23. november 2016

Venstremand om Nye Borgerlige: “De har sagt, at skatten skal være lavere, og så skal alle de sorte ud.”

Forleden hørte jeg nogle minutter af Romerriget på Radio24syv. Emnet var stereotyper, og i studiet var tre kvinder der angreb erfaringsbaserede kategoriseringer. Værst var Mira Skadegaard, der fremførte tesen om de ‘minoritiserede’ brune danskere, der udsættes for mikro-diskrimination af den hvide majoritet. “Når du siger brune danskere, så mener du ikke Nye Borgerlige, fascisterne”, lød det henkastet fra Knud Romer, i et forsøg på være morsom.

Lignende kommentar begik Venstremanden Jakob Engel-Schmidt i t interview med Politiko, hvor han definerer sand borgerlighed som værende en form for kulturrelativisme – ‘Nye Borgerlige er et parti med en dybde som en flad tallerken’.

“Jakob Engel-Schmidt… Hvad er borgerlighed anno 2016 så?

‘Borgerlighed anno 2016 er evnen til at være i dialog med fortiden for at kunne løse fremtidens problemer. Det er evnen til at prioritere hårdt økonomisk samtidig med, at man har respekt for det enkelte individ. …’

Så når man snakker om, at Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance er borgerlige partier, hvad er det så for nogle kriterier, man måler ud fra?

‘… I gamle dage kunne man lave denne her højre-venstre-skala. Det at være borgerlig er også at kunne konstatere, at tingene har forandret sig. Der er ikke længere en akse, der går fra højre til venstre. Det er blevet tredimensionalt. Du kan sagtens være borgerlig ud fra nogle økonomiske parametre, men ud fra de værdiladede parametre være klassisk socialdemokrat. Om det så at være borgerlig er et godt spørgsmål.’ …

‘Den måde, medierne har delt det op i. Nye Borgerlige er eksempelvis et parti med en dybde, der er ligeså stor som en flad tallerken. De har sagt, at skatten skal være lavere, og så skal alle de sorte ud. Folk har været frustreret over de lempelser, den forrige regering har lavet på udlændingepolitikken, så Nye Borgerlige har fået vind i sejlene. Det problem er efterhånden løst, men ikke desto mindre er det had og den frustration så stor, at Pernille Vermund lige pludselig er løsningen på deres problemer.’ …

Så Nye Borgerlige er ikke et borgerligt parti i dine øjne?

‘Det kan de sikkert blive. Men det, jeg ved om dem indtil videre, er, at man gerne vil sænke skatten markant. Det har man ikke fundet penge til at gøre endnu. Så vil man gerne gennemføre en helt masse udlændingestramninger, der melder Danmark ud af det internationale fællesskab, og som muligvis er i strid med Grundloven. Det er ikke borgerligt. Det er bare populistisk.‘ …

Hvornår er man borgerlig som person?

‘Det er man, når man tager personligt ansvar for sin tilværelse, imødegår de udfordringer, man har, på en ansvarlig måde og behandler sine medmennesker og familie ordentligt.’ …

‘… Det, at være borgerlig, handler også om at acceptere at folk er forskellige. … en del af min borgerlighed handler også om at have den rummelighed, der betyder, at jeg ikke skal vurdere andres værdier. …'”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78015/trackback

4 Comments »

 1. Fortsat i fantasien:
  Jakob Engel-Schmidt hvad er det i skat eller offentlig finansiering du ser som fornuftigt, eller borgerligt i forhold til privat finansiering?
  Er en stadig vurdering af både egne og andres værdier ikke borgerlighed, og almindelig sund fornuft for den sags skyld?
  Redaktionen venter stadig på svar…

  Kommentar by Peter Buch — 25. november 2016 @ 01:20

 2. NB har vidst ikke villet sende nogen hjem til deres eget land på baggrund af hudfarve, men der i mod udfra kriterier såsom begået kriminalitet, egenforsørgelse m.v.

  Engel-Schimdt mener åbenbart, at sorte ikke har tilstrækkelige kompetancer til, at forsørge sig selv og holde sig ude af kriminalitet pga deres hudfarve.

  Det er jo en argumentation man ofte ser socialister diske op med.

  Kommentar by Hans Und — 25. november 2016 @ 01:21

 3. JES og andre skabsradikale er rædselsslagne ved tanken om, at NB vil få et jordskredsvalg.

  De er totalt desperate!

  Kommentar by TH — 25. november 2016 @ 06:53

 4. Som der står under -Folketingsvalget 1973- på nedennævnte hjemmeside:
  44 % af alle vælgerne skiftede parti og en tredjedel af Folketingets medlemmer blev udskiftet. Det var det hidtil største vælgerskred i dansk politisk historie, hvorfor valget hurtigt blev døbt ‘jordskredsvalget’.
  http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/jordskredsvalget-1973/
  Den store nyskabelse var dog Mogens Glistrups Fremskridtspartiet – et borgerligt protestparti, der gik til valg på opgør med først og fremmest skattetrykket og den offentlige sektor. Med 15,9 % af stemmerne blev partiet landets næststørste.

  Kommentar by Peter Buch — 25. november 2016 @ 07:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper