26. november 2016

Fidel Castro (1926-2016) – Personificeringen af en perverteret menneskefjendsk ideologi

Lørdag morgen blev en glædens stund. Fidel Castro er død, og verden slap hermed af med den sidste af de store kommunistiske diktatorer. Han tog magten ved revolutionen i 1959, udrensede demokrater i egne rækker, aflyste de planlagte valg og konsoliderede partistaten med ham selv i front i 50 år. Der er ingen formildende omstændigheder, omend han stadig er et stort navn på den yderste venstrefløj.

Eksempelvis hos DR-tillidsmanden Dines Boertmann, der har en fortid i Danmarks Kommunistiske Ungdom, og en nutid i den Castro-tro Dansk-Cubansk Venskabsforening. Og ja, selvfølgelig har han fået til opgave at skrive diktatorens nekrolog – Manden der formede Cuba. En ørkenvandring i eufemismer, med velkendte retoriske tricks, herunder ‘hadet af mange’ og ‘det åbne spørgsmål’.

“Vil historien frikende Castro, som han skrev i 1953? Mange vil ikke mene det, mens andre vil. Sikkert er det, at der vil være stærke og modstridende meninger om hans eftermæle, men ingen kan bestride, at han skrev sig ind i den.” (Dines Boertmann om Fidel Castro, DR Online, 26. november 2016)

(Fidel Castro og Nikita Khrushchev, 1962)

For sober oplysning om Fidel Castros forbrydelser henviser jeg til arkivet, hvor man eksempelvis kan finde en kronik af Jacob McHangama fra 2012.

“‘Den, der mister sin ære, har mistet alt’. Sådan står der på en af Cubas allestedsnærværende propagandaplakater med Fidel Castro-citater. Det er derfor ikke så lidt ironisk, at Castros politiske ideologi er direkte ansvarlig for den daglige ydmygelse, som den cubanske befolkning udsættes for. En del af denne ydmygelse består i manglen på grundlæggende menneskerettigheder… Den kvælende undertrykkelse af dissens og pluralisme er ikke umiddelbar synlig på trods af manglende privatejede medier. …

‘Charmerende sambasocialisme’ kaldte Mogens Lykketoft den cubanske model i 1987. Men tal med nogle af øens dissidenter, eller opnå almindelige cubaneres fortrolighed, og billedet ændres radikalt. En af Cubas mest prominente dissidenter er bloggeren Yoani Sanchez, som har brugt sociale medier til at lufte sin kritik af regimet ofte baseret på dagligdagsbetragtninger om livet i Cuba. Jeg tog til Havana blandt andet for at overrække Yoani Sanchez den skulptur, der fulgte med frihedsprisen, som Cepos tildelte hende i 2011, men som regimet nægtede hende mulighed for selv at modtage i København, da Sanchez systematisk nægtes udrejse.

… hun bliver fulgt tæt af styret, der har folk til at holde øje med hendes lejlighed, følger hende, når hun går rundt i Havana, og overvåger hendes korrespondance og telefonopkald. Hun fortæller mig, at den cubanske stat er lykkedes med at kue langt de fleste cubanere til tavshed via statens tætte, men ofte usynlige kontrol med alle aspekter af det cubanske hverdagsliv. Flere cubanere ville sandsynligvis imødegå den officielle censur, hvis konsekvensen ‘alene’ var korte arrestationer – et fænomen, der er blevet mere almindeligt efter løsladelsen og deporteringen af en række dissidenter. Men undertrykkelsen er mere end blot juridisk og officiel. Eftersom næsten alle cubanere er afhængige af regimet for deres overlevelse og daglige fornødenheder, er langt de fleste bange for at udtrykke kritik, fordi sådan dissens kan føre til fyringer, tab af goder og social isolation. Hele familier kan blive påvirket, hvis et enkelt familiemedlem krydser de mudrede røde linjer for tilladelig kritik, og derfor er denne form for udspekuleret social kontrol ekstremt effektiv. …

Men der er også et andet dystert aspekt ved undertrykkelsen af det cubanske folk end manglen på samvittigheds-, ytrings- og forsamlingsfrihed. Fraværet af økonomisk frihed og muligheder gør det svært for almindelige cubanere at klare sig på de rationeringer og den usle løn, de får udbetalt af regimet. Derfor er mange cubanere tvunget til at hutle, svindle og krejle for at få tingene til at hænge sammen. Det er en tragedie i et land, der på trods af utallige undertrykkende og korrupte regimer engang var et af regionens mest velstående lande. Den fede, men braklagte jord, de majestætiske, men nedslidte bygninger, manglen på butikker, hvor man kan købe kvalitetsprodukter ud over rom og cigarer… og det generelle fravær af industri og erhvervsliv understreger Cubas fejlslagne revolution her i dens 54. år. …

Han fortæller også, at den cubanske socialisme ikke blot er en perverteret ideologi, men at ideologien også perverterer dens ofre ved at tvinge dem til at handle imod deres samvittighed og moralske overbevisninger. I januar 2010 kom det således frem, at 26 patienter var døde på grund af kulde og underernæring på et psykiatrisk hospital – en del af Cubas stærkt berømmede sundhedsvæsen. Ifølge nogle rapporter havde ledende dele af personalet bl.a. solgt hospitalets tæpper og mad på det sorte marked. …

Den sørgelige sandhed er, at én mands egocentriske ære har ført til ydmygelsen af et helt folk.‘”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78363/trackback

36 Comments »

 1. Til lykke til Cuba.

  Kommentar by Nielsen — 26. november 2016 @ 11:01

 2. Nazi-testen:-)
  “Vil historien frikende Hitler, som han skrev i 1945? Mange vil ikke mene det, mens andre vil. Sikkert er det, at der vil være stærke og modstridende meninger om hans eftermæle, men ingen kan bestride, at han skrev sig ind i den.” (Dines Boertmann om Adolf Hitler, DR Online, 26. november 2016)

  Kommentar by A-mad — 26. november 2016 @ 11:11

 3. Var der for nogle år siden med mine to døtre. Den ene blev der lidt længere. Hun kom i kontakt med en kvinde, hvis mand sad på taget, hvor de boede, og holdt øje med hvem, der kom i et “værtshus”. Det var hans job…

  Kommentar by Britta Due Andersen — 26. november 2016 @ 11:12

 4. Heldigvis kreperede endnu et modbydeligt kommunistskadedyr. Må han brænde i Helvede til evig tid.
  Jeg fatter ikke, at så mange med fuldt åbne øjne, har tilbedt dette skadedyr og hans kumpaner i alle disse år.
  Jeg har selv en ven, en tidligere socialist, der rejser til Cuba med meget jævne mellemrum, som ikke ser noget galt ved denne nu rådnende tyran.

  Kommentar by Holger Madsen — 26. november 2016 @ 11:34

 5. Så varer det nok ikke længe, før man kan købe en t-shirt med Castro. Jeg har haft adskillige medstuderende, der gik rundt med Che Guevara-t-shirts. Guevara var også massemorder, men døde heldigvis, før det gik grassat.
  Latinoer og muslimer ved du, hvor du har, altid på den forkerte side, altid klar til en god forretning (min fætters bil, lidt sne til næsen osv.)

  Det kan ikke betale sig at argumentere mod det, de er faktaresistente.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. november 2016 @ 12:04

 6. Det eneste gode ved Cuba er, at der er en enklave, Guantanamobasen aka Gitmo, som USA ejer, og hvor rigtig mange enfoldige terrorister har siddet i årevis. Forhåbentlig døde en del af dem dér.

  Og hvad f….. er der galt med indespærring og waterboarding, hvis én mands død kan forhindre tusindvis af andre og uskyldige menneskers død. Javist, muligvis men ikke sandsynligt en enkelt uskyldig indsat i Gitmo.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. november 2016 @ 12:13

 7. Tja, det eneste gode jeg kan se ved cuba, der er, at der er ingen muhammed”flygtninge”import der.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 26. november 2016 @ 12:15

 8. Hvis man orker en langgaber (ja, den er tysk) om det moralske dilemma, der er, ved at veje få menneskeliv op mod mange menneskeliv, er der muligheden: https://www.dr.dk/tv/se/terror-aka-the-verdict-tv-film-tv/-/terror-2016-11-23
  Eller også kan man få afgørelsen her: Det større i det mindre.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. november 2016 @ 12:42

 9. Her er min akademiske mening om Castro: endnu en venstreorienteret idiot, der har forpestet verden ned sit idioti. Cuba ku ha været et af de rigeste områder i verden, som et eksotisk appendiks til USA. Nu er det et af de fattigste. Takken går til Castro og hans venstreorienterede lakajer. Selv i min skoletid i 80erne måtte jeg døje med timers indoktrinering om den fantastiske Castro fra en kommunistbegejstret lærer. Man kan trøste sig med at Castro nu befinder sig et betydeligt varmere sted end Cuba.

  Kommentar by Khaliffen — 26. november 2016 @ 12:50

 10. Fest på Nørrebro i 2009.

  “Cuba er en drøm

  Et-partisystemet, flere hundrede politiske fanger og fejlslagen planøkonomi har ikke svækket kærligheden til Cuba blandt de flere end tusind danskere, som lørdag aften fejrede 50-års-dagen for det lille øsamfunds revolution”

  https://www.information.dk/indland/2009/01/cuba-droem

  Kommentar by BE — 26. november 2016 @ 12:58

 11. Desværre kommer det ikke til at betyde bedre tider for Cubanerne, kommunisterne vil fortsat undertrykke befolkningen måske ovenikøbet hårdere blot for at understrege at de stadig har magten.

  Må castro og Cubas andre røde svin brænde i helvede til evig tid.

  Kommentar by Santor — 26. november 2016 @ 13:04

 12. Set på Twitter.

  Sales of fidel Castro T-shirts are rocketing. Nice to see capitalism have the last laugh.

  Kommentar by Santor — 26. november 2016 @ 14:34

 13. Ja, kapitalister ved man hvor man har http://www.politico.eu/article/germanys-chinese-investment-problem-sigmar-gabriel-eu/

  Kommentar by anno — 26. november 2016 @ 14:45

 14. Putin har alle dage været en stor beundrer af Castro, han dukker helt sikkert op til begravelsen..

  Kommentar by Pedersen — 26. november 2016 @ 14:57

 15. Zenias mor rejser der ned hvert år. Måske det kan forklarer noget af hendes dysfunktionelle tilgang til verden?

  Kommentar by Frafalden moderat — 26. november 2016 @ 15:00

 16. Var for langt væk fra radioen til at slukke for lortet. Lytter til dans dans dans på p5. Timepropagandisten havde gråd i stemmewn, da han talte om Fidel. Må møgdyret kvæles i sit eget bræk, og blive evigt arbejdsløs.
  At høre hvad radioværter/nyhedsoplæsere lukker ud, er noget af en prøve.

  Kommentar by Nielsen — 26. november 2016 @ 15:10

 17. Tja, min familie er flygtet fra den slags røde møgsvin, var man ikke enig blev man skudt, brænd i helvede dit fede læs lort og må dine støtter følge trop. Kommunisme er det værste, min families oprindelige hjemland er stadigvæk plaget af agenter på gadehjørnerne, censur på journalistik og personer der på mystisk vis, forsvinder fra tid til anden. Det værste er hjernevasken, det tager årtier og atter årtier førend marxismen er vasket helt ud af generne. Det sætter sig sig i folks sjæle, enhver der tjener en god portion skejser er per defination en ond kapitalist satan.Ejer du et stykke jord, kommer de og stjæler din mad. Kommunisme er ækelt.

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 26. november 2016 @ 15:49

 18. Samtidig i Miami’s Little Havana : https://www.youtube.com/watch?v=on2fswZK7N4

  Kun folk der har været undertrykt af en kommunistisk/socialistisk statsmagt forstår glæden. Europas ledere er i tårer og udtrykker deres dybe sorg og store beundring for en diktator og morder som de gør alt for at efterleve.

  Jeg kan næsten ikke vente til den dag hvor jagten på verdens røde svin går ind og de bliver stillet til ansvar som Wiesenthal gjorte med med nazi svinene.

  Kommentar by Santor — 26. november 2016 @ 16:12

 19. Putin: ‘the symbol of an era’ and a distinguished statesman’

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3973528/Putin-hails-Fidel-Castro-symbol-era-news-Cuban-leader-s-death-shakes-streets-Havana.html

  Kommentar by Pedersen — 26. november 2016 @ 16:32

 20. Uden tvivl skal vi nu høre på flæbende hyldester til denne galning, uden tanke på de uhyrligheder han stod for. Her følger nogle Castro- og Castro-relaterede citater fra ‘hunden’ selv.

  “Hvis missilerne var blevet stående ville vi have affyret dem mod selve hjertet af U.S., herunder New York. Socialismens sejr er meget mere værd end millioner af atomofre.
  (Che Guevara, November 1962.)

  “Min drøm er at kaste tre atombomber over New York City.” (Raul Castro, Nov. 1960.)

  “Den (sovjetiske) premierminister) Nikita Khrushchev, denne flæbende maricon (bøsse), fjernede dette magiske øjeblik fra vore ivrige fingre!”

  Den 28. oktober 1962 modtog Kruschev et telegram fra Castro der lød:

  “Vi bør begynde med et atomangreb.”

  Khrushchev’s søn Sergei husker sin fars svar:
  “Foreslår han (Fidel Castro) at vi skal påbegynde en atomkrig? At vi sender missilerne på Cuba afsted?”

  Khruschev gav senere instruktionerne,
  “Men det er jo sindssygt….Fjern (vore missiler) så hurtigt som muligt. Før det er for sent. Før der sker noget forfærdeligt.”

  Kommentar by synopsis-olsen — 26. november 2016 @ 16:36

 21. Brexit + valget af Trump + Castros død = jul i november.

  D. 4 december er Norbert Hofer på valg i Østrig. Snart er der også valg i Italien, Frankrig og Tyskland. Mon ikke også snart gamle Soros stiller lakskoene?

  Det bliver lystigt. Noget må jo rulle.

  Kommentar by Sigwar — 26. november 2016 @ 17:16

 22. Som lidt lindring kan den flæbende venstrefløj trøste sig med at de stadig har folk som Mugabe, Obama, Junckers, Merkel og et hav af andre socialistiske tyranner at lede dem.

  Kommentar by Santor — 26. november 2016 @ 17:42

 23. Ja, og sikke en befrielse det ville vaere endeligt at slippe for forherligelsen af massemorderen Che G. Men ham er der nok stadig for mange dollars i . Og alt for mange aftagere til alt det revolutionaere merchandise med hans fjaes paa…..

  Kommentar by Krassisten — 26. november 2016 @ 18:31

 24. Tænk, lever gamle Mug Abe stadig? Manden, der førte Zimbabve til afgrunden ved at aflive de hvide farmere, der faktisk førte Zimbabve til at være et velhavende land.
  Ok, jeg udvider taberlationer og tabermuslimer med tabernegre. Så skulle det vist være på plads.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. november 2016 @ 18:54

 25. Bortset fra Castros længe ventede og for mig ønskede død har det nu været et sorgens år: Lou Reed, David Bowie og Leonard Cohen gik bort. Æret være deres minde. Ikke Castros.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. november 2016 @ 18:59

 26. Hvor kan jeg købe revolutions-t-shirts med Mogens Lykketoft i sort/rød fotografik?
  Jeg kan slet ikke vente.

  Kommentar by Bastardo — 26. november 2016 @ 22:07

 27. En gangster, der ville have Cuba for sig selv, og jagede de andre gangstere væk, er død. En glædens dag! Hurra!

  Kommentar by barfbag — 26. november 2016 @ 22:25

 28. Hej Kim. Du skriver i denne artikel, at Castro konsoliderede partistaten!

  jeg formoder at du mener Enkeltpartistaten, eller har jeg misforstået noget ? …

  Mvh Christian

  Kommentar by Christian — 26. november 2016 @ 22:42

 29. Når sådanne ikoner dør, er det ENESTE jeg virkelig ønsker at man fortæller den hele, fulde og ægte historier med alt der hører til. Ikke noget med at lave skønmaleri og kun skrive rosende ord, og samtidig ikke bare skrive at han var en morder og diktator osv. Hvilket han jo var, men det er jo ikke hele billedet.

  Kun cubanerne der lever i Cuba kan fortælle den hele sandfærdige historie, hvordan det har været at leve i et diktatur, med massiv censur, undertrykkelse af basale friheder, ikke skyggen af demokrati og retten til at stemme på den kandidat man selv ønsker. Også hvordan det socialistiske projekt fejlede ret hurtigt, og kun med massiv støtte fra Sovjet kunne det hele køre nogenlunde rundt, og da det sovjetiske styre kollapse, røg de ned i et dybt hul hvor de den dag er i dag.

  Den amerikanske model er bestemt ikke den perfekte model, men mon ikke folket havde levet langt bedre hvis de havde levet efter amerikanske standarder?

  Jeg kender et par stykker der har været i Cuba, og kan fortælle at blandt andet fængslerne er et levende helvede, og er man imod systemet kommer man virkelig til at betale prisen. Ydermere er der MEGET unge prostituerede helt ned til 12-13 år i Havana, uden at det generer myndighederne synderligt.

  Man kan sige at på papiret har intentionerne måske været gode nok, for 40-50 år siden. Men siden dengang kørte de bare videre i samme forfejlede og katastrofale spor, blot for at fastholde magten. I stedet for at overveje om folket ikke fortjente bedre. Nej Castro og hans kumpaner har IKKE været til for folket, og har tjent dem selv først og fremmest. Men ja den slags er der desværre også tilhængere af i Danmark. Nazi-Tyskland og senere Sovjet nød jo også godt af en stor opbakning i Danmark. Det overrasker ikke at folk lyver overfor sig selv.

  Kommentar by Endnu en vantro — 27. november 2016 @ 00:43

 30. >14 Pedersen
  Hey fjols. Er det noget du tør tage et væddemål på?

  Kommentar by Nielsen — 27. november 2016 @ 04:48

 31. Sjovt er det at læse leksikon.org hvor Cubanernes gennemsnits indtægt er Ca. dobbelt så høj som den Cia´s Fact book estimere. Hvem der lyver er selvfølgelig svært at sige men mine penge er på socialisterne.

  Som alle andre diktatorer har castro også raget penge til sig, vel at mærke den almindelige Cubaners penge. Det anslås til at være et sted mellem 500 mill og 900 mill. så castro hører absolut til i den billige ende hvad det angår.

  Her kan man læse ( og se ) hvordan familien Castro´s hverdag ser ud.

  http://www.therealcuba.com/?page_id=74

  Kommentar by Santor — 27. november 2016 @ 11:33

 32. @Nielsen

  Ja det ka vi godt fjols😊
  https://sputniknews.com/world/201611271047897333-trump-fidel-castro-remarks-russia/

  Kommentar by Pedersen — 27. november 2016 @ 15:52

 33. @Pedersen:
  Superfjolsede sætninger, du leverer.

  Kommentar by Bastardo — 27. november 2016 @ 16:23

 34. >33
  Så foreslår jeg du sætter de penge du vandt ved at gætte på Clintonforbryderens valgsejr mod det abonnement jeg tegnede på Uriasposten.
  Har ikke læst dit link, og er også ligeglad, jeg synes du er en dum skid.
  Desuden er jeg overbevist om, at du ikke ville betale, hvis du tabte!
  Dermed være de sidste ord sagt til dig.

  Kommentar by Nielsen — 27. november 2016 @ 18:15

 35. Mon den store statsmand Mogens “Che” Lykketoft skal deltage i begravelsen af sit store forbillede?

  Kommentar by TH — 28. november 2016 @ 05:48

 36. Jeg tror nedenstående er sandheden, men det er ikke nogen overraskelse. Han var også engang en flot borgerlig fyr med kvindetække, der oprindelig ikke var socialist,men blev det måske under påvirkning af lægen Che Guevara under eksilet i Mexico.
  Men han tog hvad han kunne få, da heldet havde tilsmilet hans erobring af Cuba, da han gik i land med ganske få guerillasoldater.

  Det må have været fristende?:-)

  “$120 million bed-hopping hypocrite: He claimed he lived on $25 a month. But Castro had 20 luxury homes, a private island, an 88ft yacht – and mistresses galore

  Fidel Castro the restless revolutionary had no time for pleasure, despising holidays as ‘bourgeois’ and claiming to live in a fisherman’s hut. His only luxury was the cigars that he continually chomped.

  Or so he insisted to fellow Cubans who endured decades of abject poverty, crumbling housing and food rationing during his long rule. However, the reality — carefully kept from public consumption thanks to his iron grip on the media and public discourse — was very different.

  A prodigious womaniser and food connoisseur who kept some 20 luxurious properties throughout the Caribbean — including a private island he used to visit on his beautiful yacht — Castro was a complete fraud.3

  The man who spent his life railing against the excesses of capitalism lived like a king — and a very debauched one at that.
  Western observers have long suspected that ‘El Comandante’ — The Commander — was siphoning off the proceeds from state-run enterprises, including a small gold mine.

  However, when Forbes magazine listed Castro in 2006 as one of the world’s richest ‘kings, queens and dictators’, he angrily insisted he lived on a salary of £20 a month.

  The full extent of his hypocrisy and personal excesses emerged only in 2014 when a former longtime bodyguard, Juan Reinaldo Sanchez, wrote a book about Castro’s secret life and estimated he was worth at least £100 million.”

  By TOM LEONARD IN NEW YORK FOR THE DAILY MAIL
  PUBLISHED: 01:39 GMT, 28 November 2016 | UPDATED: 13:39 GMT, 28 November 2016

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3977050/100-million-bed-hopping-hypocrite-claimed-lived-20-month-Fidel-Castro-20-luxury-homes-private-island-88ft-yacht-mistresses-galore.html?ito=social-twitter_mailonline

  Kommentar by A-mad — 28. november 2016 @ 17:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper