3. august 2016

Shura, demokrati på arabisk: ‘Benghazis revolutionære Shura-råd’ dræber 20 med bilbombe…

Da jeg skrev speciale stødte jeg flere gange på begrebet shura, der af danske islamforskere blev beskrevet som en særlig form for Koran-sanktioneret demokrati. Minsandten om ikke den islamiske verden også har militante ‘demokrater’. Fra DR.dk – Bilbombe i Benghazi i Libyen har dræbt 20.

“20 er indtil videre dræbt og 22 såret, efter at en bilbombe torsdag eksploderede i Benghazi i Libyen. Det skriver Reuters. …

Ifølge Reuters har Benghazis revolutionære Shura-råd været ude og påtage sig skylden for bilbomben. Det er kommet frem, efter at oprørsgruppen tidligere i dag lagde en erklæring ud på nettet.

Libyen har siden diktatoren Muammar Gaddafis fald i 2011 været præget af politisk kaos og en borgerkrig, hvor to regeringer og et utal af forskellige oprørsgrupper og terrorbevægelser kæmper om magten i landet.”

(Benghazis revolutionære Shura-råd, logo)

“shura, (af arab. shūrā ‘råd(slagning)’), ord fra Koranen (fx sura 42), hvor muslimerne opfordres til at gøre anliggender af fælles interesse til genstand for gensidig rådslagning. Derfor betegner ordet hos islamisterne i moderne tid et politisk system, der på den ene side er en garanti for medbestemmelse og på den anden er i overensstemmelse med islam og islamiske principper.” (Jørgen Bæk Simonsen, Den Store Danske)

Oploadet Kl. 00:32 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/75141/trackback

4 Comments »

 1. Mærk demokratiet!
  Det har nok ikke gjort så ondt på de 20 dræbte eftersom bomben var demokratisk vedtaget.

  PS en slåfejl Kim, mangler d i minsandten. Undskylder at kaste med sten i et glashus :-)

  Kommentar by monse — 3. august 2016 @ 00:41

 2. Brækspanden mangler at forklare, at “demokratiet” kun gælder for mænd. Og kun de mænd, som vil takbir som pædofeten viste vejen til.

  Kommentar by Iznogut — 3. august 2016 @ 00:54

 3. Det har sikkert oprindelse i stammeforsamlinger som man også ser det i Afganistan. Det er i teorien rivaliserende stammer, der forsøger, at forlige eller alliere sig. Det er sikkert en model, som islam har taget til sig og bygget videre på. Libyen har omkring 180. Stammer. Det kan også det kan være en alliance af nogle stammer det dækker over, mod andre libyske stammer. Islam er jo tænkt som en “åndelig stor alliance” mellem lukket stammer, der før lå i konflikt. Det er lidt af en fiasko i den henseende.

  Kommentar by Thorsted — 3. august 2016 @ 04:08

 4. Gadaffi var i fuld færd med at indføre gulddinaren, som interafrikansk valuta og som det betalingsmiddel, hvormed olie skulle handles. Gæt hvad! Det var ikke på bankejernes ønskeseddel, hvorfor han ved hjælp af NATO blev likvideret.

  Kommentar by Nielsen — 3. august 2016 @ 18:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper