5. september 2009

Fri som fuglen (i sit bur)

Det må være tørklæderne, der har en frigørende effekt. Klassisk eufemisme i gårsdagens 24 timer, hvor en ny rapport fra Socialforskningsinstituttet udsættes for trafikavis – Indvandrerbørn får en friere opdragelse end etnisk danske.

“Mange nydanske børn bestemmer selv, hvornår de laver lektier og går i seng.

Børn af danske forældre vokser op i langt fastere rammer end børn af indvandrere og flygtninge. De nydanske børn bestemmer i højere grad, hvornår de kommer hjem, hvornår de vil lave lektier, og hvornår de går i seng…

Forskellen viser sig både i de friere rammer, men også i de aktiviteter, som børn og forældre laver sammen…

I de etnisk danske familier er man primært sammen om aktiviteter, som kommer børnene til gode. For eksempel til sport og lektielæsning. I de nydanske familier er fælles-aktiviteterne i højere grad til gode for familierne, for eksempel rengøring, madlavning og indkøb…

»Familiestrukturen minder på mange måder om den danske for 20-30 år siden,« mener leder i SFI Mette Deding, som er medforfatter til rapporten, der offentliggøres i dag.

Hun finder det positivt, at de unge fra andre kulturer opdrages til selvstændighed, men mener dog, at det måske ikke er så godt at strække selvstændigheden til at bestemme lektielæsning og sengetid.”

Mere.

 • 4/9-09 SFI – Børns hverdag afhænger af etnisk baggrund.
 • Oploadet Kl. 15:13 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/7708/trackback

  7 Comments »

  1. Igen-igen: når det drejer sig om unge muslimer er det vigtigt at skelne mellem piger og drenge. Drengene er “prinser”, der snart er familieoverhoveder. Pigerne er gemt væk og må ikke komme ud. Det samme hører vi, når DR jubler over at indvandrereunge nu søger på højskole og efterskole. Vi mangler nedbrydningen på køn. De muslimske piger skal bevare mødommen til Muhammed, så der kan blive flere muhammedanere. Der er forbud mod at muslimske piger omgås danske drenge (hvis de ikke vil dræbes i Allahs navn). SFI-anaylesen er overfladisk eller bevidst forfalsket.

   Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 5. september 2009 @ 16:00

  2. PS. Hvem er det nu lige, der indimellem bliver afvist på diskoteker af “racistiske” dørmænd? Muslimske piger med hijab?

   Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 5. september 2009 @ 16:04

  3. Det er jo en sjov definition af selvstændighed, manglen på opdragelse og faste rammer, og unge der får lov til at gå ude og lave ballade.

   Hvad med at gå skridtet videre. Lad os afskaffe politiet og lade alle opføre sig præcis som de har lyst til, ellers er vi vel ikke selvstændige nok.

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 5. september 2009 @ 17:16

  4. En sædvanlig overfladisk undersøgelse fra SFI, holder standarden: ensidet analyse, enkeltvariabel, masser af støj – dermed tvivlsom konklusion. Fordi:

   a) undersøgelsen sandsynligvis ikke behandler de afgørende forskelle på socialiseringen af drenge og piger i målkulturen – hvad der i særdeleshed gælder for de arabiske. Drengebørn behandles som prinser og piger som kommende husholdersker.

   b) og så er der forskel i opdragelse over tid. En almindelig praksis i de arabiske samfund er at give de små drenge lov til alt (vi hører dem skrige og brøle i klapvognen, indtil de får deres vilje). Når drengene når puberteten ændres mønstret. Så får de prygl af den feudale faderfigur.

   c) common sense. Børneopdragelse i DK har vel verdensrekord i laissez-faire – vores børn er ikke uvorne, de er ganske enkelt ikke opdraget. Sammenligningen er grotesk.

   I øvrigt: en opskrift i at fremelske psykopati eller narcissime, findes under b). Måske giver det den ringe integration bedre mening: grænseløse, forkælede og egocentrerede børn overfor et slapt samfund?

   Kommentar by martin richardt — 5. september 2009 @ 19:16

  5. Det er da også lige meget hvordan de opdrages.

   De er børnesoldater og skal bare gå i krig. Det de skal lære, lærer de af brødrene på gaden. Det eneste de skal kunne er at hade, at smadre, at brænde og at slå ihjel. Og ellers makke ret. Alt andet er ret ligegyldigt.

   “selvstændigheden” består i at gøre hvad imamen siger og antyder og opfordrer til. Ha ha ha..

   Kommentar by Eric Heath — 5. september 2009 @ 20:15

  6. Sørg for at holde Jeres egne børn på afstand af disse møgunger.

   De muslimske unger vækstes op som tabere .

   Danske forældre skal, i modsætning til de muslimske, vækster deres unger op som vindere, der bl.a. udviser pli og dannelse.

   Og desudent skal vi, danerne, til at finde ud af hvordan vi bedst kan beskytte os selv !

   Kommentar by Vivi Andersen — 6. september 2009 @ 13:00

  7. Martin Richardt – spot on!

   Det er netop kombinationen af storhedsvanvid og mindreværd der kendetegner de vrede muslimske mænd.

   Når man hele sit liv har fået at vide, at man ikke kan gøre noget forkert, er det ret svært at tolke dumpekaraktererne, pigernes afvisninger, jobafslag osv som andet end himmelråbende uretfærdigheder. Det er her racismekortet som oftest bringes i spil.

   Kommentar by ex-udlandsdanskeren — 6. september 2009 @ 13:47

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper