29. september 2016

Pola Rojan, kurder: “Det har et skær af politisk maskerade over sig, hvis jeg kalder mig dansker…”

Symptomatisk for den verserende debat om danskhed, så blev det en udlænding, der skrev det indlysende. Paradoksalt nok en kommunikationsrådgiver for Mellemfolkeligt Samvirke, en af flere organisationer der kæmper for åbne grænser. Hvor den danske venstrefløj per refleks trækker racismekortet eller promoverer absurde floskler om en særlig identitetløs multi-national danskhed, så er debatten anderledes konkret for kurdiske nationalister.

Kurdiske Pola Rojan i Dagbladet Information – Henriksen og Støjberg har fuldstændig ret: Jeg er ikke dansker.

“Når jeg fortæller folk, at jeg ikke er dansker, har de svært ved at skjule forargelsen. ‘Jamen, ønsker du slet ikke at være en del af fællesskabet?’ kan de finde på at spørge. Læg mærke til, at jeg ikke siger, at jeg ikke føler mig som dansker. Min pointe er den simple, at jeg ikke er dansker. Det er ikke en beslutning, jeg bare kan træffe, selv om mit pas er rødbedefarvet.

Jeg er født uden for Danmark af kurdiske forældre, og mit første modersmål er kurdisk. Det taler jeg også med mine børn. Det har et skær af politisk maskerade over sig, hvis jeg kalder mig dansker, for folk vil alligevel kigge spørgende på mit sorte, krøllede hår og brune øjne og mit aparte navn.

(SFU-formand Nanna Bonde, der mener islamiserede Blågårds Plads definerer danskhed; Foto: Collage)

I mine øjne er etnisk identitet noget langt mere entydigt og relativt ufravigeligt, som er løsrevet fra, hvad vi kan vælge at føle os frem til baseret på politiske holdninger, sympatier og tilvalg. …

I den del af hjemlige integrationsdebat kan man hurtigt få indtryk af, at ‘dansker’ er en slags tværkulturel, filosofisk størrelse, der er løsrevet fra personens etniske ophav, inklusiv vedkommendes medfødte sproglige, kulturelle identitet.

Man kan således frit vælge at blive dansker, uanset hvor man kommer fra, må man forstå. … Det er især venstre- og centrumvenstrefløjen, der abonnerer på den model. Og det er så absolut en smuk og velmenende tanke, at man signalerer farveblindhed og fordomsfrihed over for den enkelte borgers ønske om at blive en del af fællesskabet. …

Problemet med den filosofiske danskhed som fællesnævner er, at ikke alle borgere i Danmark betegner sig som danskere.

Ikke fordi de fravælger fællesskabet, men fordi de frivilligt eller ufrivilligt er tilflyttere med en anden etnisk bagage og ser det som en styrke og en medfødt ufravigelighed.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/76528/trackback

18 Comments »

 1. Moske er der snart en stilling ledig, som kommunikationsrådgiver i Mellemfolkeligt Samvirke?

  Kommentar by Menig 442 — 29. september 2016 @ 10:42

 2. For nogle måneder siden var der et kupforsøg mod Erdogan i Tyrkiet, hvilket fik herboende tyrkere til at demonstrere til fordel for nævnte herre.
  På spørgsmålet, om de da ikke var danskere, var svaret (så vidt jeg husker), at selvom de havde dansk pas, var de tyrkere stadigvæk !!!
  Ja, den “mistanke” kan man få.

  Kommentar by Bente — 29. september 2016 @ 11:34

 3. Galoperende vås fra venstrefløjen (formodentligt indlært fra læreanstalter med post-virkelige forskere) i modstilling til kurderens virkeligsnære verden.

  Det positive er, at kurderen ikke trækker offerkortet, men bare er ærlig.

  Kommentar by traveler — 29. september 2016 @ 11:47

 4. Uha, hvis Danskernes Parti havde sagt det samme som kurderen, havde selv DF vist kaldt os “biologiske racister”… Det sjove er, at det er de danske fremmedvenner, der er mest bundet af det, de selv kalder nationalismens gamle tvangsmæssige identitet mellem geografi og nationalitet. Bor man i Danmark, skal man kaldes dansker, uanset og man vil eller ej. Vel egentlig også reelt racistisk – som om det er dårligt at være udlænding. Ægte nationalister forstår, at nationalitet i alt væsentligt (eller statistisk set, som er det eneste væsentlige i politik) følger en person fra vugge til grav. Undtagelser er kuriositeter snarere end rollemodeller. Og det er der heller ikke i sig selv noget negativt ved. Man kan jo klart være et udmærket menneske, skønt fremmed i et andet land. Sært, at det overhovedet må nævnes.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 29. september 2016 @ 12:37

 5. Det der m hudfarve er jeg træt af. Det er sgu da en ligegyldig detalje ligesom tæerne?

  Vi er alle mennesker.
  Så er der noget kultur forvirring. Og penge.
  Det ender af sig selv: ingen penge ikke noget..

  Hvis vi tager os i gang kan vi komme igennem det,
  hej ho vi vinder vi er flest det er vores land /#
  mvh

  Kommentar by Hul igennem? — 29. september 2016 @ 12:53

 6. Ja. Eller:

  Mon ikke det er lidt svær for en kurdisk kvinde at postulere en dansk identitet, hvis hun ved, at hendes omgivelser og familie under ingen omstændigheder vil se hende danne par med en dansker?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 29. september 2016 @ 13:12

 7. Pola Rojan har da fra sin vinkel helt ret. Hvis jeg flytter til tyrkiet og siger at jeg er kurder, så griner de lokale da røven i laser.

  Kommentar by mb — 29. september 2016 @ 13:13

 8. Min kone er japaner. Hun har været 46 år i Danmark og bliver aldrig dansker. Jeg har været omkring 15 år i Japan og bliver aldrig japaner. Vi føler os ikke som ofre for diskriminering. Det er bare som det skal være.

  Kommentar by Tim Pallis — 29. september 2016 @ 15:12

 9. Jeg er sikker på at jøderne er enige med hende om “mangfoldigheden” og “fællesskabet” på blågårds plads.. Perfekt eksempel på hvorfor jeg ikke bor i københavn, HOLD da kæft en idiot.

  Kommentar by per — 29. september 2016 @ 15:54

 10. Hul igennem?12:53: “Det der med hudfarve er jeg træt af. Det er sgu da en ligegyldig detalje ligesom tæerne?

  Det har jeg en hel anden mening om. In min bog er det meget vigtigt med hudfarve og udseendet i det hele taget lige så vigtigt som f.eks. Intelligens Kvotienten. Muhammed Ali; tidligere kendt som Cassius Clay siger det så alle kan forstså det: “Selvfølgelig drømmer en hvid mand ikke om sorte børn med kruset hår og krøllede læber”, og fortsætter med at fortælle om hvad han selvønsker sig. Hør det fra mesterbokseren selv, og se hvordan han ordner den lille politisk korrekte tvvært der ikke ved sine levende råd da den negerhelten åbent viser sin “racistiske” side frem. http://www.youtube.com/watch?v=S1Y693cSF7E

  Kommentar by Balder — 29. september 2016 @ 16:53

 11. Ja men det er da et bekræftende budskab fra Kurderen Pola Rojan.

  Jeg tror nok at jég i snart flere år jævnligt har hamret på dette budskab her på Uriasposten og elsewhere. Det ser ud til at det ud til at det langt om længe begynder at sive ind, også hos naziforskrækkede nationalkonservative. Sjovt at der også for en del indfødte patrioter skulle fremmede til før denne logiske, traditionelle, historisk og geografisk udbredte opfattelse kunne accepteres fuld ud.

  Nu er der ikke læmngere noget i vejen for at Dansk Samling og hvad de ellers hedder kan fusionere med det eneste parti som har denne biologisk funderede opfattelse som bærende del af sit syn på identitet; Danskernes Parti. Og måske kan Jeppe Juhl Choleva tage sig sammen til alligevel at anmelde Daniel Carlsens bog.

  Kommentar by Balder — 29. september 2016 @ 17:07

 12. https://www.information.dk/telegram/2016/09/sf-udspil-vigtigt-goere-forstokkede-normer

  “- De er drevet af forstokkede værdier, normer og kulturer, som er med til at undertrykke kvinder. Vi er meget glade for og enige i, at der skal afsættes penge til at hjælpe de kvinder. Det er især vigtigt med udslusningsboliger og krisehjælp, siger han (SF’s gruppeformand, Jacob Mark.) videre.

  Regeringen lægger op til at tage en kvart milliard fra midlerne i satspuljerne og afsætte dem til en indsats mod social kontrol, radikalisering og religiøs tvang.

  – Det er tragisk, at så mange unge mennesker skal leve et liv i så dyb sorg, fordi de undertrykkes af åbenlys homofobi, undertrykkelse og intolerance begrundet i religion og kultur, siger han …”

  Bemærk det er SF gruppeformand som udtaler dette !

  Havde det været Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige, så havde det været på forsiden af samtlige radikalisere medier hvilket vil sige stort set alle, og det havde sikkert ogsåværet racismeanmeldt af væmligboerne!

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 29. september 2016 @ 18:52

 13. Jeg er (indfødt) jyde.
  Bliver jeg københavner, hvis jeg flytter til København?
  Nej, vel?

  Kommentar by Jern Henrik — 29. september 2016 @ 20:49

 14. Det er dårligt at være udlænding. Det er bedst at være dansk.
  Ellers kunne selv Danskernes Parti vel hedde hvadsomhelst.

  Eller er den eneste grund til partinavnet, at der ikke var andre der allerede havde taget det?

  Kommentar by Peter Buch — 30. september 2016 @ 07:09

 15. I mine bedste eller værste øjeblikke, alt efter perspektivvalg, ser jeg for mig alle udlændinge døde og forsvundne og- Dette er Danmark- udbredt til hele jorden.
  Herfra min verden går.

  Kommentar by Peter Buch — 30. september 2016 @ 07:19

 16. Det er ånden Peter Buch! ANGREIFEN!

  Undskyld mit udenlandske, men “Grib An” lyder ikke helt så poetisk. Har vi da virkelig ikke en effektiv angrebsråb? Så må vi da finde på et!

  Ps. Jeg foreslår at du og jeg og Pedersen mødes et hemmeligt sted for at diskutere hvor og hvad vi skal angribe.

  Kommentar by Balder — 30. september 2016 @ 08:29

 17. @ Peter

  “Det sjove er, at det er de danske fremmedvenner, der er mest bundet af det, de selv kalder nationalismens gamle tvangsmæssige identitet mellem geografi og nationalitet. Bor man i Danmark, skal man kaldes dansker, uanset og man vil eller ej. Vel egentlig også reelt racistisk – som om det er dårligt at være udlænding.”

  Der kan skrives tykke bøger om fløjens inkonsistens i tænkning og retorik.

  Kommentar by Søren Ferling — 30. september 2016 @ 14:31

 18. Balder
  Faldt over udsnittet om Nørregade i anden forbindelse, og tillader mig at koble til dit forslag om et hemmeligt møde.

  I disse lavloftede og elendige Kældere, hvor ingen frisk Luftning kunde trænge ind, og hvor “Ventilation” var et hebraisk Ord, stuvedes Mænd og Kvinder bogstaveligt sammen, og i en Taage af Tobaksrøg, ram Punschelugt og osende Tællepraase fejrede Hovedstadens Pøbel (som dengang, trods Byens forholdsvis Lidenhed ikke var ringe), sande Orgier i Raahed og Bestialitet. Nørregades Beboere havde i lang Tid klaget over disse Forhold, men som det gik med alle Klager i hin Tid, der gik Tid inden der blev taget Hensyn til dem.
  http://www.pisserenden.com/gader/n%c3%b8rregade/
  Angrebsråb, ved jeg ikke om er så vigtigt.

  Retorik, ordvalg, temaer, perspektiver og begreber før under og efter slag har givet et publikum såvel blandt specialister som mellem bønder, men det væsentligste er nu engang hvordan slag forløber. Hvem og hvad der vinder.

  De fleste jeg kender til elsker udlændinge, en del kan ikke få nok.
  I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme,
  der har jeg rod, derfra min verden går.
  At rejse er at leve,
  http://www.ugle.dk/hist_hvor_vejen.html

  Kommentar by Peter Buch — 1. oktober 2016 @ 07:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper