7. december 2016

“Hvem er de hætteklædte der sætter Nørrebro i brand?”, spurgte Berlingske, og ringede til Karpantschof

“Hvem er de fem terrorsigtede danskere?”, spurgte Berlingske under retssagen mod Brandstifterbanden tilbage i 2011, hvad få dage efter blev fulgt op af Jyllands-Posten med spørgsmålet “Hvem er Redox?”. I begge tilfælde agerede venstreradikale Chris Holmsted Larsen ekspert, og hvorfor så overhovedet spørge.

Lørdagens For frihed-demonstration kaster fortsat tomgangsartikler af sig, og selv når venstreradikale åbent erklærer at de vil angribe en lovlig demonstration, så overrasker det medierne at det ‘udvikler sig voldeligt’. Ikke overfald, men et ’sammenstød’, og som Ekstra Bladet formulerede det: “tumult imellem de to grupper”.

I dag stiller Berlingske spørgsmålet – “Hvem er de hætteklædte der sætter Nørrebro i brand?”, og minsanten om ikke eksperten er venstreradikale René Karpantschof – Hvem er de hætteklædte, der sætter Nørrebro i brand?.

“En demonstration på Nørrebro, der startede fredeligt, men udviklede sig voldeligt førte i weekenden til 11 anholdelser.

Den oprindelige demonstration var arrangeret af den højreorienterede bevægelse ‘For Frihed’, tidligere kaldet ‘Pegida’, og startede ved Israels Plads lørdag eftermiddag. De demonstrerede mod det faktum, at Nørrebro i år ikke er julepyntet. For Friheds talsperson mener, at julepynten er en dansk tradition, man bør værne om.

På Nørrebrogade blev gruppen mødt af den venstreorienterede og antiracistiske moddemonstration ‘NoPegida’, der havde barrikaderet Dronning Louises Bro med byggemateriale, og altså indgangen til Nørrebro. Langt størstedelen af de anholdte tilhørte denne gruppe, og de anholdte er blandt andet sigtet for hærværk mod bygninger og vold mod tjenestemand. …

Ifølge René Karpantschof, der selv har en fortid som bz-aktivist, er ph.d. i sociologi og ekspert i politisk radikalisme, foregår der lige nu en kamp om, hvem der dominerer ikke kun på Nørrebro, men også i den politiske debat.

‘NoPegida mener, at For Frihed spreder fremmedhad og hetzer muslimer, og antiracisterne er imod, at de såkaldte islamkritikere bruger det offentlige byrum som propagandaplatform. Derfor forsøgte man at forhindre For Frihed i at komme ind på Nørrebro ved blandt andet at bygge barrikader.’ …

I virkeligheden, mener René, bunder barrikaderne måske i, at moddemonstranterne ikke helt ved, hvordan de skal tackle den højredrejning, der breder sig i den offentlige debat og politiske liv i Danmark. En drejning, de er meget uenige i og modstandere af.

‘Mange finder det normalt svært at gøre noget effektivt mod, hvad de opfatter som et omsiggribende fremmedhad i det danske samfund. Men når en helt konkret størrelse som For Frihed vil trænge ind på, hvad antiracisterne mener, er deres hjemmebane, så giver det dem anledning til at gøre noget mere konkret. Det var det, der skete i weekenden.'”

(Uriasposten, 21. november 2016: Venstreradikale varsler voldelige angreb…)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78685/trackback

14 Comments »

 1. For frihed demonstrerede fordi der ikke skal pyntes til jul i gaderne på Nørrebro, straks er terroristerne og samfundsomstyrterne på banen og råber racisme, hvem vil stoppe dem? ingen derfor er der ingen grund til at debattere med samfundsomstyrterne, men opfordre politikerne og politiet til at stoppe terroristerne, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 7. december 2016 @ 14:01

 2. At en såkaldt borgerlig avis som Berlingske bruger væselfjæs Karpantschof som vidne om noget som helst, bevidner bare at Danmark siden krigen har udviklet sig til et kommunistisk diktatur på vej ned i klodens affaldsspand.

  Kommentar by Svend — 7. december 2016 @ 14:35

 3. Det eneste positive, der er at sige om den artikel er kommentarsporet. Berlingske og journalisten kritiseres kraftigt for de åbenlyse fejl artiklen bæger præg af.

  Hvorfor kontaktes For Frihed ikke? De har vel også en holdning til det, der siges om dem.
  Hvorfor stilles der ingen kritiske spørgsmål til René Karpantschof?!

  Det er artikler som disse, der er med til at bringe nye i frie medier mere frem blandt almindelige mennesker. Sagt på en anden måde, er makværk som dette blot med til at fremrykke de gamle mediers endeligt.

  Kommentar by na — 7. december 2016 @ 14:36

 4. Endnu en omgang Fake News fra den danske lügenpresse, hvornår begynder nogle af disse møgsprøjter at gå under?

  Kommentar by Geert — 7. december 2016 @ 15:35

 5. -> 4. Geert.
  Citat: Hvornår begynder nogle af disse møgsprøjter at gå under?
  Ikke så længe vi har så ringe og lavt begavede politikere som vi har.
  Både politikere og journalister er ”to alen ud af samme stykke”, udklækket samme sted: det højrøde undervisningssystem.
  Til den almindelige dansker kan man ikke tit nok opfordre: stem anderledes end du plejer ved næste valg!

  Kommentar by Birger Jensen — 7. december 2016 @ 16:18

 6. Birger og andre….Det kommer ikke til at ske!

  Kommentar by Black Watch — 7. december 2016 @ 16:26

 7. Det er jo til at blive afsinding af at konstatere, hvorledes disse satans forbandede voldspsykopater og mordere har infiltreret samfundet på alle mulige måder. Er der for helvede slet ingen, der kan sætte en stopper for denne undergravende virksomhed????
  Bliver dette ved, må vi simpelthen sætte almindelige demokratiske regler ud af funktion i en periode og indføre Berufsverbot, så vi kan få ryddet op i denne giftige sump. Det er jo nu rødgardisterne selv, der ansætter flere rødgardister alle vegne. Nogle kalder det for nepotisme!!!

  Kommentar by Holger Madsen — 7. december 2016 @ 16:39

 8. Berlingeren kommer til at hæfte for denne brug af betegnelsen “antiracister”.

  Radio 24/7 problematiserede i morges den ukritiske anvendelse af dette begreb på en rigtigt stærk måde. Der var øretæver til pressen til morgen … Tak.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. december 2016 @ 18:01

 9. Det er newspeak at kalde dem ‘antiracister’ fordi kulturel marxisme, som de reelt er gadestormtropper for, er meget klart, og jvf ‘white priviledge’, ‘only whites can be racist’ og andet (USA er avant garde her), efterhånden eksplicit, racister, m sigtekornet på hvide. Vi er naturligvis ikke kommet til gaskamrene endnu men det er ikke helt forkert at sige at kulturelle marxister ser hvide lidt som nationalsocialister ser jøder; som det kollektive ophav til det onde som hvert individ skal hæfte for. Det er OS der reelt er imod racisme.

  Kommentar by Moran ya Simba — 7. december 2016 @ 19:30

 10. @Morten

  Tak for tippet!

  http://www.radio24syv.dk/programmer/24syv-morgen/15080065/27:28/24syv-morgen-0605-07-12-2016-1/

  Kommentar by Geert — 7. december 2016 @ 19:56

 11. Hvornår spørger Dhimmi pressen folk fra Den Danske Forening, SIAD, Trykkefrihedsselskabet, eller de implicerede om noget som helst? Men folk fra Enhedslisten, Tidligere Voldsfacister fra BZ miljøet (som har fået en akademikertitel), og Redox, vil de gerne have vi tager seriøst. Boykot bare pressen. Den er ikke fem flade øre værd i dens ensidighed.

  Kommentar by Michael Unna — 7. december 2016 @ 20:03

 12. Hvornår skifter Berlingske navn til Land og Folk?

  Kommentar by TH — 8. december 2016 @ 00:41

 13. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 8. december 2016 @ 08:53

 14. Der var engang, hvor Berlingske (Tidende) var garant for hæderlig, journalistisk håndværk med en borgerlig kant. I dag avisen for det meste skrevet af 29 årige umuliusser fra RUC som hende her, der ikke engang evner at se, hvor dårlig hendes kilde er valgt. Og hvor uimodsagt han for lov at komme i avisen.

  Kommentar by Morten Andersen — 8. december 2016 @ 15:55

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper