9. december 2016

Ph.d. Uffe Østergaard om mediestorm mod Kenneth K. Berth: “Vi kan ikke lide at høre sandheden.”

“Du må ikke sejle inden for denne her territorialgrænse, hvis du gør det, så bliver du enten beskudt, eller også bliver du vendt om og sejlet tilbage.” Således sagde DF’s EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth forleden i EuropaMagasinet på DK4, og det blev en større mediesag. Intet odiøst i at venstrefløjen rider sine kæpheste på de sociale medier, men det var aldrig blevet en veritabel mediestorm, hvis ikke mainstreampressen besluttede sig for, at der var en historie.

Dagbladet Information tematiserer i dag ‘fake news’, men ikke i forbindelse med egen historie om Kenneth Kristensen Berth. Avisens Niels Ivar Larsen (tilknyttet Dansk Pen og Fri Debat, kid u not) spørger samtidig, hvorvidt der findes en en liste over ‘dansksprogede propagandasites’, da – og jeg citerer “… de kryb skal frem i lyset”. Avisen får årligt mere end 20 mio. skattekroner i mediestøtte.

Uden en grænse der opretholdes med de nødvendige magtmidler er der ingen nationalstat, og det ved journalister naturligvis godt. EU’s grænseagentur Frontex skyder ofte mod både der krydser Middelhavet, og det handler mere om illegal indvandring end ‘bådflygtninge’. Professor Emeritus Uffe Østergaard rensede i går luften i et forrygende interview i Reporterne på Radio24syv. Se evt. tidligere post.

Uffe Østergaard, Ph.d.: Jeg er bange for at han er kommet til at begå den for en politiker, så ubehagelige ting, at sige sandheden. Han har selvfølgelig overdrevet lidt ved, og det har han rettet, ved at sige, at det ikke er folk man skal skyde på – men foran dem. Og det er ikke rart at høre på, men grænser kræver altså faktisk en magtanvendelse, eller i hvert fald en trussel om at anvende magt. Og det er jo sådan set det han kom til at sige. …

Det er svært at skelne mellem det ene og det andet, for det, som det handler om for ham, og det der ligger i grænsens natur, at skal den beskyttes, så skal den opretholdes, og det er ikke kun for at holde flygtninge ude, men også for at afskrække menneskesmuglerne. Og der er jeg bange for, at det simpelthen ligger i grænsens og grænsebevogtningens natur, at der skal man være villig til at anvende magt, og magt bliver jo let til vold.

… Der er magtanvendelse eller trussel om magtanvendelse i alle grænser, selv i den fredsommelige grænsekontrol mellem Danmark og Sverige i øjeblikket. Hvor trækker man så grænsen henne, jov, det gør man jo så et eller andet sted. Men naturen er, tænker man det til bunds, men det er jo bare det vi helst ikke vil se i øjnene, så er der en trussel om magtanvendelse på spil. Ellers går folk jo bare over grænsen, og så er den til grin.

… Altså, trusler er jo kun noget værd, hvis man faktisk virker overbevisende, om at man også vil anvende dem. Og jeg bliver mindet om fremgangsmåden i FN’s beskyttelsestropper – altså, jeg har set det i Bosnien, og der skelner man mellem tre niveauer. Først niveau hedder ‘Show presence’, vise tilstedeværelse, næste niveau er ‘Show force’, vise magt – den tredje er ‘Use force’, og der viste det sig jo klart i Bosnien, at der var de danske tropper nødt til at gå hele vejen. Men de satte sig da også i respekt. Jeg er bange for at det er fuldstændigt lige sådan med grænser. …

På et eller andet tidspunkt, så ender det med at man også skyder på dem, hvis de ikke vender om. Hvis de bliver ved og ved… Der er ingen garanti for at det virker, og det er ubehageligt, men det er altså det man logisk set siger, når man siger man vil have grænser og grænsebevogtninger.

… Så er det jo klart, at vi alle sammen er pæne mennesker, og han taler mest om den voldelige grænsebeskydning, men der er jo alle mulige andre foranstaltninger, der også hører med… Men når man fokuserer på grænsen, og det er jo det vi gør, altså, så er jeg bange for at han er kommet til at sige hvad det egentligt handler om.

Asger Juhl, Radio24syv: Hvorfor oplever vi så en fordømmelse af Berth?

Uffe Østergaard: Det ligger i vores almindelige offentlighed. Vi kan ikke lide at høre sandheden.

Asger Juhl: Kan det ikke være, at mange mener man skal stoppe flygtningene på en anden måde?

Uffe Østergaard: Jov, men så skal man jo komme op med et realistisk alternativ… Det er ingen gode valgmuligheder i den her situation. Valget står mellem dårlige muligheder, og der synes jeg lige så godt, tænke tingene til bunds, og anlægge en realistisk betragtning.

Asger Juhl: – Og det er faktisk det Kenneth Kristensen Berth, gør?

Uffe Østergaard: Det er jeg bange for.

Asger Juhl: I modsætning til mange andre.

Uffe Østergaard: Ja, ellers bliver det til hykleri.

(Frontex stopper illegale indvandrere, Middelhavet, 2015; Foto: Euractiv)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78746/trackback

33 Comments »

 1. Bruge vold til at opretholde grænserne… uha, kan man ikke nøjes med at swipe til venstre på app’en?

  Kommentar by redneck — 9. december 2016 @ 10:45

 2. Fint indlæg.

  Det handler om vort efterhånden skrigende behov for at opleve KONSEKVENS. Ikke alene fra magthavernes side men hele vejen igennem samfundet fra børneinstitutioner og skoler til offentlige arbejdspladser – det være sig i kommunerne som på Christiansborg.

  Kommentar by denonde — 9. december 2016 @ 10:54

 3. Det løber mig stadig koldt ned af ryggen ved erindringen om den dag da migranter frit vandrede nordpå af vore motorveje, – vejledt af leflende citronmåner. . . . . .
  Da forstod jeg hvordan mine forældre og bedsteforældre må have følt d. 9 april 1940.

  Kommentar by Rodina — 9. december 2016 @ 11:02

 4. … Vi kan ikke lide at høre sandheden? Det handler mest om at vi ikke må hære sandheden, og mediefolk samt venstreekstremister og kulturradikale har jo næsten haft eneret på medier i DK, og udnyttet dette til at indoktrinere samt fortie fakta som ikke passer ind i deres agenda og multikulti løgne.

  Hvornår gør vi dog oprør mod disse licensfinansierede fascistoide sandhedsundertrykkende medier som i så mange år har manipuleret med os. Her er en omskrivning af sangen Den stumme Lakaj (EU protestsang)

  Det er vores land de voldts’r
  det er os de gør fortræd,
  hvis vi går imod dem og alle hjælpes ad.
  For når en licens-finansieret-gris er ene,
  græder han i den stille nat
  for han har onde drømme
  om David der dræbte Goliat.

  Så lav’ vi et Danmark der er for os
  Vi har fundet os i for meget
  NU SKAL VI SLÅS.

  Kommentar by Lars — 9. december 2016 @ 11:05

 5. Den samme shitstorm oplevede AfDs Frauke Petri i Tyskland, da hun kom til at sige, at en grænse i yderste tilfælde må forsvares med våben. De skinhelliges forargelse og tilsvining ville ingen ende tage det endskønt, hun blot citerede, hvad der står i den tyske konstitution.

  Kommentar by Laboremus pro Patria — 9. december 2016 @ 11:06

 6. ….og det vælter ind over Europas grænser med isis soldater og medlemmer af andre primært islamistiske organisationer, som KUN har til formål at smadre Europa, tosserne kan bare ikke se det fordi de ikke har uniform på. Ungarn er det eneste land i Europa der tager invasionen, den trojanske hest, alvorligt.

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 9. december 2016 @ 11:11

 7. Ang. sangen Den stumme Lakaj så handler eden oprindeligt om modstand mod A-kraft. Jeg beklager fejlen

  Kommentar by Lars — 9. december 2016 @ 11:16

 8. Ultimo absurdicum: Løgnepressen prædiker mod fake news

  Kommentar by Voldposten — 9. december 2016 @ 11:17

 9. Hvad skulle det hjælpe?!
  De kan jo bare punktere deres gummibåd og så er de nødt til at samle dem op.
  Apropos sandheden. Nu findes der ud af at flygtninge børn er meget ældre. Og straks er asyl tosserne og selskaber igang med advokater.

  Kommentar by P — 9. december 2016 @ 11:19

 10. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 9. december 2016 @ 11:33

 11. >10
  Luk munden på skatteopkrævere.

  Kommentar by nielsen — 9. december 2016 @ 11:51

 12. Hykleren Uffe Østergård vil bevare det syge socialistiske system han er oprundet af. Ligesom uLøkke vil bevare respekten for danskere, ved at vride os længere ind i eu’s overherredømme. Han er rurokraternes nikkedukke, og Merkelheksen er hans allierede.

  Kommentar by nielsen — 9. december 2016 @ 11:57

 13. Nye flygtninge vælter ind over vores grænser, men OK- vi rykker sammen, så er der også plads til dem. Hvis vi nu sætter arbejdstiden ned til 10 timer om ugen er der sørme også arbejde til de fremmede.
  Ironi/politikerlede kan forekomme
  http://m.focus.de/politik/ausland/fluechtlingskrise-im-news-ticker-fast-400-fluechtlinge-stuermen-spanische-exklave-ceuta-in-marokko_id_6317971.html

  Kommentar by k.m. — 9. december 2016 @ 12:46

 14. Særpræget dom mod Geert Wilders, som om dommeren er enig med Wilders, men ikke tør andet end give en symboldom.
  http://nordjyske.dk/nyheder/geert-wilders-faar-ingen-straf-trods-dom-for-diskrimination/b63c3306-015e-44c9-85cc-6b3a9c6c8d6c/4/1560

  Kommentar by k.m. — 9. december 2016 @ 13:19

 15. Uffe Østergård vel ikke først og fremmest Ph.d., men P.E. (=Professor Emeritus).

  Men ellers forfriskende så klarsynet P.E. Uffe Østergård blev af at blive P.E.

  Kommentar by traveler — 9. december 2016 @ 13:36

 16. Der er jo noget helt galt når venstrefløjen og deres Lügenpresse skal have oversat enhver artikel eller interview til klart sprog af en professor.

  De opfører sig som pattebørn der ruller rundt på gulvet mens de hamre løs med arme og ben. De vil gøre alt for at forhindre andre i at gøre hvad der er nødvendigt.

  Det er tydeligt at de fleste efterhånden er trætte af denne barnagtige og destruktive adfærd der hærger landet. Det er venstrefløjens pligt at opfører sig som voksne der har en mening og fremfører denne mening i overensstemmelse med de demokratiske retningslinjer der har bragt Danmark op på det niveau vi hastigt synker fra. Det må være slut med voldelige moddemonstrationer, overfald og name calling, bevidste misforståelser der grænser til barnagtig vanvid. Venstrefløjens pligt er som alle andre danskeres at håndtere Danmark med respekt og på en måde der gør dem hæder og levere landet videre til deres børn og børnebørn i en stand der gør det muligt at leve frit i.

  Kommentar by Santor — 9. december 2016 @ 14:20

 17. At 15:
  Ja, det er dejligt, så klartseende mange professorer bliver, når de bliver emeriti/e.
  Samfundet burde tillade, at de kunne nyttiggøre deres klarsyn, mens de stadig var i karrieren.

  Kommentar by Bastardo — 9. december 2016 @ 14:38

 18. Fra “Den Store Hukommelse”:

  Uffe Østergaard regner ikke danskhed for noget af betydning.
  ”En dansker er det samme som en dansk statsborger”. Så enkelt er det. Andetsteds har han underbygget det med en henvisning til Grundtvig: ”Til et folk de alle hører, som sig regne selv dertil.”
  Men han fortier fortsættelsen, skønt han narturligvis kender den: ” -har for modersmålet øre, har for fædrelandet ild, resten selv som dragedukker sig fra folket udelukker, lyse selv sig ud af æt, nægte sig selv indfødsret.”
  (Uffe Østergaard, historiker, i Information 6.3.1996 og Bjørn Svensson i ”Angreb på danskheden.”

  I TV-nyhederne i april 1998 kom Uffe Østergaard med en af sine originale betragtninger, idet han sammenlignede situationen i det danske monarki i 1848 med Kosovo i restjuguslavien. På spørgsmålet om, hvor vi havde danskerne dengang, svarede Uffe Østergaard uden tøven:
  ”De var som serberne nu.”
  (Uffe Østergaard, historiker, omtalt i journalist Bjørn Svensson ”Angreb på danskheden.”

  ”Jeg siger ikke, at vi er på vej mod et folkemord i Danmark. Men en af de mest tydelige mekanismer, man kan se i optrækket til folkemord er, at man begynder at tale om ”dem” og ”os”.
  (Uffe Østergaard, historiker, direktør for Holocaust-centret, Information 15.1.2000 og Bjørn Svensson ”Angreb på danskheden.”).

  ”Det eksisterende Danmark med Jylland, Fyn og øerne beboet af lyshårede danskere er en relativt ny foreteelse”.
  (Uffe Østergaard.historiker, i interview i Politiken 1.12. 2001).

  Denne renegat Uffe Østergaard, der i årtier har belært og skoset danskerne , at de nærmest var småkårsfolk i deres hængen i Danmark, og deres negative reaktioner overfor udefra kommende. Fra denne herre, kunne man så i Weekendavisen ”Samfund” s.2/nr.15/15.april 2016 i artikel med journalist Arne Hardis ”Fort Europa” læse følgende fra Uffe Østergaard: ”- vi skal forsvare os med et jerntæppe, med trådhegn i fire baner, lyskastere og vagtpostere. Mange vagtpostere. Og til havs bevæbnede Frontex-skibe, som kan samle flygtninge op og sejle dem tilbage til den kyst, de kom fra.” Okay-noget af en omvæltning!

  Hvis/når regnskabets time engang kommer, så kommer han vel til at stå til regnskab for sine svinagtige bemærkninger, overfor egen befolkning.

  KÆMP FOR DANMARK

  Kommentar by der Adler — 9. december 2016 @ 14:42

 19. Jeg erindrer også med afsky den strøm af lykkeriddere på vore motorveje, i tog og som passagerer i velmenene tossers biler.
  Som Ronald Reagan udtalte: Kun det land der forsvarer egne grænser og dermed egne borgere er som et land at betragte.
  “Rigtige og ægte” flygtninge ser vi ingen af, vi ser kun den ret store del der også indeholder en enorm krævementalitet.
  Konsekvenserne deraf er der ingen af disse tosser der skænker en tanke.
  Andre betaler, ligesom andre betaler deres kontanthjælp og lign.
  Ret beset er det mennesker på overførselsindkomst der hyler højest op om velfærdssamfund, at vi har råd og lign.
  Vel har vi ej råd.
  Vore “politikere” skænker normalt ikke vælgerne en tanke, kun op til et valg omtales denne gruppe.
  At en “politiker” lyver er ret let at afdække, hver gang en politiker åbner munden kommer endnu en løgn.
  Desværre har mange danskere korttidshukommelse hvad disse løgne angår.
  Desværre kan danskerne ikke stå sammen.
  Det vil være et godt signal ifald flertallet af vælgere til kommende valg udebliver.
  I USA så man år tilbage hvad en gruppe “farvede” undskyld udtrykket kunne præstere.
  Man valgte at benytte offentlige transportmuligheder pga. raceopdeling i bl. a. busserne.
  Derved opstod et stort økonomisk tab, det hjalp.
  Vi kunne også framelde licensen til TV mv.
  Retssystemet ville bryde sammen når vi skulle i Fogedretten alle sammen.
  Den nuværende “regering” er en farce.

  Kommentar by AK JA. — 9. december 2016 @ 16:39

 20. Undskyld: Man valgte at undlade benyttelsen af offentlige transportmuligheder.
  Jeg beklager.

  Kommentar by AK JA. — 9. december 2016 @ 16:41

 21. Magtanvendelse.– D. 18. maj 1993 havde dansk politi ingen problemer med at nedskyde 11 egne landsmænd.Hvilket heller ikke var et problem under den sidste tyskerbesættelse. Frihedskæmperen Rottbøl blev dræbt med 12 kugler i kroppen.- At politiet ikke magter grænsekontrol er ingen overraskelse, da det er en militæropgave. Hæren til lands. Søværnet til vands.Hvis det sker er der ifølge politidirektør Else Mette Cassøe Nordjyllands politi ingen manglen på politibetjente. D.v.s. militæret kan få tilført de hårdt tiltrængte økonomiske midler, der kan spares på en unødvendig udvidelse af politistyrken.- Fru Bendixen- en opgave for DIG ???

  Kommentar by dansker — 9. december 2016 @ 17:42

 22. OT men der er en vigtig en her:

  http://www.bt.dk/danmark/danskere-gaar-i-krig-med-den-korte-avis-paa-facebook-faar-store-annoncoerer-til-at

  Det er vigtigt, de her firmaer boycuttes af højrefløjen fra nu af:

  Ikea, McDonalds, CallMe, YouSee, Telia, Elgiganten, Tui, Pandora, Læger uden Grænser, Ikano Bank, Sportsmaster og Scanlines

  Kommentar by Martin — 9. december 2016 @ 17:49

 23. Desværre lystrer over 99 % af de valgte politikere de professionelle journalister. Også KKB følger i Mogens Camres fodspor ved at beklage sine udtalelser, hvis journalisterne fordømmer så meget at tidligere Pia Kjærsgaard og nu Kristian Thulesen Dahl jagtes af journalisterne for at deltage i deres fordømmelse.

  I dette tilfælde udtalte Berth først at der burde skydes mod bådene og rettede det derefter til at det skulle være varselsskud. Senere på aftenen efter journalisterne havde opdaget at der allerede anvendes varselsskud af Frontex i bevogtningen af de ydre EU-grænser, så sagde Kenneth Berth langt om længe det vigtige, nemlig at den effektive måde at stoppe bådene på er at Danmark og andre lande holder op med at give de illegalt indvandrende opholdstilladelse.

  Kommentar by perhag — 9. december 2016 @ 18:11

 24. – Traveler

  Jeg forsøger at holde overskriften på en tekstlinje i mit kontrolpanel. Det er svært. Derfor Ph.d, ikke historiker eller Professor Emeritus.

  Kommentar by Kim Møller — 9. december 2016 @ 18:17

 25. @ 17.49: Man ender jo med at dø af sult, sove og spise på gulvet og måtte kommunikere via røgsignaler og to dåser forbundet med sejlgarnmed alt det, der skal boykottes.

  Måske der i stedet skulle slås et ekstra slag for at støtte Den Korte Avis økonomisk. Hvad fejler de retarede halvhjerner, der laver den slags aktioner? Problemer tårner sig op i hastig fart som på Titanic, nu 20 meter fra isbjerget. Hvad gør de kulturradigales stormtropper så i den situation? Skyder efter dem der råber “Isbjerg – hurtigt i bådene!” – og plaffer løs på de, der forsøger at nå i selvsamme redningsbåde. Har en kultur, så befængt med suicidale galninge, nogen chance for at overleve? I think not….

  Kommentar by Margrethe — 9. december 2016 @ 18:44

 26. Der er jo ikke nogen af “De politisk korrekte” som har kommenteret, at kristne bådflygtninge er blevet smidt overbord af de andre (Tyske nyhedsmedier…danske har intet bragt), eller de kristne flygtninge som er blevet forfulgt på centrene herhjemme og i udlandet. I og for sig regner jeg ikke de forargede mening for værdig i nogen sammenhæng efterhånden. For deres hellige froemhed holder ikke til virkeligheden, og især ikke hvis de selv skulle tage ansvar for den.

  Kommentar by Michael Unna — 9. december 2016 @ 19:36

 27. Jeg vil selvfølgelig også gerne opfordre folk i at boykotte Nordea, og andre som nægter at annoncere i Den korte avis, alene pga dens holdning. Boykot dem som ikke vil være med til at annoncere ytringsfriheden mulighed for at blive bredt dækket.

  Kommentar by Michael Unna — 9. december 2016 @ 19:44

 28. #23 perhag.

  “så sagde Kenneth Berth langt om længe det vigtige, nemlig at den effektive måde at stoppe bådene på er at Danmark og andre lande holder op med at give de illegalt indvandrende opholdstilladelse.”

  Netop, og det har jeg skrevet flere gange, end jeg bryder mig om at tænke på. “Afrika” og “Mellemøsten” bliver ved med at komme til Europa, så længe der er noget at komme efter. Hvad enten det er asyl og opholdstilladelse eller blot sort arbejde eller et ophold under jorden.

  Apropos under jorden. Hvordan går det med domprovst Anders Gadegaards og andres hjælp til flygtninge under jorden? Er den organisation stadig leveringsdygtig i alt fra advokater til jordmødre, læger, tandlæger, socialrådgivere, religiøs omsorg og husly? Hvordan kan man få en dom for at transportere indvandrere illegalt gennem landet men ikke for at huse og supporte dem i alle ender og kanter?

  Kommentar by denonde — 9. december 2016 @ 19:52

 29. 21- mangel på politi—

  Kommentar by dansker — 9. december 2016 @ 22:39

 30. Sandelig siger jeg eder: Sådan bliver der større glæde i himlen over én synder, der omvender sig, end over nioghalvfems retfærdige, som ikke har brug for omvendelse.
  Når man er vidne til Uffe Østergaards omvendelse, er det lige før, man får trang til at gå i kirke.

  Kommentar by Fisken — 10. december 2016 @ 01:04

 31. jeg har snart efter 10 år samlet puslespillet. alle vågne timer. .og egen betalig til fjerne lande.
  1 man 1 mission = sandhed og islam bekæmper.
  Kim gør et godt arbejde, Jeppe Jul burde gå efter DDR tv og deres penge fordeling som ingen må se.
  “there is something rotten in Denmark”

  Kommentar by klaus — 10. december 2016 @ 03:24

 32. Det er glædeligt at Uffe Østergaard som emiritus har taget bladet fra munden. Han hyldede Pia Kjærsgårds årelange heltemodige indsats (som har indbragt hende permanente livvagter, som venstrefløjen og muslimernes yndlings skydeskive). Måske var UØ pludseligt grebet af bondeanger?

  Jeg morede mig også lidt over at Uffe Østergaard blev klogere nærmest dagen efter han holdt op som Jean Monnet professor* i europæisk civilisation og integration ved Aarhus Universitet. Money makes love – indtil pengene ikke længere ruller ind på ens konto:-)

  *The Jean Monnet Programme, also known as the Jean Monnet Project, is a European Union initiative to encourage teaching, research and reflection in the field of European integration studies in higher education institutions. It is named for Jean Monnet (1888–1979), regarded by many as a chief architect of European Unity. (wiki)

  Kommentar by A-mad — 10. december 2016 @ 10:50

 33. Forklar lige, hvordan vesteuropa, herunder Danmark, skal kunne tage imod arabernes og negrenes ufattelige formeringsrate og afkom??

  Jeg venter, men holder ikke vejret imens.

  FN må – hvis dette organ ellers har en vilje og et mod – forklare arabarne og negrene, at der er en naturlig grænse for, hvor mange mennesker, kloden kan forsørge. Araberne og negrene er ikke i stand til det, fordi de åbenlyst ikke kender til prævention.

  Lille Danmark kan sagtens leve med langt færre mennesker end ca. 5,6 mio mennesker. Vi har robotter (spørg blot Lego) og klarer os fint med ca. 4 mio mennesker. Det ville ikke være første gang i verdenshistorien.

  Kommentar by Henrik Petersen — 11. december 2016 @ 23:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper