14. oktober 2016

DSU-næstformand: Vi var forblændet af had til DF – “Stram udlændingepolitik er ikke højreorienteret.”

Lang reportage fra den tidligere DSU’er Laura Friis Wang, der har væære til socialdemokratisk kongres, og talt med tidligere eller nuværende DSU’ere Frederik Vad Nielsen, Kaare Dybvad, Morgan Krüger og Christina Krzyrosiak Hansen. De er næppe repræsentative for den nye linje, men de taler frit fra leveren. Sakset fra Dagbladet Information – ‘Tiden, hvor de rene slappere dominerer DSU, er heldigvis slut’ (1. oktober 2016).

“Jeg møder 31-årige Kaare Dybvad i flyet på vej til Aalborg. Han er tidligere DSU-formand i Holbæk og nu folketingsmedlem i Holbækkredsen. … Jeg aftaler med ham og Rasmus Horn Langhoff, der er valgt til folketinget i Odsherredkredsen, at dele en taxa fra lufthavnen til Aalborg kongrescenter.

For knap et år siden kom jeg op at diskutere med Kaare, da vi ved juletid mødtes i Holbæk til en fest hos en fælles ven og talte om Socialdemokraternes højredrejning på udlændingeområdet. …

— Har du så rykket dig?

‘Ja, det har jeg helt klart personligt. En af mine bedste venner i skolen var tyrker, og i Vestsjælland i 1990’erne var racisme ret almindeligt. Så det var jeg meget indigneret over. Det var først, da jeg selv flyttede ind i en Nørrebro-ghetto, at jeg så det fra den anden side.

— Hvad så du?

‘Al den opdeling og problemer, som multikulturalisme skaber i praksis, og som risikerer at ødelægge vores sammenhængskraft. Jeg var til et beboermøde, hvor de krævede, at min kæreste og jeg skulle sidde i forskellige sider af lokalet, fordi mænd og kvinder ikke måtte sidde sammen. Der tænkte jeg, at der er nogle værdier, vi ikke må gå på kompromis med,’ siger Kaare. …

‘Tiden, hvor de rene slappere dominerer DSU, er heldigvis slut,’ siger 22-årige Frederik Vad Nielsen. Han er medlem af forretningsudvalget, der lægger den politiske linje i DSU. Frederik var formand for Holbæks lokale afdeling, da jeg blev medlem i 2009. …

‘I mange år var DSU så forblændet af raseri mod DF, at vi kom til at svigte vores egne vælgere. Stram udlændingepolitik er ikke højreorienteret. Det handler om at kæmpe for lønmodtagerne og for vores velfærd,’ siger 24-årige Morgan Krüger fra Roskilde, der er næstformand i DSU.

[…]

Næste morgen møder jeg 23-årige Christina Krzyrosiak Hansen til morgenmad, efter at hun har holdt dagens første tale i kongressalen om fællesskab og velfærd. … Det er Christinas femte kongres. De første år var hun med som DSU’er, men nu har hun taget en anden kasket på, nemlig som borgmesterkandidat i Holbæk. Jeg spørger hende, om hun har ændret holdning i udlændingepolitikken, siden vi begge var aktive i ungdomspolitik.

‘… Mine grundlæggende værdier er de samme. Forskellen er, at jeg før i tiden kunne mene alt muligt og sige alt muligt uden rigtigt at skulle forholde mig til konsekvenserne af det, jeg sagde. Nu står jeg og skal kunne forsvare det over for 70.000 borgere i Holbæk Kommune. Hvis jeg ikke var realistisk i forhold til politikken på dette område, så ville vi have et problem i Holbæk Kommune med vores økonomi i dag. Flotte ord og tom snak hjælper ingen,’ siger hun.

… Senere samme dag på kongressen sætter Frederik og jeg os ud foran kongrescenteret, hvor træernes skygger i Kildeparken er ved at blive lange. Jeg har altid set Frederik som et forbillede på en ungdomspolitiker. …

— Var det forkert af DSU at være så meget imod DF i 00’erne og begyndelsen af 10’erne?

‘Ja.’

— Hvorfor?

‘Vi gjorde det, tror jeg, fordi vi nægtede at se kendsgerningerne i øjnene i forhold til de konflikter, der opstår, når forskellige kulturer støder sammen. Og herudover var der en smagløs selvfedme i dele af Socialdemokratiet og DSU, som handlede om, at hvis vi talte partier og mennesker ned, som har et andet syn på integration og indvandrere, så fremstod vi selv som de bedre mennesker med de korrekte holdninger og ordentlige synspunker. Det har spillet en rolle.‘”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/76999/trackback

13 Comments »

 1. ot
  https://hodja.wordpress.com/2016/10/14/youtube-censurerer-dennis-prager/

  Har brokket mig

  Kommentar by Sindsro — 15. oktober 2016 @ 00:12

 2. Man kan udlede, at der er utrolig mange dumme og uudviklede mennesker indenfor socialismen. Det er en ideologi, der tiltrækker dumme individer, som, når de bliver mere voksne, indser det håbløse i denne tossede ideologi.
  Beviset har vi i de utallige mennesker, der indrømmer, at de i deres umodne år var socialister, men senere kom til fornuft.
  Desværre er der alt for mange mennesker, der aldrig udvikler sig færdig til normaltfungerende mennesker, hvorfor de fortsætte som forrykte rødgardister.

  Kommentar by Holger Madsen — 15. oktober 2016 @ 08:41

 3. Too little, too late…Importen af uintegrerbare muselmænd kommer til at trækker sit slimede spor ind i de næste mange årtier…

  Kommentar by Frafalden moderat — 15. oktober 2016 @ 09:19

 4. Åh hvad vil de unge så gøre nu? Noget der virkelig batter? Fx smide de hellige stentavler på møddingen og lade Grundloven dvs. Folketinget bestemme over hvem og hvor mange, der skal ind i Danmark? Nej, selvfølgelig ikke, de er bare fodslæbere….

  Kommentar by Britta Due Andersen — 15. oktober 2016 @ 10:11

 5. Bagklogskab efter skaden er sket og konsekvenserne ikke længere lader sig bortforklare. Man kan kun have et skuldertræk tilovers for den slags alt for sene erkendelser hos folk, der aktivt har bekæmpet deres eget fædreland. Deres eneste chance for at genvinde en smule respekt er, hvis de nu får ryddet op i lortet, som de selv har været med til at skabe. Det er bare med at komme igang med minerydningen.

  Kommentar by monse — 15. oktober 2016 @ 10:18

 6. Det er rørende at læse om de unge socialdemokrater der genopfinder ‘den dybe tallerken’.
  Recap:
  1.Socialisterne var i starten modstandere af ‘fremmedarbejdere’, fordi de pressede den danske arbejderklasses hårdt tilkæmpede lønninger og arbejdsforhold
  2.Så kom kampen mellem de socialdemokrater, der ville have åbne grænser og dem, der ikke ville. Bare spørg Ø-Karen, Karen Jespersen socialdemokratisk socialminister og senere do i Anders Fog’s borgerlige ’systemskifte’regering.
  3. Så kom fasen som jeg kender tæt på. Fasen, hvor socialdemokratiet ved omfattende konsulentprojekter forsøgte at finde ud af hvorfor de mistede de reelt arbejdende arbejdere og privat ansatte funktionærer til DF.
  4. Socialdemokratiet har aldrig rejst sig efter de faldt på dette fatale svigt af deres vælgere og DF forventes om ikke så længe at blive større end S.
  5. Resterne af socialdemokratiet kunne uden vider fusioneres med SF og Enhedslisten. De partier repræsenterer nu dem på kontanthjælp herunder muslimske indvandrere og mange offentligt ansatte, måske flertallet af offentligt ansatte?
  Hvis Laura Friis Wang eller andre tidligere eller nuværende DSU’ere ex. Frederik Vad Nielsen, Kaare Dybvad, Morgan Krüger og Christina Krzyrosiak Hansen ikke har indset det må de jo være småt begavede?
  Socialdemokratiet er ikke længere et parti for den produktive del af befolkningen, som det i parentes bemærket bliver svært at afskaffe helt.

  Kommentar by A-mad — 15. oktober 2016 @ 10:31

 7. Erkendelsen er ved at brede sig: http://www.bt.dk/politik/sfer-kritiserer-sine-egne-vi-er-bange-for-at-dansk-folkeparti-faar-ret

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 15. oktober 2016 @ 11:07

 8. I stedet for at holde sig til sagen (bolden) opfinder de politisk korrekte marxistiske løgnere bort-forklaringer (red herring) (spark over skinbenet). Man burde have gule og røde kort med, og trække kortene, når man forsøger på saglig vis at diskutere med disse pk’ere, og de så forsøger med deres spark over skinbenet (racist, fascist, fremmedhader) at ødelægge diskussionen, der drejer sig om at forholde sig til sagen (bolden).

  Kommentar by barfbag — 15. oktober 2016 @ 11:11

 9. ->6. 4.”…og DF…større end S”. Nej, DF klasker sammen som en soufflé, når gamle DF-vælgere, der VIL ud af EU – det kan kun gå for langsomt – heriblandt undertegnede, stemmer på Dansk Samling eller på Nye Borgerlige. Sammen kan DF, DS og NB muligvis med tiden tilsammen blive større end S. Jeg håber, Dansk Samling når at stille op, så får partiet min stemme, ellers bliver det muligvis Nye Borgerlige, men nok stadig DF, hvis ikke Dansk Samling når at blive opstillings-berettigede til næste FT-valg.

  Kommentar by barfbag — 15. oktober 2016 @ 11:23

 10. @ #7: Sebastian har nogle rigtig gode pointer i hans indlæg i BT . Jeg selv har i mange år undret mig over hvorfor islam var ‘fredet’ af venstrefløjen. Islam er jo det stik modsatte af alle venstrefløjens mærkesager, ligefra ligestilling mellem kønnene til homoseksuelles rettigheder.

  Dejligt at se at både SF og socialdemokratiet begynder at bakke op om Danmark.

  Kommentar by For mangfoldighed — 15. oktober 2016 @ 12:14

 11. Som # 7 Migranter gider ikke telte skriver er erkendelsen ved at indfinde sig og tak for det.

  Vi skal bare være forsigtige med at give fremtidig magt til folk der i hele deres karriere har taget fejl og ledt Danmark i den forkerte retning. Lad os få de få der så og ser klart ind hvor det batter.

  Kommentar by Santor — 15. oktober 2016 @ 17:14

 12. Først sagde de: “De rejser hjem igen!”

  Da de så ikke rejste hjem igen, sagde de, “De er ikke ret mange!”

  Da de så blev flere og flere, sagde de “De ser anderledes ud, men inderst inde er de ligesom os!”

  Nu da vi kan se, at de ikke er ligsom os, siger de “De skal bare integreres!”

  Når integrationen ikke lykkes, hvad vil de så sige?

  Kommentar by Hodja — 15. oktober 2016 @ 17:36

 13. @ Hodja.

  “Når integrationen ikke lykkes, hvad vil de så sige?”

  Så vil de sige, at de stakkels indvandrere – ikke thai’er, tamiler eller kinesere – er udstødte, krigstraumatiserede og deprimerede på grund af den onde tone. Alt skyldes højrenationalistiske racister!

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 15. oktober 2016 @ 17:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper