6. august 2016

Et par dage i Småland, august 2016

Torsdag og fredag var jeg på min næsten-årlige tur til Småland, og det blev et par afslappende dage i godt selskab. Der var ingen planer, udover afslapning, og man sover godt når luften er frisk og man er væk fra fastnettet. Det store falu-røde osede af historie, og der manglede bestemt ikke læsestof. På luftet fandt vi eksempelvis et ekstranummer af Facet, udgivet en gang i 80’erne. Koldkrigslitteratur fra øverste hylde.

Jeg tilbragte adskillige timer i det fri med kameraet, og fik da også lidt forskelligt på ramkortet. Ingen nye arter, men mindre kan gøre det. Bjergvipstjerten var på plads ved det lokale vandkraftværk, men næsten umuligt at komme på skudhold af. Nedstrøms var der rigeligt med springende… fisk.

(Skøjteløber)

Foderbrættet var velbesøgt af almindeligheder, men området var en oplagt lokalitet for spætter. Ved en skanse bygget i 1658, stod jeg pludselig fem-seks meter fra en råbuk. Det blev et bedre foto end det jeg fik af Rød glente, der overfløj nogle minutter senere.

(Spætmejse)

(Stor flagspætte)

(Snog)

Engen hvor mine børn fangede sommerfugle for år tilbage, var næsten afblomstret, men dog stadig fuld af liv. Her sås blandt andet Stor kålsommerfugl og Lille ildfugl. En larve af Brombærspinder fouragerede på Lyng. Jeg lånte lidt Lupin-frø til egen matrikel.

Selvom Markaryd er en provinsiel flække, så var der forbavsende mange indvandrere. De var i overtal midt på dagen, og der var en hel del barnevogne. “Svenskerne har ikke fået fri fra arbejde endnu”, lød det tørt fra min rejsepartner. I dagligvarebutikken kunne man købe Ibrahimovich-energidrik, og minsanten om han ikke også var på forsiden af Kvällsposten: “Zlatan & Helenas nya lyxhus”. Elite-Sverige dyrker undtagelsen.

På parkeringspladsen ved Netto sås en belgisk indregistreret Mercedes med nummerpladsen ‘1-GUD-373’. Næppe en henvisning til den islamiske trosbekendelse og Sura 3:73 (“Tro kun på den, der følger jeres egen religion!”), men hvis det var, så kunne man kalde det for Islamobil’isering.

Det er småt med turistattraktioner i Markaryd, der qua sin placering ved grænsen mellem Skåne og Småland havde sin storhedstid i årene op til Roskildefreden. Ved den gamle vandmølle anlagde svensken i 1620 en poststation på ruten Stockholm-Hamborg via Danmark. Monumentet var lavet af træ, og der går næppe mange generationer før byens historiske betydning er glemt. Bemærk Post Nord-farverne – de nye farver for danske postbude. Man græmmes.

Nogle kilometer derfra besøgte vi præstegården i Ulvsbäck, hvor Christian IV og Gustav II Adolf satte hinanden stævne til det berømte kongemøde i 1629. I baggrunden poserede en Rødstjert frækt, formentligt fordi jeg ikke fik teleobjektivet med.

Fredag aften tog vi et par Royal Export med ned til Lagan, og så mosekonen brygge. Billederne blev ikke sublime, men motiverne var der ikke noget i vejen med.

På vejen hjem kunne vi fra bilen se Malmøs nye stormoské. Ahmadiya-sektens Mahmoodmoskén, der blev indviet tidligere på sommeren. Den ligger i øvrigt på samme vej som Malmø Moské, mainstream-islamisternes foretrukne.

Oploadet Kl. 18:23 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/75198/trackback

17 Comments »

 1. Smukke billeder og skarp resonans.
  Tak for det ;-)

  Kommentar by Carstens — 6. august 2016 @ 20:18

 2. Her er noget, knap så smukt og det er ved at fylde det meste af dagligdagen.
  http://www.bt.dk/udland/seks-aarig-pige-skal-giftes-med-55-aarig-mand-hun-blev-solgt-for-en-ged

  video: længere nede på siden.

  Kommentar by Sindsro — 6. august 2016 @ 20:25

 3. Er den rødstjert ved præstegården synlig på billedet? Nu har jeg siddet og gloet i 5 minutter :)

  Kommentar by M.P. — 6. august 2016 @ 20:57

 4. Nej… Ikke hvad jeg ved af 😉

  Kommentar by Kim Møller — 6. august 2016 @ 20:58

 5. Du må sgu ikke gøre dine læsere så nysgerrige Hr. Møller. Man bruger jo lørdag aften på at sidde og lede efter en fugl… haha.

  Kommentar by M.P. — 6. august 2016 @ 21:02

 6. http://www.uriasposten.net/pics/Olundgaard150615-1.jpg

  Kommentar by Kim Møller — 6. august 2016 @ 21:08

 7. Byggeriet på sidste billede skulle jævnes med jorden. Men det har ingen politikere og de færreste svenskere set nødvendigheden af, så islamiseringen skrider frem som planlagt.

  Kommentar by Nielsen — 6. august 2016 @ 21:29

 8. Hvorfor dog ødelægge serien af smukke og inspirerende naturbilleder med en islamisthule (moske) i Sverige? Islam er dybt intolerant. Islamiseringen af Sverige er forfærdelig. Feminismens land får stryg af islamisterne/muslimske mænd.

  Kommentar by Liva — 6. august 2016 @ 21:44

 9. Den afbildede moske er – uanset hvad man i øvrigt måtte mene om dette og hint – ubeskriveligt rædselsfuld.

  Normalt står en veritabel hær af byrumsarkitekter og selvudråbte æstetikere klar til kritisere alt fra gadelygter til butiksfacader, men når det gælder islams meget håndfaste manifestation udi i religiøs dominansmentalitet, forstummer enhver kritik.

  Det er som at befinde sig i en grotesk drømmeverden. At se hvordan disse rædsler umærkeligt skyder op rundt omkring; stiltiende accepteret af politikere og øvrige interessenter – uden nævneværdig reflektion eller bekymring.

  Kommentar by Bror Lerbror — 7. august 2016 @ 04:57

 10. Hej Kim, altid en fornøjelse at se dine natur billeder. Den smukke natur står lysende klar i forhold til de unævneliges mørke opførsel.

  Kommentar by Lightmann — 7. august 2016 @ 05:26

 11. Billedet af den røde glente er nu ikke helt dårligt. Jeg så for nogle måneder siden en rød glente på jagt over en sjællandsk eng. Min første røde glente. Har aldrig set en fugl flyve så smukt og elegant. I den nært forestående krig bør vi enten have en rød glente i vores banner eller vende tilbage til det gamle ravnebanner.

  Kommentar by Fisken — 7. august 2016 @ 07:08

 12. Der skal mod til at tage til Sverige.
  Jeg har bekendte i Helsingborg og besøgte dem engang jævnligt.
  Det er et år siden jeg var der sidst, og jeg har fortalt at jeg ikke kommer til Sverige mere.

  Kommentar by Birger Jensen. — 7. august 2016 @ 07:33

 13. Fine, fine billeder.

  “Elite-Sverige dyrker undtagelsen.” Dyrkelsen er så langt ude i karrikaturen, at det undrer mig, de ikke ser det selv.

  Kommentar by Snaphanen — 7. august 2016 @ 08:35

 14. Tak for flotte billeder.

  Skøjteløber og ørnen flugter fint hinanden.

  Kommentar by tavsen — 7. august 2016 @ 14:21

 15. Nigger Kim aner tydeligvis ikke hvad det betyder, når mosekonen brygger…

  Kommentar by Pedersen — 7. august 2016 @ 23:44

 16. Vildt flotte billeder!! Gid man havde mulighed for at dyrke hytte-eskapisme… Især billedet med de pink blomster i forgrunden og den mørke sø og himmel i baggrunden er ufatteligt smukt.

  Kommentar by Kuffar — 8. august 2016 @ 01:14

 17. I Saudi ville det være meget farligt at fotografere en moské…

  Det er en kæmpefejl, at vi giver lov til den slags hjernevaskerier, hvor der pønses på, og opfordres til, drab på os og udslettelse af hele vores kultur. Den fejl går nok op for vores hjernedøde politikere en dag, men da er det for sent.

  Kommentar by Kuffar — 8. august 2016 @ 01:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper