4. december 2016

Tom Jensen om et EBU-arrangement med Nigel Farage, og en politiserende nyhedsredaktør for ZDF

Berlingskes Tom Jensen giver et godt eksempel på problemet med MSM. Som chefredaktør skal han tro på det er muligt at genvinde den tabte tillid, og sende “fake news og fringe-medier tilbage til obskuriteten”. Han burde dog være klog nok til at vide, at det ikke kommer til at ske. Man kan ikke producere objektive medier for læsere med modsatrettede verdensbilleder, og så længe borgerlige medier reproducerer venstrefløjens dogmer, så er ‘fringe-medier’ klart at foretrække. Fløjmedier er i det mindste ærlige omkring det ideologiske udgangspunkt.

God blogpost af Tom Jensen på B.dk – ‘Løgnepressens’ ansvar.

“… Farage en af den slags politikere, der siger tingene uden omsvøb. Det gælder også om medierne, og det var netop derfor, Farage var inviteret med til den EBU-arrangerede News Xchange-konference, som i denne uge blev afviklet i DR Byen. Her gav Farage de klassiske medier en opsang. Han anklagede dem for at have mistet forbindelsen til den brede befolkning og de bekymringer og dagsordener, der betyder noget for de fleste. Han gav et eksempel: Mange mediers begejstrede beskrivelser af vindenergi på den ene side. Og manglende interesse for folks bekymring over stigende elregninger på den anden side.

Undervejs i debatten var der noget, som slog mig. I den store koncertsal i DR Byen sad vel 600 mediefolk fra mange lande. Man var ikke i tvivl om, hvor størstedelen af sympatien i salen lå. Den lå ikke hos Farage. Når han blev angrebet af andre paneldeltagere, blev der flere gange klappet. Bifaldet var derimod aldeles sporadisk, når Nigel Farage leverede sine skarpeste pointer. Helt påfaldende blev det, da en konferencedeltager på første række fik ordet. Han hedder Elmar Thevessen og er en fremtrædende person i tysk presse: Vicechefredaktør og nyhedsdirektør på den store tyske TV-kanal ZDF.

Thevessen fik mikrofonen og gav først en indrømmelse: ZDF havde ikke været gode nok i deres dækning af det nye tyske protestparti AFD (Alternative Für Deutschland) og flygtninge- & migrantkrisen. Man ville fremover, oplyste Thevessen, dække AFD på samme måde, som man dækker andre politiske partier. Alene den erkendelse burde jo få en og anden til at tabe undermunden i forbløffelse, for det må jo betyde, at man indtil nu har dækket AFD anderledes end andre partier. Men ikke desto mindre: En erkendelse var det da. Også Nigel Farage nikkede anerkendende.

Men så kom det: Beslutningen om at justere dækningen havde skam en målsætning. For ZDF er åbenbart nået frem til, at en ‘normaliseret’ dækning af Alternative Für Deutschland vil være det bedste redskab til bekæmpelse af den populistiske bevægelse over Europa, som AFD – og Nigel Farage i øvrigt – er udtryk for, mente Thevessen. Så burde kæben være helt nede ved gulvet. Sagde han virkelig det? Ja, det gjorde han – for derefter at anklage Nigel Farage for fremmedhad…

(Nigel Farage i debat med Elmar Theveßen fra ZDF, København, 30. november 2016; Foto: Twitter)

“Vi er også nødt til at se os selv i spejlet.” (Tom Jensen, Berlingske)

Oploadet Kl. 10:22 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78576/trackback

9 Comments »

 1. For Frihed demonstration var lovlig, anmeldt og godkendt, AFA dukkede op med ulovligt tæskehold.

  Landsdækkende medier må være del af den voldelige venstrefløj, som pisser på grundloven, og laver hærværk på politiske modstanderes ejendom, ellers kan jeg ikke se formålet med hemmelighedskræmmeriet.

  Kommentar by k.m. — 4. december 2016 @ 10:54

 2. 1. K.m
  “som pisser på grundloven,”
  Vi skal lige have Politikerne, Den dømmende og Udøvende magt med også i dette billede.
  For ikke at forglemme: Vælgerne til disse politikere er jo også med i denne forbindelse.

  Husk på: Der er flertal for at ødelægge Danmark. !

  Kommentar by Sindsro — 4. december 2016 @ 11:06

 3. Klippet med Elmar Theveßen findes på You Tube. Han beskylder Farage for at være zeno og islamofob, men Farage svarer i overensstemmelse med sandheden: Han har overhovedet ikke beskæftiget sig med islam, heller ikke i UKIP

  Kommentar by Snaphanen — 4. december 2016 @ 11:10

 4. Berlingskes Tom Jensen er ved at opdage at man ikke længere gider læse hans røde løgneavis.
  Så nu skal der forklaringer til, undskyldninger og foregivelse af selvransagelse.
  Tag mediestøtten fra dem, så kan de kun sælge deres aviser i det omfang folk gider læse dem.

  Kommentar by Birger Jensen — 4. december 2016 @ 11:11

 5. “Vælgerne føler, at medierne taler ned til dem, sagde Brexit-tilhænger Nigel Farage til en sal fuld af mediefolk på News Xchange-konferencen. »Det er ikke kun den politiske elite, som har behandlet dele af befolkningen med foragt, de oplever det samme fra mainstream-medierne.« Men han fik en kølig modtagelse”

  »Medierne er dybt farvede, og I aner det ikke engang selv«
  http://journalisten.dk/medierne-er-dybt-farvede-og-i-aner-det-ikke-engang-selv

  Kommentar by BE — 4. december 2016 @ 12:36

 6. Enig med Birger Jensen som altid: Mediestøtte og momsfritagelse væk fra løgnepressen, herunder også de danske tv-stationer. De må leve på markedsvilkår, punktum.

  Hvis man var så uheldig at se Dr-progammet ‘Det splittede Danmark 2/2 i torsdags er det meget tydeligt, hvordan den sociale kontrol med muslimske kvinder foregår. Abdeer eller hvad hun hed, skulle spørge manden om lov til at gå ned med frokost til ham! Så bliver det jo ikke bedre.

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. december 2016 @ 14:27

 7. Vidunderligt. Kun Tom hørte, hvad Thevessen i grunden sagde. De andre havde travlt med at nikke eftertænksomt.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. december 2016 @ 15:16

 8. BE — 4. december 2016 @ 12:36

  Ja og prøv at læse kommentarerne til artiklen, der linkes til.

  Hvem skriver dem? Journalister? Hvis ja er det opløftende, men kan vi tro på det?

  Kommentar by Sigwar — 4. december 2016 @ 15:30

 9. Jeg så klippet med ZDF’s Elmar Theveßen><Ukips Nigel Farage. Undrede mig over at Elmar Theveßen fremturede med sine hadefulde angreb, selvom de blev faktuelt afvist af Nigel Farage. Helt komisk, at da Nigel Farage sagde at Ukip IKKE var i gruppe med de partier som Elmar Theveßen beskyldte ham for, hvor han fortsatte med at Nigel Farage var set sammen med dem. Hertil svarede Nigel Farage i sin uforlignelige stil, "at han utvivlsomt havde drukket kaffe i EU-kantinen samtidig med dem".

  Hvor kommer det had, som lyser ud af øjnene på MSM løgnejournalister som ZDF's Elmar Theveßen, fra? Er de hundeangst for at miste deres job, hvis de mister seere til de frie online medier?

  Breitbart News Network var mere 'kongemager' ved det amerikanske præsidentvalg end CNN (Cable News Network). Hold kæft hvor blev kællingerne sure på CNN! Sjovt at iagttage:-)

  MSM journalisterne i Europa er åbenbart lige så sure og sjovt at se ZDF's Elmar Theveßen gå helt i rødt, som tyren, der kun ser den røde klud i arenaen og overser toreadorens kårde.Touché.

  Kommentar by A-mad — 4. december 2016 @ 16:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper