28. december 2016

Holger K. Nielsen: Danmark burde have sendt våben til ‘moderate kræfter’ i den syriske opposition

Definitionen på sindssyge er at gøre det samme igen og igen, og forvente forskelligt resultat. Anden juledag bragte TV2 news et interview med tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen, der stadig dyrker ideen om ‘moderate oprørere’ i Syrien. Han taler om støtten til den nationale koalition, der hurtigt smeltede sammen med al-Qaeda-tilknyttede grupper. Fra TV2 – Holger K: Vi er selv skyld i den øgede terrortrussel

“I et længere nytårsinterview med TV 2 siger den forhenværende udenrigsminister, at det var en fejl, at Danmark ikke i begyndelsen af den syriske borgerkrig gik ind og forsynede de moderater kræfter i oppositionen med våben.

– Der er ingen tvivl om, at vi har fejlvurderet nogle ting fra Vestens side. Vi har også manglet at træffe nogle beslutninger. Jeg tror for eksempel, at vi burde have været mere positive over for at sende våben til oprørerne, siger Holger K. Nielsen til TV 2.

– Det betød, at de moderate oprørere, som vi støttede i ord, var helt forsvarsløse, da Assad lod bomberne regne ned over dem, siger han.”

Oploadet Kl. 13:15 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/79322/trackback

29 Comments »

 1. de eneste moderate i syrien, er de kræfter der støtter præsident assad, samt kurderne. alt andet er et fatamorgana og moderate hoved-afhuggere.om noget bør vesten nu standse galningen erdogan, fra at forlænge krigen og gøre det klart, at han vil stå alene mod syrien, kurdistan og rusland. idlib og palmyra vil til næste år være i hænderne på syrien og raqqa vil være kurdernes. eneste problem er erdogan og hans angrebskrig mod syrien, samt støtte til islamiske terrorister, så som al nusra og lignende.

  Kommentar by KafirHarbi — 28. december 2016 @ 13:31

 2. Det “moderate” består vist mere i, at de i stedet for at skære halsen over på os – kun vil skyde os…..!

  Kommentar by kent — 28. december 2016 @ 13:46

 3. Sørme en god ide, Holger. Våben er nok det eneste, der ikke er mangel på i Mellemøsten.

  Men der er måske moderate våben til moderate oprørere, du tænker på? Og så kan de jo bytte våben, når de moderate ikke længere er moderate – og omvendt.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 28. december 2016 @ 13:58

 4. Af en eller anden grund lyver de danske journalister om krigen i Syrien. Jeg har aldrig forstået hvorfor. Har de valgt side på forhånd og hvorfor? Det er ikke så svært at forstå, hvis man ikke lige er forblændet af sin af frygt fremtvungne ’forelskelse’ i islam, fredens religion:-)

  Henrik Ræder Clausen har en grundig analyse på NewSpeek:

  EN ANDEN “SANDHED” OM SYRIEN
  Henrik Ræder Clausen ser nærmere på konflikten i Syrien og afdækker mange af de myter, som de etablerede medier har været med til at skabe. Blandt andet at, der skulle være tale om en borgerkrig i gængs forstand.
  ”Da Islamisk Stat blev oprettet i 2014 så det ud til at Assads regering ville blive løbet over ende før eller siden. Men i september 2015 gik Rusland aktivt ind i krigen, og ydede betydelig luftstøtte til regeringen, der kunne gå i offensiven og generobre tabt land.
  Det satte USA i en vanskelig situation, fordi Rusland angreb grupper, de støttede, og de beskyldte Rusland for at angribe ’moderate’ oprørsgrupper i Aleppo og andre steder. Rusland svarede ved at bede om et overblik over, hvilke grupper der var tale om, så de kunne skåne dem. Det så USA sig ikke i stand til at levere – de var ikke selv i stand til at skelne.
  Den konkrete situation blandt islamistiske grupper er, at der ikke er nogen væsentlig forskel. Når krigerne først er motiveret for at kæmpe med tanks og artilleri for indførelse af islam og Sharia, gør det ikke den store forskel, hvad grupperne hedder – de forskellige grupper skifter navn og tilknytning efter behov, ligesom våben og ammunition ’tilfældigvis’ skifter fra gruppe til gruppe. Den eneste faste regel er, at de kun er ’moderate’, indtil de har våben nok.

  Kommentar by A-mad — 28. december 2016 @ 14:23

 5. Hva’ fanden, er den gamle afdankede hippie og kommunist Holger Grå Nielsen nu blevet krigsliderlig på sine gamle dage?

  Kommentar by TH — 28. december 2016 @ 14:26

 6. Jeg troede SF var pacifister, dem der meldte sig til civilforsvaret i stedet for at aftjene værnepligt.

  De vil selvfølgelig gerne have andre til at føre deres krig, så de kan stå uden for og sige gør dit, gør dat, – uden selv at komme til skade.

  Kommentar by k.m. — 28. december 2016 @ 14:30

 7. Holger K forstår ikke den indviklede krig. Det er ikke så mærkeligt, med 28 forskellige stridende parter. Men så burde han dog holde sin mund

  Kommentar by BB — 28. december 2016 @ 14:38

 8. Der er ingen moderate blandt de stridende parter i Syrien. Den påstand er noget vrøvl Khader, Pind og Holger på skift går til pressen med.

  Gud være lovet, at ingen fulgte deres råd.

  Kommentar by denonde — 28. december 2016 @ 15:25

 9. “Holger og Konen, siger Ja til Kanonen”

  Kommentar by TH — 28. december 2016 @ 15:50

 10. Holger K. Nielsen er en komplet idiot, der evig og altid er på terroristernes side, uanset hvor de befinder sig. Selvfølgelig vil han også støtte dem i Syrien.

  Han opfordrer til krigsforbrydelse.

  Kommentar by Iznogut — 28. december 2016 @ 16:10

 11. Åh, det gamle forvirrede skvadderhovede, der tror, der er gået en stor politiker tabt i ham.
  Jo før den torsk klapper i, jo mindre når han at gøre sig endnu mere latterlig.
  Han var en latterlig skændsel for landet, da han gav den i rollen som udenbysmedister.
  Jeg husker med tydelighed da Naser Khader, især i BT skrev vidt og bredt om, at vi skulle se at komme igang med at kæmpe for hans families overlevelse. Han kunne ALDRIG udpege nogen som helst fraktion, der skulle være de såkaldte “moderate”. Jeg spurgte ham adskillige gange. Jeg så samtidig de mange videoer som bl.a. FSA, den fri syriske hær, udgav. DET var dog UHYGGELIGT at se, hvorledes de lystigt skar hoveder af gud og hvermand. Så kunne jeg ikke se noget særligt moderat ved dem. Og sådan nogle skulle vi så støtte? ALDRIG i livet.
  Vi skal bare lade de kugleskøre abekatte dræbe hinanden.
  Amerikanerne fik da også kvajet sig ved at støtte nogle af djævlene, så de fik skabt rum for IS, som siden har vist sig at være nogle rigtig skidte knægte.
  Det er utroligt, at politikere og politisk korrekte galninge ikke kan lære, at man kan ikke med krudt og kugler presse demokrati og menneskerettigheder ned over ørerne på disse sindssyge galninge. De VIL ikke andet end vold og ballade, ganske som vi ser med det udskud, som havner her i Vesten. Det ligger simpelthen i deres gener og natur.
  I min naivitet troede jeg for år tilbage, at der kunne komme en form for “oprør” nede fra fra kvinderne, som jeg ikke kunne forestille mig var glade for deres, efter min mening” miserable situation. Men det erfarer jeg efterhånden, er en stor misforståelse. De er jo lige så rådne i deres syge hoveder som hannerne.
  Muhamedanien er dømt til evig krig og ødelæggelse, og vores opgave må være at holde lortet inde på deres egne territorier, og uskadeliggøre alt det, der angriber os.
  Nu må vi så bare håbe på, at Assad kan fortsætte med hælp af Putin.

  Kommentar by Holger Madsen — 28. december 2016 @ 16:19

 12. Fejlvurderinger er heldigvis ikke så skadelige, når man ikke handlede efter dem… De rigtige sindsyge, utilregnelige og kollektiv suicidale er derimod folk som McCain og ikke mindst hans daværende forblindede støtter, der springer fra den ene messias “kejser” til den anden. Disse støtter har så forvrænget et virklighedsbilede og er altså så sindsyge, at katastrofale handlinger betyder mindre end skabelonen handlingerne er et direkte resultat af. Det heldige for rationelle og konstruktive er så, at intet har ændret siden HCs ‘kejserens nye klæde’, og selv raske småbørn kan gennemskue det sygelige vanvid.

  Kommentar by Pedersen — 28. december 2016 @ 16:29

 13. Og som udenrigsminister fik Holger K. Nielsen afskaffet den for Rigsfællesskabet givtige Thule base kontrakt,som fungerede gnidningsløst med USA, fordi han ønskede EU skulle stå som forhandlingspartner.- Det er der ingen som gør ham og SF ansvarlig for.– Siden Syriens oprettelse efter 1.Verdenskrig har der været et konstant skarpt modsætningsforhold mellem kristne,alewiter og de sunniarabiske beduiner.Denganng udgjorde sunnierne c 20% af befolkningen, men den demografiske udvikling har positivt været til deres fordel,hvilket er baggrunden for “borgerkrigen”(etnisk fortrægning)

  Kommentar by dansker — 28. december 2016 @ 17:35

 14. ‘Moderate oprørere’ i dag, fanatiske islamister i morgen.

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 28. december 2016 @ 17:45

 15. Ikke nødvendigt, at støtte “oprøre” i Syrien. Det gør USA.

  Kommentar by Nielsen — 28. december 2016 @ 18:35

 16. Vesten ud af muslimistan, herunder Syrien. De må slås mod hinanden, dør der nogle undervejs, græder jeg tørre tårer.

  Jeg har intet tilovers for muslimer uanset hvilken fortolkning af deres latterlige bog og dens tilbehør de foretrækker.

  Lad dem slagte løs, for vesten handler det om containment. Dvs. hold de rabiate galninge på deres eget territorium, indhegn dem og beskyt Europas ydre grænser.

  De såkaldte ‘oprørere’ er blot lige så retarderede som alle de andre, de fleste af dem er IS-sympatisører. Og til Holger K. Nielsen: De har rigeligt med våben!

  Kommentar by Henrik Petersen — 28. december 2016 @ 18:52

 17. Hvis det skulle gå helt rigtigt til, burde vi, fra begyndelsen af have holdt os væk fra Mellemøsten, og have ladet muhamedanerne slå hinanden ihjel. Sikke problemer vi kunne have været sparet for, bl.a. migrantindstrømning.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen — 28. december 2016 @ 21:05

 18. Jeg har ikke en gang læst det hele, men har skimtet at flere har fat i den rigtige ende. Den stakkels mand er simpelthen underbegavet (ikke helt ekstremt men alligevel), som så mange på den yderste venstrefløj. Og jeg mener det i patologisk forstand, det er ikke en sur kommentar fra en hadefuld modstander. Der er mange åndstumber derude, grundet arvelige forhold eller alkohol-graviditetsskader, som jeg tror har været meget udbredt i det miljø som mange af disse venstreradikale stammer fra. Masser af bajere og Rød Look var mere reglen end undtagelsen. Således kan man se hvordan et land rammes af intelligensmangler / hjerneskader. På trods af skaderne kan disse mennesker øve indflydelse.

  Kommentar by Balder — 28. december 2016 @ 22:02

 19. Sende våben til Oprørerne. Holger K er da vidst være komplet Idiot.

  Oprørerne Står for:
  orientering: Sharia, Svarende til Saudi Arabien.
  Regime Type: Islamofacisme, Som utrykkelig nægter Demokrati.
  Kvinder : Ingen Rettigheder.
  Militær : 100 % Sunni muslimer
  Støtte : Al-Qaeda, Qatar, Salafis-Wahabier, UAE, Saudi Arabien, Tyrkiet,
  Amerikansk Udenrigsministerium, Obama & EU.
  TAB : Efter sigende, at Syrien og dens størrer målrettet går efter Civile.

  Behandling : Afgivelse til vandtro status, Kapper åbent hovedet af Alavitter.
  af mindretal

  PR : NYT, MSM Journalistik (S.A.WP), Tænketank & PR firmaer, finansieret af
  Qatar & Saudi Arabien.

  Kommentar by Sindsro — 29. december 2016 @ 01:15

 20. en ordentlig opstilling søges.

  Kommentar by Sindsro — 29. december 2016 @ 01:16

 21. @Allan Gorm Larsen 21:05

  Det lyder besnærende simpelt, men virkeligheden ved du jo godt er en anden. Først kolonimagterne alene, og lidt senere kolonimagterne + Israel og den nye superkolonimagt USA og den nye dagsorden der kom på bordet med Balfour Erklæringen, har jo i rigtig lang tid gjort alt hvad de kunne for at tirre befolkningerne i Mellemøsten og sætte dem op mod deres (især) verdslige herskere. Islam har på denne måde haft nemt ved at køre sig selv i stilling som frihedskæmpere / modstandsbevægelse. Og “vi” (vores herskere anført af USA og alverdens israelske lobbyer) fortsætter i samme spor, dag efter dag.

  Og visse dele af denne koalition har bevidst pustet til den islamiske ild, for at skabe et rigtigt godt fjendebillede, så det er lettere at manipulere folkestemningen for krige i Mellemøsten etc. Man gjorde noget lignende med tyskerne allerede under første verdenskrig. De blev fremstillet på billeder som kejserens soldater med spidshjelm som spidder små børn på deres bajonetter. Og hvad med os selv? Vi fredelige mennesker på Uriasposten og omegn bliver skildret som frådende Nazister. Løgnene stables bare ovenpå hinanden. Nationalsindede eller blot indvandringsmodstandere sammenlignes med nogen, der selv om de ikke var søndagsskolebørn (eller netop derfor!) også er blevet pustet op til monstre i overstørrelse. Jeg regner med at det hele falder fra hinanden, og at der indenfor de næste 10 – 15 år vil der nok vil blive lavet om på en del gadenavne i Berlin. Sådan går det ofte når man strammer buen for meget og for længe. Folk begynder at længes efter “die guten alten Zeiten”. Og jeg er blevet voksen nu, og indser at det desværre nok blive nødvendigt med nogle ret omfattende opbevaringsanstalter for at huse alt det giftige samfundsaffald som har håbet sig op de sidste mange årtier. Bare de kommende herskere giver mig lov til at dyrke mine små uskyldige særheder i fred, for deres iver efter at drive borgerne ind på de nye dyders veje vil selvfølgelig ikke være til at standse. Således roterer verden udviklingen og begivenhederne videre i den uendelige mælstrøm.

  Kommentar by Balder — 29. december 2016 @ 07:45

 22. Jeg kan se at noget af ovenstående kunne tolkes som et slags forsvar for Islam, men det er selvfølgelig ikke hensigten. Men man kunne kalde det for en forklaring på hvorfor det islamiske uvæsen har fået så meget magt. Mange af de islamiske lande var jo stille og roligt begyndt at begrænse de religiøse tossers magt; bedste eksempel Saddam Hussein. Men så blev han nærmest tvunget til at adoptere en islamisk skindagsorden af sin tidligere allierede. Det er ikke svært at forstå mistilliden til “vesten”, taget i betragtning hvor upålidelig “vesten” har været overfor såkaldte allierede. Husk hvordan Tony Blair gav Gadaffi dødskysset. Og hvordan “vesten” røvrendte Russerne da de for en gangs skyld blødte lidt op på deres stenalderpolitik og opgav kommunismen. Vesten drev dem på plads igen lige med det sammen. I øvrigt anført af den samme lobby som arbejder for at holde gryden i kog i Mellemøsten.

  Kommentar by Balder — 29. december 2016 @ 08:00

 23. 29. december 2016 @ 08:00 Præcist Balder. Man kan blive ved med at brække sig over “vestens” vendekåbe politik, tag Afghanistan og kig tilbage 30 år…Det stinker langt væk af at skabe konflikt for konfliktens skyld.

  Kommentar by Tidligerehjernevasketsocialistidiot — 29. december 2016 @ 08:27

 24. 21/22/23. Jeg er grundlæggende uenig i analysen.

  Det Osmanniske imperium var en tyrkisk erobring af det overvejende muslimske mellemøsten, der forudgående var koloniseret af Islam ved dens erobring af vantros overvejende græsk-romerske og kristne kultur.

  Flertallet – men ikke alle – tilsluttede sig efterhånden den musliske tro. Et stort mindretal, kopterne (som betyder egypterne:-) forblev f.eks kristne i Egypten og er i dag reduceret til at udgøre 10%.
  Kristendommens vugge og den tidlige udbredelse var i mellemøsten før islam var opfundet.

  Libanon havde fortsat kristent flertal indtil for nogle årtier siden.

  ‘Palæstinenserne’ som folk er en propagandafiktion, som aldrig har eksisteret.

  Sovjetunionen gjorde Mellemøsten til et område truet af krig ved at støtte diverse hel-og halv diktatorer som Nasser, Saddam Hussein, Hafez al-Assad og galningene i Magreb.

  Den kolde krig skabte uvæsenet i Mellemøsten og da de stjal vores olieudvindings industrier og vore oliekilder, måtte vi betale ågerpriser for den olie, vi havde opfundet brugen af og som de aldrig selv ville kunne bruge til noget – de kunne jo ikke hælde den på kamelerne!:-)

  Kommentar by A-mad — 29. december 2016 @ 11:36

 25. Der er ingen der aner hvem der Moderat eller ikke er moderat. Det bedste bud ville være Kurderne, men det ville Erdogan og resten af Tyrkiet have modsat sig,…..men når Vesten svigter sine egne værdier, kan det være flintrende ligegyldigt. Assad (uanset hvad han har bedrevet) vil være det bedste bud på en fredelig løsning realistisk betragtet. (Godt nytår).

  Kommentar by Michael Unna — 29. december 2016 @ 13:43

 26. @A-mad 11:36

  Du blander en masse ting sammen. “Vesten” i sin nuværende form har aldrig gjort noget for at forsvare kristne eller racefæller. Økonomiske interesser og snævre interessegrupperinger (sammenslutninger af rigmænd) bestemte politikken. Som om det ikke var nok med det rene pengebegær, kom der så den ideologiske / religiøse vinkel på da Zionisterne fik magt, og det gør det hele langt værre.

  Kommentar by Balder — 29. december 2016 @ 15:31

 27. Når to idioter slås så holder de kloge sig væk. Ligegyldigt hvem man støtter i Mellemøsten så kommer man i klemme.

  Derfor skal Danmarks kampe vælges med omhu. Den eneste måde at skabe fred i Mellemøsten er at overtage hele lortet og skyde enhver der stiller sig i vejen. Derefter lægges de retningslinjer der kan få landet til at fungere og dem der ikke kan indordne sig bliver skåret væk, lige som det skete efter WWII.

  Enten eller, der er ingen blød mellemvej!

  Kommentar by Santor — 29. december 2016 @ 17:59

 28. > Balder
  Du tager grundlæggende fejl på væsentlige punkter og du læser ikke korrektur på dine kommentarer. Jeg vil berøre det i næste replik til dig- i denne post eller en fremtidig. Godt nyt år.

  Kommentar by Nielsen — 29. december 2016 @ 20:35

 29. Tak for det 28 Nielsen, jeg mener også der er noget galt, men kan ikke få ord på det.

  Kommentar by Carstens — 30. december 2016 @ 16:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper