4. oktober 2016

Sultedøden er nær: Om livet under kontanthjælpsloftet for Titina fra Korsør og Fatima fra Aleppo

Kontanthjælpsloftet er en realitet, og ikke overraskende har medierne tæppebombet med tudehistorier. Det startede ganske naturligt med et frontalangreb på liberale Joachim B. Olsen, der under tv-debat med folkesocialisten Pia Olsen Dyhr, hævdede at en enlig kontanthjælpsmodtager modtog 23.000 kroner om måneden i offentlige ydelser efter den nye lov. Seerne var i oprør, men 23.500 kroner var det rigtige tal. JBO 1 – Socialisme 0.

“Detektoreksemplet viser, hvor ivrige folk er for at fange Joachim B. Olsen i en fejltagelse. Var seerne reelt nysgerrige efter at finde ud af, om tallet mon virkelig kunne passe, kunne de med en internetforbindelse og tre klik finde svaret. Prøv selv. Googl ‘Beskæftigelsesministeriet’ og klik tre gange, så lander man på en side, der hedder: Kontanthjælpsmodtageres rådighedsbeløb.” (Lisbeth Røge Jensen, Børsen, 26. september 2016)

Senere på ugen kunne man på Radio24syv høre den enlige mor Titina, forklare at hun med den nye lov får 1500 kroner mindre om måneden. Hun blev nu fattig, og det var dybt uretfærdigt. Kvinden betalte 2500 kroner om måneden i bankgæld, 960 kroner til TV og telefon, 964 på transport til ‘vikingesport’, og var nu nødsaget til at droppe både Dropbox og den faste aftale med en vinduespudser. Livet på kanten er hårdt.

Der skal nok findes bedre eksempler, men medierne ender altid med enlige mødre som Titina. Det er ikke lykkedes at skabe et folkeligt oprør mod kontanthjælpsloftet, og desperationen begynder nu at indfinde sig. Politiken har interviewet en række muslimske kvinder, herunder ‘Zena’ der får 1000 mindre kroner om måneden, og svarer med et langstrakt gysen: “… så må vi spise lidt mindre”. Sultedøden er nær.

(‘Kontanthjælpsloft’. Olie på Kanvas, 2016; Memling, 1471, Tip: Mikkel Andersson)

Herunder en historie fra JyskeVestkysten, der har talt med syriske Fatima Sami Abdullah, enlig mor til fire, den ene nyfødt. Hun er rejst gennem flere sikre lande, og er hermed ikke flygtning. Skal hun underholdes af staten, så må det være med kost og logi i en lejr indtil flyet der sender hende hjem kan få landingstilladelse. Hun mister ikke 3498 kroner om måneden. Danske skatteydere mister 14.530 – Efter kontanthjælpsloftet: Fatima har 2156 kroner til alt.

“Hun er 28, flygtning fra Syrien og kom til Danmark i oktober 2015. I dag bor Fatima i Esbjerg og er på barsel med sin datter, der kom til verden for to måneder siden. … Hun fik efter fem måneder på et asylcenter i Rødby opholdstilladelse i april i år, mens han stadig er i fase 1 i sin integrationssag og bosat i Center Hviding.

Mohammed gav under flugten fra Syrien sit fingeraftryk i Tyskland, hvorfor hans fremtid på grund af Dublinforordningen er uvis. … de er bekymrede for fremtiden. Først og fremmest for 1. oktober, hvor kontanthjælpsloftet træder i kraft.

… Fatima er, indtil Mohammeds sag bliver afgjort, at betragte som en enlig mor til fire børn. Hendes kontanthjælpsloft er netop blevet udregnet til 14.530 kroner, hvorfor hun 1.oktober mister 1972 kroner i boligstøtte og 1526 kroner i særlig støtte.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/76635/trackback

33 Comments »

 1. Hun mister ikke 3498 kroner om måneden. Danske skatteydere mister 14.530.

  Bingo! I går var der en slags cost-benefit analyse af grænsekontrollen, tror det var DR2 Deadline, det var muligvis baseret på Altingets tal. Pointen var, at der var brugt sådan cirka et politi-årsværk per stoppet illegal indvandrer, siden grænsekontrollen blev genindført. Det skulle man jo mene var en hamper udgift for så lidt, og det var sikkert også pointen med indsalget – men tænker man efter er det jo billigt sluppet. Om det så kostede 10 årsværk at knalde en illegal indvandrer ved grænsen ville det være en overskudsforretning.

  Kommentar by davidk — 4. oktober 2016 @ 11:58

 2. Vi skal lade være med at bruge ordet flygtninge. Vi skal bruge ordet “migranter” istedetfor. Hermed en opfordring til alle højreorienterede..

  Kommentar by Morten — 4. oktober 2016 @ 12:05

 3. Oveni er der mange raske mennesker på førtidspension i Danmark, hele ulykken startede i 1960erne med bistandsloven der bla. tillod enlige kvinder med børn at bo i rummelige lejligheder på offentlig forsørgelse og proforma giftede sig med en Tyrkisk mand for et beløb på mellem kr. 5000,- til 10.000,- mens socialkontoret lukkede øjnene, den Tyrkiske mand fik permanent opholdstilladelse og kunne efter skilsmissen søge familiesammenføring med hele sin retarderede korandyrkende klankultur fætter/kusine sammenrend der efter femte generation stadigvæk er bosatte i ghettoer rundt om i Danmark, denne lalleglade behandling af skatteydernes penge har nu 50 års fødselsdag, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 4. oktober 2016 @ 12:18

 4. Det må jo skyldes, at de helt glemmer enlige mænd – ligesom herr Møller her – jeg HAR skam tudet ham ørerne fulde før.

  En af mine mandlige single-venner sidder i en irriterende dyr lejlighed, ikke spor fornem, 2½ værelse, men altså irriterende nok – og man kan ikke lige finde en ny i denne landsdel.

  Han mister små 2000 kroner i forb.m. k-loft og 225 timers-regel.
  Her er hans budget:

  Budget: Husleje 6850. El. 400. Forsikring 170. Licens 200 (husk at jeg er kriminel hvis jeg undlader). Telefon 120. Tv. 240. Dvs. Faste udgifter: 7.980 REST til mad, transport, husholdningsartikler, tøj mm.: 1700 kroner (ca. 55 kroner om dagen) Hvis jeg nu opsige TV og licens, er der 14 kroner mere om dagen at gøre godt med.

  Hvis nogen er interesseret i virkeligheden tager institutioner ca. 4000 i kostpenge om måneden.

  Jeg ved virkelig ikke, hvad meningen er med dette angreb på taberne. Vil herr Møller eller nogen anden måske bytte?

  Kommentar by Kim Poulsen — 4. oktober 2016 @ 13:14

 5. @Morten 1205

  “migranter?”

  Jeg har også tænkt over hvad den bedste beskrivelse ville være i vores kontekst.

  Jeg synes at ordet “migrant” ligesom beskriver en person som “er migreret”; dvs. har fået opholdstilladelse og alt det der. Migrant lyder som en afgjort sag. Kan vi ikke finde et bedre ord?

  Kommentar by Balder — 4. oktober 2016 @ 13:18

 6. Problemet med statens umådeholdne slå til søren, kan løses gennem et grundlovsfæstet forbud mod skat.

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2016 @ 13:23

 7. >4 Kim Poulsen
  Er det mændene som forsørger kvinderne eller omvendt? Hvis din ven er enlig, skulle man tænke sig, at han kun har sig selv at forsørge! Hvem skal erlægge de kroner og øre din ven har behov for? Hvis du siger det er en opgave for staten, gør du dig til fortaler for velfærdssamfundet, eller hvad det nu er skattetyranniet hedder.
  Jeg har mindre end din ven, og har store problemer ved at klare mit avisabonnement. -nogle af dem er tekniske- Men problemer har jeg dog.
  Jeg kan ikke forestille mig, at din ven spiser og drikker mere end jeg. Så hvis du beklager dig over nedsættelse af statens udgifter, er du en del af problemet.
  Du skal løse din vens problem! Eller er venner kun bekendte?
  At vi så er rørende enige om at offentligt ansatte, ikke har fortjent deres indkomster, ændrer dog ikke ved problemets karakter, som du ikke har øje på: Individets frihed.

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2016 @ 13:37

 8. På jobindex.dk er der nu 18100 jobs så hvis man ikke har et job så er det ens egen skyld (med mindre man er handikappet eller virklig ikke kan arbejde)

  Kommentar by Blank — 4. oktober 2016 @ 13:43

 9. Bemærk iøvrigt hvor hurtigt og ikke mindst diskret DFs forslag om at anvende kunststøtte til at betale for migranterne forsvandt fra medierne. Der gik vel max to døgn så var den historie begravet .. Ingen pågående interviews med modtagere af kunststøtte der blev afkrævet et svar.

  Kommentar by Jan — 4. oktober 2016 @ 13:48

 10. Naturligvis er jeg en fortaler for, at man ikke ændrer voldsomt i nedadgående retning på de laveste ydelser. Det er jo et brud på husfreden og altså sammenhængskraften og det nationale fællesskab. Så voldsomme ændringer bør ske over lang tid – og have en god grund. Møller er mig bekendt ikke liberalist, og de fleste af blå bloks vælgere støtter da også middelklassens frås i såvel offentlige lønninger som tilskud.

  Blå blok er totalt uden i hampen med de her nedskæringer: de giver kun peanuts og de smadrer livet for langtidsarbejdsløse i de store byer. Imens stiger reallønnen for dem som er inde i varmen. Ja, vi HAR lissom hørt, at nogle af dem knokler, men ingen synes at ville bytte med de “forkælede” tabere.

  Det er ikke blot uetisk at trampe på de nederste danskere. Det er også en stor strategisk fejltagelse, hvis man vil bevare en fælles dansk front mod indvandringen.

  Jeg har stemt borgerligt siden en gang i firserne – altså længe før Morten Uhrskov og herr Møller, men jeg tvinges næsten til at stemme liste Ø næste gang.

  Kommentar by Kim Poulsen — 4. oktober 2016 @ 13:57

 11. > 10
  Hvordan tror du husfreden har det hos husejeren, hvis hus bliver sat på tvangsauktion, fordi han ikke kan betale sine regninger til told og skat; eeller andre af de snyltere, der lukrerer på ham?
  Nedefra eller oppefra, jeg kan forstå du betaler din skat med glæde. Den skat, som blev indført over tid.
  Hvis den private ejendomsret blev håndhævet, ville der ingen problemer være mellem arbejdsgivere og arbejdstagere!
  Problemet er lovgiverne, som tildeler dem selv en for stor del af kagen!

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2016 @ 14:12

 12. -Og må jeg tilføje: Hvis lovgiverne ikke var i stand til at stjæle værdier fra Danmarks borgere, ville de ikke kunne dele ud til fremmede!

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2016 @ 14:14

 13. @ davidk – Grænsekontrollen.
  Journalister og radikale Morten Østergaard elsker at sammenholde antallet af afviste ved grænsen med prisen på grænsekontrollen. Deres logik og konklusion er total forkert og kun politisk plat – på småbørnsniveau.
  Det vil svare til at sammenligne prisen på en dørlås med, at der var nul indbrud. Så i følge Morten Østergaard logik er indkøbet af dørlås en spildt omkostning. På samme måde kan lysregulering spares total, for der sker jo ingen trafikuheld i lysreguleringen.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 4. oktober 2016 @ 14:26

 14. > 5 Balder
  Er grænseoverløber ordet du leder efter?

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2016 @ 14:27

 15. Hør nu – 8.900 kr af de 23.500 kr ville man have fået alligevel hvis man var i arbejde – pga de 4 børn som eksemplet er baseret på.
  Selve kontanthjælpen var 14.600 kr, igen fordi der var 4 børn. Er man enlig er den på: 10.968 – før skat.

  Klart at man må sætte tæring efter næring, men huslejerne i f.eks. Kbh. er en del højere i provinsen, og jeg tror ikke provinsen er interesseret i at modtage ‘økonomiske flygtninge’ fra København, som jo kan blive konsekvensen.

  Om nedsættelsen vil medføre at folk kommer i job afhænger jo bla. om der findes job. Hvad tror I?

  Og mange af kontanthjælpsmodtagerne er faktisk syge, som kommunerne ved hjælp af diverse krumspring holder kørende på kontanthjælp da det er langt billigere end at give dem pension. Den skal kommunerne selv nemlig udrede 70% af.

  Så er der selvfølgelig dem der ikke er syge, og som der er job til. Fint, lad dem komme i arbejde asap.

  Men har AF nogensinde formidlet et job? Nixen, deres hovedopgave er at kontrollere folk, at gøre livet surt for dem i håb om, at så forlader folk selv AF-systemet.

  Kommentar by mb — 4. oktober 2016 @ 14:27

 16. Jeg er ikke helt ung længere, og jeg har hele mit liv betalt skat i et helt perverst omfang, uden nogensinde at have ligget nogen til last i bare eet sekund. Jeg gik på pension som 66 årig, med 5000 udbetalt i folkepension, og med så megen egenpensionering, at jeg efter skat har 18000 i måneden at leve for – i alt – husleje, varme osv hele molesjavsen. Nu har jeg så fået en kedelig sygdom, som selv om staten betaler den primære behandling, koster mig mange penge.

  Sådan er min hverdag, og jeg føler mig dybt krænket, når jeg hører nogen hyle over kontanthjælpsloftet. Jeg klarer mig selv mine mange skavanker til trods, og jeg er stolt over det.

  Kommentar by Svend — 4. oktober 2016 @ 14:29

 17. > M.B.
  Jeg tror ikke arbejdet findes. I al fald sjældent i byområderne. De arbejder bønder kan tilbyde, er arbejdsløshedsunderstøttelsesmodtagerne sjældent interesserede i.
  Fagforeningspamperne har gravet arbejdernes grave, ved at kræve mere i løn.
  Mange arbejdsgivere har taget alle chancer, for at få billigere arbejdskraft, indrømmet.
  -igen må jeg påpege skattesystemets ødelæggende karakter, for alle samfund, hvor end på kloden de er- Hvis udbud og efterspørgsel blev afgjort mellem arbejdsudbyder og arbejdstager; uden landevejrøveres (staters) indblandimg, var sagen jo klar.
  Fagforeningerne har hævet lønnen over de lønninger andre arbejdstagere, i f.eks. Ungarn indkasserer. Så det er reelt set kollektivisternes eget ansvar, at de ikke kan finde en arbejdsgiver, der gider ansætte dem.
  Der er andre forhold i spil. Men hvis markedskræfter fik frit spil, ville forholdene være, som her beskrevet.

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2016 @ 14:45

 18. Man skal bare være glad for, at man kan få noget som helst. Man kan også bare få pisk og smides i vejgrøften og dø en træls død med masser af sagte gråd og flovhed over at være til. Helt ærligt, man får penge, helt gratis, det er for vildt. Hvis jeg mister mit arbejde og af ukendte årsager ikke kan finde et nyt, så dør jeg ikke af sult….. det er jeg taknemmelig for.

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 4. oktober 2016 @ 15:10

 19. @Nielsen
  For et halvt års tid siden klagede en leder/læge fra et lægecenter i Vendsyssel over at han ikke kunne tiltrække læger til centeret (manglede 4). Han havde tilbudt 22.000 kr – om ugen, det var det økonomien kunne bære – men under 25.000 kr om ugen ville ingen acceptere…

  De er også offentligt ansatte, vores lommer, men jeg mindes ikke at have læst, at nogen klager over deres lønninger!

  Kommentar by mb — 4. oktober 2016 @ 15:12

 20. Jeg klager gerne ;-)

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2016 @ 15:15

 21. mb — 4. oktober 2016 @ 15:12: Ja det er sygt at man ikke kan lokke folk til med over 80000 i månedsløn. Danskere er røv forkælet.

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 4. oktober 2016 @ 15:15

 22. Lønnen er skideligegyldig: Spastisk kontanthjælps-mor søger arbejde
  http://ekstrabladet.dk/nationen/loennen-er-skideligegyldig-spastisk-kontanthjaelps-mor-soeger-arbejde/6330163

  Tror I hun finder job? Hvorfor er hun på kontanthjælp?

  Selv kender jeg til en kok der er lammet fra halsen og ned (bilulykke), men han har i flere år ikke kunnet få pension, da kommunen mener at hans arbejdsevne skal efterprøves. De har sat ham på ressourceydelse (samme størrelse som kontanthjælpen), og mener at han kan arbejde med at lave madopskrifter…
  Det er jo sindssygt, og jeg kender mange flere mindre grelle eksempler jeg ikke skal plage jer med.

  Kommentar by mb — 4. oktober 2016 @ 15:39

 23. OT – Er Uriasposten ramt af et DDoS angreb i dag? Jeg har i dagens løb haft meget lange ventetider på siden kommer frem..!

  https://da.wikipedia.org/wiki/DDoS

  Kommentar by Thorbjørn — 4. oktober 2016 @ 19:50

 24. 2. Morten
  Ja. Og når der sker noget, ang terror og anden kulturberigelse, skal der skrives Muslimer.

  Kommentar by Sindsro — 4. oktober 2016 @ 20:53

 25. @ 19.
  Praktiserende læger er ikke offentligt ansatte.
  Blot til din info.
  Dertil kommer at praktiserende læger i vore dage er bebyrdet med ret meget administrativt arbejde, ca. 1/3 af arbejdsdagen er papirnusseri.

  Kommentar by AK JA — 4. oktober 2016 @ 21:09

 26. Den syriske dame er kommet til DK i oktober 2015. Hun nedkommer i august 2016. Hvorefter man kan regne ud, at barnet må være avlet i november 2015, ca en måned efter ankomst.
  Det er jo også uhyre fornuftigt at starte børneavl så snart man er kommet til et fremmed land – ikk ? !

  Kommentar by Niels Juel — 4. oktober 2016 @ 21:46

 27. De fleste lægers løn kommer direkte fra offentlige kasser (minus vacciner og andre småting). Ellers blev det nok lidt pebret at gå til lægen.
  Der er intet ud over en rigtig god fagforening der berettiger til de exorbitante lønninger.
  Det gør det vel ikke bedre, at timelønnen til papirnusseri også er guldrandet. Mange hospitalslæger har en mindre praxis ved siden af, med patienter der er henvist, og igen på det offentliges regning. Af og til foregår det endda i sygehusets lokaler.
  Dertil kommer at lige netop læger sjældent har studiegæld, da de i studietiden har haft en timeløn på hospitalerne, som kun få andre studerende kommer i nærheden af.
  btw der er flere læger i min familie.

  Kommentar by mb — 4. oktober 2016 @ 22:00

 28. “Er grænseoverløber ordet du leder efter?

  Kommentar by Nielsen 14:27”

  Det kunne det være, men dette ord suggererer at de har overskredet grænsen illegalt, hvilket jo oftest ikke er været. Så det dækker ikke hele spektret.

  Hvad med det allerede eksisterende begreb “velfærdsturister”?

  Kommentar by Balder — 4. oktober 2016 @ 22:24

 29. >28 Balder
  Sidder p.t. og hjernestormer zionisme. Så vidt jeg i øjeblikket kan konkludere, er staten Israel zionismens mål. Hvis zionisme blot er et andet ord for nationalisme, kan zionisme ikke anses som værende ond.
  Tænk dig at vi (du og jeg) ville have et fædreland (Danmark er næsten overtaget af fadbumsens import).
  Det naturlige valg ville falde på Færøerne, Island, eller Norge. Synes du andre ville kunne klandre os for, at have bosat os der?
  Dertil skal du lægge, at vi begge er frie for overtro.
  Jeg er selv velfærdsturist når jeg rejser rundt, så kriminel må være en bedre betegnelse på invasionsstyrkerne.

  Kommentar by Nielsen — 5. oktober 2016 @ 02:02

 30. […] Uriasposten den anden dag: […]

  Pingback by Sul på højt niveau | Undskabens Hotel — 5. oktober 2016 @ 09:05

 31. 4. Kunne man ikke leje et værelse ud?

  Kommentar by britta due andersen — 5. oktober 2016 @ 09:06

 32. Det handler om proportioner og det danske fællesskab. Vi kunne også bare sætte den ned til NUL. Det ville liberalisterne like, men de almindelige småborgerlige ville nok kunne indse, at det ikke hjalp, men ville tvinge folk ud i kriminalitet eller armod.

  Folk snakker om Danmark, men langtidsarbejdsløse er ikke med i “Danmark” længere.

  Svend skal være glad for, at han har haft muligheden for at klare sig selv. Det klæder ikke den højt begavede olding at regrediere til pøbel-niveau. Når der ikke er praktisk mulighed for at “klare sig selv”, så er det selvfølegelig rimeligt at forholde sig kritisk til niveauet for omfordeling. Og – hånden på hjertet – hvor mange klarer sig selv i vore dage? Så hvorfor smadre de nederste?

  Som mb skriver, bliver lønnen let alt for høj, hvis man har en stærk gruppeegoistisk forening. Rent nas på samfundet i langt større grad end kh-modtagere.

  Kommentar by Kim Poulsen — 5. oktober 2016 @ 09:40

 33. Det er altid farligt, at debattere via tastaturet. Alt skal nødvendigvis koges ned til mindst muligt – ikke kun ryger detaljerne – hele meget væsentlige sandheder kommer heller ikke med, og det ved den særdeles kvikke Kim aldeles udmærket. Men måske vi engang kan få lejlighed til at gå mere i dybden med vore synspunkter.

  Mvh.
  En ultra nationalkonservativ olding.

  Kommentar by Svend — 5. oktober 2016 @ 11:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper