29. september 2016

Berlingske: ‘Hver tiende politimand bruger sin tid på grænsekontrol’ (… og volden steg lige 27 procent)

‘Politi-kontrol! skaber mere vold’, råbte venstreradikale til demonstrationer for år tilbage. I dag er parolen ‘Grænse-kontrol! skaber mere vold’, og denne gang kommer den fra borgerlige mediers redaktionslokaler. Grænsekontrol er ikke problemet, men en del af løsningen. Hvis en minoritet der er væsentligt mere kriminel end gennemsnittet vokser, vil det medføre et højere kriminalitetsniveau. Det er simpel matematik.

Fra Berlingske, der nævner at volden er steget 27 procent i forhold til sidste år, og bruger det som argument for at droppe grænsekontrollen – Hver tiende politimand bruger sin tid på grænsekontrol og terrorbevogtning: ‘Der er blevet sovet i timen’.

“BT kunne i tirsdagsavisen fortælle, at grænsekontrol og terrorbevogtning presser politiet i bund i en grad, at det er nødt til at svigte borgerne. …

Oven i de nye opgaver er politiet også udfordret af stigende kriminalitet. På landsplan er der sket en stigning inden for vold på 27 pct. i første kvartal 2016 i forhold til første kvartal 2015. Tilsvarende er der sket en stigning på 13 pct. for indbrud og 12 pct. for røverier.

Hos Rigspolitiet erkender politidirektør Svend Larsen, at dansk politi er presset, fordi dansk politi har fået nye opgaver med asylpresset og terrortrusler.

‘Det presser hele organisationen. Det er mere end 10 pct. af vores medarbejdere, der bruges på opgaver, som vi ikke havde i 2014. Det fører til de udfordringer, som I har beskrevet. For når folk er ved grænsen, kan de ikke lave de opgaver, de har derhjemme,’ siger Svend Larsen.”

(BT, 27. september 2016: Bornholm + 162 procent, Sydsjælland &Lolland-Falster: + 46 procent)

Oploadet Kl. 17:29 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/76542/trackback

19 Comments »

 1. Det er som en kaptajn der befaler sit mandskab at bruge tid på at øse vand overbord istedet for at lukke hullet i skroget, og går en enkelt matros ned for at gøre det alligevel bliver han smidt overbord med anklager om at ødelægge fællesskabet på dækket.

  Man føler sig virkelig overladt til idioter når man bor i det her land, jeg ved ikke hvor meget længere jeg har lyst til det.
  Hvis det bare var zenia stampe og david trads der skrev den slags, men det har jo opbakning fra halvdelen af befolkningen!

  Kommentar by per — 29. september 2016 @ 17:36

 2. Politiet har min velsignelse til at sløjfe kontrol af nummerpladeskruer, fartkontrol på mærkelige steder, etc., hvis de mangler ressourcer.

  Men som Kim også antyder, er det som om man fremfører det standpunkt, at vi selvfølgelig allesammen er nødt til at forstå, at det der med grænsekontrol i virkeligheden noget pjat – og at det nærmest har en negativ effekt.

  Vor Herre til hest. ALLE ved hvorfor kriminaliteten stiger. Men root cause har ingen åbenbart tænkt sig at gøre noget ved. Og da slet ikke den såkaldt borgerlige regering. Det er dybt, dybt tragisk.

  Men Kristian Jensen er på officielt besøg i Tyrkiet.
  Så der findes altså også lyspunkter. (Hvis han pådrager sig en gang tyndskid eller fnat dernede, vel at mærke.)

  Kommentar by Bror Lerbror — 29. september 2016 @ 17:46

 3. Grænsekontrol er håbløst når Cheferne gør at for at sabotere hensigten!

  Kommentar by Santor — 29. september 2016 @ 18:28

 4. For måneder tilbage fik vi ellers tudet ørerne fulde om, at volden var faldende. Ja faktisk, havde der indenfor de 30 år aldrig været så lidt vold som i 2016. Det var pludselig blevet trygt at være dansker.

  Kommentar by centerpoint — 29. september 2016 @ 18:49

 5. Den parodi på grænsekontrol, der opføres i dag, er i bedste fald spild af tid, i værste fald kontraproduktiv.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 29. september 2016 @ 18:57

 6. Hvilken overraskelse. Så var det åbenbart ikke længere muligt at fortrænge realiteterne ved at forfalske og fuske med kriminalitetsstatistikken som politiet jo har kunnet klare sig med de seneste år. Mon ikke konklusionen bliver at Kling og Klang har brugt for lidt tid på twitter,og i det hele taget uddelt for få antivolds bolscher.

  Kommentar by Nothingman — 29. september 2016 @ 19:43

 7. >1 Per
  Jeg kender godt din følelse. Jeg har haft Schweiz i tankerne, men er kommet til den konklussion, at den næste krig er planlagt til at finde sted i Europa; så jeg har i stedet vendt øjnene mod den nordlige halvkugle, Grønland eller Alaska.
  Der er det også for koldt til skadeedyrene og (som regel) til deres importører.
  Forbyd skat!

  Kommentar by Nielsen — 29. september 2016 @ 20:40

 8. Antal anmeldelser har vel ikke noget med antal betjente her eller ved grænsen at gøre.

  I øvrigt var der grænsekontrol indtil ca. år 2000, og dengang var der ikke tale om, at det tog ressourcer fra øvrigt politiarbejde.

  Det ligner en kampagne, som det postborgerlige BT og Berlingske er lige så gode til som Ekstrabladet.

  Problemet er jo, at der er kommet tusindvis af kriminelle indvandrere (sammen med de ikke-kriminelle) til landet de sidste 20-30 år, uden at politiet har fået flere ressourcer.

  Kommentar by Gunnar Biering — 29. september 2016 @ 20:53

 9. Det er det jeg siger igen og igen – løgn og bedrag – bevidst med vilje og med fuldt overlæg – ingen kan i dag være i tvivl om at alt hvad der foregår i Danmark er gennemsyret af løgn og bedrag, manipulation, korruption, påtaget fortrængning og naivitet ud over alle grænser – en selvdestruktiv massepsykose udspiller sig for øjnene af de få der kan gennemskue det uden at være forfalden til konspiratorisk vanvid – Nu er det helt åbenlyst, at vor undergang kun er spørgsmål om hvordan og hvor lang tid det tager.

  Vi kan i mellemtiden kæmpe med at afbøde ulykkerne – men slutresuktatet bliver et islamdomineret Vesten, herunder Danmark.

  DANMARK SOM NATION VIL VÆRE OPHØRT MED AT EKSISTERE, NÅR VORES BØRNEBØRN ER VOKSET OP! Face that – erkendt det og lev med det på en eller anden måde..Jeg har opgivet og nøjes med at sprælle i nettet – lige som I andre.

  Kommentar by Black Watch — 29. september 2016 @ 21:16

 10. Godt indlæg! Der er logik for burhøns, men det er det ikke for journalisterne.

  Kommentar by Egon — 29. september 2016 @ 21:36

 11. Politidirektør – smag på titlen. En globaliseret djøffer med blanke øjne og næse for elitær gloriekrands.

  Det dumme svin er en politisk kransekagefigur, som medvirker til, at Danmark “beriges”. Hans folk skal bemande fotovogne og køre med kriminelle “azulansøgere”, men det eneste der belaster persnalet er… grænsekontrollen.

  Fanden tage det lede kryb.

  Kommentar by Iznogut — 29. september 2016 @ 22:40

 12. Berlingeren, igen, igen.

  Her gik jeg og troede, at med Lisbeth Knudsens afgang gik Berlingeren imod bedre tider. Men ak, nej … den borgerlig liberale profil, med en fast placering i Danmarks Industriråd fortaber sig ikke. EU liderligheden er så massivt at det kan smages, og hadet til navnlig DF er uformindsket. Dette kan ses i den næsten kampageagtigen journalistik der er vendt imod DF, såvel i Berlingske Tidende og i BT.
  Der er folk på den borgerlige fløj der fanatisk er optaget af eksporten til EU og “det tyske marked”. Disse ser ikke grænsekontrol som noget gavnligt, men som noget skadeligt, noget der hæmmer transporten og dermed eksporten.
  At de ikke kan indse at Europa kæmper for sit liv pga. flygtninge/indvander problematikken går over de flestes hoved. De tror at Merkel og Junker kan “styre” Europa ud af problemerne. Igen en illusion. Disse marxister(om end de tror på kapitalismen), er deres analyse ren materialisme, og for dem er kultur noget totalt uforstående og ubetydeligt. Møgspredningen vil forsætte og hetzen imod DF og andre EU kritiske borgerlige vil forsætte.
  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 30. september 2016 @ 01:02

 13. > 9 Black watch

  Jeg tror desværre, at du har ret.

  Kommentar by Bror Lerbror — 30. september 2016 @ 01:28

 14. #8
  Det er meget interessant hvor politiets ressourcer er blevet af.

  Deres serviceniveau er faldet meget overfor den individuelle borger, og de udsteder heller ikke pas længere f.eks.

  Det lader til at mange ressourcer bruges til bevogtningsopgaver, som ikke var nødvendige tidligere, og som ikke skaber nogen værdi for de enkelte borgere. Fra tillidssamfund til mistillidssamfund.

  Kommentar by Zatopek — 30. september 2016 @ 02:10

 15. Vil det sige at kriminaliteten nu stiger igen? Det er da ikke mere end et halvt til et år siden man dagligt kunne læse om at kriminaliteten falder og falder. Det skulle da ikke undre nogen, hvis kriminaliteten stiger. Dels har der været en massiv mellemøstlig indvandring det seneste år, og dels er der jo det fænomen, at når et lavpunkt er nået (kriminaliteten i 2014 var vistnok meget lav) er den næste ændring sandsynligvis en stigning. Hvis man vil holde kurven flad, skal man naturligvis bruge sine begrænsede resourcer der, hvor man opnår størst effekt. Forebyggelse er generelt mere effektivt end reparation efter skaden er sket, og grænsekontrol er oplagt forebyggelse, men den skal selvfølgelig udføres effektivt for at virke efter hensigten.

  Kommentar by monse — 30. september 2016 @ 04:32

 16. Grænsekontrol virker, blandt andet, når adgang er betinget af at potentiel landsforvisning/returnering er mulig.
  Tålt ophold er ikke en mulighed.

  Grænsekontrol er ikke problemet, men en del af løsningen.

  Kommentar by Peter Buch — 30. september 2016 @ 06:38

 17. Vi har da ellers for ganske nylig af løgnepresse fået oplyst, at kriminaliteten er faldende.

  Kommentar by Jette — 30. september 2016 @ 07:28

 18. > 17 Jette, jeg har en ubehagelig mistanke om at kriminalilteten (i medierne) stiger og falder alt efter, hvad der er for øjeblikket skønnes bedst til at banke den utilfredse nationale fløj på plads. Politidirektøren her er tydeligvis ude på at underminere grænsekontrollen – i samarbejde med visse medier og andre u-nationale kredse – og de har så valgt at pege på volden, der stiger. Der nævnes dog også at kriminaliteten stiger i citatet i blogposten, så det er noget forvirrende i forhold til tidligere optimistiske budskaber. Imidertid skyder han sig selv i foden uden tilsyneladende at vide det, for som fremhævet af Kim og flere kommentatorer er det jo om noget netop grænsekontrol, der har en chance for at sænke volden og kriminaliteten.

  Kommentar by monse — 30. september 2016 @ 08:52

 19. Udsagn som “kriminaliteten stiger” eller falder har ingen mening uden at man får overblik over udviklingen i længere tid; f.eks. 40 / 50 år.

  Lige som i klimadebatten forsøge at manipulere sig ud af kattepinen ved at vælge / fravælge visse perioder etc. Set over de seneste 14 dage kunne der f.eks. være et eksplosiv stigning eller det modsatte.

  På relaterede områder som “hate crimes” vil man sikkert gøre lige som i Tyskland. Statistikkerne over “højreorienterede hate crimes” opfyldte ikke propagandabehovet. Så lavbede man loven om så hver individuel svastika etc. tegnet på f.eks. en bil konstituerer et “hate crime” – 3 svastika og 2 gange Sieg Heil = 5 hate crimes.

  Man kan grine eller græde, men dissident-forfølgelse i Europa er kommet op på uanede højder. Tyskland, England og Frankrig er nogle af de værste i Europa, mens Canada og Australien kan være godt med. De interessante ved de to sidste lande er at det i disse to tilfælde er meget tydeligt og åbenlyst hvem der står bag alle disse vanvittige love.

  Kommentar by Balder — 30. september 2016 @ 09:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper