7. august 2016

DR-bestyrelsesformand: Nedskæringer vil påvirke ‘den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier’

I en kronik i fredagens Berlingske forslår Dansk Folkeparti, at DR over en fem-årig periode skal skæres med 25 procent. Mere folkeoplysning, mindre underholdning. Kulturminister Bertel Haarder og Venstre er meget på linje, det samme er Liberal Alliance og til dels De Konservative.

Forslaget bliver i sagens natur ikke vel modtaget af røde medieordførere. Socialdemokratiske Mogens ‘Giv plads til Islam’ Jensen kalder det en ‘ødelæggende kulturpolitik’, og problematiserer – paradoksalt nok – at vi i så fald ville få ‘mindre dansk indhold’. Folkesocialisten Holger K. Nielsen mener ‘et stærkt DR’ er nødvendigt for at minimere kommercielle interesser, og fremdeles.

Kritikken fra DR-bestyrelsesformand Michael Christiansen er dog helt i særklasse. Fra Berlingske – DR-formand advarer: Nedskæringer kan splitte befolkningen – ligesom i USA.

“Set med Michael Christiansen vil det få store konsekvenser, hvis de borgerlige partier ender med at få deres vilje om store tilskæringer af DR. …

‘… hvis der foretages reduktioner i den størrelsesorden, vil det få meget store konsekvenser for det, DR foretager sig – kvantitativt såvel som kvalitativt – og der vil ske en betydelig reduktion i det public service-indhold, vi er i stand til at levere. Der er no free ride,’ siger han.

Han opfordrer politikerne til meget nøje at overveje, om de er klar til at betale den demokratiske pris, som det i Michael Christiansens øjne vil føre til, hvis man gennemfører besparelserne.

‘Jeg tror, man skal tænke sig meget, meget godt om. Man rører ved den store, samlede demokratiske mekanisme i Danmark, som beror på frie dagblade på den ene side og en stor, kraftfuld public service-organisation på den anden, hvor danskerne kan hente den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier eller holdninger. Fjerner man den uafhængige public service, kan man risikere det, der sker i USA, hvor man splitter befolkningen ad,’ siger han og sætter trumf.

‘Man skal ikke være særlig begavet for at se, hvor galt det er og kan gå i lande, hvor der ingen stærk public service er. Se bare på USA.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/75229/trackback

31 Comments »

 1. ” en stor, kraftfuld public service-organisation på den anden, hvor danskerne kan hente den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier eller holdninger.”

  haha, jeg skal lige have tørret øjnene, inden jeg skal over til dagens andre aktiviteter, men god humor, squ.

  Kommentar by Jochop — 7. august 2016 @ 10:30

 2. “hvor danskerne kan hente den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier eller holdninger”

  ha ha ha ligesom de kunne i USSR hvor de endda kaldte public service for ‘Pravda’ ~ sandhed

  Kommentar by marius — 7. august 2016 @ 10:32

 3. Jeg forstår for så vidt egentlig godt, hvad han prøver på at sige, men det falder åbenlyst helt til jorden i og med, at vi TYDELIGVIS IKKE får den såkaldte “objektive sandhed, som ikke er farvet af partiet og holdninger”.

  Den kritiske jounalistik, der skærer ind til benet og besvarer de spørgsmål, som befolkningen sætter ved tingenes tilstand findes ganske enkelt IKKE på DR – ej heller på TV2.

  Sjovnalisterne er fedtet ind i det politiske system, som de burde forholde sig kritisk til.

  To eksempler:
  På Christiansborg kan Folketingets medlemmer og ansatte spise til særpris (halv pris) i Snapstinget – det samme kan sjovnalister. Andre udefrakommende må betale den fulde pris. Er en sjovnalist uafhængig, når han hver dag får en luksusfrokost til ingen penge af de politikere, som han skal forholde sig kritisk til?

  Sjovnalister i DR får, så vidt jeg har fået oplyst af en af slagsen, hvert syvende år et halvt års fri med løn (officielt med henblik på at skrive) – eller var det et helt år? husker det ikke helt, uanset hvad er pointen, at privilegier af den slags dæmper lysten til at lægge sig ud med systemet.

  Ja, hvad vi skatteborgere dog ikke skal betale for!

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 7. august 2016 @ 11:19

 4. At læse kronikken af DR-bestyrelsesformand Michael Christiansen er næsten som at læse en tale af Joseph Goebbels?
  Michael Christiansen er i øvrigt super-djøffer. Tidligere djøf-formand og mangemillionær på sit firma – vistnok et jura/regel online §-søgningsfirma (nu solgt til Holland, tror jeg?)

  Man husker Kristen Poulsgaards berømte udtalelse: “Danmark er for lille et sprogområde til at have sin egen ballet”. Han blev leet ud, men grundlæggende havde han jo ret. De balletinteresserede burde selv betale for at se unge mænd og kvinder danse rundt i bar røv!:-)

  På samme måde behøver vi heller ikke en statsradiofoni med tvangslicens for dem, der ejer et tv-apparat, nu hvor oceaner af gratis radio og tv er blevet tilgængeligt for alle.

  Hvis man ikke kan se det, er man blind og så kan man jo alligevel ikke se tv:-)

  Kommentar by A-mad — 7. august 2016 @ 11:33

 5. Her er lidt modgift fra Jyllandspostens chefredaktør Jørn Mikkelsens kronik i dag:http://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE8899561/dr-maa-rulles-tilbage/

  Kommentar by A-mad — 7. august 2016 @ 11:35

 6. Nu har DR i så mange år prædiket at dansk kultur ikke er andet end røde pølser, flæskesteg og campingstole at man efterhånden er blevet overbevist om at det passer.

  Kan det så blive mere ynkeligt når den overbetalte forsamling af klaphatte fra DR’s ledelse nu advarer befolkningen mod at den værdifulde danske kultur vil forsvinde hvis danskerne får lov til at disponere over deres egne penge og dermed fravælger statsmonopolets politisk rødfarvede produkter.

  Kommentar by Nothingman — 7. august 2016 @ 11:40

 7. Luk DR, fjern mediestøtten. Medier skal leve af deres egen trovlrdighed, ikke af vores andre skattekroner

  Kommentar by Nicolai Sennels — 7. august 2016 @ 12:01

 8. Ja, man kommer nok til at nive et næsehår, så der kan komme en lille tåre frem i øjenkrogen.

  ….og ellers:

  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 7. august 2016 @ 12:35

 9. DR-bestyrelsesformand: Nedskæringer vil påvirke ‘den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier’

  Utvivlsomt. I positiv retning, altså.

  Den fulde sandhed opnår vi først, når DR er fjernet fra jordens overflade.

  Kommentar by Bror Lerbror — 7. august 2016 @ 12:44

 10. Tiden er løbet fra DR.

  Det er ikke bare et spørgsmål om at offentlig licensfinansieret underholdning konkurrerer med privat underholdning (det er helt berettiget at spørge hvorfor det skal det?).

  Men tiden er også løbet fra public service i sig selv. Private DK4 og discovery kanalerne leverer i dag folkeoplysning i særklasse.

  Jeg har faktisk svært ved at se DRs berettigelse.

  Kommentar by Sigwar — 7. august 2016 @ 13:13

 11. Var der ikke noget med et orkester engang der skulle spares.
  Væk med licensen. Lev af reklamer og overpriser fra kabel tv.
  Og så en kanal kun med matador og huset på Christianshavn.

  Kommentar by P — 7. august 2016 @ 13:14

 12. Danmarks Radio vil helt sikkert forsøge at skære på de områder, der vil skabe mest postyr i det borgerlige danmark og i resten af offentligheden. Men hvis de gør det vil de fremover kun fremstå endnu mere ligegyldige.

  Jeg tror Danmarks Radio vil sætte alt ind på et rødt flertal efter næste folketingsvalg, og som belønning få uændrede eller ekstra bevillinger. Men man kan håbe at den fuckfinger, til 100 millioner, Gabold og Bornedal fik uddelt til det borgerlige Danmark, ender med at blive dyrere for Danmarks Radio selv.

  Kommentar by Geert — 7. august 2016 @ 13:40

 13. ‘Den objektive sandhed’… I den branche er det vist ikke noget, der sådan lige findes. Det eneste, der er noget værd, hvad angår DR, er DR2 og DRK. Resten er noget skod. Det er sikkert helt fint, at der bliver sparet noget væk derinde i DR-byen, men på den anden side mener jeg heller ikke, at FOX-NEWS og andre lignende kanaler er noget, vi bør efterstræbe (ikke pga. dets politiske observans, men blot dets TV-produktion som sådan). Kigger man over på TV2, får man det jo helt dårligt over deres nyhedsudsendelser mv. Det eneste, der fungerer på den kanal, er sport.

  Kommentar by Anders — 7. august 2016 @ 13:42

 14. Dette leveres privat:

  http://www.dk4.dk

  http://www.dk4.dk/info-om-dk4

  http://discoverynetworks.dk/kanaler

  Hvis DR ikke eksisterede ville disse have et større marked og kunne sende mere.

  Hvad skal vi med DR?

  Kommentar by Sigwar — 7. august 2016 @ 13:42

 15. Kristiansen er en god socialdemokrat. Længere er den ikke

  Kommentar by Snaphanen — 7. august 2016 @ 13:52

 16. DR er en del af vores fælles historie. Overordnet ønsker jeg ikke der skal spares på DR, men pengene kunne bruges bedre. Hvorfor have 1 million som præmie i en skide quiz, Otto Leisner kunne nøjes med 48000 i Kvit eller Dobbelt, og manden opfandt alle dine “koncepter” selv. Uden DR havde der ikke været Matador eller mange andre gode spillefilm og serier. Nyhedsdækning er altid problematisk, den kan aldrig være for kontroversiel i forhold til den herskende politiske linie. Jeg synes det er fint for debatten at DR er moderat venstre, for TV2 er jo ofte sygeligt højresnoet. DR er stadigvæk milevidt fra at være rød.

  Kommentar by Zatopek — 7. august 2016 @ 14:08

 17. http://ekstrabladet.dk/112/14-aarige-piger-truede-med-kniv-ved-halsen-ville-have-penge/6227160

  http://www.jv.dk/artikel/2356083:Regionalt–Kvinde-forsOegt-voldtaget-paa-AarOesund-Landevej

  To af dagens kulturberigelser.

  Kommentar by Anonym — 7. august 2016 @ 14:44

 18. DF: DR er uundværlig

  DR fortier og manipulerer hver eneste dag ang. konsekvenserne af den muslimske indvandring til Europa. Derudover kalder DR konsekvent kritikerne af denne indvandring for ekstreme og populistiske.
  Alligevel mener Dansk Folkeparti, at DR er uundværlig.

  https://ksdha.wordpress.com/2016/08/05/df-dr-er-uundvaerlig/

  Kommentar by KSD — 7. august 2016 @ 15:08

 19. JEG GENTAGER JOCHOP

  ” en stor, kraftfuld public service-organisation på den anden, hvor danskerne kan hente den objektive sandhed, som ikke er farvet af partier eller holdninger.”

  haha, jeg skal lige have tørret øjnene, inden jeg skal over til dagens andre aktiviteter, men god humor, squ.

  Kommentar by ny kommentator — 7. august 2016 @ 15:33

 20. Der ryger naturligvis en del medarbejdere i DR hvis budgettet skæres med 25%, og hvad så? spørger jeg bare – er det virkelig nødvendig med to eller flere studieværter til næsten alle radio/tv programmer ?

  Det er som om ingen i dag kan noget, uden at henvise til en facebook side, og det er bl.a. der det kniber for studieværterne at følge med.

  De fleste radio studieværter virker enorm egocentriske og irriterende at høre på. De snakker ad helvede til som om det kun drejer sig om dem alene, og deres facebook opdateringer.

  9 ud af 10 kan sagtens spares væk uden det går ud over kvaliteten eller forpligtelsen til public service aftalen.

  Jeg kommer tit i Nordjylland, her har de en af de bedste radiokanaler jeg kender, nemlig RadioNord. Der er god blandet musik, og ikke det møg der kværner dag og nat i P4Trekanten, hvor jeg næsten daglig har lyst til at sparke de arrogante, trælse studieværter en tur i havnebassinet.

  Kommentar by k.m. — 7. august 2016 @ 16:01

 21. DR’s uendelige madprogrammer, ‘Kan du gætte typen’, Hvad mon huset koster og samtlige genudsendelser i en uendelighed gør det meget vanskeligt at se DR’s Public Service-nødvendighed. Dog, en ros til DR’s store dramating. Som man i øvrigt kan låne på biblioteket.

  Det, der virkelig p***** mig af er, at det er en tvungen medielicens, så hvis man blot har en fon, der principielt kan tilgår dr.dk, eller en internetforbindelse, hvilket de fleste har, er man tvangsindlagt til medielicensen.

  Hvis der så endda var proportionalitet, læs – over skatten, hvor de stærkeste skuldre bærer de tungeste byrder – kunne der være en smule mening med galskaben.

  Det er jo helt på månen, at en enlig kontanthjælpsmodtager uden puter og hjemløs, men med en smartphone, skal betale det samme som en regnbuefamilie med fire voksne og otte børn, 12 smartphones, x-antal computere og iPads samt 5 tv.
  Same goes for somaliske storfamilier i fx Mjølnerparken.

  Skulle jeg nogensinde – sådan rent hypotetisk – blive ringet op af en DR-medarbejder, ville jeg hævde, at jeg intet tv har (hvilket ikke er løgn), at jeg går på biblioteket, hvis jeg vil bruge internettet, at jeg er er fritaget for NemId og at min telefon er en Nokia 3210.

  Kommentar by Henrik Petersen — 7. august 2016 @ 16:31

 22. Zatopek gentager løgnen om at TV-2 skulle være højreorienteret.

  Kommentar by Træt — 7. august 2016 @ 16:42

 23. Skær straks 100% og fobyd skatter, moms og alle andre former for tyveri af borgernes penge og ejendom.

  Kommentar by Nielsen — 7. august 2016 @ 17:02

 24. Jeg kommer til at savne at DR afslører at Kina har statskontrolleret nyhedsformidling.

  Kommentar by River — 7. august 2016 @ 17:17

 25. > Zatopek 14:08

  “DR er en del af vores fælles historie.”. Øh nej, ikke af min. Har aldrig set Matador, Huset på Christianshavn eller andre sandsynligvis utallige genudsendelser.

  TV2’s politiske orientering har jeg af gode grunde ingen mening om.

  Lad dog de, der vil se skidtet, betale for det. Hvorfor skal andre betale for jeres opfattelse af, hvad der burde være fælles historie?

  > River 17:17
  Haha, good one! Du kommer nok til at vente længe, for Kinas og Nordkoreas statskontrollerede nyhedsformidling er formentlig overhalet af DR aka Pravdas nyhedsformidling indenom.

  Kommentar by Henrik Petersen — 7. august 2016 @ 17:49

 26. DR og TV2 er hverken højre eller venstreorienteret. De er begge 100% kulturradikal. Den typiske kulturradikal er kapitalist og højreorienteret hvor det gælder sit eget privatliv og løn, men ekstrem gavmild når det drejer sig om at forære væk af de lavtlønnedes goder (lavtlønnede ofte gjort lige med “lavt uddannede”).

  Kulturradikale TV-værter dyrker ofte eksotiske og dyre fritidsaktiviteter og lever i rigmandsgettoer.

  Det er altid den regerende elites kunst, at dele den rest af samfundskagen som er tilovers når de har skummet fløden og anbragt den på cayman islands, på en sådan måde at en tilstrækkelig stor og indflydelsesrig del af befolkningen er rige nok til at være solidarisk med systemet. Den dag hvor medierne virkelig tog krigen op mod “kapitalismen”, “imperialismen” og plutokratiet, ville Rothschild imperiet og hele dets traditionsrige oldgamle verdensomspændende netværk være ilde stedt. Nu er de velbetalte journalister blevet en del af systemet, og de bearbejder jævnligt befolkningen for at skaffe opbakning til den næste krig som denne kabale bruger for at holde sig ved magten. DR og TV2 gør i virkeligheden Rothschild / Rockefeller og Soros’ beskidte arbejde. Uanset om det gælder den næste bombetogt, eller masseindvandring med det formål at sætte den hvide mand fra bestillingen som politisk magtfaktor i sin egen hjemstavn.

  Kommentar by Balder — 7. august 2016 @ 17:59

 27. Licens viden: http://www.dailymotion.com/video/x2x75xs

  Husk at afmelde!

  Kommentar by borger — 7. august 2016 @ 22:41

 28. Det er til grin. Hvad præsterer DR egentlig af banebrydende journalistik, – og især non-biased journalistik?? Ikk’ en skid! De får alt serveret fra Reuters og BBC, og så kører de ellers lynhurtige klip fra verden og serverer derefter ligegyldigheder fra Andedammen. De har vist 3-4 kanaler, og hvorfor har et statssponsoreret tv underholdningskanaler?

  De genudsender oldgamle tv-serier i ét væk, fx nu Monty Python, britiske detektivserier for 117. gang (Hercule Poirot m.v.) og 30-40 år gamle shows med Otto Leisner og andre gætteprogrammer. Det bedste, DR sender, er De Flyvende Læger. Den har de så også sendt nok 5 gange de sidste 8 år.

  Jeg stemmer for: Nedlæg DR! Sidste DR-mand lukker og slukker.

  Kommentar by Kuffar — 8. august 2016 @ 00:26

 29. Den objektive sandhed? Det er 100 x værre hvis denne næstformand VIRKELIG mener det. Så lyver man ikke bare overfor befolkningen men også overfor sig selv. Det kan vel ikke være så svært at erkende at man på ingen måde vægter objektivitet hos sine journalister når det virkelig gælder. I alle politiske henseender(på nær de få virkelig skarpe journalister de trods alt har haft feks Reimar Bo og Martin Krasnik og Clement Kjærsgaard) er de farvede ud over alle grænser.

  Hvor mange tusinde eksempler skal man hive frem? Har det ikke været til hvert eneste folketingsvalg siden internettet blev opfundet, at de har vægtet rød side nærmest grotesk meget?

  Og så fremstår rigtigt mange af deres journalister og specielt deres topfolk som meget usympatiske. Det er hver gang de har været på presselogen på tv2, at de bare udstråler DR. Man er ikke i tvivl om hvilket medie de kommer fra. De er faktisk direkte ubehagelige mange af dem. Det handler ikke engang om at de har “forkert” politisk observans, der er trods alt mange fra venstrefløjen der er gode og sympatiske mennesker.

  Men DR folkene er gjort af et specielt dårligt stof.

  Men det værste er og bliver at de uden at rødme står frem og har den frækhed at påstå at de er objektive. Hvilken frækhed.
  Hvis de VIRKELIG ville kunne de snildt lave fantastisk objektiv tv, de har trods alt landets bedste journalister. Men desværre også en stor del af landets dårligste.

  Det går galt når man ansætter journalister og personale der er indoktrineret i marxismen, og simpelthen ikke kan tænke en tanke uden at det går igennem dette filter. Det er alle de filtre de har, der gør at den objektive sandhed bliver undertrykket og fravalgt til fordel for en virkelighed der død og pine skal passe ind i “multikulturens” fremtid. Det har vi vist set til ukendelighed, at man søger med lys og lygte efter positive historier uanset hvor små de er, og lader simpelthen være med at bringe de dårlige. Hvor mange gange gør de ikke det dagligt?

  Jeg kunne egentligt godt tænke mig at se journalistik sådan VIRKELIG objektiv. Det får man ikke i MSM i dag. Enten er det overfladisk, subjektiv, eller bare elendigt.
  Var det op til mig skulle jeg nok MEGET hurtigt rydde op i DR, og smide alle marxisterne på porten, og indføre rigtig objektiv journalistik. Så skulle piben nok få en anden lyd.

  Kommentar by Danskeren1 — 8. august 2016 @ 01:54

 30. @Kuffar. På den ene side vil jeg give dig ret, ift hvor meget bras og genudsendelser de sender. MEN måske er det det som de ældre borgere gerne vil se?
  Men hold da fest det er godt nok kedeligt og trivielt. Noget af det jeg allermest kan lide er gamle udsendelser fra monopolets tid. Det er virkelig kvalitetstv, uden fordummende lydeffekter, hurtig klipning, overfladiske kendisser, smarte værter osv. Ser med glæde ALT fra 70´erne og 80´erne fra DR. Gid man bare kunne se det hele på nettet, Bonanza har 1/1.000.000 af alt det de har produceret gennem tiden.

  Kommentar by Danskeren1 — 8. august 2016 @ 02:08

 31. > Kuffar: Du glemte de uhyre væsentlige vejrudsigter, der typisk optager 10 minutter af nyhedsudsendelserne med nogle dertil indkaldte, der står og vifter med armene lidt formålsløst.

  ARD klarer det med den allerede tilstedeværende nyhedsvært og et stort selvforklarende kort på bagvæggen i løbet af ca. 15 sekunder.

  Kommentar by Henrik Petersen — 8. august 2016 @ 05:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper