16. december 2016

Hauge: Man diskuterer Heideggers antisemitisme, men ikke ‘jødehadet uden for konferencehotellet’

Kommentar af Hans Hauge i Kristeligt Dagblad – Hvorfor protester I ikke mod det opblussende jødehad?.

“Per Øhrgaard mener i sin replik ‘Person og sag’ i Kristeligt Dagblad den 13. december, at jeg kommer for let til min skelnen mellem person og sag. Det er nu ikke min, men blandt andet Løgstrups. Han betragtede det som en pligt at skelne. Det gjorde vi andre også inden for litteraturforskningen.

Dernæst fremfører jeg, at de fleste Heidegger-læsere, deriblandt Rudolf Bultmann, foretog den samme skelnen, men det er der kun ganske få, der gør i dag. Hvis man skelner, kan man blive anklaget for at ville skjule noget.

[…]

I dag ‘blusser jødehadet lystigt i flere europæiske lande,’ skriver Jesper Bacher samme dag i avisen. Per Øhrgaard har ret i, at jeg ikke skulle have skrevet, at antisemitismen trives ‘især i Tyskland’. Det var en underdrivelse. Jeg tænkte på postyret i Baden-Württemberg om AfD-medlemmet Wolfgang Gedeons antisemitiske udtalelser sidste år. …

0,3 procent af tekstmassen i Heideggers private optegnelser, ‘De sorte hæfter’, på over 3000 sider handler om jøder. 99,7 gør altså ikke. Og på det grundlag diskuterer filosoffer i Tyskland ved konferencer og i bøger ivrigt Heideggers antisemitisme, men de er tilsyneladende ikke optaget af jødehadet uden for konferencehotellet:

Hvorfor protesterede I ikke mod det opblussende jødehad? Sådan vil man spørge disse filosoffer en dag, der som præsten gik forbi manden, der var blevet overfaldet af røvere.

Den nuværende antisemitisme skyldes næppe, at de sidder og læser Heidegger i Gaza eller Malmø.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/78990/trackback

5 Comments »

 1. Er det jødehad, når man egentlig kan fryde sig over den jødiske befolkningsgruppe situation i dagens Danmark.-” Man ligger jo, som man har redt”. Jøderne udgør under 0,1% af den danske befolkning. Men i Folketinget år 1983 sad der minst 3 jøder- A. Melchior, Isi Voighel og Erling Olsen .Centrumsdemokraterne,konservative,socialdemokratiet– som alle 3 stemte for den udemokratiske,nationalt destruktive udlændingelov som gav hele verdens befolkning et retskrav på ophold i Dk med alt betalt.Den indvandring som i dag forfølger,dræber jøder. og som danskerne uretfærdigt skal beskytte jøder imod. Jødernes ansvar for loven af 1983 er meget større end danskernes.Men derefter er de åbenbart ansvarsløse. men de er jo også “hyperintelligente”

  Kommentar by dansker — 16. december 2016 @ 17:48

 2. mindst

  Kommentar by dansker — 16. december 2016 @ 17:49

 3. At Dansker:
  Forstår ikke din sondring mellem ‘jøder’ og ‘danskere’.

  Kommentar by Bastardo — 16. december 2016 @ 19:13

 4. 1/2 har helt ret og det problem er der også i Sverige. Se selv Barbara Lerner Spectre som selv indrømmer at jøderne har en ledede rolle i masseindvandringen https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

  Kommentar by Daniel — 17. december 2016 @ 07:20

 5. Bastardo: “Forstår ikke din sondring mellem ‘jøder’ og ‘danskere’.!

  Måske skulle du ikke stille det spørgsmål til “dansker”; måske skulle du spørge en Jøde, f.eks. den ikke troende Martin Krasnik, som selv skriver at han føler at har mere tilfælles med en Jøde fra Ajzarbaidjan (?) som han møder i en lufthavn i Moskva end med en dansker han kunne møde samme sted.

  At være Jøde er en identitet, lige som det at være dansk, og det er Jøderne som går mest op i forskellen(ne), for det er det vigtigst element i deres tro at være anderledes (udvalgt) end majoritetsbefolkningen…

  Se i øvrigt denne meget oplysende video:

  Why did Hitler hate jews? Rabbi Yosef Tzvi ben Porat will explain to you

  http://www.youtube.com/watch?v=qTYSv_YQOVo

  På hebraisk / ivrit med engelske undertekster.

  Måske sandheden er nemmere at sluge når man hører den fra en Jøde / rabbiner.

  Kommentar by Balder — 18. december 2016 @ 01:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper