25. november 2016

Professor om populisme: “… ikke et spørgsmål om, hvorvidt katastrofen indtræffer, men om hvornår”

Danmarks første professor i ‘Internetforskning’ hedder Niels Ole Finnemann, og har en fortid på den yderste venstrefløj, og boede eksempelvis i kollektiv med kommunistiske revolutionære. Tidligere på året blev Peter Lauritsen Danmarks første professor i ‘Overvågning’, og det kan selvfølgelig være tilfældigt at han bor i et bofællesskab kaldet ‘Overdrevet’ (en ‘Atomvåbenfri Zone’), men herfra betragtet virker det som om at man skal være langt til venstre for midten, for at nå de øverste løntrin i det offentlige.

Kommentar af professor Peter Lauritsen (AU) i Dagbladet Information, der introducerer begrebet ’superpopulist’ – Mens vi har bekymret os om de fremmede, er vi selv blevet truslen mod demokratiet.

“En dag midt i firserne stod min far ude i haven sammen med en kollega. De kiggede mod øst, mens de diskuterede den dag, de sovjetiske missiler ville komme. … Indtil for nylig troede jeg, at vi endegyldigt havde sagt farvel til denne følelse. At vi aldrig mere ville lade det komme så vidt, at frygten blev klangbund for vores liv. Desværre ser det ud til, at jeg tog fejl. …

Men knap havde vi sagt farvel til de gamle fjender, før vi begyndte at skabe nye. Allerede i firserne og i starten af halvfemserne blev opmærksomheden rettet mod udlændinge og flygtninge. Nu var det dem, der ville tage friheden og demokratiet fra os. …

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange nogen har sagt, at islamismen har overtaget kommunismens rolle. Og hvor har vi dog brugt lang tid på at diskutere, hvordan nogle fanatikere og senere bare nogle muslimer ville tage demokratiet og vores værdier fra os. Endeløse debatter i korte loops om tvungne frikadeller og kønsopdelt svømning, muligheden for Sharia på Nørrebro og det rimelige i, at kvinder går med tørklæde.

Vi fokuserede på de fremmede, og vi troede, at det var der, truslen lå. … I dag står det klart, at det bare var et trylletrick. … Det var alligevel ikke halalslagtning og fem kvinder i burka, der var den store trussel, men derimod den demagogi og populisme, som har fået tag i politikere og befolkning. Villigheden til at løsne forbindelsen til demokratiet vokser. Og dermed åbnes døren for den stærke mand, der åbenlyst udsteder falske checks på en bedre verden.

… snart er det superpopulisten Trump, der har fingeren på den knap, der sender missiler henover min fars have. Det er ham, der er ved at kvæle den spirende optimisme på klimaets vegne. Og det er ham, der skruppelløst fisker stemmer, mens han lader hånt om frihed og lighed. … Jeg har nemt ved at forestille mig koret af danske politikere, der vil sige, at det jo netop var for at undgå demagogi og populisme, at de endeløst har strammet udlændingeskruen. … det har ikke hjulpet. Faktisk slet ikke.

I dag kan alle se – hvis de vil – at vores samfund er truet. Men trusselsbærerne er ikke muslimerne eller de brune eller de fremmede. Den kommer fra os selv… Jeg tænker, at det er en erkendelse, som ligger lige for. Det kræver ingen intellektuel skarphed at se, hvordan situationen er. …

Dermed er vi igen tilbage i min barndoms have, hvor de voksne diskuterede missilernes komme. Omstændighederne er anderledes, men følelsen er den samme: Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt katastrofen indtræffer, men om hvornår det sker.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78330/trackback

20 Comments »

 1. Ja det kræver ingen skarphed, ligesom med nazisterne.

  Kommentar by River — 25. november 2016 @ 12:22

 2. ‘Det kræver ingen intellektuel skarphed at være enig med mig’.

  Kommentar by Bastardo — 25. november 2016 @ 12:26

 3. Apropos ‘Atomvåbenfri zone’:

  Som tidligere mangeårig borger i Albertslund Kommune skrev jeg for et par måneder siden et venligt brev til Borgmesteren, hvor jeg spurgte, om kommunen stadig var ‘Atomvåbenfri zone’ – som vedtaget af en næsten enig kommunalbestyrelse i 80’erne, og, hvis ikke, hvornår status var ændret og hvorfor.

  Jeg er stadig uden svar fra Borgmesterkontoret. Dette er formentligt i strid med offentlige myndigheders forpligtelser og svarfrister.

  Kommentar by Bastardo — 25. november 2016 @ 12:41

 4. Vi lever i sandhed i spændende tider.

  Sort er blevet hvidt, og hvidt er blevet sort.
  Der lyves – fuldstændigt uhæmmet – jo mere, jo bedre.

  Og med det i mente, må det Niels O. Finnemann betegner som “en katastrofe”, vel skulle anses for at være katastrofens diametrale modsætning, altså noget virkelig positivt..?

  Kommentar by Bror Lerbror — 25. november 2016 @ 13:29

 5. Ja men hellere populister end venstreorienterede:

  https://www.youtube.com/watch?v=jSCXFJJ_zGk

  Kommentar by Holger — 25. november 2016 @ 13:40

 6. “Men knap havde vi sagt farvel til de gamle fjender, før vi begyndte at skabe nye. Allerede i firserne og i starten af halvfemserne blev opmærksomheden rettet mod udlændinge og flygtninge. Nu var det dem, der ville tage friheden og demokratiet fra os. …”

  ————————— OG ————————-

  Hvad I så vi skal gøre ved det. ????
  Der findes KUN en løsning mine damer og herrer, og denne løsning SKAL findes NU.

  Regering og Folketing, (Særlig Justitsministeren) samt den udøvende og dømmende magt vil/kan IKKE.

  Tjaaaaa: Tanker er toldfrie. !!

  Kommentar by Sindsro — 25. november 2016 @ 15:16

 7. Hr. Finnemann lever i en boble. Når han tror han kigger ud, ser han bare et spejlbillede af sig selv.

  Kommentar by mb — 25. november 2016 @ 15:25

 8. Omgang med og i antifa, rebel og ingsoc er ensbetydende med et godt netværk i det offentlige. Det er den ultimative oldboys klub. En karriereraket.

  Kommentar by Helmuth Kohl — 25. november 2016 @ 16:36

 9. En skandale, at kollektivismens lejesvende driver deres politiske spil på universiteter og højere læreanstalter. Skulle jeg få enevældig magt, ville alle fag på universitetsniveau få stopprøver indenfor matematik-statistik, fysik, kemi, geologi og molekylærbiologi. Jeg skal ikke påstå, at alle disse fags genstandsområder altid vil være forudsætning for andre fag, men det afgørende er, at det er højniveaufag, der ved udøvelse giver hjernen træning i rationel tænkning baseret på observationer i den virkelige verden. I disse fag er det meget sværere at undergrave sund fornuft, selv om det kan lade sig gøre. Skriftlige eksaminer skal indføres i alle fag og på alle trin. Herved undgås fagligt nedbrud ad bagvejen. Opgaver og besvarelser lægges på www, så alle kan kontrollere lødigheden. Et sted mellem 90-99 % af studerende på højere læreanstalter er studie-uegnede. For 20-30 år side, var ulykken allerede fuldbyrdet på RUC. Som underviser i geologi her, drøftede jeg ofte følgende fundamentale spørgsmål med mine studerende: Hvorfor er I på universitetet, når I ikke kan regne og tænke og ikke vil lære udenad. Skal man passe en pølsevogn, skal man kunne præcis dette. Vi nåede gerne frem til, at det var netop derfor, de gik på universitetet. Intet sted i samfundet var kravene mindre end på universitetet. Den forskel, der var og er mellem de forskellige højere læreanstalter arbejdedes der allerede dengang på at udligne. Og det lykkedes, jfr. Kims relevante eksempler. De svære fag forsvinder, fordi de fravælges, og taxameter-princippet, der giver penge til de fag, der vælges af mange, scorer gevinsten. Lette og politisk inficerede fag “uddanner” horder af uduelige tomgangssnakkere. De skal selvfølgelige have stillinger, hvor de kan snakke videre. Men de “arbejder” på vor regning, så det er vel ikke uberettiget, når vi vil have dem væk? Er der nogen, der har løsningen her og nu, skal de ikke holde sig tilbage. Kan Sindsro evt. kaste lidt lys over de toldfrie tanker?

  Kommentar by Tommy Jørgart — 25. november 2016 @ 16:58

 10. Niedersachsen i Tyskland opfordrer til flere fremmedsprog i folkeskolen, f.eks. Arabisk, Tyrkisk og Farsi, så børnene endelig kan læse Khomeinis skrifter på originalsprog.
  https://www.welt.de/debatte/henryk-m-broder/article159726637/Deutsche-Schueler-lesen-bald-Erdogan-auf-Tuerkisch.html

  Kommentar by k.m. — 25. november 2016 @ 16:59

 11. Niels O. !!!
  Det minder mig om noget

  Kommentar by k.m. — 25. november 2016 @ 17:05

 12. Publikation fra Danmarks Statistik i dag:

  “Indvandrere i Danmark 2016”
  http://www.dst.dk/da/Statistik/Publikationer/VisPub?cid=20704

  Se fx tabel 5.11 på side 87 – Bemærk der er korrigeret for socioøkonomiske forhold og alder i tabellen – Muslimer er helt sindssygt kriminelle ifht. den jævne dansker. Mon Niels O. Finnemann overhovedet kan læse en simpel statistik? Og stadig mene de samme? – Statistikken viser hvorfor menigmand og -kvinde har fået NOK!

  Kommentar by Thorbjørn — 25. november 2016 @ 17:14

 13. Den gode professor har ikke så meget intellektuel skarphed, at han kan forestille sig, at han en dag kan stå som klassens dummeste dreng.

  Kommentar by Menig 442 — 25. november 2016 @ 17:25

 14. Der er ikke noget nyt i, at socialister føler sig tiltrukket af islam. Det gjorde nationalsocialisterne også – anført af Hitler:

  http://israel-info.dk/default.asp?id=54

  Kommentar by Christian — 25. november 2016 @ 17:30

 15. Det er lige efter bogen. Partibogen. Jeg husker tankegangen fra de marxister jeg heldigvis undslap på KU og ‘flygtede’ til den private sektor for ikke at kigge mig tilbage.

  Kun de, der var troende marxister kunne gøre universitetskarriere og det var også kun dem, der kunne holde ensretningen ud. De røde og de døde:-)

  Sådan er det stadig og Niels Ole Finnemann er et slemt eksempel.

  Marxismen døde endeligt efter 1989 år og gå aldrig tilbage til en fuser! Hele marxistslænget burde selvfølgelig have været udrenset fra universiteterne. Nu må vi vente på at manden med leen får tid til at gøre sit arbejde.

  Det er håbløst at argumentere med de røde frelste. Man kan kun more sig over dem.

  Eksempel. Der er flere slags vi i ‘den danske sprog’. Pluralis majestætis er forbeholdt dronningen og er en sjov arkaisk overlevering, synes jeg.

  Men hvad er det for et ‘vi’ Niels Ole Finnemann betjener sig af? Absurd syret: “Men knap havde vi sagt farvel til de gamle fjender, før vi begyndte at skabe nye”.

  Niels Ole Finnemann har sgu da aldrig “sagt farvel til de gamle fjender” og “begyndt at skabe nye”. Han er for længst totalt hjernevasket sammen med ‘die alte kameraden’. Lad jer ikke narre. Hans fjender er USA og dens lakaj Israel og KAPITALISMEN (Vågn til kamp..osv)

  Hvis han bare én eneste gang omklamrer mig med sit fidele ‘vi’, vil jeg fan’me med al magt slå mig fri! (igen:-)

  Godt Trump blev præsident og forhåbentlig bliver Marine le Pen præsident i Frankrig! Lad os slippe af med den udelikate marxistiske efterbyrd som f.eks Niels Ole Finnemann!:-)

  Kommentar by A-mad — 25. november 2016 @ 17:46

 16. OT Nybyggede ‘Prismen’ lukker pga mutikulturen:
  http://www.bt.dk/danmark/kendt-kulturhus-tvunget-til-lukning-unge-drenge-begaar-haervaerk-og-truer-personal

  Kommentar by Martin — 25. november 2016 @ 17:47

 17. Det er vel efterhånden alment kendt, at et lang liv på Campus ikke nødvendigvis giver stor indsigt i samfundet udenfor, men ofte fører til en art politisk selvbestøvning og selvbedrag.

  Perioden 1983-2016 må kaldes tåbelighedernes march, idet man med åbne øjne går sin undergang i møde, i og med, at man nu i 4-årtier har indforskrevet uintegrerbare hjernedøde muslimer.
  Danmark befinder sig i en eksistenskamp. Kun de, der vil afskaffe asylretten, er gode danskere, resten er dhimier der lefler for den muslimske anus.

  Danmark, landet der er udskidt af kalk og vand. Stedet hvor vi reagerer på terror ved at synge en sang, kramme hinanden,tænde nogle lys, udtale ”Je suis dit + dat,” med efterfølgende fakkeltogs syndrom, i stedet for at høre lyden af tusindtallige ladegreb.

  KÆMP FOR DANMARK

  Kommentar by der Adler — 25. november 2016 @ 18:03

 18. […] today’s Uriasposten, bits and pieces from a commentary in Information (the Danish newspaper for pseudo-intellectuals). […]

  Pingback by A Professor on Populism | Things to Remember, Things to Cherish — 26. november 2016 @ 01:06

 19. Sørgeligt selskab Bent Jensen og Helmuth Nyborg er havnet i.

  Kommentar by Nielsen — 26. november 2016 @ 09:24

 20. Professoren er ganske enkelt anti-dansk. Vores samfund er truet – af blandt andet professorens anti-danske synspunkter.

  Kommentar by Liva — 26. november 2016 @ 19:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper