15. november 2016

Rune Selsing ref. Huntington-pointe: Hvis USA var grundlagt af spaniere, ville landet have lignet Mexico

Gårsdagens to Radio24syv-stikprøver gav fuldt hus. Først kunne man høre Lars Trier Mogensen i Det Røde Felt affærdige ‘Ernst’, der påpegede at Putin var bange for at Rusland qua landets lave fødselstal, vil forsvinde om 200 år. Over midnat gentog scenariet sig, da ‘Anita’ ringede ind til Nattevagten, og fortalte, at hun var bange for at gå visse steder i København. Studieværten Caroline Cogez sank en klump, og understregede så, at der er masser at være bange for, og hun ikke var bange for ballademagere, her i disse ‘Post-Trump, Post-Brexit’-tider. Demografi er tidens store tabu. Alt kan diskuteres, men som Je suis Jalving-debatten efterspillet påviste – ikke fremtidens Danmark.

Rune Selsing gengiver en central Huntington-pointe i Jyllands-Posten – Trump tilbyder amerikanerne noget at være stolte af igen.

“Det helt afgørende problem, som Trump adresserede i sin kampagne er, at middelklasseamerikanerens eksistensvilkår er truet. Ikke alene økonomisk – selvom det også er vigtigt – men først og fremmest, at den amerikanske nationale identitet er under opløsning. Men hvad er det for en identitet?

For godt ti år siden beskrev Samuel Huntington i bogen ‘Who Are We?’ USA som et multietnisk samfund med en national enhedskultur. Kernekulturen i USA er således monokulturel. Den er ikke et produkt af indvandrere, men derimod af britiske nybyggere. Og mens det er rigtigt, at forfatningspatriotismen er en vigtig del af kernekulturen, bygger USA på et fundament af britisk protestantisme – hvilket naturligvis også er afspejlet i forfatningen. Som Huntington polemisk men uafviseligt gør opmærksom på, er det en let kontrafaktisk øvelse at afgøre, hvordan USA ville have set ud, hvis landet i stedet for briter havde været bosat af spaniere eller af portugisere. For det ved vi jo godt – så ville USA have lignet henholdsvis Mexico eller Brasilien!

Men som vi også ved herhjemmefra, så er fremhævelsen af den slags etniske særpræg ilde set, og det er mere comme il faut med skåltaler om universelle værdier, kulturløse rettigheder og den slags. Og blandet andet af den grund er kernekulturen i USA nu truet af fornægtelsen af det særegne ophav og mere jordnært af en stor mexicansk indvandring, der risikerer at splitte landet op i to kulturer.

… Trump ikke bare anerkender problemet, han går skridtet videre, og foreslår en effektiv løsning, alle kan forstå, nemlig en mur langs grænsen til Mexico og udsmidning af de to millioner illegale immigranter, som ellers de facto har fået lov at blive.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78013/trackback

16 Comments »

 1. Mexico er ikke meget spansk ligesom Mellemamerika. Omkring 10% af befolkningen i Mexico er af europæisk afstamning ellers landet delt mellem nogle etniske indianske grupper samt en blandning mellem europæere og indianere. Mellemamerika er det faktisk værre med europæere på et par procent. De eneste lande i Sydamerika med en majoritetsbefolkning af europæisk herkomst er Argentina, Uruguay og Chile. Det sydlige Brasilien skulle være europæisk. De europæiske områder i Sydamerika har også store problemer med illegale indvandrere.

  Kommentar by Thorsted — 15. november 2016 @ 11:53

 2. Trump er indtil videre vort håb og ledestjerne.
  Jeg håber virkelig, at han holder ud og gør alvor af sine gode løfter, selv om det bliver mere end svært at gå imod den politisk korrekte tsunami han er ude i.
  Her hjemme har vi heldigvis også Nye Borgerlige, med Pernille i spidsen, som også må døje med alskens shitstorm.

  Kommentar by Holger Madsen — 15. november 2016 @ 13:12

 3. De illegale der “ikke smides ud” men får brev eller henvendelse om at forlade landet frivilligt til en start, er bandemedlemmer, mordere, voldtægtsforbrydere, røvere og alm. vanekriminelle. ud af ca. 14 millioner estimerede illegale immigranter, består de kriminelle af ca. 3 millioner. Resten, 11 millioner får lov at blive. Trump betragter disse borgere som arbejdsomme, lovlydige og en gevinst for USA. 35% latinoer stemte på Trump til valget samt 65% hvide. Kun 12% af sorte stemte på Trump. De sorte vil snart også være en mindre minoritet end latinoer. Så kan de se om de vil have en mur til den tid.

  Kommentar by Men dog ! — 15. november 2016 @ 14:18

 4. Overklassen i Mexico er hvid, som alle andre steder i Syd- og Mellemamerika.

  Sydamerika er racemæssige kaste-samfund og langt fra de multikulturelle paradis, som mange kan lide at fremstille dem. Øverst er altid den Europæiske hvide elite, der er jordbesiddere, akademikere, forretningsfolk. Under denne er en klasse af mestizoer, oftest med majoritet Europæisk afstamning. Begge disse to grupper anses og omgås på lige fod.

  Derefter kommer mestizoer med overvejende indiansk blod, der i lande som Mexico, Chile, Bolivia, udgør flertallet af befolkningen. De har oftest lav uddannelse og stor arbejdsløshed.

  Næste kaste er de såkaldte tri-racials, der er særlig udbredte i de gamle slavehavne som i Brasilien. Blanding af hvid, indianer, sort.

  På bunden er i alle lande de fuldt Afrikanske, som i alle andre steder i verden. Påfaldende ikke sandt?

  Kommentar by Nimble Navigator — 15. november 2016 @ 14:22

 5. 1.Thorsted. Det er nok lidt meget at kræve en 100% ren europæisk raceattest for at regne amerikanere – alle fra Kap Horn til det nordligste Canada – som af europæisk afstamning og europæisk kultur.

  Jeg har med fornøjelse arbejdet sammen med alle slags amerikanere fra Canada til Argentina og Chile og uanset deres forfædres genetiske baggrund var de alle præget af europæisk, uddannelse, kultur og værdier.

  Donald Trump er forresten af tysk afstamning. Måske kan han tale tysk med Frau Merkel?:-)

  Kommentar by A-mad — 15. november 2016 @ 15:34

 6. @Nimble Navigator

  Det var en interessant faktasamling omend ikke overraskende. Har du link til en kilde?

  Ps. Vi kan se på udredningen at det simpelthen er intelligensen der afgør pladsen i hierarkiet.

  Kommentar by Balder — 15. november 2016 @ 17:38

 7. @ Balder, lidt læsning:

  http://www.npr.org/sections/parallels/2014/11/09/362356878/in-brazil-race-is-a-matter-of-life-and-violent-death

  “..Filho says there is a two-tiered system in Brazil based on skin color…”

  http://countrystudies.us/colombia/37.htm

  “..Nevertheless, most Colombians continued to identify themselves and others according to ancestry, physical appearance, and sociocultural status. Social relations reflected the importance attached to certain characteristics associated with a given racial group. Although these characteristics no longer accurately demarcated distinct social categories, they still helped determine rank in the social hierarchy..”

  “..The whites tended to live mainly in the urban centers, particularly in Bogotá and the burgeoning highland cities. The large mestizo population was predominantly a peasant group, concentrated in the highlands where the Spanish conquerors had mixed with the women of Indian chiefdoms. After the 1940s, however, mestizos began moving to the cities, where they became part of the urban working class or urban poor. The black and mulatto populations were also part of this trend but lived mainly along the coasts and in the lowlands. ..”

  “..The Spanish created a hierarchical society in which they occupied the top stratum in terms of prestige, wealth, and power; slaves and Indians occupied the bottom. White skin became synonymous with being Spanish and therefore of high status. Offspring of mixed unions fell somewhere in between, adopting the dominant culture if recognized by their Spanish fathers, remaining on the social periphery if not. As the character and value system of the nation were formed, notions of color, class, and culture merged to elevate whites, subjugate blacks and Indians, and allow upward mobility for mulattoes and mestizos who dissociated themselves from the heritage of their nonwhite ancestors in favor of becoming “Spanish”..”

  Illustration af spaniernes omfattende race-hieraki:

  http://www.amigosmap.org.mx/wp-content/uploads/2016/04/castas_big.jpg

  Kommentar by Nimble Navigator — 15. november 2016 @ 18:14

 8. Venezuela burde være et interessant studie for alle socialister/kommunister/stærkt venstreorienterede.
  Et land der er rigt på resurser, et land der havde alle chancer for at være mønster for resten af Mellemamerika og Sydamerika, indtil socialismen og gennemført korruption tog over.
  Armod, fattigdom og lovløshed er resultatet.
  Den menige venezuelaner er venlig og imødekommende, men bliver kurrumperet af et korrupt regime, hvor magt har ret.
  Har været der nogle gange i embeds medfør og som tourist, og har været vidne til et samfund der synker dybere ned på et nærmest dyrisk stade.
  Den socialistiske utopi med sammenhold og lighed var intet sted at iagttage. Enhver var sig selv nærmest.
  Cuba og Nordkorea er ligeledes skoleeksempler på hvordan man kører et land i sænk.
  Alle AFA´er, einheilslisten, stupid folkeparti samt alternativ sex, burde samles i et bundt og sendes på et tvunget studieophold i Nordkorea eller Venezuela i et år eller to.
  Inden længe, ville de alle sukke af længsel efter det “Kapitalistiske samfund” de hader så heftigt.

  Kommentar by Finn A.Skov — 15. november 2016 @ 19:13

 9. “Vi kan se på udredningen at det simpelthen er intelligensen der afgør pladsen i hierarkiet”
  Ja det kan der da ikke være tvivl om for de afrikanske slaver kunne da bare ha´ forvaltet de mange penge de arvede fra deres forældre på en mere forsvarlig måde i stedet for at ødsle dem væk.
  Ironi kan forekomme.
  Christ

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 16. november 2016 @ 02:30

 10. @Per Henrik Rasmussen, der er ikke et eneste sted i verden hvor Afrikanere lever i fred og rigdom. Ikke et eneste velfungerende land, ikke en velfungerende by.

  Detroit i USA, 40 års uafbrudt sort demokratisk styre, en by i total forfald med enorme kriminalitet.

  Haiti, første “frie” slaveland, flere hundrede år med eget styre, om muligt mere fattigt og voldeligt end Afrika.

  Du finder det ikke, eksemplerne på Afrikansk civilization i moderne forstand, det findes ikke, nogen steder. Alle andre kan i nogen grad, ikke Afrikanerne, hvorfor er det?

  Kommentar by Nimble Navigator — 16. november 2016 @ 02:50

 11. Detroits problemer kan man ikke (hvis man ellers er ved sine fulde fem) klandre de sorte for.
  Det behøver jeg vist ikke gå i detaljer med.
  Endnu et bevis på at du er fuld af løgn
  https://www.youtube.com/watch?v=ofzQqJNEYBk

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 16. november 2016 @ 03:19

 12. Vidste du for i øvrigt at det vi i dag kender som Mobilepay er en afrikansk opfindelse født for ca, 20 år siden ?

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 16. november 2016 @ 03:35

 13. #5 Trumps farfar og farmor var tyskere, mens hans mor var født på Lewis i Hebriderne og havde gælisk som modersmål (fra McLean klanen), så halvt tysk og halvt skotsk. Han taler ikke selv tysk eller andre fremmedsprog.

  Kommentar by Odo — 16. november 2016 @ 03:52

 14. Nu er fremmedsprog jo mange ting så en eller anden afart af fremmedsprog taler han dog f.eks Hilbilly sprog med whitetrash accent som så næppe kan bruges internationalt men det er spændende hvad hans manglende sproglige evner og andre handikap fører med sig

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 16. november 2016 @ 04:07

 15. 13.Odo. Interessant info. Så en udsendelse i tysk tv fra den mindre tyske by familien stammer fra. Der var interviews med flere slægtninge, der hed Trump (Drumpf på tysk:-) Der er andre succesfulde tyske indvandrere i USA med lignende sjove navne. Boing f.eks:-)

  “What Donald Trump learned from his German grandpa Friedrich Drumpf:
  Want to understand the phenomenon called Donald Trump and his surprising rise to the top of the Republican presidential field? Then you’d better check out his German roots, Trump biographer Gwenda Blair tells DW.
  (Gwenda Blair wrote two books about Trump and his family)

  DW: Why do you think that Donald Trump’s German roots are essential to understanding the person who is currently leading the Republican presidential field?

  Gwenda Blair: His grandfather Friedrich Drumpf came to the United States in 1885 which was the height of German immigration to the United States when he was 16. His family was from Kallstadt, winegrowers. The first step to the Donald Trump we know today is that his grandfather did not want to be a vintner, nor did he want to be a barber which is what he was trained to do when he first said he did not want to be involved in growing grapes.
  He came to New York and, after he learnt English, he went to the West Coast, ran restaurants, amassed a nest egg, then went back to Kallstadt, married the girl next door and brought her to New York. But she was extremely homesick, so they went back to Kallstadt and he tried to repatriate because he had become an American citizen. But whether on purpose or not, he had managed to miss military service – when he left he was too young and after he came back he was just a couple of months too old, which he said was absolutely coincidental.
  German authorities however thought this was not coincidental at all and refused to let him repatriate. They said he was a draft-dodger, expelled and deported him to the place he came from – the United States – which is how the Trumps ended up as Americans after all instead of simply being a family in Germany that had a grandfather who had spent some years in the United States.

  DW: What traits of his grandfather and father do you think are also reflected in Donald Trump and the way he conducts his business and political career?

  Gwenda Blair: They are really an impressive through line of people who would do anything to get ahead and win. They are all enormously tenacious, never give up and are willing to push the envelope to bend the rules and find the loopholes.
  Grandpa Trump built his restaurants on land that he did not own. In that time of the Gold Rush in the Klondike, it was the Wild West period. It was wide open, very raw, lots of single men desperately trying to find gold – and prostitutes. And Grandpa Trump’s restaurants had liquor, food and access to women. His restaurants had little cubicles off to the sides with heavy curtains – so called private rooms for ladies – which was absolutely understood to mean prostitutes. His establishment was not the exception there, but he certainly did well by that. And after that he went back to Germany and claimed that he was quiet man who avoided bars in his petition to repatriate.
  His son Fred, who made his money in real estate in the outer boroughs of New York City, was very good at finding loopholes. When he was building state-financed housing he set up shell equipment companies and then rented bulldozers and trucks from himself at very high and inflated prices. It was not illegal, but he was pushing the edge and bending the rules. He was very good at that.
  Donald in turn has been very good at finding loopholes and bending rules when he built Trump Towers for example. He hired undocumented Polish workers to do the demolition of the building that had been there before, paid them very low wages and had them sleep on the building site, because they were on such a rushed schedule. Later on he said he had not noticed that they were undocumented which he could not have missed. He is very good at that.”

  http://www.dw.com/en/what-donald-trump-learned-from-his-german-grandpa-friedrich-drumpf/a-18701551

  Kommentar by A-mad — 16. november 2016 @ 09:02

 16. Hvis muslimer havde grundlagt USA, ville der ingen frihed være og slaveriet være fuldt ud en almindelig ting. Islam er en usekulær diktatorreligion, så konsekvensen ville være let at spå om.

  Kommentar by Michael Unna — 16. november 2016 @ 10:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper