26. september 2016

Et par ord om mediernes ekkokammer: I dansk journalistik kritiserer man kun fra venstre flanke…

Kun ‘journalister og den politiske opposition’, ser problemet med Nye Borgerliges politik, skrev en ung socialdemokrat i sidste uge. En anden ung socialdemokrat kærester med liberale Rasmus Brygger, og det forhold illustrerer den politiske tidsånd. Der er meget lidt forskel på socialister og liberalister, for alt er alligevel et spørgsmål om menneskesyn. Ideologiske skænderier om finansloven, omhandler tre procent af statsbudgettet, og må betragtes som ren fokusflytteri.

Journalistikken er en integreret del af problemet. Tidligere på måneden fik Jyllands-Posten ny ansvarshavende chefredaktør, og i et interview uddyber han avisens rolle fremover. Avisen skulle være ‘fordomsfrit kritiske’ overfor borgerlige, og værdistof relateret til Muhammeds religion, skulle indgå i lige konkurrence med ‘andre stofområder’. Emner såsom “samliv, forbrugsstof, eksistensstof, ting, der er tættere på danskernes liv”. Den fjerde statsmagt vil skrive mere på madopskrifter…

Ugen efter fik Berlingske ny debatredaktør, Anne Sophia Hermansen (kaldet ‘ASH’). Hun er tidligere kandidat for Liberal Alliance, og er vel en værdiliberal journalist af den slags der går tretten af på dusinet. Hun har antipati for Kongehuset og Folkekirken, og som Katrine Winkel Holm så rigtigt opridser, så afviser hun rituelt de få “afgørende kulturelle holdepunkter, vi danskere har tilbage.”

Sådanne emner behandles ikke i Presselogen, der kan være skarp nok, men altid er harmløs når emnet relaterer sig til de tre I’er (Islam, Indvandring, Integration). I gårsdagens udgave omhandlede debatten Nye Borgerliges indtog i dansk politik, og risikoen for at medierne brandede dem. Kid you not. Lisbeth Knudsen vil have ‘dybtgående spørgsmål’, men mon ikke den del kommer, når meningsmålinger viser at nazi-kortet ikke virker efter hensigten. De amerikanske medier lærte det på den hårde måde.

Ingen medier problematiserer integrationsparadigmet, som skiftende regeringer forfølger på trods af velkendt empiri. Der er ingen kritik af Lars Løkke-regeringen i den henseende, for venstrefløjen vil det samme, og i dansk journalistik kritiserer man kun fra venstre flanke.

God klumme af Kasper Støvring – Venstrefløjens lange march ind i Danmarks Radio.

“Berlingskes nu forhenværende debatredaktør, Jesper Beinov, har i et indlæg påpeget, at den borger­lige fløj ikke har vundet kampen om, hvordan virkeligheden italesættes. Borgerlige har dermed ikke vundet den afgørende præmis for debatten. F.eks. er forslag til slankning af velfærds­staten og stramning af udlændingeloven altid moralsk suspekte.

Mit bud er, at det skyldes, at borgerlig tænkning aldrig er blevet institutions­bærende. De fleste borgerlige har nemlig aldrig taget dannelse og kultur alvorligt. Det var derimod venstrefløjens genistreg. Venstrefløjens ideologi gennemsyrer de vigtigste institutioner lige fra grundskolen over gymnasiet til universitetet, og derfra glider den ind i medierne og embedsmandsværket. Og findes der indimellem enkelte politikere, der er borgerlige, måske endda ‘højreorienterede’ (gys og gru!), så fodres de 24 timer i døgnet med venstreorienteret ideologi.

For det er ideologi, der bestemmer: Den underliggende, ofte ubevidste måde at se på verden. Påvirkningen begynder i skolen, derfor har det mindste parti i den nyere danmarkshistorie – Det Radikale Venstre – også været det mest betydningsfulde parti.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/76347/trackback

12 Comments »

 1. Det går godt i sverige:
  http://www.avaz.ba/clanak/256049/malme-maskirane-osobe-otvorile-vatru-sa-mopeda-ranjene-najmanje-cetiri-osobe-foto

  Godt nok er det et andet slags link, Men alligevel let forståelig.

  Kommentar by Sindsro — 26. september 2016 @ 10:08

 2. “Der er meget lidt forskel på socialister og liberalister, for alt er alligevel et spørgsmål om menneskesyn.”

  Det der er ved at blive afklaret (måske endda ‘afsløret’) er at ‘mainstream’ politikere fra begge ‘fløje’ er på samme side (og gør os langt tættere på et eet-parti system end mange nok tror). Den rigtige skillelinie i politik er mellem dem der er for vs dem der er imod hele det ‘verdenssyn’ der kan opsummeres som politisk korrekthed.

  Det er derfor ledende republikanere i USA støtter Hillary mod Trump, CDU er mere bekymret over AfD end over SPD eller endnu mere ekstreme. Venstre eller socialdemokraterne i Danmark eller establishment republikanere og demokrater i USA, er mere som fløje i ‘Partiet’ end konkurrerende bud på samfundet. Det er ‘os’ der er den rigtige opposition.

  (Og, som enhvert eet-parti system m respekt for sig selv, bruges statsmagten til at chikanere, og i nogle tilfælde forfølge, modstanderne. Eksempler er vist ikke nødvendige her).

  Kommentar by Moran ya Simba — 26. september 2016 @ 10:32

 3. De danske medier er i det hele taget så dejligt objektive, og vi får naturligvis altid sandheden fra flere sider. Se f.eks. DDR2 kl. 20:00:

  “Trump: frygt, had og vrede, Canadisk dokumentar fra 2016.

  Her følger vi den kontroversielle præsidentkandidat Donald Trump, som modsat andre kandidater ikke har meget politisk erfaring. Og støtten til ham er stor, også selvom han er kendt for bidende angreb på minoriteter, muslimer og kvinder i sin kamp for at blive den næste amerikanske præsident. Originaltitel: The Fire Breather – The rise and rage of Donald Trump.”

  Mageløst, ikke..?

  Kommentar by Bror Lerbror — 26. september 2016 @ 11:56

 4. Hej Kim

  Fin artikel, men du siger “der går tolv af på dusinet” – et dusin er jo tolv, så for at sige at man har rigeligt af noget (røde journalister) bruges udtrykket: “der går tretten af på dusinet” :-)
  Fortsat god dag. Mvh.

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 26. september 2016 @ 12:04

 5. – Jørgen Nielsen

  Det blev også skrevet sidste gang, jeg brugte vendingen. Jeg har rettet til tretten selvom det er meningsforstyrrende i mit hoved.

  Kommentar by Kim Møller — 26. september 2016 @ 14:03

 6. Lidt lig at sige: …sove fem kvarter i timen.

  Kommentar by Nielsen — 26. september 2016 @ 14:15

 7. JP har gode bloggere, ellers Politiken for jyder; “DR” står for “De Radikale”; vores presse lyver, er korrupt.

  Støtte til kunst i Danmark deles ud af de rødeste røde, til de rødeste røde, så blå kunst giver underskud og hadefulde angreb fra presse og væmligboere.

  Påvirkningen er konstant.

  God post.

  Kommentar by Luk broen! — 26. september 2016 @ 14:38

 8. Hej igen Kim
  Pointen er fx., at når du har for meget af en (dårlig) vare, som du bare vil af med – dårlige æg, gamle æbler eller røde journalister – så smider du tretten i nakken på kunden, når han beder om et dusin (12) – derfor går der tretten på et dusin :)
  -Og ja, det er sørgeligt og en katastrofe for demokratiet, at “journalist” og “rød” er synonymer.

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 26. september 2016 @ 15:52

 9. Jeg må indrømme at jeg ikke kan lide udsagnet “13 på dusinet” i denne sammenhæng. Jeg synes at det er et udsagn der har skiftet betydning op imod vor tid:
  “Ugen efter fik Berlingske ny debatredaktør, Anne Sophia Hermansen (kaldet ‘ASH’). Hun er tidligere kandidat for Liberal Alliance, og er vel en værdiliberal journalist af den slags der går tretten af på dusinet”.

  Hun er netop en af dem der går “12 af på dusinet”, og ikke den 13. der “går udenfor”.

  Herman Vedel 1901, side 226:
  Det er den slags Venner, som der gaaer 12 paa Dusinet af. – Forskellige billedlige Talemaader af samme Art findes i Massevis i Satirikerne: at faa en stinkende Sag til at lugte af Rosenvand, at binde Halen op paa Høns (d.v.s. gøre unødigt Arbejde), at vogte sig saa godt for Ukyskhed som Æslet i Majmaaned, at læse Biblen med saa stor Fornøjelse, som naar man tygger paa Bønnestraa.

  Bær over med mig. :-)

  Kommentar by Birger Jensen — 26. september 2016 @ 16:55

 10. 5. Kim Møller
  Det er meningsforstyrrende i mit hoved. skriver du.
  Det er også forstyrende i mit.
  Men jer er nu heller ikke (røde journalist)
  Man skal så hermed gå ud fra at de røde kører med 13 på dusinet. :)

  Kommentar by Sindsro — 26. september 2016 @ 19:34

 11. Den lange march Kasper Støvring taler om fandt jo ikke kun sted hos DR men i næsten hele den offentlige sektor og særligt uddannelsesinstituioner, fra børnehave til universitet. Det er præcis kulturel marxismes strategi (og forklaringen på at amerikanske studerende idag ikke kan kende forskel på en pige og en dreng, for bare at tage et eksempel.)

  Kommentar by Moran ya Simba — 26. september 2016 @ 19:48

 12. Tysk apoteker-blad advarer mod højreorienterede forældre i børnehaven:

  Parenting Magazine Warns ‘Blond, Cheerful’ Families Dangerous, Likely Right Wing

  http://www.breitbart.com/london/2016/09/25/blond-cheerful-families-dangerous-right/

  Kommentar by Balder — 26. september 2016 @ 21:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper