14. december 2016

Mogens Camres bisættelse, Kastelskirken, 13. december 2016

Tirsdag blev Mogens Camre bisat, og Snaphanen var tilstede med kameraet. Det lykkedes ikke Steen at finde den blå/hvide krans påskrevet ‘Bloggosfæren’, men den var i mængden. Morten Messerschmidt, toppen af Dansk Folkeparti, og utallige kampfæller deltog.

(Fotos: Snaphanen)

Kommentar af Henrik M. Jensen. Fuld tekst på Snaphanen.

“I dag blev Mogens Camre bisat fra Kastelskirken i København. Det er endnu en god grund til at mindes en af Danmarks klareste og skarpeste politikere, der som få har formået at hudflette EU’s bureaukrati og magtfuldkommenhed samt tåbeligheden i de sidste 20 års danske flygtningepolitik. Så egentlig burde aviserne i deres omtale af Camres 50-årige virke i Folketinget, Europaparlamentet og på diverse topposter i statsadministrationen have mere væsentligt at skrive om, end at Camre ‘flere gange var anmeldt for racisme’.

For er det ikke efterhånden gået op for de fleste, at begreberne ‘racist’ og ‘racisme’ i dag er blevet fuldstændigt meningsløse, dels fordi begreberne ikke længere har med race at gøre, dels fordi de i dag er blevet til skældsord, som ‘rød stue’ hæfter på deres modstandere, når de ikke kan finde argumenter?

Jo. Det er bare endnu ikke gået op for journalisterne, og derfor er det forventeligt, at deres omtale af Camres virke går uden om det vigtige og fremhæver det ligegyldige. Men Camre var fuldt bevidst om det lave niveau blandt journalisterne. I hans erindringsbog ‘Knus tyrannerne’ kan man læse om dengang, han og Søren Krarup i 1998 blev interviewet af Mette Fugl og Karen Thisted. Baggrunden var, at Camre i en kronik havde advaret sit parti, Socialdemokratiet, om den voksende kløft mellem partiet og dets vælgere og blandt andet havde skrevet, at ‘EU tager magten, staten tager pengene og indvandrerne tager velfærden’.

‘Jeg kendte den slags debatter i DR så godt. De var planlagt som tilrettevisning af politikere og skulle som sædvanlig ende i, at al folket kunne se, at journalisten var et meget bedre menneske end politikeren… Enhver der lytter til nutidens DR’s bedrevidende interviews af især VOK’s politikere, kan konstatere, at det drejer sig om at få fastslået, at politikeren har taget fejl, fordi hun/han ikke mener det samme som SF.

Jeg havde ikke mødt Søren Krarup før, men regnede med, at han ikke ville være så let at vælte, og jeg besluttede, at journalisterne skulle få kamp til stregen. Det fik de, for både Krarup og jeg afviste de påstande, de to damer ville markedsføre om den problemfri, muslimske masseindvandring. På et tidspunkt gik Karen Thisted helt op i limningen i forskrækkelse over at blive modsagt, så Mette Fugl nærmest måtte til at trøste hende. Der var jubel i læserbrevene de følgende dage. Det morsomste lød. ‘Mette Fugl og Karen Thisted var som to halvfulde postklimakterielle kvinder, der stod ved Tivolis skydetelt for at skyde bjørne, og så tog bjørnene pludselig geværerne og skød tilbage!'(Dette og de følgende citater er fra ‘Knus tyrannerne’ Trykkefrihedsselskabets bibliotek, 2011)

Kort efter meldte Camre sig ud af Socialdemokratiet og stillede op til Europaparlamentet for DF. Vi skruer tiden frem til august 2000 og den kommende afstemning om euroen.

‘Ved en frokost hvortil danske medlemmer af parlamentet var indbudt, sad jeg med en gruppe yngre journalister, som var blevet godt præpareret om euroens velsignelser. ‘De mente, at DF ikke havde mange chancer for at vinde folkeafstemningen. I spøg sagde jeg til dem, at vi med sikkerhed ville vinde, når vi på plakater havde forklaret danskerne, at det jo var Hitlers gamle model fra 1940-41, der blev genoplivet. Jeg fortalte dem om Hitlers ide om at låse valutaerne i de besatte lande til Reichsmarken og om Scavenius’ forgæves forsøg på at få Staunings tilslutning. Jeg citerede Staunings ord fra dengang: ‘Vi bliver snydt!’ og Scavenius’ svar: ‘De små bliver altid snydt!’ Journalisterne kendte naturligvis ikke den gamle historie – unge mennesker har ikke lært historie – men de lo da, som om de havde forstået, at det var en spøg.’

Men et par af dem hoppede på spøgen. Dagen efter stillede både DR’s fjernsyn og TV2. Jeg forklarede naturligvis, at DF aldrig havde planlagt sådanne plakater, og at der var tale om en spøg. Men selvfølgelig fik spøgen plads i begge tv-aviser. Med gamle filmindslag med marcherende tyske soldater med musikkorps og hagekorsflag og hele molevitten. Tænk sig, at jeg tillod mig at sammenligne det demokratiske EU med Hitlers diktatur. Hvor forargeligt!’

Det blev som bekendt et nej til euroen.

Oploadet Kl. 02:01 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78856/trackback

19 Comments »

 1. Dejligt at se, at hr. Camre fik en smuk og værdig afsked.

  Hr. Camre var en sand hædersmand og et intellektuelt fyrtårn, som vil blive savnet i modstandskampen!

  Men alle kommunisterne og islamisterne skal dog ikke glæde sig for tidligt, for alle vi andre vil kæmpe videre i hr. Camres ånd!

  Æret være hans minde.

  Kommentar by TH — 14. december 2016 @ 02:41

 2. Camre vil blive savnet som det – planket fra TH – intellektuelle fyrtårn og den Rasmus Modsat, der altid kunne forklare selv de enkleste elementer for de hmm moderat begavede journalister (så fik jeg vist sagt det pænt…).

  At han samtidig altid kunne gøre det uden vrede, med charme og med et venligt smil var en yderligere gestus, omend han ofte blev mere end almindeligt chikaneret af journalisterne.

  Fred være med dig, Camre, du vil blive husket som et fantastisk og hæderligt menneske. Vi ses deroppe, håber jeg.

  Kommentar by Henrik Petersen — 14. december 2016 @ 02:50

 3. Hvor er det dog gennemført deprimerende at læse det udsnit af hans bog fra 1998, hvis ikke han var død kunne det være skrevet i går!
  Folk siger at han gjorde en forskel, og det gjorde han måske også for dem der allerede var enige med ham og fik bekræftet deres holdninger. Jeg er ikke sikker på at dem der burde have lært noget af ham har ændret sig en mm. Så sent som i dag læste jeg karen thisted udtale i ekstra bladet at man ikke burde tale pænt om mennesker som mogens camre, bare fordi han nu er død. INTET har de fattet af hvad manden har sagt gennem en menneskealder, intet. Jeg tror efterhånden at den eneste måde de idiotiske gütmenchen rykker deres holdninger på, er ved at blive udsat for en stribe muslimske terrorangreb i danmark som dem der har ramt frankrig og england gennem de sidste 10 år, men selv der vil de fleste af dem skyde skylden på “tonen” og gøre alle andre end dem der udførte angrebet ansvarlige for det. Og en ting vil de alle være 100% enige om, inkl de blå partier: Muslimske terrorangreb udført af troende muslimer har stadig absolut intet med islam at gøre!

  Kommentar by Per — 14. december 2016 @ 03:38

 4. # 3 – Ja spørgsmålet er om tingene havde set anderledes ud hvis terrorangrebet mod JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i 2006 var lykkedes?
  Jeg tvivler når man læser om den hårdnakkede ignorance der omgiver både venstrefascister og gutmensch.

  Kommentar by PBrad — 14. december 2016 @ 04:57

 5. Uanset hvor Camre havner nu, så får de et satans hyr med ham:-).
  Æret være hans minde.

  Kommentar by Frank Hagmann — 14. december 2016 @ 06:39

 6. 80 år, mere end jeg regner med at få. Ikke dårligt.

  Tak for indsatsen; hvil i fred.

  Kommentar by RePatrierkatet — 14. december 2016 @ 06:47

 7. Æret være Mogens Camres minde!

  Kommentar by Holger Madsen — 14. december 2016 @ 07:05

 8. @Per 03:38

  “Folk siger at han gjorde en forskel, og det gjorde han måske også for dem der allerede var enige med ham og fik bekræftet deres holdninger. Jeg er ikke sikker på at dem der burde have lært noget af ham har ændret sig en mm. ”

  Og her hentyder du til tosserne, som den i øvrigt helt igennem afskyelige og intelligensmæssigt underfrankerede Karen Thisted (kunne danne par i synkroniseret dumhed med den dog noget kønnere Lotte Svendsen på det område), og den lige så usexede Mette Fugl, og deri har du selvfølgelig også ret, da alle burde blive klogere af at høre gode argumenter og blive bekendt med fakta.

  Men jeg vil påstå at der næsten er endnu flere som burde have lært noget af Mogens Camre i hans / vores egne rækker, hvor vi dog allerede er bekendt med en del af sandheden. Men mange af DF og omegn så Camre som et løst missil, der altid kunne risikere at komme med bramfri udtalelser og åbenlyse holdninger som partitoppen ikke brød sig om at høre.

  Også blandt Uriasposten er der en del debattører som kunne have haft godt af at lytte lidt mere til Mogens Camre, og lidt mindre til repræsentanter for den zionistisk inficerede DF-top og andre samarbejdspolitikere.

  Jeg ville i øvrigt blive meget skuffet hvis der f.eks. skulle dukke et billede op af Mogens Camre med jødekalot på hovedet; det ultimative underkastelssymbol.

  I øvrigt husker jeg for mange år siden at have hørt Mogens Camres smukke og den gang meget unge kone holde et foredrag på hans vegne, det må næsten have været i Odense, formentlig i DF regi. Jeg husker hende som en meget værdig repræsentant for Camre, som aftvang en masse respekt på grund af den sikre, saglige og vedkommende måde hvorpå hun udførte sit hverv, uanset sit køn og unge alder. Jeg ved ikke om det stadigvæk var hende som Mogens var gift med da han døde. Til dem som husker mine skriverier om kvinders intelligens mm.; sligt har bestemt ikke været møntet på Mogens Camres kæreste, kan ikke lige husker hendes navn, men det dukker nok op på et tidspunkt.

  Kommentar by Balder — 14. december 2016 @ 08:34

 9. Han var en ener, hans bog Knus Tyrannerne er rar at have. Når man åbner den, kan man ikke andet end komme til at savne ham.

  Kommentar by Nielsen — 14. december 2016 @ 08:35

 10. Camre er begravet, men hans minde lever i mit hjerte.

  Kommentar by A-mad — 14. december 2016 @ 09:12

 11. Mogens Camre:… “EU tager magten, staten tager pengene og indvandrerne tager velfærden”…..

  Her ca. 16 år senere er det blevet til virkelighed og er en fuldbyrdet sandhed og fakta.

  Det værste er dog, at det bliver meget værre endnu.

  Æret været Mogens Camre – Hvil i Fred.

  Kommentar by Black Watch — 14. december 2016 @ 10:24

 12. Hvil i fred og tak for mange års ihærdig insats

  Eftertiden må vise om dine anstrengelser bærer frugt. Jeg håber det men tvivler på Holger Danske nogenside vågner. Eller hvis han gør, stemmer han nok på eet af folketingets 10 socialdemokratier

  Kommentar by redneck — 14. december 2016 @ 11:14

 13. Finder nogle gange ud af hvor profetiske nogle mennesker kan være imens folket var forhærdet.

  Kommentar by de Hemmer — 14. december 2016 @ 11:30

 14. Kære hr. Mogens Camre du vil aldrig blive glemt for din store omsorg for Danmark og Danskerne, du vil blive husket for din vid og kampånd, tak for din indsats, hvil i fred, vi ses, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 14. december 2016 @ 13:02

 15. Mogens Camre var, sammen med Mogens Glistrup, Jesper Langballe og Søren Krarup, (nulevende), UBETINGET en hædersmand, som sagde det som de fleste danskere tænkte, men medierne negligerede bare disse som nogle små “parenteser”, som bare skulle ignoreres.
  Både Jesper Langballe, Mogens Glistrup og Mogens Camre vil blive savnet.
  Uden dem er debatten blevet fattigere.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen — 14. december 2016 @ 21:39

 16. Mogens Camre var fra Randers.- Det Randers hvor der på torvet står en statue af Danmarks største frihedshelt-NIELS EBBESEN.- ” Jeg indså at havde jeg været en ung mand i 1340 ville jeg have været mellem de faldne danskere d. 2. november 1340 i slaget mod tyskerne ved Skanderborg slot “. Derfor blev Dansk Folkeparti det naturlige politiske valg for ham. Ære være Mogens Camres minde .

  Kommentar by dansker — 14. december 2016 @ 21:50

 17. Hvil i fred

  Kommentar by Never_A_Dhimmi (ikke muslimsk indvandrer) — 15. december 2016 @ 12:09

 18. Kære Karen Helbo
  Som Mogens er jeg fra Randers. Vi udvekslede i de senere år – da jeg endeligt tungt og alt for sent forstod, hvor hans store hjerte var -enigheder og dejlige ting via nogle mails.
  Tak til dig Karen Helbo fordi du i hans sidste tid viste stor omsorg for ham.
  Svært at forstå, at han ikke er her. Når vi alle er væk, vil de tilbageværende, uvidende endelig forstå, at HAN er en legende.
  Hvor er billederne fra kirkerummet enestående smukke.

  Kommentar by Poul Borup — 16. december 2016 @ 16:16

 19. […] ved middag i dag. I kan senere tirsdag aften se flere af mine fotos på Uriasposten. © Snaphanen.dk‎, klik for […]

  Pingback by Camres klare tale « Snaphanen.dk — 2. oktober 2019 @ 19:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper