19. januar 2017

Medieforsker finder Modkrafts lukning ‘begrædeligt’, da venstrefløjen er ‘dårligt udstyret med medier’

I en tid hvor ‘fake news’ er blevet synonymt med højreorienterede holdningsmedier, og bekæmpes på alle niveauer, så finder medieforsker omvendt Modkrafts lukning ‘begrædeligt’, da venstrefløjen – og jeg citerer – “… er dårligt udstyret med medier”. Vi taler om et organ, der i en årrække var ledet af AFA-grundlægger Martin Lindblom, et medie der lod nuværende AFA-leder Andreas Rasmussen dække ‘antifascisme’, og i øvrigt havde Rune Eltard-Sørensen som lønnet redaktør – mig bekendt, eneste dansker med to domme for politikeroverfald.

Artiklen fremhæver ‘perker-perle-sagen’, som værende et eksempel på hvorledes Modkraft gjorde en forskel. Modkraft breakede historien om en politimand der råbte ‘perker’, selvom redaktør Niels Fastrup senere måtte krybe til korset og erkende, at politimanden jo nok i virkeligheden brugte ordet ‘perle’. Det gør intet at den yderste venstrefløj har et talerør, men derfor behøves borgerlige Berlingske jo ikke ligefrem hylde venstreorienteret ‘fake news’. Fastrup, der tog ansvaret for fadæsen, dukkede op igen for et par år siden, denne gang som journalist for DR Nyheder. Hans chef var nyhedsredaktør Naja Nielsen, tidl. medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom, skolet i Moskva før Murens fald.

(Uriasposten, 2015: Journalist Niels Fastrup: Fra militante venstreradikale… til DR Nyheder)

Historien om et socialistisk medie der løb tør for andre folks penge, kan man læse på Berlingske – Venstrefløjen er blevet en stemme fattigere.

“Tager man sopranerne eller bas’erne ud af et kor, kommer der til at mangel noget. Man kan sagtens nyde harmonierne alligevel. Men sangen bliver fattigere. Sådan cirka definerer medieforsker på RUC, Michael Bruun Andersen konsekvensen af, at det venstreorienterede netmedie Modkraft tirsdag valgte at lukke per 1. februar efter 17 år. Mediebureauet Monsun, der står bag, har, trods 50.000 månedlige læsere, valgt ikke længere at bruge sit overskud på at drive netmediet med blandt andet to deltidsjournalister. Den frivillige arbejdskraft og ildsjæle som bloggere og debattører har også svigtet.

‘Hvis man har et ideal om et afbalanceret mediebillede, så er det af demokratiske grunde, begrædeligt, når der forsvinder medier i det hele taget og i særlig grad medier fra den fløj, som er dårligt udstyret med medier.’

Når det gælder deres egne medier, har venstrefløjen, i følge medieforsker Michael Bruun Andersen, altid haft problemer med økonomien og manglende annoncører. Og med tidsånden. … Michael Bruun Andersen, nævner i flæng: Socialistisk Dagblad og Socialistisk Weekend, der lukkede i 1982 og 1990. Samme år lukkede Land og Folk. Og selv Aktuelt og senere Det Fri Aktuelt måtte lukke i 2001 da fagbevægelsen ikke ville punge ud mere. Tilbage på den rene venstrefløj står kun det kommunistiske Dagbladet Arbejderen og enkelte blogbaserede holdnings sites.

»’I dag har vi et mediebillede, der læner sig kraftigt mod højrefløjen,’ siger Michael Bruun Andersen.

‘Højreorienterede netportaler som Snaphanen og Den Korte Avis ser også ud til at klare sig udmærket. …'”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/80052/trackback

19 Comments »

 1. Det er sådan demokratiet fungerer venstrefjolser, ingen kunder ingen omsætning ingen penge, marksister og trotskister er en uddøende race i det moderne samfund, kommunisme og socialisme er ikke in mere selv skolelærere sender deres egne børn i privatskolen for at undgå at de bliver dummere end de er og årsagen er den uhæmmede indvandring af indavlede retarderede kriminelle velfærdshoppere, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 19. januar 2017 @ 12:54

 2. Når man tænker på hvor mange millioner fagbevægelsen i sin tid kastede i de hedengangne røde medier som alligevel ikke kunne køre rundt kan det ikke undre at en bagatel som Modkraft må lukke.
  En gang var der en lokal rød avis i alle landsdele men de døde en efter en. Til sidst var der kun den landsdækkende tilbage og trods utallige navneskift døde lortet.
  Jeg husker at Ekstra Bladet konsekvent kaldte ”Det fri Aktuelt” for ”Det læserfri Aktuelt”

  Kommentar by Erik — 19. januar 2017 @ 13:01

 3. Tilbage i 2007 blev Fastrup fængslet for ungdomshus ballade, dvs der blev smadret for i hundredetusinder kroner privat og offentlig ejendom.

  En journalist kollega til ham på EB, Thea Pedersen, lavede et mikrofonholder interwive, hvor omdrejningspunktet er, hvor synd det er for ham og hvor meget han savner sit barn.

  Ikke et ord om hans redaktør job på modkraft og hans nære tilknytning til terrorister, såsom Blekingegadebanden og AFA.

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4804698.ece

  Kommentar by Hans Und — 19. januar 2017 @ 13:06

 4. Så venstrefløjen skulle være “dårligt udstyret med medier”?

  Nå, jeg kan da nævne flere notoriske kommunistiske og socialistiske medier såsom Politiken, Information og Ekstra Bladet.
  Hertil kommer det største af dem alle; DDR, som må klare sig for sølle 4 milliarder tvangsopkrævede licenskroner om året!
  (Herfra trækkes omkostninger til hestetransport)

  Men mon ikke de stakkels tiloversblevne medarbejdere på Modkraft, kan få en tjans som skribenter på “Groft Sagt” på den “borgerlige” avis Berlingske?

  De samler jo på gamle afdankede venstreorienterede “journalister” såsom Røde Reimer Bo m.fl…..

  Kommentar by Al Capone — 19. januar 2017 @ 13:42

 5. Som Margaret Thatcher engang så smukt formulerede det:

  “Problemet med socialisme er, at socialisterne før eller siden løber tør for andre folks penge”

  Fascisterne i Danmark er blevet et medie færre, det er en god dag.

  Kommentar by Morten Andersen — 19. januar 2017 @ 13:42

 6. “… er dårligt udstyret med medier”

  DET er da om noget fake news.
  Med DR og TV2 flot i front, med poletiken, poletiken vest, extrasprøjten, berlingske officin, information osv hængende i skørterne, synes jeg bestemt, at rødgardisterne er dækket godt ind, rigeligt endda.
  Vi andre har heldigvis endnu vore små blogs, som vi bør støtte.

  Kommentar by Holger Madsen — 19. januar 2017 @ 14:58

 7. “Laura Na Blankholm mener, at mediebilledet i Danmark for tiden præges af højreorienterede hjemmesider, der ikke er tilmeldt Pressenævnet.

  “Vi kan se en stor tilslutning til sites som Den Korte Avis, Newspeek og Uriasposten, som ikke er tilmeldt Pressenævnet. Men vi kan se, at folk på Facebook og andre steder læser det som journalistik. Samtidig ser vi en højredrejning på Christiansborg. Derfor mener jeg, at der vil mangle en journalistisk modvægt, hvis Modkraft lukker,” siger Laura Na Blankholm.”

  http://journalisten.dk/modkraft-skal-lukke-efter-17-aar

  Kommentar by BE — 19. januar 2017 @ 15:59

 8. BE — 19. januar 2017 @ 15:59

  “Laura Na Blankholm mener, at mediebilledet i Danmark for tiden præges af højreorienterede hjemmesider, der ikke er tilmeldt Pressenævnet”

  Hvis de kræver at såkaldte højreorienterede uafhængige medier skal tilmeldes pressenævnet, så skal de vel også have udstedt et pressekort. Et pressekort så de kan komme ind på Christiansborg og stille politiker samfunds relevante spørgsmål og ikke alt det mikrofonholderi vi ser fra den 4.statsmagt(korporative medier) – og kan stille op til politiets pressekonferencer.

  Men hvis man kender dem ret, så går grænsen nok ved et pressekort.

  https://journalistforbundet.dk/pressekort

  Kommentar by Jan Huus — 19. januar 2017 @ 16:51

 9. Man vil gerne dømme, veje og måle dem som de etableret medier, men man vil ikke give dem de samme beføjelserne.

  Kommentar by Jan Huus — 19. januar 2017 @ 16:58

 10. Pressenævnet er ganske som Cavling-komiteen et kollegialt journalistforetagende uden nogen objektiv berettigelse. Ville man begynde at drive journalistik med et folkeligt indslag, så kunne følges forslaget fra Grillo, leder af 5-stjernebevægelsen i Italien, om at et repræsentativt udvalg af befolkningen skulle vurdere om artikler i medier kan betegnes som falske efter flertallets mening.

  Kommentar by perhag — 19. januar 2017 @ 17:12

 11. Venstrefløjsaviser med manglende annoncer !!!

  Ha ha, 3F’erne gider ikke støtte deres egne aviser, de har måske nok at gøre med at skaffe smør på brødet.

  Det er rent til grin hvis det er de fede, fæle kapitalister der har holdt røven oppe på Modkraft og lignende skøre aviser.

  Kommentar by k.m. — 19. januar 2017 @ 17:12

 12. Problemet er den livslange indoktrinering folk som Niels Fastrup har været igennem. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at han virkeligt mener at venstrefløjen er dårligt udstyret med medier.

  Kommentar by Frank Hagmann — 19. januar 2017 @ 17:21

 13. Man må forstå, at et frit og godt demokrati næppe kan overleve, hvis ikke venstreekstremister aflønnes af staten? Eller?

  Kommentar by Bastardo — 19. januar 2017 @ 17:31

 14. Åh ja, jeg glemte: Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 19. januar 2017 @ 17:33

 15. “Højreorienterede netportaler som Snaphanen og Den Korte Avis ser også ud til at klare sig udmærket.”

  De glemte vist den bedste.

  Men det er et tydeligt tegn på, at folkestemningen er begyndt at ændre sig. Fra at gøre gavmildhed og tolerance til de højeste egenskaber, er bekymringen for egen sikkerhed – og ikke mindst økonomi – begyndt at gøre sig gældende. Vi ser allerede, at charterturister er begyndt at fravælge feriemål, som er plaget af terroraktioner. Hvordan er det så lige at bo i Vesteuropa permanent?

  Når det er sagt, så er det vigtigt at påpege, at den drejende folkestemning ikke nødvendigvis gør det lettere at være indvandringskritiker. Det Liberale Demokrati smider ikke håndklædet i ringen på grund af en smule folkelig modarbejdelse. Det vil forsvare sig selv. Om nødvendigt med indgreb i den personlige frihed.

  Kommentar by Arne Torp — 19. januar 2017 @ 18:28

 16. Havde Christian Harlang bare ikke formøblet alle millionerne i Enkefru Plums Støttefond var der sikkert faldet nogle penge ned fra himlen til Modkraft. Så ville de sikkert kunne have fortsat produktionen af de pseudoakademiske og neomarxistiske skriblerier nogle år endnu. Naturligvis kraftløs imod den største trussel mod et solidarisk og demokratisk samfund – islam.

  Årsagen til lukningen af avisen er jo helt enkelt at der ikke er noget behov for deres artikler. På trods af navnet er de jo gået den samme vej som de øvrige løgnagtige medier.

  Kommentar by Nothingman — 19. januar 2017 @ 19:37

 17. Det er da kun glædeligt, at medieforsker Michael Bruun Andersen har fundet frem til Snaphanen og Den Korte Avis på internettet. Måske forstår han ovenikøbet, hvad de skriver, men jeg vil nu ikke satse for meget på det.
  Apropos mediefinansiering, så har jeg lige fået en strålende ide: Kim, du skal da til at sælge Ondskabsbeviser til støtte for Uriasposten!

  Kommentar by monse — 20. januar 2017 @ 00:47

 18. Nassere vil ikke selv betale..

  Og mener ikke deres budskap så meget at de arbejder frivilligt.

  Erindrer beløbet 284.000,- årligt til modkraft. Kan det virkelig ikke betale driften for en lille sløv hjemmeside og wcpapir og pulverkaffe?

  Kommentar by Hul igennem? — 22. januar 2017 @ 14:58

 19. b

  Kommentar by Hul igennem? — 22. januar 2017 @ 15:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper