19. januar 2017

Århus: Knivdrab foran min gamle billardklub i Bispehaven – sidste dansker slukker lyset

Når jeg med jævne mellemrum forklarer, hvorfor ‘fordomme’ slet ikke er så skidt endda, plejer jeg at fortælle en anekdote om de år hvor jeg havde min daglige gang i Bispehaven. Jeg spillede poolbillard på Ryhavevej, og kom altid gående fra Viborgvej, hvilket betød at jeg ofte skulle forbi macho-arabere der blokerede fortovet ud for et par AEH-butikker. Hvis jeg havde praktiseret en fordomsfri tilgang til araberne, så var det ganske givet endt i uføre med mit lidt prangende køetui. Morale: Fordomme er akkumulerede erfaringer. Personlig sikkerhed trumfer humanistiske floskler.

Nuvel. Klubben lukkede for tre uger siden efter flere års økonomiske problemer, og der søges nu efter et alternativ nord for Århus. Her en historie fra Århus Stiftstidende om et knivdrab lige foran den nu lukkede klub – Ung mand død efter knivstikkeri i Aarhus: To mænd efterlyses (Ritzaus Bureau).

“En ung mand er afgået ved døden efter at være blevet stukket med en kniv i det vestlige Aarhus onsdag aften. Manden døde på Aarhus Universitetshospital senere på aftenen. Det oplyser vagtchef ved Østjyllands Politi Per Bennekov tidligt torsdag morgen. …

Knivstikkeriet fandt sted onsdag omkring klokken 19.30 på Ryhavevej i Aarhus Vest. Vidner har fortalt politiet, at de så to mænd flygte fra stedet.

Den ene beskrives som 18-19 år gammel og af anden etnisk herkomst. … Den anden mand beskrives som værende af anden etnisk herkomst og omkring 155-170 centimeter høj. To andre personer er også sat i forbindelse med knivstikkeriet.”

(Ryhavevej anno 2009: t/v Aarhus Pool & Billard Klub – t/h: Haslehus, gerningssted)

“Jeg er tidligere bestyrelsesmedlem i Bispehavens Billardklub, og kom indtil fornyligt ofte i klubben. Tidligere havde klubben en offentligt poolhall med spilleautomater placeret i stueetagen, men måtte opgive denne del af virksomheden pga. gentagne røverier – heraf et som sendte en ven af mig på hospitalet. Idag består klubben udelukkende af en førstesal med videoovervåget adgang.” (Uriasposten, 20. april 2005)

Oploadet Kl. 13:23 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/80058/trackback

10 Comments »

 1. Ja, fordomme har vi allesammen.
  Mine plejer, at holde stik.

  Kommentar by XXXXX — 19. januar 2017 @ 13:30

 2. Det er så uendelig trist og man bliver efterhånden dagligt, hvis ikke flere gange i løbet af dagen, mindet om, hvor fredeligt et land Danmark ville være, hvis vi ikke havde lukket alle de arabere ind.

  Og forestil jer situationen om 10 år, 20 år eller 50??? Det bliver kun værre og værre, efterhånden som disse hulemænd og deres middelalderlige traditioner fylder mere og mere. Stakkels Danmark, historien vil dømme politikerne hårdt. Meget hårdt.

  Kommentar by Morten Andersen — 19. januar 2017 @ 13:39

 3. Lidt OT men alligevel:

  Så debatten i Deadline i går om Sharia-svømning mellem Özlem og Tavakoli.

  I dag er det “progressivt” at gå ind for, at tildækkede “kvinder” kan svømme i fred for os vantro.
  Vi må forstå, at det er de muslimske fødemaskiners “frihedskamp”!

  I 70-erne og 80-erne var det progressivt, at feministerne smed BH og trusser, og badede top- og bundløs!

  Man kunne jo ikke gå i fred på stranden for bongopatter og enorme langhårede måtter!

  Og det er “sjovt” nok de samme gamle afdankede kommunistiske feminister og deres militante døtre, som kan få begge synspunkter til at stemme overens!

  Kommentar by Al Capone — 19. januar 2017 @ 14:17

 4. Tak til vores politikere, for al den kulturberigelse de har påført os. Det er ikke noget lille antal danskere, som har måttet lade livet på den konto.

  Kommentar by Nielsen — 19. januar 2017 @ 14:28

 5. Det er også en fordom, at hvis jeg hopper ud fra Rundetårn så rammer jeg – før eller siden – brolægningen? – For det kan jo ikke udelukkes, at vor kære, lovgivende forsamling undervejs har ophævet tyngdeloven… Jeg er flux gået hen i skammekrogen!

  Kommentar by Voldposten — 19. januar 2017 @ 14:34

 6. Havde billiardkluibben fået lov til at drive deres aktiviteter der? Det er jo kulturberigernes legitime område!!

  Kommentar by Holger Madsen — 19. januar 2017 @ 14:47

 7. – Og så en billardklub?
  – Det er jo et slag i ansigtet på alle rettroende. Pædofetens had til al form for leg og fornøjelse er veldokumenteret i hadith’erne.

  Kommentar by Bastardo — 19. januar 2017 @ 17:20

 8. – Undtagen selvfølgelig hans egne fornøjelser med små piger.

  Kommentar by Bastardo — 19. januar 2017 @ 17:22

 9. Ak..! Hele området omkring Bispehaven er i dag et totalt ‘inficeret’ område.

  Omkring 50-100 meter bagud i billedet kan følgende konstateres.

  http://jyllands-posten.dk/aarhus/ECE7815474/Tyvekn%C3%A6gte-lukker-Bispehavens-Netto/

  http://www.tv2oj.dk/node/58063

  Som studerende har jeg cyklet dag ud og dag ind, på Ryhavevej til og fra Uni, forbi Gellerup først i 80’erne. I dag er området et okkuperet område.

  Det var det ikke dengang. Der var højest nogle danske sociale – fredelige – tilfælde.

  Kommentar by Thorbjørn — 19. januar 2017 @ 21:46

 10. Så på FB, at det var en etnisk dansker der blev dræbt. RIP fsv at der ikke var tale om en arabiseret etnisk dansker.

  Kommentar by Hans Und — 20. januar 2017 @ 06:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper