Reagan, 1984, It’s morning in America)

“Jeg er med på, at hvis man er på den progressive fløj i amerikansk politik, så bliver man aldrig vild med Ronald Reagan.” (Mads Fuglede, 1. juli 2016)

Oploadet Kl. 10:33 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/75131/trackback

13 Comments »

 1. “Progressive” er en sproglig markør, der bruges om de frelste, der vil overleve hermagedon (revolutionen), der skiller de gode fra de onde, hvorefter det kommunistiske paradis indfinder sig (efter Johannes’ Åbenbaring 16,12-16) Ifølge Marx vil et socialistisk samfund uundgåeligt udvikle sig til et kommunistisk samfund uden klasser, hvor befolkningen kan “yde efter evne, og nyde efter behov”.(En slags efterløn udbetalt fra vugge til grav. Enhver lønmodtagers drøm?:-)

  Kommentar by A-mad — 2. august 2016 @ 10:53

 2. Det danske indkomstskattesystem kaldes da ellers for progressivt ! :-)

  Kommentar by mb — 2. august 2016 @ 10:54

 3. ->2.mb. Ja ordet progressiv er jo et vidt begreb? Det tillægges mange betydeninger….
  Ifølge Den Danske Ordbog
  progressiv adjektiv
  OPRINDELSE via fransk progressif fra latin progressus ‘fremadskriden’, afledt af progredi’gå frem, skride frem’ af pro- og afledning af gradus ’skridt, trin’
  Betydninger
  1.fremskridtsvenlig; som tænker på en ny, original og fremadrettet måde ANTONYM reaktionær EKSEMPLER progressive kræfter
  1.a orienteret mod det, der anses for moderne, rigtigt eller smart
  SYNONYM uformelt hip

  -MEN FOR MIG BETYDER PROGRESSIV FRELST SELVGLAD IDIOT!:-)

  Kommentar by A-mad — 2. august 2016 @ 11:10

 4. “Progressive” betyder tilhænger af statslig intervention i økonomi og samfundsforhold i amerikansk politisk sprogbrug, og det har det gjort siden “The Progressive Era” i begyndelsen af 1900-tallet, hvor en række sociale og økonomiske reformer blev gennemført. Flere partier har heddet Progressive Party, bl.a. Teddy Roosevelts: https://en.wikipedia.org/wiki/Progressive_Party_(United_States,_1912)
  I dag bruges udtrykket primært om venstrefløjen i det demokratiske parti. Så det er en helt naturlig sprogbrug fra Mads Fugledes side.

  Kommentar by Odo — 2. august 2016 @ 14:20

 5. Jeg har ingen tillid til Mads Fuglede, som ikke lægger skjul på at han foretrækker crooked Hillary over Trump.

  Selvom man ikke bryder sig om Trump – så er det et faktum at amerikanerne aldrig har haft en præsidentkandidat, der som Hillary har været involveret i så mange skandaler. Benghazigate, mailgate, frikendelsen fra justitsministeriet etc. Senest var der valgsvindelen i DNC til ulempe for Sanders.

  Samtidig er det ingen hemmelighed at hun finansieres af Saudierne og Goldman Sachs. Tværtimod er det helt åbenlyst.

  Det er faktisk helt utroligt at nogen overhovedet kan gå ind for hende! Hvis man så ikke bryder sig om Trump – så er det ærligste at blive sofavælger eller at stemme på en uafhængig kandidat f.eks. de grønne eller det libertarianske parti.

  Kommentar by Sigwar — 2. august 2016 @ 15:31

 6. – Odo

  Han er vært i et dansk radioprogram.

  Kommentar by Kim Møller — 2. august 2016 @ 16:38

 7. We welcome change and openness; for we believe that freedom and security go together, that the advance of human liberty can only strengthen the cause of world peace…
  Freedom leads to prosperity. Freedom replaces the ancient hatreds among the nations with comity and peace. Freedom is the victor…
  udsnit af
  http://www.historyplace.com/speeches/reagan-tear-down.htm
  Virkeligheden er hård og progressive sjældent dette.

  Kommentar by Peter Buch — 2. august 2016 @ 16:45

 8. USA kunne godt bruge (en) Ronald Reagan igen.

  Jeg er også så gammel, så jeg kan huske hvordan Reagan blev svinet på DR og aviserne dengang i 80erne.

  Det er nok også en af grundene til, jeg blev så stor en Reagan-fan.

  Kommentar by M.P. — 2. august 2016 @ 17:03

 9. Trist det ikke er gået op for DR og TV2 at vi oprindelige dansker ikke kan stemme i USA. Så DE kunne jo godt lave deres dækning knapt så ensidig. I stedet for bare at sende propaganda for de RØD. På mig virker hun ekstrem utroværdig, fuldt på højde med Helle, Zenia og Mette.

  Kommentar by Anders Nielsen — 2. august 2016 @ 18:33

 10. Jeg bliver dybt nostalgisk af at se den Reagan reklame. Reagan’s Amerika var det gamle ’supermagten U-S-A’; et land jeg husker tydeligt fra min barndom derovre (vi havde en Oldmobile station wagon der minder rigtigt meget om den i reklamen selvom den kan være en Chevy). Men, men…Reagans USA findes ikke rigtigt mere. Det er en anden planet, en anden dimension, et andet univers end Obama’s USA.

  Trump’s Amerika ville ikke blive som Reagan’s. Idag er modstanderen ikke inkompetente grimlinger i Kreml men sofistikerede terrorister der er bedre til facebook end USAs regering. Og så tilsyneladende hyperkompetente forretningsfolk fra Kina kombineret m et autoritært men måske kompetent, styre i Beijing. Niveauet er gået op siden sidst og USA alene er ikke stort nok til at forsvare friheden.

  Suk hvor man dog savner 1980ernes barndom…

  Kommentar by Moran ya Simba — 2. august 2016 @ 21:58

 11. Jeg var til et meget interessant foredrag med Mads Fuglede. Han er en rigtig dygtig foredragsholder. Men det var meget interessant, fordi han var overbevist om, at Trumph aldrig ville blive nomineret, hvilket faktisk rystede mig lidt, fordi jeg på det tidspunkt allerede kunne ane skriften på væggen (nogen ville sikkert sige, at jeg bare har læst uriasposten for længe;)). Han argument var, at der kun to gange i en præsidentvalgkamp var blevet valgt kandidater, der ikke søgte mod midten. En fra hhv. demokraterne og republikanerne og begge gange var det gået aldeles elendigt. Det var nok lidt for meget en klassisk politologisk analyse, han lagde til grund, og lidt for lidt en analyse af tiden, som den tager sig ud for tiden.

  Kommentar by Anders — 2. august 2016 @ 22:28

 12. Jeg har også bidt mærke i dem der er til venstre fra virkeligheden overtager ordet progressiv!

  Kommentar by de Hemmer — 2. august 2016 @ 22:58

 13. De progressive i moderne betydning (og jeg tror for en gangs skyld det betyder det samme i USA og Europa) er dem, der vil forbedre Verden og menneskeheden og føre os allesammen fremad mod deres mål, som altid er et Utopia fjernt fra den virkelighed der råder i Verden og hos menneskeheden. Og Gud nåde og trøste dem, der ikke vil med på den galej! Faktisk lever Islamisk Stat fint op til definitionen på “progressiv”.
  Blot for sammenligningens skyld, de fremskridtsvenlige (ingen konsensus om definitionen) er ifølge min definition dem, der vil forbedre tilværelsen for sig selv og de af ens medborgere, som selv vil yde et bidrag, under de vilkår Verden og den menneskelilge natur og opdragelse nu engang byder.

  Kommentar by monse — 3. august 2016 @ 00:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper