24. november 2016

Lars Tvede: Jævne lovlydige borgere er træt af den voksende stat, og ‘den påduttede multikulturalisme’

Skøn kommentar af finansmanden Lars Tvede, der forleden sprang ud som Pernille Vermunds kæreste. Sakset fra Altinget – Tvede: Oprøret, der blev tysset i gang.

“Vi kan vel alle huske historien om den katolske kirke i middelalderen. Altså den dér med en velmenende græsrodsbevægelse, der blev til en institution, som derefter voksede sig stadigt større. Og større. Og så til sidst stor nok til at den sad på en stor del af landjorden i mange lande, regerede fra glitrende paladser, hvorfra den fortalte jævne folk, at de var syndere med udsigt til en frygtelig skæbne, der dog kunne undgås, hvis de købte afladsbreve eller på anden måde underkastede sig og spyttede i kassen. Denne institution påkaldte sig altid godheden, og hvis folk ikke var enige, blev de straks udråbt som ‘kættere’, ’syndere’ og ‘fordømte’. ‘Du ejer ikke dig selv,’ var budskabet. ‘Gud ejer dig. Og vi alene repræsenterer Gud. Så gør hvad vi siger!’

Det er vel rimelig klart, hvor jeg vil hen med den historie, men tillad mig alligevel at tage turen. Staten er nemlig for mig nutidens pendant til middelalderens katolske tyranni. Det er den gigantiske organisme, der nu tager en betydelig del af borgernes penge, dikterer i stadigt finere detaljer, hvordan de skal leve deres liv, overvåger deres handlinger, udråber dem til miljøsyndere og truer dem med undergang, hvis de ikke støtter op omkring statens utallige projekter. Det er øjet i det høje; moralisten og tyrannen, som dag for dag, måned for måned og år for år tiltager sig stadigt mere magt fra de jævne folk. …

De føler sig snydt, fordi systemet konstant piller folk ud, som det er ’synd for’ og som der derfor skal kastes offentlige midler efter, selvom eller fordi de netop IKKE passer deres arbejde og/eller IKKE overholder loven. Jævne, pligtopfyldende folk undres eksempelvis, når utilpassede inviteres på luksusferier, når grove kriminelle får lov til at slå til igen og igen efter afsoning af meget korte straffe, eller når udlændinge, der voldtager og stjæler, ikke udvises. De er trætte af den påduttede multikulturalisme, som beviseligt fører til mere vold, flere tyverier, mere vandalisme og utryghed. De er frustrerede over at se folk, der gør velfærd til en livsstil uden at kassen nogensinde smækkes i. De forbløffes, når deres penge bruges til farceagtigt offentligt projektmageri, verdensfjern humanistisk forskning og absurd bureaukrati en masse.

… Mange jævne folk er nu tydeligvis gale grundet den måde, de er blevet behandlet, når de har protesteret. Hillary Clinton kaldte eksempelvis Trumps støtter ‘the basket of deplorables’ og ‘racist, sexist, homophobic, xenophobic, islamophobics’. Danskere, der protesterer imod islamisk masseindvandring, er tilsvarende kaldt racister, som om religion var en medfødt race snarere end et selvvalgt tankesæt.

… når man lægger låg på en gryde med kogende vand, eksploderer den let til sidst, og det er det, der er ved at ske nu.”

(‘Basket of deplorables’, Hillary Clintons 2016-udgave af ‘Vast right-wing conspiracy’; Foto: Twitter)

“… I do believe that this is a battle. I mean, look at the very people who are involved in this—they have popped up in other settings. This is—the great story here for anybody willing to find it and write about it and explain it is this vast right-wing conspiracy that has been conspiring against my husband since the day he announced for president.” (Hillary Clinton, 27. januar 1998)

“You know, just to be grossly generalistic, you could put half of Trump’s supporters into what I call the basket of deplorables. They’re racist, sexist, homophobic, xenophobic, Islamaphobic — you name it.” (Hillary Clinton, 25. august 2016)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78302/trackback

28 Comments »

 1. Cocking does not work. They will always hate you, they will always call you racists, bigot, hitler, nazi scum.

  Kommentar by Dave — 24. november 2016 @ 16:43

 2. Citat “I stedet for at sige, at pøbelen er dum, racistisk, egoistisk, islamofobisk, populistisk eller hvad I ellers finder på, så prøv lige at sætte jer i deres sko” Lars Tvede

  Det kan eliten ikke, de bor ikke iblandt pøblen, deres børn blive ikke kulturberiget i perkersko….ups folkeskolen.

  Kommentar by Dave — 24. november 2016 @ 17:06

 3. Ups – ja – flere og flere melder sig under fanerne. Hans sidste bog pegede jo også i den retning.

  Gad i øvrigt vide hvornår Liberal Alliance vågner op? Der er ikke langt fra Hans-Hermann Hoppe’s version af liberalismen til det Nye Højre.

  VÅÅÅGN OP!

  Kommentar by Sigwar — 24. november 2016 @ 17:34

 4. Det startede som en vittighed, Liberal Alliance er Radikale Venstre for mænd…men nu? Jeg tror ikke at LA vågner ikke op nu da man har fået en ministerbil. Deres motto, åbne grænser og lukkede kasser, burde laves om til, Piv åben kasse bare kom og tag alt det du vil ha’ kære 3’verden.

  Kommentar by Dave — 24. november 2016 @ 17:56

 5. Jeg har skrevet en del vrede inlæg de siste par timer her på bloggen.

  Undskyld, men jeg er bare så skide træt af, at alt ting er min skyd ifølge David Trads og Zenia Stampe, og MSN osv.

  Jeg er ikke født racist (hvem er det?) Jeg er født og opvokset i et meget kristent og tolerant hjem. Jeg har det meste af mit liv prøvet at omfavne multikulturen, men lidt efter lidt er det gået op for mig, at vi menesker er ikke allesammen ens.

  Samhørighedsfølelse.
  Kulturelt.
  Moralsk.
  Samfundssyn.
  Retfærdssans.
  Kvindesyn.

  Ingen af disse ting har jeg tilfælles med folk fra den 3’verden og mellemøsten, og så siger “eksperterne” at det er MIG der er problemet!

  Tak Urias. Kære Kim, din blog er min ventil når jeg har brug for at komme af med varm luft.

  Kommentar by Dave — 24. november 2016 @ 18:19

 6. Det er en ulige kamp.

  Den institutionaliserede elite har skattebetalte jobs, hvorfra de for skattepengene påvirker skattefinansierede medier, meningsdannerede og politikere.

  Legitimering af institutionaliserede elites jobs indbefatter udskamning og nedgøring af dem, der betaler. Bemærk, at DR (især DR radio) er fyldt med programmer med skattefinansierede forskere, kunstnere, meningsmagere, projektmagere osv. Og aviser har dagligt kronikker fra nogen fra skattefinansierede institutioner eller organisationer.

  De, der finansierer festen over skatten, kommer derimod sjældent til orde. De har heller ikke tid. Hvis de af vanvare kommer til at åbne for et medie eller trække information fra forskere, skal de lægge øre til, at de pr. definition er sexister, homofober, xenofober, islamofober, racister og kryptofascister i alle mulige og umulige varianter.

  Hvis ikke der lige kan opstøves noget nutidigt at udskamme, er det intet problem at finde f.eks. en eller anden sur og hvid og kristen slaveejer for flere hundrede år siden og gøre han til det fældende bevis på dagens samfunds ondskab og skyld. Og er skylden først defineret af eliten, koster det bare ved kasse 1 at kompensere de stakkels identificerede ofre og deres støttegrupper.

  Ydermere skal man opleve, at den institutionaliserede elite systematisk kører samfundet i sænk med stadig stigende import af uintegrerbare fra hele verden gennem et Schengen uden ydre grænser (og til et Europa med en enorm arbejdsløshed i forvejen), med underlige antidemokratiske internationale bindinger i EU/FN og fatale økonomisk ødelæggende konstruktioner såsom Euroen.

  Kommentar by traveler — 24. november 2016 @ 18:22

 7. http://www.avisen.dk/ung-syrer-paa-vej-til-danmark-mistaenkes-for-bombepl_417220.aspx

  Kommentar by k.m. — 24. november 2016 @ 20:02

 8. > traveler

  Godt skrevet.

  Kommentar by Bror Lerbror — 24. november 2016 @ 20:06

 9. Sammenligningen med den katoske kirke i middelalderen er meget rammende. Men der er også forskelle desværre, for dengang voksede oprøret mod paven fordi konger og hertuger kunne se en fordel i at overtage magten fra datidens EU.i dag er det svært at se hvor oprøret skal komme fra….

  Kommentar by Redneck — 24. november 2016 @ 20:34

 10. Hej Kim. Hvorfor er der lukket for kommentarer på linket:
  http://www.uriasposten.net/archives/78015
  ??

  Kommentar by Sindsro — 24. november 2016 @ 21:59

 11. Tvede skriver, religion er “et selvvalgt tankesæt”, hvilket jo er en udbredt måde at forsvare sig imod racisme på. Reelt dog letkøbt når man taler om grupper, som står over for hinanden, og religion statistisk set er lige så fasttømret som medfødte træk. Men den rent teoretiske mulighed for fravalg er den (alt for) logiske fejl, liberalisterne i NB begår, når de åbenbart tror det muligt at integrere flertallet af de fremmede i landet og forarges over mere generelle hjemsendelsesplaner. De ser åbenbart på menneskene som isolerede individer, der frit kan vælge arven fra. Det er en løgn for danskere og i anden potens en løgn for klankulturelle.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 24. november 2016 @ 22:23

 12. Java-rod… Ordnet nu.

  Kommentar by Kim Møller — 24. november 2016 @ 23:13

 13. Integration mellem forskellige kulturer eller racer har aldrig fungeret i noget land.
  Og muslimer kan slet ikke integreres, de kan ikke engang integreres med dem selv !

  Så hvordan man kan importere millionvis af muslimer i Europa, uden nogen vision eller målsætning med denne masseimport.
  Da der er et totalt fravær af vision eller målsætning, så er det jo heller ikke muligt at lave en plan, altså en række handlinger som skal bevirke at visionen eller målsætningen opfyldes.
  En plan skal der følges op på, og der skal foretages justeringer og tilpasninger for at sikre at planen følges.

  Alt dette er totalt fraværende, det gælder for Europa og for Danmark.

  Og derfor ender det uundgåeligt helt galt !

  Da der nu er over 500.000 indvandrere og efterkommere, så er det meget svært at se hvordan der kan rettes op på det uden meget drastiske skridt.

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 24. november 2016 @ 23:26

 14. Tvede er meget dygtig til at formulere sig, og jeg er også enig i hvad han skriver. Er Tvede fortaler for middelklassedanskere eller for milliardærer? Jeg vil ikke have et Europa med ekstrem ulighed, og hvor folks rettigheder alene udspringer af hvor mange penge de har, og hvor de rige bor i gated communities med vagter og private strande. Nu ser vi at Lars Sejr Christensen nærmest har købt LA, og Tvede og broren har sat sat sig på NB. Det er fint nok på kort sigt, for det offentlige og NGO’erne er gået amok, men den skandinaviske tradition er at alle skal have så lige muligheder som muligt og være i same øjenhøjde. Tvede har jo bare en anden religion der er lige så ekstrem “markedskræfterne klarer alt”.

  Kommentar by Zatopek — 25. november 2016 @ 08:21

 15. @ Neerup Buhl:

  Du skriver bl.a. “Men den rent teoretiske mulighed for fravalg er den (alt for) logiske fejl, liberalisterne i NB begår, når de åbenbart tror det muligt at integrere flertallet af de fremmede i landet og forarges over mere generelle hjemsendelsesplaner.”

  Hvor har du det fra? Hvem siger, at det er muligt at integrere de pågældende? Hvor angriber NB hjemsendelse (som næsten aldrig finder sted)? Hvad har du gang i? Læs NB’s tekster og bring venligst dokumentation, citater og henvisninger. Hvad er din hensigt med en bøvlet polemik mod indbildte “liberalister”? Hvorfor bruger du denne betegnelse? Seriøse borgerlige trækker nødvendigvis på både konservativ og liberal tænkning!

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 25. november 2016 @ 09:55

 16. Godt set PNB. Men staten er sgu noget lort.

  Kommentar by Nielsen — 25. november 2016 @ 11:21

 17. > Zapotek
  Makedskræfterne klarer alt, hvis markedet vel at mærke får lov at være i fred for stupide lovliderlige politikere, og hvis betalingsmidlerne var penge = guld og sølv og ikke valuta, som altid vil blive værdiløs.

  Kommentar by Nielsen — 25. november 2016 @ 11:24

 18. At Nye Borgerlige ikke vil vende strømmen men kun begrænse den uønskede tilstrømning fremgår af deres principprogram http://nyeborgerlige.dk/principprogram/staerkt-kulturelt-vaerdifaellesskab/

  Kun de kriminelle uden dansk indfødsret ønskes udvist, og det vil næppe være nok til at mindske sikkerhedstruslen mod fremtidens danskere. Udvises flere kriminelle udlændinge hjælper det vel en smule på kort sigt, men Danmark vil alligevel blive magtovertaget samtidig med de rettroende tager magten i Sverige og Tyskland, hvis ikke muhamedanerandelen i Danmark holder sig under 9,1 % af befolkningen.

  Kommentar by perhag — 25. november 2016 @ 12:01

 19. Ikke enig Nielsen. For eksempel skal der være gratis skole og grundlæggende sundhedspleje til alle. Og mærkværdigt nok går mange højreorienterede selverklærede liberalister ind for masser af statsmagt på udvalgte områder, f.eks. mere politi, flere fængsler, mere militær. Her erkender de pludselig at markedskræfter ikke rækker!

  Kommentar by Zatopek — 25. november 2016 @ 12:13

 20. @ perhag

  Hvad er der galt i følgende: “Vi betragter det danske statsborgerskab som et privilegium. Derfor skal indfødsret til udlændinge begrænses til mennesker, som bidrager positivt og har vist vilje og evne til at assimilere sig i vores samfund. Vi vil sætte en maksimal grænse for antallet af mennesker, der årligt kan tildeles indfødsret ved lov, og ansøgerne skal bedømmes individuelt på deres vilje og evne til at assimilere sig i det danske samfund.
  Øgede krav til indvandringen

  Vi er som folk blevet rigere og klogere af at rejse ud og lade gode mennesker komme hertil. Men erfaringerne viser, at der er befolkningsgrupper, som både økonomisk og kulturelt har væsentligt sværere ved at indgå i det danske samfund end andre. Derfor vil vi sikre Danmarks grænser og kun modtage indvandrere, der kommer med et arbejde på hånden og kan forsørge sig selv. Vi vil differentiere indkomstkravene baseret på ansøgernes oprindelsesland.”

  Vis venligst, hvad der er forkert eller mangelfuldt her!

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 25. november 2016 @ 14:26

 21. Snarup Hansen, at “kun modtage indvandrere, der kommer med et arbejde på hånden og kan forsørge sig selv” – var det ikke sådan, det hele startede omkring 1970? Nå ja, man kan (igen) gøre opholdet betinget, men sandsynligvis er (igen) en socialdemokrat i mellemtiden kommet til magten, og den “gode” plan saboteres på ny… Men først og fremmest kan man savne en beskyttelse af den nedre del af arbejdsmarkedet for etniske danskere. Potentialet for indvandring ud fra dine nævnte kriterier jo nærmest grænseløst, indfødsret eller ej (sidstnævnte får det jo nok også af den næste socialdemokrat ved magten, “når de nu er i landet og har ydet en indsats”). Erfaringsmæssigt kan man også kun frygte for separatismen blandt de “nyttige” fremmedes efterkommere, når de i et kommende dansk mini-USA føler sig som pariaer og etnisk er klare minoriteter. Og praktisk kan jeg ikke se nogen teknik til at gennemskue selvforsørgende Mohamed Atta-typer – af hvilke der trods alt kan være en del, når nær 80 pct. af muslimer i Danmark går ind får fuld praktisering af koranen. NB ligger nær USA-principperne for indvandring, der har taget fremtidsudsigterne fra kernen af Trump-vælgerne. Alternativet er en forhåndssortering ud fra ophav med viden om, hvilke kulturer og etniciteter der generelt må mindskes her uanset enkeltes aktuelle brugbarhed, og dansk arbejde på danske hænder. Demografisk batter NB’s program ikke.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 25. november 2016 @ 20:07

 22. @ Neerup Buhl.

  For det første: Husk, at alt det, som du – delvist og antydningsvist – anbefaler eller kræver, skal udføres af legitime autoriteter = stat og kommune. Hvor mange aktiviteter skal indføres? Og husk, at den ganske velvoksne integrationsindustri kun har forværret elendighed og voldsudøvelse. Det bliver svært at finde et personale, som er motiveret til at beskytte det danske samfund – altså fredelige borgere.

  For det andet: Husk, at de personer, som er immigreret fra Nærorienten og Nordafrika, som ikke snylter, ikke følger klantraditionen, og som er undsluppet blodhævn og sharia, konsekvent er blevet ignoreret af politikere, der i stedet stoler på imamer – og i visse tilfælde begunstiget dem. Mange af de frigjorte eks-muhammedanere – især iranere – er blevet danskere. Den slags immigranter udgør sandsynligvis et mindretal, men de er stadig mange, og det er idiotisk at forbinde dem med de forkerte.

  For det tredje: Du ønsker “dansk arbejde på danske hænder.” Hvorfor? Hvad indebærer det? Problemerne på dette område skyldes i høj grad manglende incitament (læs f.eks. her: http://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE9175348/indkomstforholdene-i-danmark-truer-demokratiet/ ).Vil du udvise polske håndværkere? Øjensynligt arbejder de fleste af dem efter danske overenskomster. At blive dansk er enkelt: Vær selvforsørgende, lovlydig og opdrag børnene efter de normer og idealer, der fungerer her i landet. Især frihed under ansvar. Glem bøgetræer, bautasten, flag, Dybbøl Mølle, genom, religion og kongehus.

  For det fjerde: Sikkerhed er det allervigtigste. Forebyggelse af muhamedanske udskridelser – eksempelvis opfordring til vold – fungerer allerede i Singapore. De pågældende forsamlinger (denne trosretning udgør ca. 15 procent af befolkningen) kontrolleres derfor permanent, og overtrædelser straffes med udvisning for bestandigt. At indføre en sådan praksis og afskaffe den ukloge integrationsindustri er UDELUKKENDE et viljespørgsmål – og dermed en eminent politisk sag.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 25. november 2016 @ 21:44

 23. Personligt, finder ‘deplorable’ oversat til ‘mistrøstig’

  http://sproget.dk/lookup?SearchableText=mistr%C3%B8stig

  Hvilket, jo netop IKKE er hvad Trumps vælgere er – politisk!

  Kommentar by Thorbjørn — 25. november 2016 @ 22:30

 24. @ Snarup Hansen, jeg læser desværre kun begrebsforvirring i dit svar. Individuelle kvaliteter såsom ydende og ikke-ydende kan vel aldrig afgøre, om man er dansk. Så er en stor del af etniske danskere med historisk rod her jo heller ikke danskere – men jeg er helt enig i, at incitamentet til at yde skal ændres. Men det er et andet paradigme end dansk eller ikke-dansk. En fremmed kan udmærket være velfungerende borger, og en dansker en bums. Og at sige, at en person ikke er dansker, er da ikke at sætte personen i bås med imamer og det, der er værre. De fleste af verdens mennesker er ikke danskere. “Glem bøgetræer” osv.-logikken er at gøre Danmark til indvandrerland for dem, “der kan og vil”, et mini-USA, hvilket man da godt kan have som mål, men det bliver bare et andet land end Danmark, et velfungerende beboet område, hvor borgerne måske har penge nok, men kun en pinkode som fællestræk, enhver (gruppe) pukker på sit, og fanden tager de sidste, som vi ser i andre indvandrerlande.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 25. november 2016 @ 23:26

 25. Er Schweiz en nation? Her er to religioner og fire sprog. Er landet velfungerende?

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 26. november 2016 @ 09:41

 26. Befolkningsgrupperne i Schweiz er ret ens og med historisk rod i områderne. De mange indvandrere, der arbejder i Schweiz, er der derimod generelt strikt på lånt tid, og kaldes ikke schweizere uanset nyttevirkning.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 26. november 2016 @ 11:32

 27. Meget fornuftig mand ham Tvede.

  Men jeg er sgu ret misundelig over, at han har scoret den skønne frøken Vermund!

  Kommentar by TH — 26. november 2016 @ 13:24

 28. >27 TH
  Der er nok nærmere tale om at han ikke har kunnet holge gylpen lukket. Han har i den grad mistet en god kone, hvis hun da ikke er dum nok til at se gennem fingrene med det, p.gr.a. hans penge. Og jeg anser Peter Neerup Buhl for en hel del fornuftigere.

  Kommentar by Nielsen — 27. november 2016 @ 12:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper