28. november 2016

Kulturminister Bock er bekymret for ‘unuanceret islamfordømmelse’: “Jeg er ikke bekymret for islam.”

Jeg sad på første parket til stillingskrigen mellem Liberal Alliance og Dansk Folkeparti henover efteråret, og en dag involverede jeg mig sidelæns i en debat med Søren Kenner, formand for LA’s visionsgruppe, og en af partiets fremmeste ideologer. Hans analyse var simpel: “KTD kraver ned af træet og går med til en topskattelettelse” (6. oktober). Danskerne er trætte af løftebrydere, og LA står i modsætning til Venstre og De Konservative fast på det de tror på. Da Dansk Folkeparti definitivt undsagde Anders Samuelsens ultimative krav blev det omtalt som ‘teatertorden og sabelraslen’.

Et mindretal kan vanskeligt presse et flertal igennem, og i sidste uge kravlede Anders Samuelsen så ned fra træet, og nu har vi så fået en ny regering der inkluderer Liberal Alliance. Søren Kenners retræte er topklasse: Der er ‘en ny situation’, og “Dette er et gigantisk skridt fremad” (19. november). Andre liberalister i segmentet, konkluderer nu, at Dansk Folkepart for alvor er presset.

Nok om det. Den nye regering har mange gode liberale tiltag, men kommer i sagens natur ikke til at inkludere topskattelettelser der ikke er flertal for. Oppositionen betegner ‘VIC-tory’-regeringens grundlaget som værende et ‘liberalistisk festskrift’, og det siger alt om Danmark anno 2016, at offentlig vækst på 0,3 procent ses som et liberalistisk angreb på velfærdsstaten. Sultedøden er lige om hjørnet. Cirka.

Progressiv beskatning er problematisk, men det udgør ikke et eksistentielt problem. Livet er andet end skatteprocenter, og vil man liberalisere Danmark, så er Danmark noget nær jomfruelig mark. Søren Pind mister justitsministeriet til Søren Pape, og selvom det næppe øger trygheden på de arabiserede gader, så er det godt.

Værst er uden tvivl udnævnelsen af Mette Bock (Samuelsens storesøster) som ny Kultur- og kirkeminister. Hun har tidligere været folketingskandidat for SF og næstformand for Det Radikale Venstre, og er værdipolitisk langt til venstre for midten. Her et citat fra hendes 2015-kronik. (via KSD)

“Sørine Godtfredsen har ved flere lejligheder påpeget, at man i dag gør sig sårbar ved at udtrykke bekymring for islam og let risikerer at få udtrykket ‘islamofob’ klistret i panden. Derfor skjules bekymringen.

Tværtimod mærker vi i hele Europa en øget polarisering, en hastigt voksende nationalkonservatisme og unuanceret islamfordømmelse, der gør den liberale sårbar. Udtrykker man ikke bekymring for islam, får man mærkatet ‘naivist’ klistret i panden. Jeg vover det alligevel: Jeg er ikke bekymret for islam. Men jeg er rædselsslagen for terror. Uanset om terroristerne anvender islamisme, socialisme, fascisme eller nazisme som skjold.

Jeg er også tiltagende bekymret for de tiltagende unuancerede og forenklede modsætninger…” (Mette Bock, Kristligt Dagblad, 5. februar 2015)

(DR Online, 27. november 2016: Oppositionen: Regeringsgrundlaget er et liberalistisk festskrift)

“Hun kalder regeringens målsætninger ‘en katastrofe’ for velfærden og for helt almindelige danskere og hæfter sig blandt andet ved målet om at holde den offentlige vækst nede på 0,3 procent…” (Pernille Skipper om regeringsgrundlaget)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78401/trackback

30 Comments »

 1. Naivt? nej hjernedødt. Islam er såre simpelt og står skrevet sort på hvidt.Endnu et skvat på landets vigtigste kulturpost. Jeg har sgu heller ikke meget fidus til Pape på Justitsposten, det bliver også bare noget konsekvensløst fjimsfjams frem og tilbage.

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 28. november 2016 @ 11:16

 2. Det er nok nemmere at være ubekymret, når man er uvidende

  Kommentar by BB — 28. november 2016 @ 11:17

 3. Hele bundtet er taburetklæbere, nu har vi igen en stak svindlere der er sikker på ministerpension.

  Kommentar by k.m. — 28. november 2016 @ 11:31

 4. BB — 28. november 2016 @ 11:17 Jeg tror mere at det handler om frygt. De er bange. De ved sgu da udmærket at der står alt muligt om at vantro skal nakkes i koranen og at det er skrifter fra de hellige bøger, som terrorister finder deres overbevisninger i, det er de islamiske terrorister som de skal snakke uuuh nuancer med, det er ikke os skeptikere. Man er nødt til at forholde sig til hvad der rent faktisk står i koranen, kræve en reformation. Sker det ikke, skal deportationerne igangsættes.Ud af butikken med en faldskærm og en madpakke over oprindelses landet.Alt andet er snik snak.

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 28. november 2016 @ 11:31

 5. @3 Men deres hjernekapacitet rækker åbenbart ikke langt nok til at kunne indse at når befolkningsudskiftningen er gennemført så vil de nye herrer næppe give dem så meget som en krone i ministerpension.

  Kommentar by kenneth — 28. november 2016 @ 11:33

 6. Fuldstændig enig i dit syn på Bock. Men at progressiv beskatning “ikke er et eksistentielt problem” afhænger vist af hvem der ser på det:

  Jeg er topskatteyder og samtidig far til 4 velfungerende børn der alle ligger i den øvre del af deres klasser. Een har sprunget et klassetrin, en anden laver rutinemæssigt opgaver 2-3 klassetrin over kammeraterne når der er individuel undervisning. Jeg har med andre ord gjort mit til at der er gode skatteydere i årene der kommer.

  Alligevel får jeg ikke børnepenge for mindstemanden og kun ½ for nr 3. Skulle vi ikke have flere børn i DK? Hvad med at lave børnechecken om til et skattefradrag, så undgår man jo at negerhøvdingen med 20+ børn får glæde af den?

  Jeg tjener også så meget at børnechecken ydereligere beskæres. Men mine børn bliver jo ikke billigere af jeg tjener mere, så hvorfor skal jeg så betale endnu mere i skat en klassekammeraternes forældere….og sjovt nok udbetales checken til min kære hustru der absolut ikke er topskatteyder.

  Topskat=misundelsesskat

  Kommentar by redneck — 28. november 2016 @ 11:40

 7. NB 90 mandater eller undergang…

  Kommentar by Vagn Henning — 28. november 2016 @ 11:57

 8. Der er lagt op til nye spændende indlæg på:

  http://www.politikerlede.com

  Kommentar by kent — 28. november 2016 @ 11:58

 9. Tiden er endnu ikke moden til at løse det altoverskyggende problem. I øjeblikket spildes tiden med de borgerlige ved roret. Vi kan dog blive af med Lars Løkke Rasmussen så let som ingenting. Et mistillidsvotum til regeringen fremsat af DF er nok. Det overlever LLR ikke, og det burde være gjort for længst. Vi må så have en tur til på 4 år med de radikale, men LLR er væk for good. De 100.000 unævnelige, der kommer ind i denne 4-års periode, bør gøre udslaget og mobilisere den danske befolkning. De når ikke i større omfang at blive danske statsborgere, så de vil ikke påvirke afstemningsresultatet negativt om 4 år. Herefter kommer sidste demokratiske chance for Danmark. Til den tid vil andre lande i Europa have sat sig igennem overfor tredje-verdens-lande, der nægter at modtage deres statsborgere. Det vil vi lære af, så de ekstra 100.000, vi skal af med, vil være en dråbe i havet. Metoder som nævnt af Tidligerehjernevasketsocialistidiot med brug af faldskærm og madpakke har vi i reserve. Tidligerehjernevasketsocialistidiot (#4)har ret i, at de er bange. I en af de mange Holocaust-film og serier, vistnok den om Weiss-familien, er der en scene, der fortæller alt. En stor gruppe nøgne og bange jøder er på vej i bad. En kvinde aner uråd og skriger: De vil slå os ihjel. Reaktionen fra de bange jøder, er fuldstændig ubehersket had mod den formastelige budbringer. Ringer en klokke? Har nogen evt. et link til denne scene?

  Kommentar by Tommy Jørgart — 28. november 2016 @ 12:09

 10. Gud fri os vel for MB og OBO.

  Kommentar by Bastardo — 28. november 2016 @ 12:10

 11. Ang justitsministeriet, så husk lige at søren pape faktisk var en af bagmændene bag “stop nazi-islamisme” kampagnen, imens søren vatpinds holdning til islamisme imens han var justitsminister har været at den kun opstår når man taler om den!

  Jeg syntes de to ting alene viser en KOLOSSAL forskel på de to, uanset hvad der så reelt kommer til at ske under søren pape.
  På den anden side var søren pind jo også stor islamkritiker før nogen eller noget fik ham til at vende 180 grader, om det samme sker med søren pape ved jeg ikke.

  Hvis/når det sker, så håber jeg at uriasposten vil se nærmere på præcist hvad helvede det egentlig er der foregår, når man kan gå fra kritiker af islam til apologet for islam så snart man får nøglen udleveret til justitsministeriet.

  Kommentar by Per — 28. november 2016 @ 12:22

 12. Kims sætning: “Progressiv beskatning er problematisk, men det udgør ikke et eksistentielt problem” modsiges af redneck (#6). Er kernen ikke snarere følgende: Danmark reddes ikke ved lappeløsninger. Det vi skal finde frem til er en forståelse os danskere imellem, at det er en svinestreg, at det er blevet muligt, endda nemt, at føre en politik rettet mod den del af befolkningen, der mener noget andet, ved opkrævning og brug af samme befolknings egne penge. Kæmper vi sag for sag, vil princippet om del og hersk føre til at vi alle taber. Jeg er ret sikker på, at det er et stort flertal i befolkningen, der oplever, at de betaler for egen ødelæggelse. Kan vi samle dette flertal har vi vundet. Den folkelige forståelse for masseindvandringen er for opadgående. Vi skal få folk til at forstå, at dette vanvid og dæmonisering og udplyndring af selvhjulpne mennesker in casu topskat er to sider af samme sag.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 28. november 2016 @ 12:35

 13. Selv om Bertel Haarder med årene er blevet en slap vatpik, så er udnævnelsen af den radigale SF’er Mette Bock en katastrofe. At Mette Bock formelt repræsenterer LA i folketinget skyldes udelukkende at brormand og partiejer Anders Samuelsen kunne tilbyde hende en sikker kreds og skyldes ikke noget holdningsskift hos den radigale SF’er.
  Vi kommer vist desværre til at kigge langt efter det helt nødvendige indgreb mod Danmarks Ramadanradio, der nu har fået en af deres egne som kulturminister.

  Kommentar by bjarne Binee — 28. november 2016 @ 13:23

 14. Ja, fuldkommen i tråd med brormand, der ved overdragelsesforretningen i UM tordnede imod populisme og for globalisering …

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 28. november 2016 @ 14:14

 15. Liberal Alliance, øh, hvad er det lige, man kan takke dem for? Altså ud over at forære dem ministerposter og -biler?

  Nogen, der har den ringeste anelse om, hvad dette parti egentlig vil, hvilke synspunkter de har på masseinvasionen fra muslimer og negre osv?

  På den anden side set svarer det vel meget godt til Venstre og Konservative, der heller ikke har et svar. Støjberg er forlængst faldet til negerindustripatten, og siden har vi ikke hørt megen kritik fra hende mod invasive arter.

  Kommentar by Henrik Petersen — 28. november 2016 @ 14:53

 16. DR, de andre medier samt Kulturministeriet ja, hele kultureliten må fejre dagen. Igen en rigtig kulturradikal i kulturministeriet.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 28. november 2016 @ 15:13

 17. Medierne havde helvedes travlt med at hetze Lars Løkke for hans undertøj og sko til 2000kr/stk.

  Man hører ikke et ord om Anders Samuelsens svinestreg med det ultimative krav om topskattelettelse hele vejen op, der forsvandt i samme øjeblik som han fik en ministerpost og ministerbil.

  Efter min mening banker Anders Samuelsen, og Mette Bochs hjerter stadig for Det Radikale Venstre, og medierne tier stille fordi de ikke vil ødelægge spillet, hvor der nu igen bliver ført Radikal politik på udenrigs-og flygtningeområdet.

  Det satans ved dansk politik er, at uanset om der er rød eller blå regering, får De Radikale altid sat et dræbende slag ind.

  Kommentar by k.m. — 28. november 2016 @ 15:24

 18. Fuldstændig enig med dig at den værste ministerudnævnelse må være Bock. Det liberale syn på kultur er så snæver, fattig og rædsom. Så var Bertels standardiseret og systematiske kulturkanons langt hen at foretrække. Jeg tror dog ikke på, at hun vil få meget magt-råderum. Det skyldes hovedsageligt Dansk Folkeparti. Hun bliver med andre ord ikke en Manu Sareen (kirkeminister)

  Kommentar by Anonym — 28. november 2016 @ 15:34

 19. @ Kommentar by Tommy Jørgart — 28. november 2016 @ 12:35

  Jeg er fuldstændig enig med dig i dine betragtninger.

  Vi har p.t. en mulighed, sikkert sidste chance, for at finde sammen, nemlig ved at støtte op om Nye borgerlige. Det er NU, vi kan gøre noget. Partiet er igang med at finde egnede kandidater til det kommende FT-valg.
  Det er heldigvis et topstyret parti, så man kan undgå de værste knallerter og bøvehoveder. Meld Jer ind og gør Jeres stemme gældende i partiet og med de rette evner, stil op til modstand mod den herskende sindssyge.
  Når jeg skriver “sikkert sidste chance”, er det fordi jeg tror ikke på, at det er muligt at rejse endnu et politisk ukorrekt parti, hvis NB skulle fejle pga for lille tilslutning. De i FT eksisterende partier har jeg afskrevet totalt.

  http://nyeborgerlige.dk/meld-dig-ind/

  Kommentar by Holger Madsen — 28. november 2016 @ 15:57

 20. Vitsen om at Liberal Alliance er “det Radikale Venstre for mænd” er ikke helt ved siden af.

  Undtagelsen er Mette Bock, som var medlem af Socialistisk Folkeparti, som hun var folketingskandidat for i 1994 og i 2001 var hun folketingskandidat for det Radikale Venstre. Tidligere har hun været programdirektør i DR frem til november 2009. Jeg ved ikke, hvad der er værst?:-)

  Jeg håber blot Henrik Dahl, folketingsmedlem for LA, ser skriften på væggen og med det samme skifter parti til Nye Borgerlige, så de vha ham kan få deres budskab ud i folketinget allerede nu. Jeg tror han hører mere hjemme dér end i “det Radikale Venstre for mænd”!:-)

  Kommentar by A-mad — 28. november 2016 @ 16:11

 21. Liberal Alliance=Det Radikale Venstre

  Kommentar by barfbag — 28. november 2016 @ 16:27

 22. Det er rigtigt at Søren Pape har været lidt fremme i naziskoene.
  Det er godt.

  Han er nødt til at vise nogle gammelkonservative dyder om lov og orden.
  Ellers ku de ryge ud af Folketinget og i glemsel.

  Han lejer måske nogle skolebarakker i Padborg, så vi kommer i gang?
  Det håber jeg.
  mvh

  Kommentar by Hul igennem? — 28. november 2016 @ 16:44

 23. ..Og den nye kulturminister kommer aldrig, aldrig og jeg mener ALDRIG! til at skære i understøttelsen af varmluftblæserne..

  Kommentar by Hul igennem? — 28. november 2016 @ 16:47

 24. Ny regering uden mange ord om muslimplagen – og hvad man vil gøre ved den!

  Måske er der een god ting ved denne “nye” regering. Den vil for enhver pris hage sig fast til stolene et år mere, for at ministrene kan få raget mest muligt til sig selv.
  Dette år kan og skal bruges til at udstille de gamle partier og politikeres manglende vilje og lyst til at gøre noget ved landet største problem: muslimsvøben.
  Flere og flere må gøres opmærksom på at der eksisterer nye og andre partier der vil Danmark det godt.

  Kommentar by Birger Jensen — 28. november 2016 @ 17:24

 25. > k.m. 15:24

  Du har så meget ret, at det kan gøre mig dårligt tilpas. Og nu har de så fået nye ministre og fine biler. Det skal nok blive en succes.

  > A-mad 16:11
  Så sørgeligt. Tak for historien, og må jeg undgå mareridt i nat.

  Kommentar by Henrik Petersen — 28. november 2016 @ 18:08

 26. Kulturministeren er ikke bekymret for Islam? Ok. Send barnet ud og leg på motorvejen, så barnet kan integrere sig med lastbilerne…….(Døv, blind, stum- Bock).

  Kommentar by Michael Unna — 28. november 2016 @ 18:21

 27. Ak ja, hvor det kører, nu er hver tiende af de skolesøgende børn 1½ sproget.
  For at blive opgraderet til 2 sproget skal de fordeles rund på skolerne blandt de etsprogede og ødelægge deres undervisning.
  Om ca. 15 år vil de udgøre ca. 20 % af befolkningen i alderen 20 til 30 år fordi ægtefællen er hentet i hjemlandet.
  En kulturminister der er rædselsslagen for terror, men ubekymret for islam er så sandelig kvalificerer til den post.

  Kommentar by Menig 442 — 28. november 2016 @ 20:56

 28. Der skal ske et statskup før der sker noget.

  Kommentar by Balder — 28. november 2016 @ 23:13

 29. stemdansk.dk

  Kommentar by benny bomstærk — 29. november 2016 @ 09:49

 30. Når en kulturminister ikke er bekymret for islam, kan vi være sikre på at den danske kultur bevares vel.

  Kommentar by Nielsen — 29. november 2016 @ 15:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper