23. oktober 2016

Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkepartis brug af EU-midler, og det at pege fingre af andre

At bruge eller ikke at bruge… penge man egentlig ikke ønsker eksisterer, men når de nu ER der? Fra Danskfolkeparti.dk – Tilbagebetaling af Meld og Feld midler.

“Gruppeformand for Dansk Folkeparti i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, har nu afsluttet en tilbundsgående gennemgang af enhver økonomisk støtte fra det europæiske parti, MELD, og fonden, FELD, til aktiviteter, der relaterer sig til Dansk Folkepartis medlemmer af Europa-Parlamentet i årene 2012-2015. …

Jeg vil gerne understrege, at der ikke er tale om, at aktiviteterne nødvendigvis er hverken ulovlige, problematiske eller har formelle mangler. Men at min anbefaling om tilbagebetaling alene bunder i en vurdering af, at det tjener Dansk Folkeparti som helhed bedst at lade sig separere fra disse europæiske organisationer. Som vi principielt og politisk altid har været modstandere af, og som vi følgeligt – i bagklogskabens ulideligt klare lys – aldrig burde have taget del i.'”

Det drejer sig om tæt på en million kroner, der kommer fra de to akronymbetitlede sammenslutninger af konservative partier i Europaparlamentet, der uddeler midler til drift af de enkelte nationale partiers EU-arbejde. Pengene må bare ikke bruges til folkeafstemninger og valgkampagner.

Misæren afslører dog noget dybere…

Det står nu klart, at Kristian Thulesen Dahl allerede for et år siden blev kraftigt advaret om skandalen af sin daværende partifælle, EU-parlamentarikeren Rikke Karlsson. Hun valgte at melde sig ud af DF, da hun ikke ville acceptere den intimiderende adfærd, som hun blev udsat for fra Dansk Folkepartis frontfigur i EU, Morten Messerschmidt, fordi hun ikke ville blåstemple den abstrakte håndtering af de EU-midler, som partiet havde fået til Europa-politiske formål.

I stedet for dengang at få undersøgt Rikke Karlssons mere end velbegrundede bekymringer, blev hun af Morten Messerschmidt i vanlig DF-stil hængt til tørre som endnu en af de ‘landsbytosser’, der ‘uheldigvis’ har det med at finde ind i partiet. DF valgte at skyde budbringeren.

Jyllandsposten afslutter sin analyse med at hovere – og sætter dermed fingeren på det allervigtigste…

“Det altid moralsk renfærdige DF har sjældent forsømt nogen lejlighed til at pege fingre ad EU’s forvaltning af skatteydernes penge.”

Christiansborg emmer af skadefryd over den skandale, som Dansk Folkeparti har anbragt sig selv i gennem sin systematisk lemfældige omgang med betroede midler fra EU.”

(Uriasposten, 24. maj 2014)

SFs Margrete Auken forklæder det som ‘tilfredshed’, og prøver med et retorisk kneb at indtage en offerrolle (der er mange moralsk renfærdige!) – men så nemt går det ikke. Fra Politiken – Margrete Auken købte annoncer for EU-midler (23. maj 2014).

“SF fik i perioden 2012-2014 2,9 millioner kroner af Europa-Nævnet. Nogle af de penge er angiveligt gået til at købe avisannoncer i blandt andet Information, metroxpress og Politiken.

Annoncerne har vist et stort billede af Margrete Auken med teksten: ‘Der er brug for Margrete Auken i EU’ med SF’s og Europa-Nævnets logo.

Men ifølge loven må midler fra Europa-Nævnet kun bruges til at informere om Europa og ikke til annoncer.”

BT har mere – Auken mistænkes for at misbruge EU-midler: SFs partitop i Danmark på lønningsliste (7. oktober 2015).

“Hun har i årevis haft SFs to administrative topchefer på Borgen på EU’s lønningsliste som sine lokale assistenter i København, hvor de arbejde både for hende og for Pia Olsen Dyhr.

Men de to chefer, partisekretær Turid Leirvoll og sekretariatschef Jens Andersen, blev ikke fritstillet sådan, som reglerne kræver, da Thorning udskrev valg til Folketinget i juni.

Derved har parlamentet i Bruxelles indirekte været med til at yde partistøtte til SFs valgkamp, hvilket er ulovligt.”

“Margrete Auken modtager op til 21.379 euro, svarende til 160.000 kr., om måneden til aflønning af assistenter. Indenfor denne beløbsramme skal hun lønne to akkrediterede assistenter i Bruxelles samt fire lokale assistenter på Christiansborg.”

At EU-modstandere bruger EU-midler til at reklamere for modarbejdelse af EU, det er blot et smart taktisk kneb som man kan benytte sig af i konflikter. Men det skal naturligvis foregå efter hensigt og love. Og så længe der er midler til rådighed, vil det være smart at søge om dem – og lige så længe vil der være afsløringer af forkert brug – enten intenderet eller blot fejlagtigt.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/77197/trackback

18 Comments »

 1. Det er ikke smart at søge om del i penge, der kommer fra noget man er imod. Set herfra.
  Det bedste er på det finansielle område, og måske andre områder også, at stå på egne ben.

  Kommentar by Peter Buch — 23. oktober 2016 @ 23:44

 2. “Det altid moralsk renfærdige DF har sjældent forsømt nogen lejlighed til at pege fingre ad EU’s forvaltning af skatteydernes penge.” Og omvendt har de, der nu gnider sig i hænderne og sparker løs, sjældent forsømt nogen lejlighed til at se igennem fingre med den massive svindel i EU generelt, der gør DF’s sag til et spørgsmål om pebernødder. Måske mest markant da EU’s regnskabschef, Martha Andreassen, nægtede at underskrive EU’s svindelmærkede regnskab for godt ti år siden og derfor blev fyret, og bl.a. vort kære nuværende regeringspartis parlamentsmedlemmer gladeligt godkendte regnskabet og nægtede at erklære deres mistillid til Kommissionen. Sådan er det jo bare mere dulgt fortsat siden, så den aktuelle tvivlsomme sag er sandelig en glimrende afledningsmanøvre uden virkelighedsproportioner, men krakilskheden er som bekendt større over for en bestemt fløj end andre – selv om der jo i forhold til den såvel klart ulovlige som “lovlige” svinen med danskernes penge kun er tale om brøkdele af en promille af de samlede beløb.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 23. oktober 2016 @ 23:58

 3. At relativisere med Aukens slette moral gør hverken fra eller til, og det er komisk, at netop DF der gang på gang fremhæver netop SF, som et parti de ikke vil ende som, gudhjælpemig med en formand lignende et stesolid vrag går på live tv og håber på en stor fremtid i svindel partiet.

  http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-10-23-df-formand-haber-pa-stor-politisk-fremtid-for-messerschmidt

  DF dyrker nærmest dårlig ledelse i forskudt synkronisering med SF, og det er da åbenlyst, at råddenskaben i toppen får konsekvenser for vælgertilslutningen nøjagtigt som hos SF. Men helt ærligt rører det mig faktisk ikke, jeg er ret sikker på, at ihvertfald Auken såvel som Espersen og Messerschmidt ville være dyrere, at have gående på en døgnsikret institution hvor de egentlig hører hjemme. Så lad dem dog få deres vederlag berettiget såvel som uberettiget.

  Kommentar by Pedersen — 24. oktober 2016 @ 00:15

 4. At Margrete Auken misbruger EU midler er jeg ikke i tvivl om, men det er en sag for sig.
  “Man kan ikke vaske sig ren i andres skidt” (citeret efter en tidligere flittig kommentator herinde, WJ, som jeg muligvis ikke er enig med i alt, men er det så afgjort i dette citat)
  Morten Messerschmidt og Kristian Thulesen Dahl har kvajet sig groft og ligger som de har redt. MM har i tale og skrift gjort kritik af misbrug af EU-midler til et helt centralt emne i DFs EU-skeptiske politik. På den baggrund er der naturligvis ingen tolerance overfor den mindste antydning – realitet eller perception – af at selv have fingrene i kagedåsen. Desuden har han forsøgt at karaktermyrde Rikke Karlsson som led i at dække over sagen. Torskedumt set objektivt, utilgiveligt set fra Rikkes side.
  Alle gode kræfter i DF kommer til at lide under det her. Det er elendig ledelse og der er kun een rigtig ting at gøre, nemlig at hurtigst muligt skille sig af med denne elendige ledelse. Tabet bliver iøvrigt ikke stort da Kristian Thulesen Dahl med sit politiske fedtspil og ynkelige anglen efter stuerenhed i forvejen er godt på vej til at gøre DF irrelevant.

  Kommentar by monse — 24. oktober 2016 @ 01:46

 5. Det er godt nok en taber-sag for DF. Pressen vil have kronede dage med det her. Vi kan nok godt regne med at det vil blive bragt på bane hver eneste gang DF skulle forsøge at kritisere EU’s fråds de næste 10 år.

  Når det kommer til venstrefløjens fejl, så har pressen en kort hukommelse. Men ve den højrepolitiker der så meget som slår en prut på det gale tidspunkt, det vil blive bragt på bane igen, igen og igen.

  Kommentar by Frode Holmgang — 24. oktober 2016 @ 06:35

 6. Det det især viser, er hvor mange af mine penge der bruges på svindlere i EU. Samtlige nasser på mine penge.

  Kommentar by Hul igennem? — 24. oktober 2016 @ 06:47

 7. Efter valget, hvor DF fik en masse stemmer, glemte de bl.a. en af mærkesagerne de gik til valg på: flygtningestop.
  Hvis DF havde forsøgt at holde nogle af deres valgløfter, så kunne man have tilgivet dem noget af “fifleriet”, men DF viste sig at være lige så upålidelige som alle de andre partier.

  Hvis dette land nogensinde skal på ret kurs, så skal upålidelige, løgnagtige, og fiflende politikere ud af Folketinget.
  Ligesom der bør være nultolerance over for migranter der begår lovovertrædelser, således bør der også være det over for svigtende politikere. De får alle en fair løn, med de fleste af omkostningerne betalt, så der er ingen undskyldning for derudover at rage uberettiget til sig, det være sig stort eller småt, for derefter at spille dumme og uforstående.
  Vi kan og skal ikke blive ved med at vælge og genvælge de selvsamme rådne politikere – uanset partifarve. Vælgerne må begynde at indse at der skal en ny stil til.

  Kommentar by Birger Jensen — 24. oktober 2016 @ 08:25

 8. Jens Peter Bonde, 29 år i EU parlamentet, bekræfter det de fleste, der selv kan regne, har regnet ud:

  “Det er naivt at tro, at Dansk Folkeparti er det eneste parti, der har været lidt for ihærdig med at søge EU-bevillinger til politiske aktiviteter, der har været på kanten af reglerne.
  Det mener forfatteren og journalisten Jens-Peter Bonde, der selv sad i Europaparlamentet i 29 år, inden han trak sig tilbage i 2008.
  – Jeg har læst listen igennem, og der er ikke én af de udgifter på den liste, som man ikke også ville kunne finde på andre danske partiers liste.”

  http://www.dr.dk/nyheder/politik/eu-veteran-om-stoettesjusk-df-er-langt-fra-de-eneste

  Hørte i går Henrik Quortrup m.fl. i radio 24syv’s program “Det, vi taler om” (han ved hvad han taler om, når det drejer sig om politisk spin og politiske rævestreger). Han sagde, at de andre partier, som har brugt EU-penge på samme kreative måde som DF, ikke har ønsket at fremlægge regneskabder for deres egen modtagne EU-støtte.

  Han mindede desuden og EU-politikernes svindel med flyrejser, som de modtog støtte for selvom de ikk havde deltaget i de pågældende EU-møder og nævnte EU-diætsvindel kongen John Iversen fra SF.

  07. MAJ. 2009
  “Diæt-fifleri kaldes pamperi
  Parlamentarikernes hang til hurtige diæter lugter af misbrug, mener ekspert i EU-ret. Kandidater kalder det pamperi.

  Det er skadeligt for EU, når Europa-parlamentarikerne hæver 2.000 kroner skattefrit for at være til et møde i et par minutter.
  Og for at gøre ondt værre, lugter det desuden grimt, når Ole Christensen (S) sætter 2000 kroner ind på kontoen i diæt for blot at skrive sig på mødelisten, mener lic.jur. og EU-ekspert Peter Vesterdorf.”

  http://www.dr.dk/nyheder/diaet-fifleri-kaldes-pamperi

  Min kommentar: Typisk for totalitære systemer som EU, at de kun retsforfølger modstandere, for noget som de andre gør straffrit.
  Morten Messerschmidt (7 år i EU-parlamentet) er ‘elev’ af Mogens Camre (10 år i EU-parlamentet) og de kender ‘EU-systemet’, næsten lige så godt som Jens Peter Bonde. De tre er givetvis dem, der kender alle hjørner af EU bedst. Overraskelsen for dem er nok, at EU nu (efter Brexit?) straffer selektivt for at ramme EU-modstandere?

  Kommentar by A-mad — 24. oktober 2016 @ 08:41

 9. Ærligt talt. Rager det mig en papand. Hvad EU midler ellers er brugt i til i regi i Mellemøsten og andre steder og internt (Parlamentarikerne, skal blot skrive under de har været i parlamentet, og så kan de holde sig væk etc etc etc), så er det for mig et fedt med den historie. At DF, så har kluntet lidt i det for at få fingrende i kagedåsen, og blevet afsløret…ok beklageligt….men i forhold til EU,s egen interne økonomiske støtte til flytteriet imellem Bruxelle og Strassbourgh o.a…er det peanutz.

  Kommentar by Michael Unna — 24. oktober 2016 @ 08:45

 10. DF er i forvejen et alt for vigtigt parti for vores frihed nationalt og for at opdæmre for muhammedanismen (så godt de nu kan), at det for mig at se er særligt vigtigt, hvad der i EU regi er sket i den sammenhæng.

  Kommentar by Michael Unna — 24. oktober 2016 @ 08:46

 11. Altså den sag er ikke særligt vigtig. Morten Messerschmidt har ydet en god service i forhold til at orientere vælgerne om EU igennem tiden. Trist med den sag om at have fingrende i kagedåsen afsløring, men det får mig ikke til at stemme skifte parti på så lille en bekostning (med mindre der kommer et bedre parti til at bekæmpe muhammedanismens indvirkning i nærheden af spærregrænsen). Ha en god dag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 24. oktober 2016 @ 08:50

 12. Enig Michael Unna. Men det er interessant, at EU (og de hjemlige EU medier og politikere) nu vil retsforfølge EU-modstandere, for noget som EU-tilhængerne gør straffrit.

  Jeg tror det er EU’s kamptræk mod modstandere efter Brexit og jeg tror vi vil se mere af den slags fra EU, som bliver stadig mere totalitært a la Sovjetunionen.

  Metoderne er også brugt af venstrefløjen i USA:

  “In 2013, the United States Internal Revenue Service(IRS) revealed that it had selected political groups applying for tax-exempt status for intensive scrutiny based on their names or political themes. (…)
  Initial reports described the selections as nearly exclusively of conservative groups with terms such as “Tea Party” in their names.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/IRS_targeting_controversy

  Kommentar by A-mad — 24. oktober 2016 @ 09:19

 13. EU skulle hellere få deres eget regnskab til at balancere. For tyvende år i træk har de eksterne revisorer ikke underskrevet EU´s regnskab.

  Havde det været et privat firma var chefen og de ledende medarbejdere været i fængsel og firmaet sat under administration.

  Kommentar by Santor — 24. oktober 2016 @ 09:30

 14. Netop Santor nr. 13
  Jamen, Herregud, Råddenskaben i EU har jo været der så at sige fra starten. Danskerne stemte sig ind i herligheden 1972. I 1978 ansattes Bernhard Connolly i EU-kommissionen som leder for kommissionens afdeling for monitære oplysninger. Han blev chockeret over hemmelighedskræmmeriet og begivenhederne i magtens elfenbenstårn. Da han indså, at han ikke kunde ændre på forholdene internt med det gode, var han tvungen til at gå andre veje for at afsløre dem.
  1995 udkom hans bog “The rotten heart of Europe” (Europas rådne hjerte) om det “økonomiske og politiske perverterede samarbejde”, som skulde lede til EMU (EU`s monetære Union). Bogen overrumplede EU-kommissionen, somikke kunde svare på pressens nærgående spørgsmål angående Conollys afsløringer.
  Connolly blev fyret på det gråeste papir: samtlige dørvagter i EU-højborgen fik hans foto og nægtede ham adgang, da EU-personalet kom tilbage efter sommerferien. Han havde skrevet bogen uden tilladelse fra EU-kommissionen.

  Man kvalte bogen, man kvalte Connolly, men råddenskaben kvalte man ikke. Den fortsatte under andre, selvom også der kom en ny sandhedssøgende mand, der forsøgte at rydde op….

  Kommentar by Gertrud — 24. oktober 2016 @ 10:42

 15. Jeg er rigtig godt skuffet over DF!

  Kommentar by Liva — 24. oktober 2016 @ 14:10

 16. PS. Så en troværdig hypotese fremført et sted: DR har helt usædvanligt selv gravet DF EU-svindel historien frem.

  Deres skjulte formål skulle være 1) tak for sidst fordi DF foreslog at skære 25% af deres budget og 2) en effektiv måde at lægge 25%-besparelsen politisk død ved det kommende medieforlig, hvor ingen andre partier vil turde tilslutte sig nedskærings-forslaget fra DF?

  TORSDAG D. 4. AUGUST 2016

  “DR er en uundværlig kulturinstitution. Men koncentrationen af alle væsentlige nyhedsmedier i København har gennem en årrække været til ugunst for Danmark uden for hovedstadsområdet.

  Af Peter Skaarup, Alex Ahrendtsen og Morten Marinus, alle MF for Dansk Folkeparti

  Det er afgørende for et demokratisk samfund, at medierne er frie og uafhængige, og at grundlaget for mangfoldighed på samtlige platforme sikres. I Danmark har vi en forbilledlig public service-tradition, som er vigtig at videreføre (…)
  DR er en mediemastodont med en årlig omsætning på over fire milliarder kroner. Gennem de senere år har DR brugt positionen til at ekspandere. Blandt andet har DR åbnet en række nye TV-kanaler, hvorfor institutionen nu råder over i alt seks kanaler.
  Vi finder det derfor oplagt, at DR centrerer sig om højst fire kanaler for fremtiden; DR1, DR2, DRK og en ny DR Junior som afløser for Ultra og Ramasjang. (…)
  Den offentlige finansiering af DR reduceres således fra 3,7 milliarder kroner til omtrent tre milliarder kroner, hvilket bør indfases over en femårig periode.
  DR vil fortsat modtage midler efter den fordelingsnøgle, der findes i dag, ligesom vi heller ikke ønsker at røre ved public service-puljen (…)
  DRs økonomi og produktionspriser bør derfor undersøges nærmere, da det indtil nu har været uigennemsigtigt. Hvad vi dog ved er, at DRs generaldirektør i 2014 havde en lønindkomst på 3,7 millioner kroner årligt inkl. pension. Øvrige direktører lå på en løn mellem 1,6 millioner og 2,2 millioner kroner årligt inkl. pension.”

  http://www.b.dk/kronikker/skaer-dr-ned-med-25-procent

  Kommentar by A-mad — 25. oktober 2016 @ 16:10

 17. Jeg skulle lige teste om der er hul igennem. 4. forsøg.

  Kommentar by River — 26. oktober 2016 @ 10:56

 18. Der er filter på kommentarfeltet. Skuffende?

  Kommentar by River — 26. oktober 2016 @ 10:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper