2. januar 2017

Hetære (1942): “Saa lad da hvert Blik, som du skaanselsløst faar, fra nu være Straffen, Hetære…”

Tirsdag aften har DR1 premiere på dokumentarserien ‘Når naboens datter bliver muslim’. Danmarks Radio elsker konvertitter, men det gør læseren der sendte mig linket til digtet herunder næppe. ‘Hetære’ udkom i modstandsbevægelsens illegale skrift ‘De Frie Danske’, 1942/8, s. 3

Hetære
Der gik over Landet et isnende Pust,
og Folket – det ægte – blev vækket,
blev vækket ved Stridshingstens larmende Prust,
vor slumrende Stolthed blev ægget.
Vi ramtes af Slaget, der uventet faldt
fra Landet, der havde om Venskab fortalt.

Vel fandtes der Orme, der gnavede skjult
vort Fædrelands ældgamle Stamme
men det, de forkyndte lød fremmed og hult
– med Stolthed det blev gjort til skamme.
Den Fugl, der besudler sin Rede, er slet,
som den, der har sat paa vort Danmark en Plet.

Du Kvinde, der giver en fremmed din Gunst,
forraader dit Land uden Blusel
,
du viser for alle saa skamløst din Brunst,
-du er for vor Ære en Trussel.
Du smiler til dem, der har kostet os Blod,
som traadte vor Frihed og Ret under Fod.

At hade dig, Tøjte, for meget er dog,
dertil er end ikke du værdig
,
der kommer en Dag, hvor atter er Lov
og da er som dansk født du færdig.
Forsøg blot at skjule, du føler dig ramt,
ved Smilet, der virker saa uægte stramt.

Saa lad da hvert Blik, som du skaanselsløst faar,
fra nu være Straffen, Hetære
,
de danner tilsammen et ætsende Saar,
der æder din smuldrende Ære.
Hvert Blik fra os danske skal rive dig løs
fra os, der saa dybt kun foragter dig – Tøs.

Oploadet Kl. 01:32 af Kim Møller — Direkte link35 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/79478/trackback

35 Comments »

 1. Så sandt og så godt skrevet😊

  Kommentar by kratos — 2. januar 2017 @ 05:09

 2. Du nævner programserien om konvertitter. Har ikke set et program endnu, men så hvordan de på tekst-tv søgte deltagere, bl.a. med spørgsmålet om man “kan bevæge sig rundt i Danmark uden problemer” som konvertit. Focus ser ud til at bliver islam-apologi og danskernes eventuelle intolerance. Det er så malplaceret og blottet for fornemmelse af situationen!! Man mærker hensigten og bliver, ikke forstemt, men rasende!! I en tid hvor vi, som en anden indianerstamme, oplever at aggressive erobrere er trængt ind i vores land vil de forsøge at få os til at elske de forrædere der er gået over til fjenden!

  Kommentar by Fra den yderste kyst — 2. januar 2017 @ 06:06

 3. Og ja, et stærkt digt, der siger, at også for os hviler noget af vores folks ære hos vore kvinder, dog på en noget anden måde end i araber-mentaliteten.

  Kommentar by Fra den yderste kyst — 2. januar 2017 @ 06:10

 4. Det var dog en fin artikel. Historie – foruden at digtet stadig er top-aktuelt. Ufatteligt at vi tidsmæssigt er sat tilbage til en tid vi forlængst troede var forbi.
  Tænk at vi har en statsminister, der fuldstændig upåvirket af tingenes tilstand omkring sig kan sidde og ævle om “Matador”, medens vi borgere på en tur i byen skal sno os uden om vejspærringer og betonklodser og betjente med maskinpistoler, hvis opgave det er at beskytte danskere, især danske kvinder mod voldtægter og det der er værre.
  Man skal enten være muslim eller også usædvanlig syg i hovedet, hvis ikke man fornemmer at der er noget galt.

  Kommentar by Birger Jensen — 2. januar 2017 @ 07:17

 5. Det er interessant, at vi allerede for mange år siden var i stand til at forudse denne ‘inklination’ hos visse kvinder i fertil alder mod den patriarkalske og aggressive religion, Islam. Bare slå tilbage i teksten! Så kan I læse forudsigelserne, baseret på en stærk intuition.

  At ‘Islam’ skulle ligge for enden af disse pi’rs ‘åndelige søgen’ afviser vi bare. Dette fænomen er noget socialt og erotisk. Det og kun det. Og just derfor så vi det faktisk komme.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 2. januar 2017 @ 07:18

 6. P. S. Synd at slåfejlen i “skaanseksløst” ikke rettes, eftersom den nu ikke forekommer i originalen

  Kommentar by Morten - - - — 2. januar 2017 @ 07:22

 7. Jeg blev gjort obs på dette tv-program. Gruer for at se det. Landsforræderi slået hen i spøg? Meninger er alle lige gode? (undtagen Adolfs!). Hun får ikke klippet håret af på live-tv?

  I dag d. 2. jan. 20:45
  DR1 Dokumentar: Patrioten og Venligboeren
  De har begge deres gang i samme by, men har ellers intet til fælles. Fiskeren kalder sig patriot og er sikker på, at muslimerne har en plan om at overtage Danmark. Forfatteren er venligbo og ser de fremmede som en gave til det danske samfund. Nu forlader de sammen hjemstavnen i Hirtshals og drager ud i landet for at krydse klinger og se virkeligheden i øjnene – i moskéen, svømmehallen og asylcenteret. Spørgsmålet er, om de kan rokke ved hinandens fordomme.
  Tilrettelæggelse: Laurits Nansen og Nikolaj Viborg

  Kommentar by A-mad — 2. januar 2017 @ 09:10

 8. Viser at tøjter ikke kun er kvinder.

  Kommentar by River — 2. januar 2017 @ 09:43

 9. Darwin er ubønhørlig.
  Genet for at lade sig bedække af fjenden har vist sig fordelagtigt.

  Også indenfor stammen byder kvindernes natur dem at lade sig bedække af de vilde og voldelige typer for senere at lade de stille og rolige typer forsørge dem og deres afkom. De seneste 60 år har staten mere og mere overtaget rollen fra de stille og rolige mænd, som i stedet for at få fisse til gengæld for forsørgelse, må nøjes med at betale skat og ikke få fisse.

  Kommentar by Træt — 2. januar 2017 @ 09:53

 10. Bob Glitter forklarer på udmærket vis hvordan kvinder agerer:
  http://www.bitterblog.dk/2013/01/gratis-hpv-vaccine.html

  http://www.bitterblog.dk/2013/08/knuzz-trine-bramsen-xoxo.html

  “De fleste danske kvinder (og mænd) drømmer om en engageret og passioneret partner. En der går op i noget. En som ved noget. Det kriterium lever både udvikleren og programmøren til fulde op til.”

  Korrekt. Men du glemmer at nævne, at run-of-the-mill kvinden går op i at checke Facebook, farve hår, sidde på cafe, læse bløde S/M bøger og brokke sig over, at hun ikke er blevet gift inden tredive/fået børn inden femogtredive/fået hus inden otteogtyve eller hvad fanden hun nu går op i af trivielle, materielle ligegyldigheder. Hun er muligvis interesseret i en engageret partner, men hvad hjælper det, når hun ikke selv er engageret i andet end at sprede ben for den næste tatoverede alfaidiot, der dukker op og behandler hende dårligt (det er det, som kvinder kalder “modspil”).

  Kommentar by Træt — 2. januar 2017 @ 10:03

 11. Et vældig stærkt digt, der på fantastisk vis udtrykker min holdning til konvertitter og perkermadrasser.
  Jeg tror ikke opgøret efter borger/religionskrigen bliver smukkere end det, man oplevede efter maj 1945. Enten får vi ordentlige mennesker skåret hovederne af eller også bliver det vældig ubehageligt for perkermadrasserne.
  Lad os håbe på, at vi vinder krigen.

  Kommentar by Holger Madsen — 2. januar 2017 @ 10:04

 12. Med en sekulariseret og velstående retsstat og velfærdsstat som fundament er det stadig trygt og sikkert at gå på opdagelse og eventyr i fremmed kultur og religion – i det her tilfælde Disney-islam. Jeg tvivler på, at de her konvertitter har lyst til at bosætte sig i samfund og lande, hvor islams rolle er langt mere dominerende og bliver taget langt mere alvorligt.

  Jeg gider ikke spilde min tid på den dokumentar.

  Kommentar by BE — 2. januar 2017 @ 11:04

 13. […] Læs hele digtet, som er taget herfra […]

  Pingback by “Du Kvinde, der giver en fremmed din Gunst, forraader dit Land uden Blusel” | Hodjanernes Blog — 2. januar 2017 @ 11:13

 14. > Birger Jensen 07:17

  Der er nu noget af en forskel på, hvorvidt kvinder frivilligt – som under besættelsen – forelsker sig i en tysk soldat. Hvilket var helt i overensstemmelse med samarbejdspolitikken dengang.

  Så reaktionen efter besættelsen, hvor de såkaldte tyskertøser blev delvist afklædte og fik håret klippet af, var en skandale, og tyder på tanketomhed hos en række af disse ‘modstandsfolk’, som pludselig 5. maj 1945 blev tidoblede i antal.

  Og så på, hvorvidt kvinder ufrivilligt bliver begramsede af muslimske mænd og/eller negre fx nytårsaften. For nu ikke at tale om voldtægt.

  Kommentar by Henrik Petersen — 2. januar 2017 @ 12:22

 15. Godt digt, og vi skal til at have flere af den slags kampsange på dagsordenen. Frihedskæmperne fra min hjemstavn, hvoraf nogle blev henrettet af tyskerne eller kom i kz-lejre, var nogle, hele byen var stolt af! Meget stolt. Jeg håber, der findes mænd som dengang.

  Derimod anser jeg konvertitter (der er også mange danske, dumme mænd, der konverterer til djævelens religion) for at være det værste afskum, der findes, og jeg håber, at vi en dag kan tvinge dem til at forlade Danmark. De er landsforrædere.

  Jeg spilder ikke længere min tid på at se de islamiserende tv-kanaler, TV2 og DR. Selv norsk tv er at foretrække, og deres nyhedsudsendelser er mere dækkende end de danske billedbladsagtige nyhedsudsendelser. Man bliver i bedre humør, når man stopper med at se dansk tv.

  Kommentar by Kuffar — 2. januar 2017 @ 13:03

 16. 15. Kuffar
  “jeg håber, at vi en dag kan tvinge dem til at forlade Danmark.”

  Det håber jeg også.
  Så enten forlader de Danmark ellers ender de i skydeskuret, det ses at der ikke er så meget at vælge imellem.
  Godt digt, Passer eventyrlig til feltmadrasserne.
  —————————-
  Det kunne jo være at man ser hvilken kvinde der lade sig rage på.
  Her ville billedet være passende at hænge på hendes dør.!

  For den sags skyld kan billedet masseproduceres, så den passer til ophængning, på alle offentlige steder. Husk Bibliotekerne, div boghylder, alle steder kan bruges. Se I det er der ingen vold I.

  Kommentar by Sindsro — 2. januar 2017 @ 13:19

 17. Hetære Betyder:
  (græsk: ἑταῖραι hetai’ra, “ven”) kaldes i det antikke Grækenland, kurtisaner, eller mere sofistikerede samfund kvinder og kvindelige prostituerede. De fleste hetærer var kvinder, der ofte optrådte som dansere, fløjtespiller og lignende og tilbød sig selv og deres seksuelle ydelser til den førstkommende.

  Kommentar by Sindsro — 2. januar 2017 @ 13:23

 18. Prøv lige og se på side 5 nederst ‘De Frie Danske’, 1942/8,

  Tryk på S.3 oven for og scroll til side 5 nederst:
  Vernemagtens Damebekendtskaber med adresser og det hele.

  Samme fremgangsmåde bør gøres NU.!

  Kommentar by Sindsro — 2. januar 2017 @ 13:44

 19. @Henrik Petersen – #14
  “Så reaktionen efter besættelsen, hvor de såkaldte tyskertøser blev delvist afklædte og fik håret klippet af, var en skandale, og tyder på tanketomhed hos en række af disse ‘modstandsfolk’, som pludselig 5. maj 1945 blev tidoblede i antal.”

  Jeg kan ikke se hvorfor modstandsfolkene skulle føle sig forpligtede til at respektere og efterkomme, hvad der måtte være formuleret og lovet i en samarbejdspolitik.

  I nyere tid har nogle mennesker spredt budskaber om, at Danmark nu er et multikulturelt land – og at man er dansk, hvis man er født her og/eller har et dansk pas. Jeg er ikke enig – og føler mig på ingen måde forpligtet til at rette mig efter, hvad andre uden videre lover.

  Kommentar by BE — 2. januar 2017 @ 14:34

 20. Der er mere af interesse:

  overskrifter:
  “Hvad avertering angår”
  Og
  “Vore egne Nazister:”
  Det kunne passende stå: Vore egne Islammer: (5 Kolonne)
  Jeg fristes til at skrive den fuldt ud.! det er jo offentliggjort før:

  Vore egne Nazister
  Politibetjent Carl Malmros, Mariendalsvej 52G, Fa.1603x Station 6. Fornydlig forflyttet fra station 1 pga Uefterettelighed i tjenesten.

  Politibetjent Robert Sustmann Ment, Jagtvej 87, Ta.4117v Kendt fra Kaffe-affæren. Har 1 års orlov fra politiet, nu frikorps “Danmark.” Hustruen, Ella, f.Grove, ansat i K.T.A.S., anmelder kolleger, der taler nedsættende om vore “Beskyttere”
  ————————————————–
  ET lille tilskud af viden:
  Denne gang fra 7. august 1944 Kl. 20.15

  Her blev den tidligere politibetjent Robert Sustmann Ment, der nu var ansat ved det tyske politi Gestapo dræbt på en linie – 16 sporvogn ved hjørnet af Ravnsborggade og Nørrebrogade. Han blev dræbt ved pistolskud i nakken.
  Sustmann – Ment var kendt som Birkedals assistent og stod blandt andet for tortur. Han blev genkendt af en ung BOPA – sabotør på Jagtvej.

  Sabotøren kunne se på politimandens gang, at han var iført skudsikker vest. Han var på vej fra sit hjem på Jagtvej til Schell – Huset. Tre sabotører nåede at springe på samme linie 16, som Sustmann – Ment var på. Et nakkeskud gjorde ende på hans liv.
  ————————————————–
  Favel sådan kan det gå.!

  Kaffeaffæren kunne jeg ikke spore.!!

  Kommentar by Sindsro — 2. januar 2017 @ 14:38

 21. 19. BE
  På sin vis kan jeg se at du har ret.!
  De kom myldrende ud af hullerne da krigen var slut. De ville lige med i sejrsrusen, for ikke af lave en skid.
  Sådan nogle typer findes til alle tider, desværre.
  Begyndelsen og beslutningen er altid farlig, for som i ser: Politiet kan man ikke stole på når det kommer til stykket, kun meget få.

  Kommentar by Sindsro — 2. januar 2017 @ 14:44

 22. meget mere at læse:
  http://dengang.dk/artikler/1903

  Kommentar by Sindsro — 2. januar 2017 @ 14:46

 23. > BE 14:34

  Nej, det kan du sikkert ikke, hvilket du må tale med din læge eller Louis Nielsen om.

  Men juridisk set er det en katastrofe at lave lovgivning med tilbagevirkende kraft. Det er ikke sket efterfølgende, fordi alle – som i alle– med blot et minimum af juridisk indsigt er enige om, at det var en fatal fejl.

  Som liiige ramte tilfældige, uskyldige og kvinder, der frivilligt gik ind i et forhold.

  At samarbejdspolitikken blev formuleret af et flertal i det daværende Folketing, styret af de Radikale, er altså et faktum. Også at Folketingets medlemmer var valgt af – sjovt nok – vælgerne.

  Og hvis du ikke fatter, at der er en verden til forskel på – indenfor de daværende politikers opfordringer, som også tillod unge danske mænd at arbejde og/eller gå i krig for Tyskland på østfronten – at forelske sig i en tysk soldat, og på at blive begramset, befamlet og måske voldtaget af muslimer en nytårsaften, har du et seriøst problem.

  Kommentar by Henrik Petersen — 2. januar 2017 @ 14:55

 24. Kvindelige konvertitter svigter ofrer for islamisk intolerance og fortræd. Konvertitter romantiserer en krigerisk ideologi.

  Kommentar by Liva — 2. januar 2017 @ 18:29

 25. “Tilegnet danske Kvinder, der har glemt deres nationale Stolthed”
  “På Grund af Forholdene kan vi desværre ikke opgive Digterens Navn, men han er en af Danmarks mest berømte Skribenter.— —Så kan De jo selv gætte !”
  Har nogen et bud?

  Kommentar by Nielsen — 2. januar 2017 @ 18:37

 26. 25. Nielsen
  Jeg er bange for at der ikke findes noget bud på hvilken forfatter.

  Digtet hedder “HETÆRE” og havde ingen signatur. Mange gættede på, at det var skrevet af Kaj Munk, men efter befrielsen kom det frem, at det var en ukendt forfatter.

  Godt digt, Passer eventyrlig til feltmadrasserne.
  ———————————–—————————-
  Det kunne jo være at man ser hvilken kvinde der lade sig rage på.
  Her ville billedet være passende at hænge på hendes dør.!

  For den sags skyld kan billedet masseproduceres, så den passer til ophængning, på alle offentlige steder. Husk Bibliotekerne, div boghylder, alle steder kan bruges. Se der er der ingen vold i dette fremgangsmåde.

  Kommentar by Sindsro — 2. januar 2017 @ 20:51

 27. Lovgivning med tilbagevirkende kraft er nødvendig for at ramme dem hvis indre moralske kompas er defekt og derfor følger lovens bogstav under en besættelse.
  Naturligvis skal der startes fra toppen næste gang, men mon der kan findes kvalificerede dommere når flertallet af de nuværende dommere kommer til at sidde på anklagebænken for landsforræderi?

  Kommentar by Træt — 2. januar 2017 @ 20:52

 28. Nej Træt. Lovgivning med tilbagevirkende kraft er skandaløst og på ingen måde nødvendigt.

  De, der under besættelsen manglede et moralsk kompas var som sædvanligt de Radikale.

  Ikke de unge kvinder, der blot forelskede sig, ikke de unge mænd, der – opfordret af den radikalt styrede (eller måske snarere forstyrrede) regering – drog til Tyskland og hjalp på østfronten. Jeg bifalder det ikke, men forstår så udmærket de unge mænd. Hvis de begik krigsforbrydelser derovre, er et naturligvis en anden snak.

  Måske er du for træt til at vide, at retsopgøret efter besættelsen ramte de små fisk og lod de store gå?

  Måske har du blot ikke den fjerneste juridiske indsigt. Fred være med det. Men spørg lige nogen i din omgangskreds med juridisk indsigt, om retsopgøret var en korrekt løsning.

  99 mod 1 på, at du aldrig vil finde en jurist, der vil mene dette.

  Nu handler blotposten jo primært om danske, der konverterer til at blive muslimske, hvilket er en helt anden snak.

  Jeg synes, de er dybt debile, men ulovligt er det altså ikke. Og de bliver vel hastigt klogere efter at have været i Syrien, blevet massevoldtaget osv. Det bærer straffen i sig selv, skulle jeg mene.

  Jeg gentager gerne: Der er en verden til forskel på frivilligt og lovligt at forelske sig i hvem som helst, uanset hvor usympatiske, de måtte være, og til ufrivilligt at blive voldtaget, begramset og befamlet af især muslimske mænd.

  Kommentar by Henrik Petersen — 2. januar 2017 @ 21:50

 29. De har dog ikke meldt sig til IS … Vi kender dem jo godt. Det er sjældent særligt dramatisk, men disse kvinder søger hhv. social tryghed hos de for tiden stærke, og erotisk spænding, hvilket de får som frivillige i en kultur, der dyrker Seksuel Kontrol med kvinder, og som i øvrigt, modsat den danske, er dejligt patriarkalsk, uden at skamme sig det mindste over at være det.

  For mange forhutlede kvinder, er Islam i øvrigt det eneste, der kan beskytte dem mod muslimer.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 2. januar 2017 @ 23:03

 30. 28. Jo Henrik Petersen
  Netop de kvinder som forelsker sig i fjenden er og bliver feltmadrasser, man sætter ikke børn til verden af den fjende man bekæmper.
  Det er opdragelsen af disse unge kvinder der er galt med, dvs forældrene til dem.
  Men det er jo ikke forbudt at de unge piger tænker selv.
  Gør de ikke det, og spreder filéerne for vore fjender, er de Islam-madresser, Shariamadrasser om man vil.

  Det er på tide at de tøser og deres forældre tager sig sammen.

  Kommentar by Sindsro — 3. januar 2017 @ 00:00

 31. >26 Sindsro
  Kaj Munk tænkte jeg også på, men mon ikke Frank Jæger også kunne være en mulighed?

  Kommentar by Nielsen — 3. januar 2017 @ 03:22

 32. Endnu en påsat brand, der har kostet en dansk kvinde livet?

  http://ekstrabladet.dk/112/mystisk-nytaarsbrand-efterforskes-som-forbrydelse/6476296

  Kommentar by tavsen — 3. januar 2017 @ 18:15

 33. Det er nok snarere et muslimsk fornavn, endnu et offer for kulturmødet.

  Kommentar by tavsen — 3. januar 2017 @ 18:24

 34. 28 HP) Ved besættelse og borgerkrig er retsstaten sat ud af funktion.Feje politikere frygtede ” DE LANGE KNIVES NAT” i 1945.Beklageligvis fejlagtigt.- Hovedparten af danske statsborgere i den tyske hær var etniske tyskere. Det var ikke tilfældet med feltmadrasserne. Adskillige blev også likvideret og nogle af dem kulet ned.

  Kommentar by dansker — 3. januar 2017 @ 22:25

 35. ->25, Nielsen

  Ku’ det være Nobelpris modtager Johannes V. Jensen?

  Kommentar by grove city, ohio — 4. januar 2017 @ 00:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper