7. december 2016

Quisling, nu som tøjmærke

Nationalsocialisten Vidkun Quisling forrådte sit land, og efternavnet bruges i dag synonymt med landsforrædder. Et oplagt navn til et dansk tøjmærke, der dyrker tidens normløshed, og idealiserer sædernes forfald. Designeren Emil Wæde Frederiksen færdes i kredse hvor ‘Hammer & Segl’ har en god symbolik, og ‘Refugees Welcome’ ikke betyder udgifter og utryghed. Et midlertidigt eksperimentarium for verdensborgere i den kreative klasse.

Omtale af tøjmærket Quisling hos Soundvenue – Fremadstormende dansk streetwear-brand klar med ny kollektion.

“Quisling er klar med sin fjerde minikollektion på et år, og designeren bag det danske mærke, Emil Wæde Frederiksen, fortsætter sit fokus på nogle af grundstenene i tidens streetwear som t-shirts, hoodies og fodboldhalstørklæder med print. Han overrasker dog også med blandt andet et par læderhandsker.

Kollektionen har fået titlen ‘Highest Lows’, der også bruges visuelt som print på nogle styles, og grundæstetikken rammer stadig ned i den internationale streetwear-mode, som fylder så meget internationalt, især med de to oversize hoodies, men som få danske brands dyrker.

Tidligere i år udpegede vi Quisling som et af tre nye danske mærker, der netop går sin egen vej uden at skele til den klassiske skandinaviske minimalisme. … Kollektionen bliver sat til salg i Quislings webshop i løbet af december. Indtil videre er det kun to accessories, et fodboldhalstørklæde og et par læderhandsker, som er tilgængelige sammen med styles fra den forrige kollektion ‘Fast-Satisfactions’.”

(Vidkun Quisling, frontfigur for nationalsocialistiske ‘Nasjonal Samling’, henrettet 24. oktober 1945)

Oploadet Kl. 19:08 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78705/trackback

13 Comments »

 1. Er jeg den eneste der ikke forstår, hvorfor Emil Wæde Frederiksen har valgt dette navn til sit tøjmærke.

  Kan det ikke give bagslag og være attraktivt for nazister? (dem der nu måtte være tilbage).

  Castro, Che eller Kim Jung ville umiddelbart være mere oplagt.

  Kommentar by M.P. — 7. december 2016 @ 19:44

 2. — “VANÆRE OG FORAGT HAR INGER STØJBERGS FÆRD HENDE BRAGT”.—- Læs hendes dyrt betalte annoncer i dagens aviser.– Hvornår fremsætter DF et mistillidsvotum mod hende i folketinget ????????????. Politisk kan DF ikke holde til IKKE AT GØRE DET !

  Kommentar by dansker — 7. december 2016 @ 19:47

 3. Hvis ikke Quisling-navnet får en til at kaste op, så gør den vamle svada med engelske ord drysset med løse håndled ind i den danske tekst det: ”Highest Lows”, ”styles”, ”streetwear”, ”oversize hoodies”, ”print”.
  Skabagtigt, lige til brækposen.

  Kommentar by monse — 7. december 2016 @ 19:55

 4. Desværre var han oprindelig dansk:

  “Slægten Quisling kom til Norge med den danske præst Lauritz Ibsøn Quislinus i 1665. Navnet Quisling stammer fra Kvislemark ved Slagelse; kvissel er ældre dansk for “kløftet gren”.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Vidkun_Quisling

  Kommentar by Snaphanen — 7. december 2016 @ 19:56

 5. Citat: “Designeren Emil Wæde Frederiksen færdes i kredse hvor ‘Hammer & Segl’ har en god symbolik”.
  Det er tydeligvis i de kredse hvor fornuft og viden ikke er blandt de største begreber.

  Kommentar by Birger Jensen — 7. december 2016 @ 20:10

 6. Såkaldte “kunstnere” og “designere” er enormt “kreative”. En af dem hedder Hornslet, og han har designet en øl-etiket med teksten STRONZO. Italiensk for “lort”, “skiderik”.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 7. december 2016 @ 20:11

 7. Hornslet? Hele klanen burde erklæres fredløs. (Højesteretsdommer Mogens Hornslet, Tamilsagen)

  Kommentar by Træt — 7. december 2016 @ 20:17

 8. Fører de en skjorte i farven brun? I så fald vil AFA stormtropperne være en oplagt kunde.

  Kommentar by Geert — 7. december 2016 @ 20:19

 9. Haha, fulgte linket til billederne af den såkaldte kollektion.
  Jeg tror Emil på længere sigt skal satse på læderhandskerne og evt. strømper. Mage til talentløst og uklædeligt design har jeg sjældent set. Målgruppen må klart være hipstere med købestærke forældre, og uagtet at der er et stort antal af disse vil jeg vurdere at Emil bør udbygge i den del af kollektionen som ikke ligefrem får køberne til at ligne komplette idioter. Produkterne kan vel nærmere betegnes som udklædning end som påklædning.

  Kommentar by Nothingman — 7. december 2016 @ 20:25

 10. Det er vel bare endnu et banalt og frastødende tegn på et sygeligt opmærksomhedsbehov, som overtrumfer alt andet.

  Jeg ved om flere ulykkelige forældre, der forgæves forsøger at få deres børn til at skrue ned for udfoldelserne på instagram. Forleden fik jeg forevist en tyveårigs utallige photoshoppede selfier og madbilleder afvekslende med uhyggelige billeder af et spisevægrende næsten-skelet. Det er en livsfarlig hobby, og det er ikke de dummeste, der kaster sig ud i sådan en selvdestruktion. Hendes mor er også på de sociale medier og reklamerer med at være involveret i en gruppe for pårørende til anoreksipatienter.

  Kommentar by denonde — 7. december 2016 @ 20:33

 11. Snothvalpen skal nok designe Gøglerpartiets nye grønne tylskørter….

  Kommentar by TH — 8. december 2016 @ 00:34

 12. Denne Designer og model Caroline Clante er tydeligvis rød hvad formålet med Quisling har at gøre vides ikke opmærksomhed eller de håber nogen bider på krogen som de kan hænge ud med navn og adresse. Hvad der foregår i de rødes hoved er og forbliver en gåde.

  Kommentar by Lion — 8. december 2016 @ 01:27

 13. Hvad med polpot – det lyder da også sjovt.

  Kommentar by mb — 8. december 2016 @ 13:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper